|
Post by czt on Oct 29, 2018 8:33:36 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια μια ερωτηση ομως η μαυρη γραμη στο πλαισιο των φωτιστικων σωματων πως το εκανες και με τη υλικο?
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2018 10:10:08 GMT 2
Φάνη και Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια! Κωνσταντίνε, είναι απλώς.. βαμμένα στο χέρι. Για τέτοια σημεία (όπως και για τα περιγράμματα των παραθύρων) χρησιμοποιώ το μαύρο primer της Vallejo (στρώνει πολύ όμορφα, ακόμη και με πινέλο, ενώ έχει μια ομοιόμορφη στιλπνότητα που βολεύει πολύ!). Επειδή όμως δεν ξέρω να χρησιμοποιώ τόσο λεπτό πινέλο όσο απαιτούν τέτοιου είδους μικρολεπτομέρειες χρησιμοποιώ μια δική μου πατέντα, δηλαδή μια λωρίδα (πλάτους περίπου 1 εκατ. και μήκους αρκετού ώστε να μπορώ να την πιάνω) λεπτού χαρτονιού (συνήθως από εισητήριο λεωφορείου), αφού πρώτα διαμορφώσω την άκρη της με το ψαλίδι, είτε σε εντελώς μυτερή είτε σε ημικυκλική, ανάλογα με το τι θέλω να βάψω. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνω και εύκολο σημειακό βάψιμο και σημαντικό κέρδος σε χρόνο αφού δεν χρειάζεται να πλένω πινέλα...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 29, 2018 12:40:36 GMT 2
Εξαιρετική πατέντα! Thanks!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2018 13:48:27 GMT 2
Ξέχασα να γράψω οτι την ίδια μέθοδο χρησιμοποιώ και όταν θέλω να βάλω ελάχιστη ποσότητα κυανοακρυλικής (π.χ. όταν κολλάω διαφανείς επιφάνειες).
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 29, 2018 17:34:42 GMT 2
Νεκ, όμορφη αρχή. Άρχισες και τις παπάτζες με τα χαρτάκια αντί για πινέλα, τα προ-κόλληματα, τα προ-μασκαρίσματα κλπ ανορθόδοξα, οπότε είσαι στο πεδίο σου Τις λάμπες από τα φώτα, αν τις έβαφες με ένα clear yellow, θα ήταν πιο σούπερ. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2018 20:56:19 GMT 2
Αφού ξέρεις, ο "ορθόδοξος μοντελισμός" δεν είναι του χαρακτήρα μου... Σύντομα, θα δείτε ακόμη πιο ανορθόδοξες κατασκευές... Clear yellow, γιατί; Οι λάμπες των φλας είναι ήδη βαμμένες με clear orange (όπως και στο πραγματικό), αλλά στις φωτό δεν φαίνεται λόγω γωνίας φωτογράφησης. Ευχαριστώ για το σχόλιο!
|
|
|
Post by pkout on Nov 4, 2018 22:23:23 GMT 2
Ο Μαγκάιβερ του μοντελισμού!!!!
Δώσε πατέντες στο λαό!!!
Καλή συνέχεια Νεκ
|
|
|
Post by nektarios on Nov 5, 2018 23:14:55 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε για το σχόλιο, αλλά αν εγώ είμαι ο Μαγκάιβερ, εσύ ποιός πρέπει να είσαι; Και μια που ο λόγος περί Μαγκάιβερ, κάπου στο βάθος του ντουλαπιού μου "παραμονεύει" ένα Wrangler Hardtop της Tamiya, που αγοράστηκε γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό!
|
|
spisi
Kart Driver
|
Post by spisi on Nov 20, 2018 21:45:36 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Nov 23, 2018 21:13:23 GMT 2
Χαίρε! Ωραίο το Accord, αλλά βρίσκεται πολύ εκτός των μοντελιστικών δυνατοτήτων μου.. Οπότε, καλά που είναι εξαντλημένο! Για τα φώτα, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική ή φιλοσοφία, απλώς τοποθετώ τις διαφανείς επιφάνειες πριν το βάψιμο του σκάφους επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να μασκάρω λείες επιφάνειες παρά το εσωτερικό των φώτων που βάφεται πριν από ο,τιδήποτε άλλο και που μασκάρεται πολύ πιο δύσκολα αφού είναι έντονα ανάγλυφο.. Αν δεν κατάλαβα καλά τι ρωτάς (έχω και αυτή την υποψία...), παρακαλώ ξαναπέστο...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2018 22:24:57 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 15, 2018 22:28:31 GMT 2
Τι έγινε?? Λιτός και λακωνικός!
Ωραία τα εσωτερικά σου αλλά νομίζω σε κούρασε το διπλά project. Δε βλέπω πολλή όρεξη.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 16, 2018 1:23:12 GMT 2
Ρε φίλε, με δουλεύεις; Μιλάω πολύ, μου τη λές! Μιλάω λίγο, πάλι μου τη λες! Τι θες επιτέλους; Στην επόμενη κρασοκατάνυξη θέλω την άποψή σου, αναλυτική και τεκμηριωμένη! (Μπας και προλάβουμε να τσιμπήσουμε και κανένα κοψίδι) Στα σοβαρά τώρα, γιατί λες οτι δεν βλέπεις πολλή όρεξη; Νομίζω οτι και αυτή τη φορά έκανα ό,τι κάνω πάντα.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2018 10:35:44 GMT 2
Εγώ πολύ ορεξάτο σε βλέπω και πολύ παραγωγικό... Και οι ζώνες κάθισαν τέλεια! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 16, 2018 20:11:54 GMT 2
Πολλά ωραία δουλειά, όπως λένε και στη Μεγαλόνησο Νεκτάριε! Οι ζώνες απόλαυση! Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2018 23:14:34 GMT 2
Νεκ οι ζώνες μπορεί να άρεσαν στο Φάνη, άλλα όχι σε μένα. Μιλάω για το spoon φυσικά. Στο Castrol είναι super... Αυτές στην πλάτη δεν έπρεπε να καταλήγουν κάπου; Επίσης, στη πόρπη πρέπει να βάλεις το κυκλικό φωτογαραγμένο και από πάνω. Ο μηχανισμός δεν μπορεί να είναι ορατός. Στα πίσω καθίσματα θα βάλεις ζώνες; Πιθανόν να γινόταν πιο "πλούσιο"... Στο Castrol, δύσκολα να γίνει τώρα αλλά το αναφέρω μπας και μπορείς... Οι μπουκάλες πίσω από το κάθισμα και πίσω από το πυροσβεστήρα είναι το σύστημα ανύψωσης στα πιτ και συνήθως είναι μπλε μεταλλικό. Επίσης, στα αγωνιστικά ο πυροσβεστήρας διαθέτει σωληνάκια και σύρμα ενεργοποίησης. Όπως και να έχει πολύ έως ανησυχητικά καθαρή δουλειά. Καλή συνέχεια.
|
|