|
Post by Φάνης on Oct 24, 2018 20:41:19 GMT 2
Μια ακόμη Aventador λοιπόν στο ScW! Για πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο μπορείτε να ανατρέξετε στο πρόσφατο θέμα του Γιώργου για την Roadster. Aν και έχω μερικές Aventador της Aoshima σε στοκ, αποφάσισα να ασχοληθώ με την μοναδική που έχω από την Fujimi! Είναι πιο απλή στην λεπτομέρεια, ειδικά στα μηχανικά μέρη, οπότε ότι πρέπει για να βρω λίγο ρυθμό, λόγω αποχής από τον μοντελιστικό μου πάγκο όλο το καλοκαίρι, και για να ολοκληρώσω κάποια μοντέλα για την επερχόμενη έκθεση της IPMS Cyprus τον Απρίλιο του 2019. Το κιτ έχει αρκετό πλαστικό, clean molds, 2 σετ από ζάντες (μαύρες και χρώμιο) και ένα πολύ καλό βελτιωτικό PE. Θα γίνουν φυσικά οι απαραίτητες προσθήκες, μοκετούλα, ζώνες, βαλβίδες κτλ, για περισσότερη αληθοφάνεια. Βασικό χρώμα: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, σκέφτομαι κάτι σε μεταλλικό κόκκινο, μεταλλικό πορτοκαλί ή μεταλλικό γκρίζο.... Για το μεταλλικό πορτοκαλί έχω παραγγείλει το αντίστοιχο από την LP σειρά της Tamiya, μεταλλικά κόκκινα έχω αρκετά, όσο για μεταλλικό γκρίζο, σκέφτομαι το TS-94 της Tamiya (δεν το έχω ούτε ξέρω πως να το προμηθευτώ)..... Μου αρέσει φυσικά και το κιτρινάκι (έχω αντίστοιχο της Gravity Colors), λέτε;
|
|
|
Post by alex78 on Oct 25, 2018 0:09:53 GMT 2
Εννοείτε πως όσες Lambo και να ''μπούν'' στο φόρουμ δεν θα βαρεθούμε ποτέ Φάνη. Από τις 4 επιλογές που σκέφτεσαι η πορτοκαλίζουσα προσωπικά μου έκανε το κλίκ. Το Ts-94 το έχω χρησιμοποιήσει, μέχρι στιγμής, πάνω σε μικρές επιφάνειες (ζάντες) και το θεωρώ απλά φανταστικό.
Πολύ ωραίο θέμα, καλή κατασκευή φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 25, 2018 7:36:49 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Φάνη! Αν έχω μετρήσει σωστά, ήδη είναι 3 Lambo υπό κατασκευή... Μίνι GB που λένε... Εγώ τα σπρέι Tamiya τα αγοράζω από το Βέλγιο, εδώ: www.dominomodel.com, >Tools & Paints, >Tamiya, >Verf / Peinture / Paint. Τα ταχυδρομικά του είναι φαρμάκι, αλλά έρχονται σε 3 μέρες...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 8:19:50 GMT 2
Αλέξη, Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ για τα links για τα TS. Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, δεν στέλνουν spray cans στην Κύπρο γιατί τα sites αυτά στέλνουν μόνο αεροπορικώς οπότε τα συγκεκριμένα απαγορεύονται. Το ίδιο και για ZP στα μπουκαλάκια των 60ml (το spot model άρχισε να αποστέλλει ZP σε μπουκαλάκια των 30ml!) Μόνο ο Σπήλιος μου στέλνει ZP, TS και οτιδήποτε απαγορευτικό γιατί έρχονται με το πλοίο, τα παραλαμβάνω σε 1 εβδομάδα. Κάποια στιγμή θα του βάλω κάποια λίστα από TS να εμπλουτίσω την χρωματική μου συλλογή Οπότε προς το παρόν θα πάω με το κιτρινάκι ή το πορτοκαλάκι, ακόμη δεν έχω αποφασίσει θα κρατήσω το metallic grey στα υπόψιν για κάποια άλλη από το stash ...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 25, 2018 9:07:03 GMT 2
Κρίμα, αν το είχες πει νωρίτερα θα σου παράγγελνα εγώ. Έκανα μια παραγγελία στο Domino πριν μια βδομάδα και θα συμπεριλάμβανα και ό,τι ήθελες. Θα τα παραλάμβανες την επόμενη φορά που θα ήσουν Αθήνα. Έχε το υπ' όψη σου για το μέλλον.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 13:02:48 GMT 2
Κρίμα, αν το είχες πει νωρίτερα θα σου παράγγελνα εγώ. Έκανα μια παραγγελία στο Domino πριν μια βδομάδα και θα συμπεριλάμβανα και ό,τι ήθελες. Θα τα παραλάμβανες την επόμενη φορά που θα ήσουν Αθήνα. Έχε το υπ' όψη σου για το μέλλον. Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Θα το έχω στα υπόψιν! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Oct 25, 2018 13:24:14 GMT 2
Κρίμα, αν το είχες πει νωρίτερα θα σου παράγγελνα εγώ. Έκανα μια παραγγελία στο Domino πριν μια βδομάδα και θα συμπεριλάμβανα και ό,τι ήθελες. Θα τα παραλάμβανες την επόμενη φορά που θα ήσουν Αθήνα. Έχε το υπ' όψη σου για το μέλλον. Κωνσταντίνε μελλοντικά, εάν θέλήσεις βέβαια, μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα στην ενότητα ''Group Buys'' ώστε να επωφεληθούν όσοι φίλοι θέλουν το κάτιτις τους και ασφαλώς να μοιραστούν τα βεβαρημένα ταχυδρομικά. Απλά τροφή για σκέψη.... Φάνη sorry για το spam...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 16:33:59 GMT 2
Καλή ιδέα Αλέξη!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2018 16:36:59 GMT 2
Περαστικά Φάνη. Ένα πουλάκι (βλέπε @reventon για το φόρουμ, Σάκης για τα πιτόγυράδικα) μου είχε ότι έχει τα θέματα του. Οπότε διπλοτσέκαρε εφαρμογές, τζάμια κλπ Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 17:24:58 GMT 2
Περαστικά Φάνη. Ένα πουλάκι (βλέπε @reventon για το φόρουμ, Σάκης για τα πιτόγυράδικα) μου είχε ότι έχει τα θέματα του. Οπότε διπλοτσέκαρε εφαρμογές, τζάμια κλπ Καλή επιτυχία Ευχαριστώ Γιώργο, ούτως ή άλλως πάντα τσεκάρω. Σπάνια βρίσκεις κιτ χωρίς προβλήματα, ακόμη και τα Tamiya έχουν τα δικά τους Τελικά αποφάσισα να πάω με το κιτρινάκι της Gravity Colors (GC 212- Giallo Midas), δείχνει όμορφο, και το έχω στο στοκ.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 17:35:28 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 17:39:41 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 20:59:19 GMT 2
Ξεκινήσαμε σήμερα με την προετοιμασία του αμαξώματος. Καθαρίστηκαν οι σχεδόν μηδαμινές ραφές και σκριμπαραμε τα panel lines. Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το (όχι φθηνό) νέο scriber της Tamiya με 0.1mm λεπίδα και έμεινα πάρα που ικανοποιημένος. Τα panel lines σε κάποια σημεία είχα πολύ ρηχά και στο καπάκι για τα καύσιμα σχεδόν ανύπαρκτες, οπότε τις εμβάθυνα προσεκτικά σχετικά εύκολα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα πάρω και κάποιες από τις υπόλοιπες λεπίδες που δίνει η Tamiya. Αύριο, θα πέσει αστάρι για να τσεκάρουμε ατέλειες και αν όλα πάνε καλά αύριο θα έχω έτοιμο το αμάξωμα για βασικό χρώμα, το οποίο θα πέσει την επόμενη εβδομάδα αφού πρώτα καθαρίσω όλα τα κομμάτια και τσεκάρω την εφαρμογή τους. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2018 7:21:23 GMT 2
Ωραία ξεκινάει Φάνη! Όταν λέμε "όχι φθηνό" τι εννοούμε; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 26, 2018 11:23:01 GMT 2
Ωραία ξεκινάει Φάνη! Όταν λέμε "όχι φθηνό" τι εννοούμε; Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Το χερούλι κοστίζει €15+ και η κάθε λεπίδα €20+ στο eBay. Κάποιοι έχουν free shipping. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου άλλου φθηνότερα χωρίς υπέρογκα ταχυδρομικά... οπότε αν σε ενδιαφέρει ψάχνεις και βλέπεις πότε σε συμφέρει. Εγώ χερούλι και 0.1mm λεπίδα τα πήρα από 2 διαφορετικούς πωλητές μου στοίχησαν €11.5+19.5=€31.... Δεν το λες και φθηνό! Αν προσθέσεις και άλλες λεπίδες καταλαβαίνεις ...
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 26, 2018 12:57:04 GMT 2
Ωραία ξεκινάει Φάνη! Όταν λέμε "όχι φθηνό" τι εννοούμε; Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Το χερούλι κοστίζει €15+ και η κάθε λεπίδα €20+ στο eBay. Κάποιοι έχουν free shipping. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου άλλου φθηνότερα χωρίς υπέρογκα ταχυδρομικά... οπότε αν σε ενδιαφέρει ψάχνεις και βλέπεις πότε σε συμφέρει. Εγώ χερούλι και 0.1mm λεπίδα τα πήρα από 2 διαφορετικούς πωλητές μου στοίχησαν €11.5+19.5=€31.... Δεν το λες και φθηνό! Αν προσθέσεις και άλλες λεπίδες καταλαβαίνεις ... Αουτσ!! Ενα ακομη λογος να μεινω στα μεταλλικα που δεν εχουν τετοια θεματα (τα περισσοτερα τουλαχιστον)
|
|