faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Oct 26, 2018 17:55:43 GMT 2
Με την ευκαιρία αυτή πάλι, η fujimi εν σύγκριση με την Aoshima έχει πιο απλό μηχανοστάσιο, μήπως καλύτερο αμάξωμα από την άποψη γραμμωσεων....το βελτιωτικά που πήρα πρόσφατα της Τ2Μ για την fujimi είναι μακράν φτωχότερο από το PE του κιτ. Επίσης προσεξα στο ebay τις χαλκομανιες για το μπάτσικο του Ντουμπάι....καλο φτιαξιμο εύχομαι.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 26, 2018 20:34:21 GMT 2
Με την ευκαιρία αυτή πάλι, η fujimi εν σύγκριση με την Aoshima έχει πιο απλό μηχανοστάσιο, μήπως καλύτερο αμάξωμα από την άποψη γραμμωσεων....το βελτιωτικά που πήρα πρόσφατα της Τ2Μ για την fujimi είναι μακράν φτωχότερο από το PE του κιτ. Επίσης προσεξα στο ebay τις χαλκομανιες για το μπάτσικο του Ντουμπάι....καλο φτιαξιμο εύχομαι. Κυριάκο σε ευχαριστώ. Ναι, όπως ανέφερα και εγώ υστερεί σε μηχανικά μέρη, αλλά αν το κάλυμμα μείνει κλειστό λίγα πράγματα φαίνονται.... Σίγουρα το αμάξωμα μοιάζει με Aventador! Οσον αφορά το σετ της T2M το είχα τσεκάρει και εγώ και δεν είδα κάτι ενδιαφέρον σε σχέση με το PE σετ του κιτ, εκτός από τις μεταλλικές αναρτήσεις. Τις συγκεκριμμενες τις δίνει και ξεχωριστά οποτε τις αγόρασα, ελπίζω να καταφέρω να αφαιρέσω τις ενσωματωμένες πλαστικές γιατί δεν υπάρχει πολύ χώρος να δουλέψεις.... Αλλά όπως είπα δεν θα φαίνονται και πολλά οπότε δεν ξέρω αν αξίζει, θα δω.. Επίσης κάποια καλωδιάκια θα μπουν για να μην δείχνει τελείως άδειο. Τώρα, η άλλη σημαντική διαφορά με την Aoshima είναι ότι για τις πόρτες δίνει δύο πλαστικούς μεντεσέδες τους οποίους μπορείς να τοποθετήσεις για να μένουν ανοικτές αλλά για να κλείσουν πρέπει να τους αφαιρέσεις οποτε δεν είναι λειτουργικές. Κλειστές κάθονται σχετικά καλά, και με λίγη πίεση κουμπώνουνε, αλλά μετά το αστάρι, βάψιμο, βερνίκι δεν ξέρω κατά ποσό είναι σώφρων αυτή η πίεση οπότε προσανατολίζομαι να τις αφήσω ανοικτές ναι φαίνεται και το εσωτερικό. Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχω βρει προβλήματα εφαρμογής, τα κομμάτια είναι πολύ καλά χυτευμένα και από ένα βίντεο που ειδα στο YouTube με κατασκευή του, δεν ειδα κάποιο συγκεκριμμένο πρόβλημα. Φυσικά ακόμη δεν έχω καθαρίσει όλα τα κομμάτια.. Οψόμεθα.... Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 3, 2018 20:41:30 GMT 2
The fun has just begun! Έπεσαν τα 2 πρώτα χέρια αστάρι (Mr Surfacer 1000 αραιωμένο με Mr Color Leveling Thinner). Αφού στέγνωσαν σχετικά καλά για 3 ώρες, τρίψαμε ελαφρά το αμάξωμα με ένα χρησιμοποιημένο 3000 σφουγγαράκι της Tamiya. Η διαδικασία θα επαναληφθεί και στα υπόλοιπα μέρη, θα πλυθούν και θα στεγνώσουν μέχρι αύριο το πρωί για να είναι έτοιμα για ακόμη 2 χέρια αστάρι. Αφού τριφτουν και πλυθούν, θα πέσουν και 2 χέρια άσπρο αστάρι της ίδιας εταιρείας 1500, τρίψιμο-πλύσιμο, ώστε σιγά-σιγά να ετοιμάζονται για το βασικό χρώμα! Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 3, 2018 22:29:04 GMT 2
Άντε, γέμισε η Κυριακή σου! Καλό βράδυ και καλά ασταρώματα!
|
|
|
Post by Diecast917k on Nov 4, 2018 0:25:06 GMT 2
Να ρωτησω γιατι το ασπρο ασταρι?? Ειναι καποια τεχνικη πρωτα γκρι και μετα ασπρο ?
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 4, 2018 7:53:48 GMT 2
Να ρωτησω γιατι το ασπρο ασταρι?? Ειναι καποια τεχνικη πρωτα γκρι και μετα ασπρο ? Καλημέρα Δημήτρη, λόγω του κίτρινου βασικού χρώματος το άσπρο αστάρι βοηθάει τόσο στην εύκολη κάλυψη όσο και στην φωτεινότητα του κίτρινου. Σίγουρα βοηθάει το άσπρο πλαστικό και θα μπορούσα να ψεκάζω απευθείας άσπρο. Όμως δεν θα μπορούσα να διακρίνω εάν έχει πέσει ομοιόμορφα. Επισης, λόγω ότι το άσπρο αστάρι που έχω είναι 1500 ενώ το γκρι είναι 1000 ξεκίνησα με το 1000 τόσο για να βλέπω καλύτερα το άσπρο μετά όσο και σαν filler. Επίσης, επειδή θα έχω το γκρι αστάρι θα μπορούσα να ψεκάζω άσπρο χρώμα (πχ το Brilliant White της ZP) αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το συγκεκριμμένο άσπρο 1500 (όσο και το αντίστοιχο μαύρο που έχω) οπότε ευκαιρία να το δοκιμάσω!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 4, 2018 7:55:38 GMT 2
Άντε, γέμισε η Κυριακή σου! Καλό βράδυ και καλά ασταρώματα! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Καλημέρα!
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Nov 4, 2018 13:32:45 GMT 2
Αυτό το MR surfaces κάνει θαύματα, το εχω δουλέψει μόνο με πινελο και αραιωμα με το lacquer thinner της Tamiya. Η μυρωδιά του ομως είναι έντονη και δεν ξέρω αν πρέπει μόνο σε ανοιχτό χώρο η χρήση του Και ειδικά το τρίψιμο του.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 4, 2018 15:40:22 GMT 2
Αυτό το MR surfaces κάνει θαύματα, το εχω δουλέψει μόνο με πινελο και αραιωμα με το lacquer thinner της Tamiya. Η μυρωδιά του ομως είναι έντονη και δεν ξέρω αν πρέπει μόνο σε ανοιχτό χώρο η χρήση του Και ειδικά το τρίψιμο του. Ναι Κυριάκο, είναι πολύ τοξικό, όπως επίσης και το Leveling Thinner. Πιστεύω όμως ότι είναι ένα από τα καλύτερα αστάρια, φυσικά ανοικτά παράθυρα, spraybooth και μάσκες με φίλτρα άνθρακα όταν ψεκάζεται με αερογράφο. Εγώ το τρίβω πολύ ελαφρά με βρεγμένο micromesh (4000) για να αποφύγω τις σκόνες - όταν πρέπει να τρίψω για πολύ ώρα, φοράω την μάσκα με τα φίλτρα του άνθρακα.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 4, 2018 18:13:44 GMT 2
Έπεσαν και τα πρώτα 4 ελαφρά χέρια άσπρο αστάρι (Mr Surfacer 1500) και αυτά αραιωμένο με Mr Leveling Thinner. Θα τα τρίψω (wet) με 4000 micromesh και αν δω ότι χρειάζονται 1-2 χέρια ακόμη έχει καλώς διαφορετικά θα είναι έτοιμα για το βασικό χρώμα.! Τώρα να σας πω ότι μου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως να μην είναι αρκετό το 1 μπουκαλάκι βασικό χρώμα που έχω (30ml)!! Με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας!!! Ας ελπίσουμε να διαψευστώ διαφορετικά ας είναι καλά το Carmina Hobbies.....
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 4, 2018 21:16:37 GMT 2
|
|
|
Post by pkout on Nov 4, 2018 21:53:29 GMT 2
για την προσοχή που δίνεις στην προετοιμασία.
Καλή συνέχεια στη λάμπο
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 5, 2018 14:32:41 GMT 2
για την προσοχή που δίνεις στην προετοιμασία.
Καλή συνέχεια στη λάμπο
Ευχαριστώ Παύλο! Προσέχουμε όσο μπορούμε για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο φινίρισμα
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 5, 2018 17:57:41 GMT 2
Τις πλαϊνές εισαγωγές για τις δεν τις κόλλησες Φάνη; Κάν' το ακόμη και τώρα και βάψε μετά. Γενικά, όσα περισσότερα κομμάτια μπορούμε να κολλήσουμε στο αμάξωμα, τόσο το καλύτερο. Η προετοιμασία μερακλίδικη
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 7, 2018 20:15:03 GMT 2
Τις πλαϊνές εισαγωγές για τις δεν τις κόλλησες Φάνη; Κάν' το ακόμη και τώρα και βάψε μετά. Γενικά, όσα περισσότερα κομμάτια μπορούμε να κολλήσουμε στο αμάξωμα, τόσο το καλύτερο. Η προετοιμασία μερακλίδικη Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. ´Οσον αφορά τις πλαϊνές εισαγωγές, από την αρχή είχα φθάσει πολλές φορές στο να τις κολλήσω αλλά δίστάζα. Ο λόγος είναι ότι λόγω τους σχήματος και της θέσης τους, αν χρειαστεί να τρίψω, όπως και να γυαλίζω με το Proxxon, εκεί θα έχω δυσκολίες αν είναι κολλημένες, και ίσως λόγω πίεσης έχω κανά ατύχημα. Το έχω ελέγξει πολλές φορές, εφαρμόζουν πολύ καλά και έχουν καλές εγκοπές που πιάνουν οπότε νομίζω δεν θα έχω πρόβλημα με την κόλλα εκεί. Βέβαια αυτό θα φανεί μετά, οπότε θα πάρω αυτό το ρίσκο και θα τις κολλήσω αφού τις βαψω-τρίψω-γυαλίσω. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά! Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 11, 2018 15:05:57 GMT 2
Βρήκα χρόνο σήμερα και ξεκίνησα το βάψιμο της Aventador. Το χρώμα είναι το Giallo Midas Pearl Yellow από την Gravity Colors, GC-212. Πολύ όμορφο χρώμα, ψεκάζεται πολύ ωραία. Ως κιτρινάκι όμως θέλει πολλά χέρια να γεμίσει.... Ξεκίνησα με 2 ελαφρά και μετά με 2 πιο γεμάτα χέρια ... θα του ρίξω ακόμη 2 γεμάτα χέρια αύριο και νομίζω ότι θα είναι εντάξει. Νομίζω αρχίζει και δείχνει ωραίο - να δούμε πως θα είναι μετά το 2Κ βερνίκι.
|
|