|
Post by alex78 on Dec 17, 2018 14:53:11 GMT 2
Ωραία και πεντακάθαρη δουλειά όπως μας έχεις συνηθίσει, καλά τελειώματα φίλε.
|
|
|
Post by czt on Dec 18, 2018 0:38:12 GMT 2
οντως πεντακαθαρη δουλεια ουτε τσικ. εμενα μου αρεσαν και τα 2 παρα πολυ!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 21, 2018 14:18:27 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας! Γιώργο, - Οι ζώνες πράγματι θα έπρεπε να καταλήγουν κάπου, αλλά όταν έβαφα τα καθίσματα σκεφτόμουν να βάλω απλές ζώνες, μετά αποφάσισα να βάλω "μάχιμες" και φυσικά βαρέθηκα να τρυπήσω τα βαμμένα προσκέφαλα... - Οι πόρπες θα διορθωθούν. - Ζώνες στα πίσω καθίσματα δεν βλέπω να βάζω, αν και πράγματι θα ήταν καλύτερο... - Για τις μπουκάλες, θα το προσπαθήσω. - Για τα εξαρτήματα του πυροσβεστήρα θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες βελτιώσεις, αν και με το roll cage τοποθετημένο δεν θα είναι εύκολο... Πάντως ευχαριστώ για τις χρήσιμες επισημάνσεις!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 29, 2019 22:23:48 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Συνέχεια στο διπλό project, με διάφορες… περιμετρικές εργασίες, από τις οποίες ξεχωρίζει η τοποθέτηση των χαλκομανιών στο αγωνιστικό. Επειδή το φύλλο των χαλκομανιών ήταν ελαφρώς κιτρινισμένο, οι περισσότερες κόπηκαν μία-μία με το ψαλίδι, ώστε να περιοριστούν όσο γινόταν τα κιτρινισμένα σημεία. Η εφαρμογή τους υπήρξε σχεδόν απροβλημάτιστη και το αποτέλεσμα είναι αυτό: Επίσης, βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν τα εξαρτήματα του σασί, χωρίς κάτι ενδιαφέρον, εκτός ίσως από την εξάτμιση-παζλ σε 5 κομμάτια, στην οποία έγινε και ένα – ο Θεός να το κάνει – «κάψιμο». Στο Spoon τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα, αφού οι χαλκομανίες ήταν… σαφώς λιγότερες, και αφού η τεράστια χαλκομανία για το καπώ δεν χρησιμοποιήθηκε (κυρίως επειδή ήταν κακοσχεδιασμένη). Και σε αυτό έγινε φυσικά το βάψιμο και η συναρμολόγηση των εξαρτημάτων του σασί. Αυτά για την ώρα, θα ακολουθήσουν εργασίες γυαλίσματος και τελικού φινιρίσματος. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by czt on Jan 29, 2019 23:35:47 GMT 2
ομορφες και καθαρες δουλειες νεκταριε οσο για τα καψιματα θελουν δουλιτσα θα ελεγα θα κρατουσσα και την υπαρχουσα δουλεια ομως αλλα θα προσθετα και τα καψιματα κλπ
|
|
|
Post by nektarios on Jan 31, 2019 22:52:25 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Με τα καψίματα δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, με ενδιέφερε κυρίως να τα τελειώσω. Ίσως στο επόμενο ασχοληθώ περισσότερο...
|
|
|
Post by alex78 on Feb 1, 2019 2:44:44 GMT 2
Νεκτάριε φίλε μου, μου φαίνεται σου έχει πάρει τα μυαλά η προτζεκτάρα που ετοιμάζεις και τα υπόλοιπα έχουν μπεί μάλλον σε δευτερότριτη μοίρα και κλείνουν άρον άρον.... Θα συμφωνήσω με τον Κώστα για το κατιτίς που ''φωνάζουν'' τα πατώματα ότι θέλουν, αλλά αλίμονο δεν μπορεί να σε ''κατηγορήσει'' κανείς φίλε μου, όλα τα έχεις στα γνωστά άψογα standarts σου!! Καλή συνέχεια & καλό μήνα!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 1, 2019 19:11:08 GMT 2
Για μένα το κάψιμο των εξατμίσεων είναι λογικό αφού συνδυάζεται με ένα εντελώς καθαρό πάτωμα. Αν ήταν παραπάνω θα ήταν αταίριαστα. Θα περίμενα βέβαια να έβαφες τον κινητήρα με ένα αλουμίνιο. Αλλά ξέρω ότι το μυαλό σου είναι αλλού, οπότε δείξε κάνα update σε εκείνο το μέτωπο κι άσε τις διεκπεραιώσεις. Επίσης, η προσθήκη αντιστρεπτικής στην ανάρτηση, θα ήταν ωραία ιδέα. Καλά γυαλίσματα
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 2, 2019 11:39:37 GMT 2
Ωραία όλα αυτά Νεκτάριε, αλλά όπως είπαν και οι προλαλήσαντες είναι προφανές ότι αλλού ταξιδεύεις... Και επ' αυτού δεν έχουμε δει τίποτα. Γιατί μας κρατάς σε αγωνία;;;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2019 16:31:11 GMT 2
ΟΚ, ΟΚ, έρχεται το update που περιμένετε όλοι με τόσο ενδιαφέρον! Όσο για το εργοστασιακής καθαριότητας σασί, αν και είναι ξεκάθαρο οτι αυτόν τον καιρό είμαι "αλλού", εντούτοις δεν φταίει αυτό, αφού είναι πάγια συνήθειά μου (και μέρος τής μοντελιστικής φιλοσοφίας μου) να μην αφιερώνω χρόνο για σημεία και λεπτομέρειες που δεν θα φανούν ποτέ, εκτός ίσως από τη στιγμή που θα σηκώσει το μοντέλο κάποιος κριτής σε κάποια έκθεση... Μπορεί να είναι λάθος, αλλά έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα μετά από πολλή σκέψη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό οτι ακόμη και πολλές από τις σκρατσιές στις οποίες έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο (π.χ. ανοιγόμενα καπώ ή πόρτες, ιδιοκατασκευασμένες λεπτομέρειες στις καμπίνες των οχημάτων, ψιλολεπτομέρειες στους κινητήρες ή ακόμη και λειτουργικά εξαρτήματα ή "εξωτικές" προσθήκες), μετά από κάποιο χρονικό διάστημα περνούν από τα μάτια μου σχεδόν απαρατήρητες... Έχω λοιπόν καταλήξει στο συμπέρασμα οτι η αποφυγή κάποιων βασικών λαθών, η προσοχή σε κάποιες βασικές λεπτομέρειες και ένα ικανοποιητικό φινίρισμα είναι αρκετά για να νοιώσω ικανοποιημένος από ένα μοντέλο, καθώς επίσης και οτι είναι προτιμότερο να τελειώσω 5 ή 6 - ή και περισσότερα - μοντέλα το χρόνο (από αυτά που βρίσκονται στοιβαγμένα στο ντουλάπι μου και που θέλω να τα φτιάξω όλα) παρά ένα και μοναδικό "super detailed" (πάντα κατά τα δικά μου μέτρα και ικανότητες...) όπως το Unimog "Safari" που με ταλαιπώρησε για 38 μήνες...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 9, 2019 23:56:08 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 10, 2019 8:05:48 GMT 2
Πολύ προσεγμένη και καθαρή δουλειά Νεκτάριε, μπράβο! Προσωπικά στο Spoon θα μου ταίριαζε περισσότερο ματ στα μαύρα κομμάτια, αλλά αυτά είναι ιδιαίτερα γούστα... Περιμένουμε και το τελείωμα του Castrol.
|
|
|
Post by nektarios on Mar 10, 2019 11:41:42 GMT 2
Κωνσταντίνε, ευχαριστώ πολύ! Για τα μαύρα, η αλήθεια είναι οτι κι εγώ θα τα προτιμούσα ματ (για την ακρίβεια σατινέ), αλλά δυστυχώς η Spoon έχει αυτή την ιδιαιτερότητα: gloss καπώ και αεροτομή, σατινέ ποδιά και ζάντες...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 10, 2019 11:50:29 GMT 2
Νεκ, όμορφα είναι. Μπράβο. Δες λίγο τον τρόπο που κούμπωσε το αμάξωμα. Μήπως μπορεί να πιάσει πιο κάτω; Έτσι, κάθετε πολύ ψηλά. Εναλλακτικά, ίσως ήθελε πιο μεγάλες ζάντες-τροχούς για να γεμίσουν λίγο οι θόλοι. Επίσης, καλύτερα είναι να βάφεις το αμάξωμα με ένα μαύρο από μέσα. Περιμένουμε και το αγωνιάρικο
|
|
|
Post by alex78 on Mar 10, 2019 16:34:21 GMT 2
Ένα απο τα πολλά που θαυμάζω απεριόριστα στις κατασκευές σου Νεκτάριε είναι τα αψεγάδιαστα σιρίτια σου στα πλαίσια των παραθύρων και ότι δεν ''κολώνεις'' πουθενά με τις χαλκομανίες όσο απαιτητικές και αν είναι αυτές.
Επίσης θα συμφωνήσω και εγώ με τον Γιώργο για το στήσιμο, ίσως μια μεγαλύτερη after market ζαντούλα να ήταν ότι έπρεπε και μάλιστα εγώ θα τολμούσα και κάτι σε χρυσή απόχρωση.
Καλή Σαρακοστή φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 10, 2019 23:47:45 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Για τις ζάντες έχετε απόλυτο δίκιο, και πιστεύω οτι είναι ένα σημείο που η Fujimi θα έπρεπε να έχει προσέξει, αφού το κιτ αφορούσε εξαρχής όχημα της Spoon. Νομίζω οτι η λύση είναι όντως η αντικατάστασή τους, που μάλιστα θα πρέπει να γίνει και για το αγωνιστικό... Όσο για τις χρυσές ζάντες, αν κάνω κάτι τέτοιο βλέπω τη Spoon να μου στέλνει μήνυση με την κατηγορία τής... ιεροσυλίας!.. Για τα σιρίτια, έχω βρει την εξής λύση [αφού η παλιά μέθοδος τού ψεκάσματός τους πριν από το βάψιμο και το βερνίκι και στη συνέχεια του μασκαρίσματός τους είχε προσκρούσει στο συνεχές... κράξιμο του Αντμίν! ] : Vallejo Black Primer! Εξαιρετική καλυπτικότητα και ομοιογένεια στο στρώσιμο και στην απόχρωση του χρώματος, συν δυνατότητα αφαίρεσης του χρώματος από όπου γίνει "στραβή" σχεδόν αμέσως μετά το βάψιμο, εύκολα και γρήγορα! Και μου το πρότεινε (και μου το προμήθευσε) ο Αντμίν!
|
|