|
Post by czt on Feb 17, 2018 23:31:32 GMT 2
Αν και πιστευω οτι ολο και καποιος θα το εχει φτιαξει (σιγουρα καλυτερα απο εμενα) θα ηθελα να ειστε καλη μαζι μου στο πρωτο μου ποστ αν και δεν εχω φωτο της προκοπεις γιατι δεν εχω μποξ καταλληλο κλπ. Το αμαξι μας ειναι το γνωτο κιτ της ρεβελ το οποιο το γνωρισα μεσα απο το πιο γνωστο βιντεοπαιχνιδι σε κονσολα Gran Turismo. Αν και οχι τοσο μεγαλος οπαδος των αμερικανικων αυτοκινητων αλλα επηρεασμενος απο το παιχνιδι και με θεληση για να προσπαθησω να κανω πραγματα που δεν εχω κανει σε αλλα μοντελα πιστευω οτι ηρθε η στιγμη. Η σκεψη μου λεει να κανω κατι σαν αυτο εδω επειδη το εχω ξεκινησει απο περσι αλλα δεν εει προχωρησει και πολυ μονο βαψιμο και καποιο μερος του κινητηρα εχει φτιαχτει οσονουπο θα ανεβασω και τις φωτο απο τις εργασιες. Ο υπαιτιος για το ποσταρισμα αυτο εινα ο αγαπητος μας φιλος Γιωργος που με ταρακουνησε με την καλη αινια παντα και ετσι κανω το πρωτο μου ποστ. ΥΓ. η συχνοτητα των εργασιων δυστυχως θα ειναι πολυ αργες λογω υποχρεωσεων to be continued
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 18, 2018 8:32:23 GMT 2
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός Κωνσταντίνε! Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 18, 2018 12:13:34 GMT 2
Καλή αρχή Κωνσταντίνε!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 18, 2018 13:46:36 GMT 2
Καλή αρχή Κωνσταντίνε! Εντυπωσιακό θέμα, θα κάνεις αρκετές δοκιμές συναρμογής για να "κάτσουν" σωστά τα κομμάτια μεταξύ τους.
|
|
|
Post by pkout on Feb 18, 2018 22:17:15 GMT 2
Καλή αρχή Κωνσταντίνε και από εμένα
|
|
|
Post by czt on Feb 18, 2018 22:53:32 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 19, 2018 8:05:30 GMT 2
Ωραία προχωράει Κωνσταντίνε! Το χρώμα της καρότσας όμορφο και στρωτό. Για το orange peel, θα τρίψεις με micromesh καλά μουσκεμένα διαδοχικά αρχίζοντας με το πιο μικρό νούμερο (3600 ή 4000) και τελειώνοντας με το πιο μεγάλο (12000), χωρίς να πιέζεις, σαν να χαϊδεύεις την επιφάνεια... Και κάθε νούμερο σε κατεύθυνση κάθετη προς το προηγούμενο. Το χρώμα του κινητήρα κατά τη γνώμη μου πολύ γυαλιστερό... Και οι ζάντες δεν αναδεικνύονται όπως θα έπρεπε... Κατά τη γνώμη μου θα ταίριαζε καλύτερα για τις ζάντες κάτι σαν το Aluminium Gloss της Tamiya. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 19, 2018 22:21:45 GMT 2
Πανέμορφο οχημα, ενώ και το χρώμα φαίνεται να έστρωσε πολύ καλά! Καλή συνέχεια, φίλε, και καλή Σαρακοστή!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 20, 2018 18:30:26 GMT 2
Κώστα, καλώς όρισες και στο κατασκευαστικό κομμάτι του φόρουμ. Νομίζω η διαδικασία των wip στο ScW, θα σε βοηθήσει να αυτοματοποιήσεις κάποιες διαδικασίες και να παράγεις γρηγορότερα και ποιοτικότερα αποτελέσματά. Αυτά που βλέπω είναι πολύ καλά και ενθαρρυντικά για αρχή. Πάμε να δούμε 2-3 πραγματάκια. 1)Τα αμαξώματα γενικά έχουν κάποιες γραμμές-ραφές καλουπιού, συνήθως στα φτερά. Πριν ασταρώσουμε, τις εξαφανίζουμε με ντουκόχαρτο. Μετά με πιο ψιλό ντουκόχαρτό (π.χ. 1000-1200) ή σφουγγαράκι περνάμε όλο το αμάξωμα, το πλένουμε και ασταρώνουμε. Μην το χαλάσεις τώρα, στο λέω να το έχεις στη φαρέτρα για το επόμενο. 2)Το φινίρισμα σου θέλεις να είναι γυμνό μεταλλικό ή θες να γυαλίζει. Στην πρώτη περίπτωση, προς Θεού μην περάσεις με Micromech το μεταλλικό χρώμα της AK. Είναι πολύ ευαίσθητα και θα σου ξεφτίσει στις ακμές, χαλώντας το πολύ ωραίο στρώσιμο που έχεις πετύχει... Αρκεί ένα πέρασμά με μια παλιά φανέλα (ελαφρά) και το μεταλλικό χρώμα θα αναδειχτεί. Αν θες περνάς και ένα χέρι κέρι, για προστασία, αλλά δοκίμασε το πως αντιδρά με το χρώμα πρώτα, πριν το εφαρμόσεις στο μοντέλο σου. Στη δεύτερη, πρέπει να ψεκάσεις βερνίκι. Πλύνε το αμάξωμα με μια οδοντόβουρτσα και ρίξε βερνίκι. Μετά το βερνίκι μπορείς να το γυαλίσεις, όπως σου είπε ο Κωνσταντίνος. 3)Orange peel... Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται στα γυαλιστερά χρώματα και έχει να κάνει με την τυχαία διάθλαση του φωτός. Στην περίπτωση σου, ή μη απόλυτα λεία επιφάνεια, έχει να κάνει με τον τρόπο ψεκάσματος, το υπόβαθρο ή τη φύση του χρώματος (τα μεταλλικά όπως της ΑΚ, θέλουν τρίψιμο - η παλιά φανέλα που λέγαμε πριν). Τη διαδικασία γυαλίσματος, όπως σου την είπε ο Κωνσταντίνος, την εφαρμόζουμε είτε μετά το βερνίκι, είτε όταν χρησιμοποιούμε γυαλιστερά λάκερ χρώματα (π.χ. spray tamiya, humbrol, κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι περιττό και άστοχο. 4)Μια συμβουλή ακόμη. Πριν ξεκινήσεις να βάφεις, κάνε δοκιμαστικές εφαρμογές. Το αμάξωμα με το πάτωμα, τη μπανιέρα του κόκπιτ με το αμάξωμα και το σασί, τα βασικά μηχανικά μέρη, τα τζάμια κλπ. Κάνε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να εφαρμόζουν όλα εύκολα, όταν θα έρθει η ώρα να βάλεις κόλλα. Οργάνωνε τα κομμάτια σε κουτάκια για μικροεργαλεία (θήκες) ή σε κουτιά άλλων μοντέλων. Επίσης, κράτα ένα χώρο καθαρό στον πάγκο σου, για να δουλεύεις. Στο αυτοκίνητο, είναι πολύ εύκολο να γίνει στραβή με σκόνες, κόλλες κλπ, κατά την τελική συναρμογή. Αυτά για αρχή. Είναι πολλά, το ξέρω αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Αλήθεια, στο χώρο των πίσω καθισμάτων τι έκανες; Καλή επιτυχία και να θυμάσαι ότι οι δοκιμές και η τριβή μας κάνουν καλύτερους. Δοκίμαζε σε κάποιο κουτάλι ή παλιό κιτ, αυτά που θέλεις να εφαρμόσεις στο μοντέλο σου. Καλή Σαρακοστή
|
|
|
Post by czt on Feb 22, 2018 10:09:48 GMT 2
Κώστα, καλώς όρισες και στο κατασκευαστικό κομμάτι του φόρουμ. Νομίζω η διαδικασία των wip στο ScW, θα σε βοηθήσει να αυτοματοποιήσεις κάποιες διαδικασίες και να παράγεις γρηγορότερα και ποιοτικότερα αποτελέσματά. Αυτά που βλέπω είναι πολύ καλά και ενθαρρυντικά για αρχή. Πάμε να δούμε 2-3 πραγματάκια. 1)Τα αμαξώματα γενικά έχουν κάποιες γραμμές-ραφές καλουπιού, συνήθως στα φτερά. Πριν ασταρώσουμε, τις εξαφανίζουμε με ντουκόχαρτο. Μετά με πιο ψιλό ντουκόχαρτό (π.χ. 1000-1200) ή σφουγγαράκι περνάμε όλο το αμάξωμα, το πλένουμε και ασταρώνουμε. Μην το χαλάσεις τώρα, στο λέω να το έχεις στη φαρέτρα για το επόμενο. 2)Το φινίρισμα σου θέλεις να είναι γυμνό μεταλλικό ή θες να γυαλίζει. Στην πρώτη περίπτωση, προς Θεού μην περάσεις με Micromech το μεταλλικό χρώμα της AK. Είναι πολύ ευαίσθητα και θα σου ξεφτίσει στις ακμές, χαλώντας το πολύ ωραίο στρώσιμο που έχεις πετύχει... Αρκεί ένα πέρασμά με μια παλιά φανέλα (ελαφρά) και το μεταλλικό χρώμα θα αναδειχτεί. Αν θες περνάς και ένα χέρι κέρι, για προστασία, αλλά δοκίμασε το πως αντιδρά με το χρώμα πρώτα, πριν το εφαρμόσεις στο μοντέλο σου. Στη δεύτερη, πρέπει να ψεκάσεις βερνίκι. Πλύνε το αμάξωμα με μια οδοντόβουρτσα και ρίξε βερνίκι. Μετά το βερνίκι μπορείς να το γυαλίσεις, όπως σου είπε ο Κωνσταντίνος. 3)Orange peel... Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται στα γυαλιστερά χρώματα και έχει να κάνει με την τυχαία διάθλαση του φωτός. Στην περίπτωση σου, ή μη απόλυτα λεία επιφάνεια, έχει να κάνει με τον τρόπο ψεκάσματος, το υπόβαθρο ή τη φύση του χρώματος (τα μεταλλικά όπως της ΑΚ, θέλουν τρίψιμο - η παλιά φανέλα που λέγαμε πριν). Τη διαδικασία γυαλίσματος, όπως σου την είπε ο Κωνσταντίνος, την εφαρμόζουμε είτε μετά το βερνίκι, είτε όταν χρησιμοποιούμε γυαλιστερά λάκερ χρώματα (π.χ. spray tamiya, humbrol, κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι περιττό και άστοχο. 4)Μια συμβουλή ακόμη. Πριν ξεκινήσεις να βάφεις, κάνε δοκιμαστικές εφαρμογές. Το αμάξωμα με το πάτωμα, τη μπανιέρα του κόκπιτ με το αμάξωμα και το σασί, τα βασικά μηχανικά μέρη, τα τζάμια κλπ. Κάνε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να εφαρμόζουν όλα εύκολα, όταν θα έρθει η ώρα να βάλεις κόλλα. Οργάνωνε τα κομμάτια σε κουτάκια για μικροεργαλεία (θήκες) ή σε κουτιά άλλων μοντέλων. Επίσης, κράτα ένα χώρο καθαρό στον πάγκο σου, για να δουλεύεις. Στο αυτοκίνητο, είναι πολύ εύκολο να γίνει στραβή με σκόνες, κόλλες κλπ, κατά την τελική συναρμογή. Αυτά για αρχή. Είναι πολλά, το ξέρω αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Αλήθεια, στο χώρο των πίσω καθισμάτων τι έκανες; Καλή επιτυχία και να θυμάσαι ότι οι δοκιμές και η τριβή μας κάνουν καλύτερους. Δοκίμαζε σε κάποιο κουτάλι ή παλιό κιτ, αυτά που θέλεις να εφαρμόσεις στο μοντέλο σου. Καλή Σαρακοστή Καλημερα Γιωργο οντως καθε αρχη και δυσκολη και οι συμβουλες ολων σας θα ακολουθηθουν για αποτελεσμα καλυτερο απο το ειδη που μπορει να βγει με τις ειδη υαρχουσες γνωσεις για αυτο θα υπαρχει πολυ ερωτση ( ευτυχως δε ξερεται που μενω χαχαχ). ξεκιναω με το 4 το θεμα οργανωσης λογο του χωρου ειναι ενα κομματι δυσκολο γτ θελει γτιαξιμο ο χωρος και αυτο γινεται σιγα σιγα γτ ο χρονος ειναι ειδος προς εξαφανισει αλλα θα μαζεψω βασικα ειδη οπως βουρτσα φανελα κλπ. στο 2 τωρα καλο ερωτημα δεν εχω αποφασισει αν θα μεινει ματ η γυαλιστερο. να το τεσταρω σε κοταλι η σε καποιο σπρου ? (τεστ κερι εχω το ταμιγια). 3 ευτυχως τα σποτ ειναι πολυ λιγα 2 η 3 θα ανεβασω φωτο με τη πρωτη ευκαιρια. στο 1 μπορεις στις φωτο να μαρκαρεις ποιες ραφες διωχνουμε για καλυτερη κατανοηση
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 1, 2018 18:34:11 GMT 2
στο 1 μπορεις στις φωτο να μαρκαρεις ποιες ραφες διωχνουμε για καλυτερη κατανοηση Κωστή ορίστε ποιες ραφές εννοώ...
|
|
|
Post by czt on Mar 1, 2018 19:33:57 GMT 2
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο! Στο επομενο προτζεκτ θα ξεκινησω απο τις ραφες. αλλη μια ερωτηση το ταμπλο και τα καθισματα να τα περασω αλοιφες και κερι?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 1, 2018 19:57:50 GMT 2
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο! Στο επομενο προτζεκτ θα ξεκινησω απο τις ραφες. αλλη μια ερωτηση το ταμπλο και τα καθισματα να τα περασω αλοιφες και κερι? όχι Κωνσταντίνε, δεν χρειάζεται...
|
|
|
Post by alex78 on Mar 3, 2018 18:38:19 GMT 2
Κωσταντίνε πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα και ωραίο βάψιμο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on May 5, 2018 10:31:38 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 5, 2018 13:16:26 GMT 2
Μην το βάζεις κάτω Κωνσταντίνε κι ας μαυρίζουν τα χεράκια!!! Καλή συνέχεια!
|
|