|
Post by nektarios on Dec 16, 2017 13:58:04 GMT 2
Φίλε, τα κομμάτια (ειδικά του κινητήρα) πριν από την "επεξεργασία" τους ήταν πραγματική απελπισία! Πάω για μελομακάρονα, και να ξέρεις οτι εσύ είσαι ο κύριος υπαίτιος για τη μήνυση που απειλεί οτι θα μου κάνει η ζυγαριά, με την κατηγορία της κακοποίησης! Εξαιρετική δουλειά, συνέχισε δυναμικά, ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα, εκτός από το λευκό του χιονιού, να δούμε και το πράσινο του χριστουγεννιάτικου δέντρου!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 17, 2017 1:03:39 GMT 2
Δυσκολο κιτ οσο και σπανιο αλλα δε σε φοβαμαι! Καλη επιτυχια φιλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2017 17:05:45 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την κατανόηση. Το πρότζεκτ θα μπει στην κατάψυξη για 15 μέρες, αφου δεν το παίρνω να το δουλέψω σπίτι με τον πιτσιρικά παραδίπλα. Η ρητίνη είναι επικίνδυνη. Οπότε ελατάκια και λοιπά, από του Άι Γιάννη και μετά Νεκ, το αμάξωμα θα βάφει απολύτως τελευταίο, όταν όλα θα έχουν δοκιμαστεί - προσαρμοστεί. Επίσης, πριν το βάψω πρέπει να έχω ασχοληθεί με το να κόψω τα παρμπρίζ και να δοκιμάσω τα διάφορα φωτοχαραγμένα περιφερειακά. Οπότε δένδρο θα στολίσουμε τον Μάρτη! Να είστε καλά
|
|
|
Post by iliasbass on Dec 31, 2017 18:35:45 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 13, 2018 20:57:02 GMT 2
Ρε Γιώργο χαράς το κουράγιο σου ρε φίλε, που καταπιάνεσαι με τέτοια κιτ!
Δεν ξέρω αν θαυμάζω τις μοντελιστικές σου ικανότητες, ή τα ψυχικά σου αποθέματα... μάλλον και τα δύο!
Καλά κουράγια, γιατί φαίνεται πως θα σου χρειαστούν!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 18, 2018 17:11:15 GMT 2
Ηλία, ωραίο το βιντεάκι. Πάντως όσο το βλέπω το αυτοκίνητο, μπορεί να είναι και η πιο αδιάφορη Λάμπο, που υπάρχει. Αλέξανδρε, έχω μαγνήτη... Δεν πρόλαβα να διώξω μερικούς χάρους (ρητίνες) από το στοκ και τσουπ σκάει ο πελάτης με το χρεπομόντελο. Μες τη βδομάδα ελπίζω να έχουμε κάποια συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2018 17:49:27 GMT 2
Επιστροφή στις ενημερώσεις που αφορούν τη Χαράμα... Στο διάστημα τις αποχής, πέρα από τις μέρες των γιορτών, τα περισσότερα κομμάτια καθαρίστηκαν και έγιναν πολλές δοκιμαστικές εφαρμογές. Δυστυχώς, όπως ίσως θα έχετε δει, η χύτευση είναι τραγική και τα περισσότερα κομμάτια μοιάζουν με ένα στραβοχυμένο συνονθύλευμα ρητίνης. Μετά από αρκετές τροποποιήσεις για να διασφαλιστεί μια στοιχειώδη συνοχή (τα περισσότερα κομμάτια που πρέπει να κολληθούν μεταξύ τους δεν ακουμπούν καν, αν δοκιμάσεις να τα εφαρμόσεις, έτσι όπως έρχονται από το κιτ), ξεκίνησα κάποια βαψίματα. Πριν, κολλήθηκαν τα δύο τμήματά της εξάτμισης και η ένωση ¨κρύφτηκε¨ με αλουμινοταινία. Στο ψυγείο φτιάχτηκε (χοντρικά) η εσωτερική λεπτομέρεια του, αφου τα φωτοχαραγμένα σου επιτρέπουν την θέαση. Τέλος, πέταξα στα σκουπίδια, το μεγαλύτερο μέρος από, τα παρεχόμενα αμορτισέρ αντικαθιστώντας τα με μήκη πλαστικού. Με διαφορά αλουμίνια της Alclad και της ΑΚ, έβαψα το μοτέρ και το κιβώτιο, επιλέγοντας πιο σκούρες, από το συνηθισμένο μου, αποχρώσεις, γιατί μετά από έρευνά διαπίστωσα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις Jarama, σε καλή κατάσταση. Οι εξατμίσεις κάηκαν με προσοχή και με έμφαση στα χρώματα της σκουριάς, για να μην μοιάζει με αγωνιστικό του Le mans. Τέλος, ανάλογη διαδικασία ακολουθήθηκε στο πίσω διαφορικό. Ακολούθως ασχολήθηκα με τη συναρμολόγηση του μοτέρ. Την απουσία λεπτομέρειες στη ρητίνη, η SMP την κάλυψε με πολλά, πάρα πολλά ΡΕ. Στη συνέχεια προστέθηκαν τα μπουζοκαλώδια και ένας σωλήνας που πάει στο ψυγείο. Τέλος έγιναν τα κλασσικά wash και στεγνά πινέλα. Έχοντας καθαρίσει αρκετά κομμάτια, λογικά το επόμενο δεν θα αργήσει τόσο πολύ. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 21, 2018 18:14:53 GMT 2
Πολύ προσεκτική προσέγγιση Γιώργο. Τα ΡΕ πρόσθεσαν μπόλικη αληθοφάνεια. Και για μια φορά επικροτώ το (ούτως ή άλλως καλοφτιαγμένο) βρώμισμα σου, μιας και το κορίτσι έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό την πρώτη του νεότητα! Εν αναμονή της συνέχειας...
|
|
|
Post by jvolume on Jan 21, 2018 20:32:29 GMT 2
Μα που πας και μπλέκεις?? Κιτ για πάρα πολλά ναρκωτικά, από αυτά που σε κάνουν να παρατήσεις το χόμπι μας, αλλά ο Τζιαφάς δε μασάει. Τέτοια υπομονή ουτε σαολίν δεν έχει. Η μηχανή τα σπάει. Δεν είμαι φαν των φθορών αλλά εδώ μάλλον είναι απαραίτητες. Θα βάλεις και ελατήρια στα αμορτισέρ?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2018 18:13:21 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι η "παλαιωποίηση" του μοτέρ, βοηθάει στην καλύτερη οπτική του απόδοση. Εδώ δεν έχουμε την ξυραφένια λεπτομέρεια της tamiya, οπότε πρέπει να κάνει περισσότερα ο μοντελιστής για να προσελκύσει τον παρατηρητή του. Κωνσταντίνε, είναι μεγαλοκοπέλα η jarama τι να κάνουμε Και δεν είναι για το concours d'elegance, πως θα μπορούσε με τέτοια εμφάνιση, οπότε βάρεσα αλύπητα. Γιάννη, αυτή έμπλεξε μαζί μου, όχι εγώ μαζί της , στην περίπτωση μας... Τώρα για σαολίν και τέτοια, ούτε καν. Απλά έχω κίνητρό να την ολοκληρώσω, ιδίως όταν κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η μοναδική ολοκληρωμένη παγκοσμίως, πέρα από το test μοντέλο που παρουσίασε η SMP σε μια έκθεση στην Ιαπωνία. Τα ελατήρια θα μπούνε μετά το βάψιμο, κανονικά όπως συνήθως. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2018 19:32:57 GMT 2
Κυριολεκτικά το ''ανέστησες'' Γιώργο, ΗΡΩΑΣ !!!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 22, 2018 21:46:47 GMT 2
Τα βαψίματα και οι φθορές εξαιρετικά όπως πάντα, εμένα ωστόσο με κέρδισε ο "σωλήνας" μέσα στο ψυγείο! Καλά κουράγια και καλή συνέχεια! Το να πρόκειται να φτιάξεις κάτι μοναδικό, πρέπει να είναι πραγματικά σπουδαίο κίνητρο, ώστε να καταβάλεις οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτηθεί!...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 24, 2018 11:54:30 GMT 2
Γιώργο και μόνο από τις φωτό μου έρχεται να πάρω εγώ χάπια... και ότι περισέψει να στα στείλω!!!
Respect για το όλο εγχείρημα, πραγματικά αξίζει να είναι και το μοναδικό φτιαγμένο κομμάτι.
Καλή δύναμη!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 25, 2018 17:33:37 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες. Εντάξει, είναι χρέπι το κιτ αλλά υπερβάλλετε. Μπορεί σε χύτευση να είναι από τα χειρότερα που έχω πιάσει αλλά γενικά σε εφαρμογές είναι στο μέσο όρο των κιτ ρητίνης (μοντέλα τύπου renaissance , profil24 κλπ εννοώ). Νομίζω το επόμενο update θα είναι πιο ουσιαστικό...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 12, 2018 19:08:50 GMT 2
Παράλληλα με τις 917, ασχολούμαι με την Jarama, να ξεμπερδεύω, μήκος κάνω κάτι και για μένα... Το σασί καθαρίστηκε και βάφτηκε με το μαύρο της citadel. Στη συνέχεια έγινε φλόκινγκ, λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως. Ο λόγος είναι ότι δεν δίνεται ξεχωριστό πάτωμα για το σαλόνι, οπότε η δουλειά έπρεπε να γίνει πριν βάλω τα μηχανικά μέρη. Στη συνέχεια κολλήθηκαν τα τμήματα της ανάρτησης, τα αμορτισέρ, το πίσω διαφορικό και η καλωδιώση για το κύκλωμα των φρένων. Η εφαρμογή, δεν είναι τραγική, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές σε κάθε περίσταση και να ανοιχτούν οι τρύπες υποδοχής, που φυσικά δεν υπάρχουν σε αυτού του είδους τα κιτ, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα πλαστικά. Ακολούθησε η εφαρμογή του μοτέρ, της δεξαμενής καυσίμου, κάποιων περιφερειακών και της ανάλογης καλωδίωσης, με βάση φώτο του πραγματικού. Κολλώντας τον σωλήνα στα δεξιά, αντέδρασε η κόλλα με το χρώμα ή τη ρητίνη, φτιάχνοντας "αράχνες". Διορθώθηκε ευτυχώς εύκολα (μετά την φωτογράφηση, οπότε θα το δείτε οκ στο επόμενο που θα ασχοληθούμε με το εσωτερικό), αλλά έμεινα με την απορία. Σε αυτή τη φάση ξεμπέρδεψα με το ψυγείο και ένα δοχείο, που θα κολληθούν πάνω στο αμάξωμα, πριν την τελική συναρμολόγηση, για να μην τα έχω στο κεφάλι μου. Τέλος, κολλήθηκαν οι εξατμίσεις. Το πίσω μέρος τους εφαρμόζει επίσης στο αμάξωμα, οπότε ε΄ναι "ελεύθερες" προς το παρόν. Τα τελικά, που έφτιαξα από αλουμίνιο σε προηγούμενο στάδιο, θα κολληθούν στο τέλος για καλύτερη ευθυγράμμιση. Στο επόμενο θα ασχοληθούμε με το σαλόνι. Καλή και δημιουργική εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 12, 2018 22:12:14 GMT 2
Παίρνει σχήμα πολύ όμορφα και αναδεικνύεται σιγά-σιγά... Η "μοκέτα" πειστική. Καλή συνέχεια!
|
|