|
Post by konstantinf on Oct 22, 2017 8:32:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Την ιστορία με την παρκετίνη δεν την ήξερα, στα υπ' όψιν...
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 22, 2017 11:18:40 GMT 2
Πολυ καλα μεχρι εδω Κωνσταντινε! Ο στροφαλος και τα εμβολα ειναι μεταλλικα? Αν δε βρεις παρκετινη μπορεις να χρησιμοποιησεις και το καινουριο γυαλιστερο βερνικι της humbrol.Εχει ιδιο αποτελεσμα με την παρκετινη. Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 22, 2017 18:04:29 GMT 2
Eυχαριστώ για την ενθάρρυνση Βαγγέλη! Ο στροφαλος και τα εμβολα ειναι μεταλλικα? Όχι, είναι πλαστικά, βαμμένα όπως έγραψα με σπρέι Metalcote Polished Steel της Humbrol. Το θέμα μου δεν ήταν να τα γυαλίσω, αλλά να εξαλείψω το θάμπωμα και τις ανωμαλίες που είχαν προκληθεί στην επιφάνεια, μάλλον από υπερθέρμανση... Με τρίψιμο ακόμα με τις αλοιφές της Tamiya νομίζω ότι θα έχω τελικά ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα - αν δεν βρω spares.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2017 18:42:43 GMT 2
Χαρά στο κουράγιο σου Κωνσταντίνε. Εγώ πιθανόν τα εσώψυχα του μοτέρ να μην έβαζα καθόλου, αφού δεν θα φαίνονται.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 22, 2017 18:50:38 GMT 2
Χαρά στο κουράγιο σου Κωνσταντίνε. Εγώ πιθανόν τα εσώψυχα του μοτέρ να μην έβαζα καθόλου, αφού δεν θα φαίνονται. Έλα τώρα... ΕΣΥ το λές αυτό; Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα γι' αυτά που δεν φαίνονται. Αλλά για ποιον μοντελάρουμε; Γι αυτούς που θα το δουν; Άσε που προσωπικά, σαν μηχανολόγος, αυτό το κομμάτι το προτιμώ 1000 φορές από το βάψιμο της καρότσας .
|
|
|
Post by nektarios on Oct 27, 2017 18:00:05 GMT 2
Άσε, Κωνσταντίνε, κι εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ο Γιώργος έγραψε κάτι τέτοιο!... Μάλλον θα έγραφε ενώ έτρεχε πίσω από τον Μπίλυ και μπερδεύτηκε! Για τα τζάμια, γιατί δεν τα αντικαθιστάς απλά με φύλλο διαφάνειας; Καμπύλες δεν υπάρχουν, οπότε πιστεύω οτι θα γίνει εύκολα και σίγουρα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 28, 2017 8:49:33 GMT 2
Για τα τζάμια, γιατί δεν τα αντικαθιστάς απλά με φύλλο διαφάνειας; Καμπύλες δεν υπάρχουν, οπότε πιστεύω οτι θα γίνει εύκολα και σίγουρα. Όπως βλέπεις και από την φωτογραφία, δεν πρόκειται για μια απλή επίπεδη επιφάνεια που θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί από ένα φύλλο διαφάνειας. Έχει εγκοπές και προεξοχές που σχετίζονται με τον μηχανισμό ανεβοκατεβάσματος... Ευτυχώς βρήκα στο eBay ανταλλακτικό που ήδη βρίσκεται καθ' οδόν
|
|
|
Post by czt on Oct 30, 2017 14:58:27 GMT 2
φοβερη παρουσιαση ! τον κινητηρα και γω ειμαι υπερ στο να τον φταιξεις ειναι ενα ατου που στις μερες μας δεν υπαρχει στα περισσοτερα μοντελα αν δεν κανω λαθος. Οι αεροπλαναδες κανουν ενα κολπο για κοπια της καλυπτρας κατι ομοιο μπορει να γινει και εδω πιστευω.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 30, 2017 18:31:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! τον κινητηρα και γω ειμαι υπερ στο να τον φταιξεις ειναι ενα ατου που στις μερες μας δεν υπαρχει στα περισσοτερα μοντελα αν δεν κανω λαθος. Δεν ετέθη ποτέ θέμα να μην τον φτιάξω ! Όντως, απ' ό,τι ξέρω, μόνο η Alfa Romeo, η Rolls Royce, η Mercedes και η Bugatti της Pocher έχουν "εντόσθια" στον κινητήρα. Τα 1/8 της Revell/Monogram, DeAgostini, Eaglemoss κλπ. δεν έχουν. Σημειωτέον ότι ούτε τα καινούργια μοντέλα της Pocher (Aventador, Huracan, Ducati) έχουν στροφαλοφόρο και πιστόνια. Όσο για τα τζάμια, για την καβάντζα χρησιμοποίησα πράγματι την τεχνική των αεροπλανάδων, αλλά όπως είπα και στο Νεκτάριο βρήκα στο μεταξύ ανταλλακτικά (που εδώ και μια βδομάδα κάθονται στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος... )
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 4, 2017 10:41:48 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 6, 2017 22:13:07 GMT 2
Αυτό και εάν είναι κατασκευαστική πρόκληση... Πολύ ωραίο θέμα και δουλειά με μεράκι (ως συνήθως)! Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2017 11:41:15 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Απόστολε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 7, 2017 12:24:21 GMT 2
Έχει γίνει προφανώς πολλή δουλειά, ενώ οι χρωματικές αποχρώσεις μού αρέσουν πολύ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Nov 7, 2017 13:35:54 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! τον κινητηρα και γω ειμαι υπερ στο να τον φταιξεις ειναι ενα ατου που στις μερες μας δεν υπαρχει στα περισσοτερα μοντελα αν δεν κανω λαθος. Δεν ετέθη ποτέ θέμα να μην τον φτιάξω ! Όντως, απ' ό,τι ξέρω, μόνο η Alfa Romeo, η Rolls Royce, η Mercedes και η Bugatti της Pocher έχουν "εντόσθια" στον κινητήρα. Τα 1/8 της Revell/Monogram, DeAgostini, Eaglemoss κλπ. δεν έχουν. Σημειωτέον ότι ούτε τα καινούργια μοντέλα της Pocher (Aventador, Huracan, Ducati) έχουν στροφαλοφόρο και πιστόνια. Όσο για τα τζάμια, για την καβάντζα χρησιμοποίησα πράγματι την τεχνική των αεροπλανάδων, αλλά όπως είπα και στο Νεκτάριο βρήκα στο μεταξύ ανταλλακτικά (που εδώ και μια βδομάδα κάθονται στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος... ) αχ αυτο το τελωνειο εχει καψει κοσμο και κατακρεουργησει υλικα και προιοντα δυστυχως!!! ΅Εφοσον πρεπει να πληρωσουμε να πληρωσουμε αλλα να σεβοντε και τα προιοντα που περιμενουμε οντας καινουργιο και οχι κακοποιημενα
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2017 14:45:17 GMT 2
Έχει γίνει προφανώς πολλή δουλειά, ενώ οι χρωματικές αποχρώσεις μού αρέσουν πολύ! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Νεκτάριε, η πολλή δουλειά αφορά κυρίως στο ξεφλάσιασμα και στο τρίψιμο. Όσο για τα χρώματα, εμείς οι μη αερογράφοντες είμαστε περιορισμένοι στην παλέτα της Humbrol και της Tamiya...
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2017 14:48:50 GMT 2
αχ αυτο το τελωνειο εχει καψει κοσμο και κατακρεουργησει υλικα και προιοντα δυστυχως!!! ΅Εφοσον πρεπει να πληρωσουμε να πληρωσουμε αλλα να σεβοντε και τα προιοντα που περιμενουμε οντας καινουργιο και οχι κακοποιημενα Έτσι, για να γυρίσω το μαχαίρι στην πληγή, το δέμα που περίμενα ξεφορτώθηκε από το αεροπλάνο στις 19 Οκτωβρίου και μπήκε στο τελωνείο σήμερα....
|
|