|
Post by Diecast917k on Jul 8, 2018 11:01:24 GMT 2
Ωραία έστρωσε το χρώμα Δημήτρη, απλώς δεν είναι BMWίστικο...Αν δεν βαριέσαι να το ξεβάψεις και φτου κι απ' την αρχή... Δείξε μας αν γίνεται και καμιά φωτογραφία με λεπτομέρειες από το εσωτερικό και τον κινητήρα. Καλή συνέχεια! Ευχαριστω πολυ! Η αληθεια ειναι οτι δεν ασχολουμαι αν ειναι αυθεντικα τα χρωματα ή οχι,παω με ο,τι μου αρεσει στο ματι και αυτο δεν μου αρεσει ιδιαιτερα. Οταν μπουμε στον κινητηρα και στο εσωτερικο θα ανεβασω εννοειται!
|
|
|
Post by pkout on Jul 8, 2018 21:00:46 GMT 2
Όμορφα προχωράει η μπέμπα Δημήτρη
Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 8, 2018 21:04:16 GMT 2
Όμορφα προχωράει η μπέμπα Δημήτρη
Καλή συνέχεια
Ευχαριστωωωωω
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 9, 2018 13:11:13 GMT 2
Κι εμένα το βάψιμο μια χαρά μου μοιάζει. Μπράβο και καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2018 8:06:55 GMT 2
Όμορφο το βάψιμο, ενώ εμένα μου άρεσε και η απόχρωση. Δεν την συναντάς κάθε μέρα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά εμένα μου αρέσει. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 16, 2018 11:00:19 GMT 2
Σας ευχαριστω κυριοι! Με τιματε με τα λογια σας! Αφου το αφησα λιγο να δω αν οντως μου αρεσε, τελικα αποφασησα οτι θα ξαναβαφτει και αυτη τη στιγμη περιμενει μερικα χερια ασταρι! Το χρωμα θα μεινει μπλε αλλα θα ειναι πιο σκουρο!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2018 19:06:12 GMT 2
Δημήτρη να σου πώ την αλήθεια ούτε εμένα με χαλάει η απόχρωση αλλά αφού αποφάσισες να το πάς απο την αρχή όλα καλά. Τι χρώματα & βερνίκα χρησιμοποιείς? Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 19, 2018 0:52:12 GMT 2
Το εχω ετοιμο βαμμενο αυριο θα ανεβει! Για ασταρι χρησιμοποιω ενα ασταρι μεταλλου 2κ απο μαγαζι που πουλαει χρωματα αυτοκινητου οπου και προμηθευομαι το βερνικι τους, 2κ και αυτο. Για χρωματα χρησιμοποιω γκραφιταδικα χρωματα νιτρου (montana black) που ανακαλυψα οτι διαλυονται τελεια με το διαλυτικο των χρωματων αυτοκινητου. Αυτα, το καλο που εχουν (για μενα τουλαχιστον), ειναι οτι ειναι πολυ φθηνα (4 ευρω τα 400 ml που διαλυοντας τα φτανουν τα 900-1000 ml) αλλα το κακο ειναι οτι δεν εχουν μεταλλικα χρωματα(ακομα δεν εχω χρειαστει οποτε ειμαστε καλα μεχρι εδω ).
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 19, 2018 13:28:50 GMT 2
Οπως ειπα το ανεβαζω τωρα! Λιγα λογια για αυτες τις μερες με το βαψιμο. Οταν αποφασησα οτι δεν θα κρατησω το χρωμα ειπα να το τριψω για να δοκιμασω καποιες τεχνικες γυαλισματος στο πορτπαγκαζ. Παρ'ολο που ειχα επιτυχια σε αυτο,παρατηρησα οτι ειχε πολλες τρυπες το βερνικι . Μη ξεροντας τι εβλεπα, ρωτησα στο μαγαζι που προμηθευομαι τα βερνικια και μου ειπαν,αρχικα να μην το αφηνω στον ηλιο να στεγνωνει (κατι που εκανα αυτη τη φορα) και να ριχνω μονο δυο υγρα χερια (ειχα επισημανει σε προηγουμενο update οτι ειχα ριξει πολυ βερνικι,5-6 χερια, και ειχε κατσει πολυ καλα με μηδενικο orange peel). Δοκιμασα αυτη τη φορα τις συμβουλες τους και ελπιζω να μην εχω παλι το ιδιο θεμα οταν θα το τριψω αλλα γεμισα orange peel. Οι δοκιμες δεν σταματησαν εδω καθως δοκιμασα να μην βαψω το μοντελο συναρμολογημενο αλλα καθε κομματι ξεχωριστα (καπο,πορτπαγκαζ,πορτες,καθρεφτες). Ειχα επιτυχια σε ολα τα μερη εκτος απο τα μπροστινα φτερα που για καποιο λογο δεν εχουν πολυ χρωμα και το καπο φαινεται πιο σκουρο (δηλαδη το κανονικο χρωμα). Ελπιζω να φαινεται στις φωτο. Μια ακομη δοκιμη που εκανα ηταν να μασκαρω το περιγραμμα που θα πρεπει να βαφτει μαυρο για να μην γεμισει χρωμα και βερνικι αλλα μαλλον δεν χρειαζοταν. Κατα τ'αλλα βγηκε μια χαρα αυτο.
Προτεινεται η τοπικη βαφη? Να μασκαρω τα φτερα και να τριψω το βερνικι λιγο, να περασω παλι χρωμα και βερνικι? Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 19, 2018 18:54:09 GMT 2
Πάντως το χρώμα πέτυχε!!! Καλά τριψίματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 20, 2018 9:31:31 GMT 2
Δημήτρη, εγώ πάντα σε αμαξώματα που αποτελούνται από πολλά κομμάτια, για το τελευταίο χέρι, αφού στεγνώσουν φυσικά τα συναρμολογώ πρόχειρα (με χαρτοταινία εσωτερικά) και ψεκάζω το χρώμα. Έτσι δεν έχω διαφορές στις τονικότητες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η διαφορά στην τονικότητα είναι το η βεβαιότητα και όχι η εξαίρεση, ακόμη και για τα πολύ έμπειρα μάτια. Γνώμη μου είναι να τα αφήσεις, ιδίως αν δεν είναι κάτι που κάνει μπαμ. Αν τα ξαναβάψεις όχι μόνο πρέπει να ταιριάξεις την απόχρωση πάλι με το μάτι, αλλά να συνυπολογίσεις και πόσο θα αλλάξει το χρώμα απ΄το βερνίκι. Τα πλαίσια των παραθύρων θα τα κάνει αλουμίνια; Πολύ προχώ...
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 20, 2018 10:52:48 GMT 2
Δημήτρη, εγώ πάντα σε αμαξώματα που αποτελούνται από πολλά κομμάτια, για το τελευταίο χέρι, αφού στεγνώσουν φυσικά τα συναρμολογώ πρόχειρα (με χαρτοταινία εσωτερικά) και ψεκάζω το χρώμα. Έτσι δεν έχω διαφορές στις τονικότητες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η διαφορά στην τονικότητα είναι το η βεβαιότητα και όχι η εξαίρεση, ακόμη και για τα πολύ έμπειρα μάτια. Ισως θα επρεπε να τα ειχα συναρμολογησει στο τελευταιο οντως, δεν το σκεφτηκα! Γνώμη μου είναι να τα αφήσεις, ιδίως αν δεν είναι κάτι που κάνει μπαμ. Αν τα ξαναβάψεις όχι μόνο πρέπει να ταιριάξεις την απόχρωση πάλι με το μάτι, αλλά να συνυπολογίσεις και πόσο θα αλλάξει το χρώμα απ΄το βερνίκι. Αυτο δεν το σκεφτηκα οτι μπορει να αλλαξει το χρωμα κι αλλο οποτε θα δω τι θα κανω! Τα πλαίσια των παραθύρων θα τα κάνει αλουμίνια; Πολύ προχώ... Χαχα ειπαμε δεν ειμαι ψυχακιας!
|
|
|
Post by Diecast917k on Nov 17, 2018 19:33:48 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2018 10:21:58 GMT 2
Ωραία προχωράει Δημήτρη, keep going!
|
|
|
Post by Diecast917k on Nov 18, 2018 17:18:42 GMT 2
Ωραία προχωράει Δημήτρη, keep going! Ευχαριστώ!!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 24, 2019 13:17:45 GMT 2
|
|