|
Post by alex78 on Nov 10, 2017 14:59:11 GMT 2
Τα έγραφες εσύ για την εφαρμογή αλλά δεν περίμενα τέτοιο χάλι φίλε. Κατά τ'άλλα κορυφαίο και άκρως ρεαλιστικό αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 10, 2017 17:00:46 GMT 2
Προϊδεαζόνταν για πιο εύκολη και καθαρή κατασκευή... Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά! Οι σωληνώσεις της ψύξης είναι όντως έτσι σπαγγετοειδείς και στην πραγματικότητα; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Nov 10, 2017 18:16:13 GMT 2
Βλέποντας το αποτέλεσμα σε σχέση με τα προβλήματα του κιτ, έχω να πω Καλή συνέχεια Γιώργο
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2017 9:34:16 GMT 2
Ήμουν προϊδεασμένος για το τι παίζει με το κιτ, εξάλλου τα είχα γράψει από την εισαγωγή. Είναι σαν να έχεις το βασικό κιτ με αφτερμαρκετ τρανσκιτ το μοτέρ. Κάποιες τροποποιήσεις εννοούνται. Αλλά, σίγουρα υπάρχουν και πολύ χειρότερα enthusiast. Αυτό πρέπει είναι κάπου στη μέση. Κωνσταντίνε, επειδή η μια πάει κάτω και ή άλλη στο πάνω του μοτέρ, επανωτίζουν στο σημείο που τελειώνει το σασί. Αλλά, με το σχόλιο σου πρόσεξα ότι κάπου στη μέση υπάρχει ένα τσάκισμα που μου είχε διαφύγει και θα διορθωθεί. Παύλο, εσύ τι να πεις δηλαδή που τα ξεκινάς από το μηδέν. Οπότε τα ρεσπεκτ δεν τα πολυ-αξίζω, μάλλον. Ευχαριστώ και πάλι για τον σχολιασμό...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2017 18:14:38 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 15, 2017 18:51:23 GMT 2
Σε πιστεύουμε, σε πιστεύουμε... Πολύ ωραία γενικώς όλα τούτα! Μόνη παρατήρηση: Τα ελατήρια των πίσω αμορτισέρ είναι ιδιοκατασκευή, έτσι; Φάινονται λίγο "στραβοχυμένα" και οι αποστάσεις των ελίκων άνισες... Τώρα θα μου πεις, αν ο κατασκευαστής δεν μας είχε κακοσυνηθίσει, θα το περνάγαμε ντούκου, ε; Άντε, καλά τελειώματα και καλές αναζητήσεις (αν και έχω την ιδέα ότι ξέρεις πολύ καλά ποιο θα είναι το επόμενο - και το μεθεπόμενο...
|
|
|
Post by nektarios on Nov 16, 2017 8:20:41 GMT 2
Αναμενόμενα προσεγμένη δουλειά, ο δε χρωματικός συνδυασμός πανέμορφος! Καλά τελειώματα! Υ.Γ.: Αυτές οι ζάντες κάτι μου θυμίζουν, αλλά τι;..
|
|
|
Post by pkout on Nov 16, 2017 17:34:26 GMT 2
Εμένα πάντως με στοίχειωσε η φώτο που φαίνεται το κάτω μέρος του δαπέδου και οι ρεαλιστικές σκιάσεις και βρωμισματάκια!!! Παύλο, εσύ τι να πεις δηλαδή που τα ξεκινάς από το μηδέν. Οπότε τα ρεσπεκτ δεν τα πολυ-αξίζω, μάλλον. Παλιότερα σου είχε γράψει ο Κωνσταντίνος "άσε τις μετριοφροσύνες" και το ίδιο σου λέω και εγώ!!!!! και κάτσε να τελειώσω κανένα μοντέλο και μετά το ξανασυζητάμε!!!!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 18, 2017 18:15:12 GMT 2
Εμένα πάντως με στοίχειωσε η φώτο που φαίνεται το κάτω μέρος του δαπέδου και οι ρεαλιστικές σκιάσεις και βρωμισματάκια!!!
Πόσο δίκιο έχει ο Παύλος, όλο αυτό το ''παιχνίδι'' (τόσο - όσο) έλκει το μάτι σαν μαγνήτης και είναι τουλάχιστον υποδειγματικό!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 20, 2017 18:42:16 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου και ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Παύλο και Αλεξ για το θέμα των σκιάσεων δεν είναι πλέον κάτι δύσκολο. Μάλιστα με μόνο 2 υλικά (weathering set και black wash - όλα της Tamiya) μπορείς να έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα. Τώρα το παραπάνω θέλει γνώσεις, μεράκι, δοκιμές και φυσικά φαντασία. Δεν νομίζω ότι το κατέχω ακόμη, αλλά προσπαθώ. Και για μένα όπως δεν υπάρχει πίνακας ζωγραφικής χωρίς σκιάσεις, προοπτική και "παιχνίδια" με το φως έτσι δεν νοείτε μοντέλο χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλιώς, θα αγοράζαμε diecast και θα τα βάζαμε στο σαλόνι μας. Η συγκεκριμένη κουβέντα είναι ατέρμονη από την μια και πολύ όμορφη από την άλλη. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις επί του θέματος. Τώρα για το θέμα μετριοφροσύνης κλπ... Για μένα το πιο σημαντικό προτέρημα είναι το να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Ούτε ο υπερβολικός πεσιμισμός βοηθάει, ούτε όμως και η έλλειψη μέτρου. Δυστυχώς, δίπλα στους μοντελιστικούς πάγκους υπάρχει ένα καλάμι κι ένα φτυάρι. Προσωπικά προσπαθώ το καλάμι να μην το καβαλάω και βγαίνω τσάρκα στα φόρουμ και στο ιντερνέ. Δεν βοηθάει ούτε εμένα καθώς δεν βλέπω που μπορώ να βελτιωθώ ούτε και τους συνμοντελιστές μου που μπορούν να πάρουν μια ιδέα από τα καλά και τα λάθη της δουλειάς μου. Δεν το καταφέρνω πάντα φυσικά. Οπότε δεν είναι μετριοφροσύνες απλά, ελπίζω δημιουργικός, τρόπος σκέψης. Κωνσταντίνε στα πιο πεζά κατασκευαστικά, τα ελατήρια ήταν ένα δύσκολο κόνσεπτ. Έπρεπε να κρατήσω τα πλαστικά όρια τους - οποιοδήποτε χιλιοστό απόκλισης αν έφτιαχνα εντελώς νέα, όπως συνήθως, θα δημιουργούσε πρόβλημα στο πολύ ευαίσθητο "στήσιμο " του μοντέλου - οπότε τα ελατήρια έπρεπε να περαστούν από αυτά τα όρια. Λογικά λοιπόν ταλαιπωρήθηκαν λίγο . Αν τα έκανα πολύ μεγάλα, θα έπεφταν μέσα στο σώμα του αμορτισέρ. Όταν κολληθούν οι τροχοί, οι δεξαμενές και το καπό, θα μπει μια στάλα CA να σταθεροποιηθούν και μετά θα φτιάξω τις σπείρες που είναι ασύμμετρες, ούτως η αλλιώς. Θεώρησα, ότι η δυσκολία του πράγματος ήταν εμφανής κι αυταπόδεικτη από προηγούμενο update, όπου παρουσιάζεται η επέμβαση στο αμορτισέρ και για αυτό τον λόγο δεν επεκτάθηκα. Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 20, 2017 18:54:20 GMT 2
Στα της προόδου τώρα και μετά την πολυλογία μου, φτιάχτηκαν τα τμήματα του εσωτερικού και κάποια κολλήθηκαν στην μπανίερα. Τα υπόλοιπα (πόρτες, πίνακάς οργάνων κλπ) μπαίνουν στο εσωτερικό του αμάξωματος, πριν ενωθεί με τα σασί. Επίσης μπήκαν οι τροχοί. Μένουν οι δεξαμενές καυσίμου που όπως προανέφερα ΠΡΕΠΕΙ να μπουν στο τέλος, αφου δεν δίνεται καμιά προτεινόμενη θέση, ούτε αρσενο - θυληκό για να κουμπώσουν από τη Fujimi. Στη συνέχεια, έφτιαξα τη βάση στήριξης του πίσω καπό. Πριν ο Κωνσταντίνος με κατηγορήσει για στραβοχυμένη δουλειά η κλίση στο δεξί τμήμα είναι η υποχρεωτική για να έρχεται ίσια το καπό. Για τέτοια απόκλιση εφαρμογής μιλάμε. Τέλος έγινε μια δοκιμή για να δούμε αν όλα ταιριάζουν στην θέση τους. Αυτό ήταν και το τελευταίο update, ενός περίεργου κιτ. Πρέπει τώρα να φωτογραφηθεί και να παρουσιαστεί. Τότε θα εμβαθύνω λίγο περισσότερο, κάνοντας τη σούμα της κατασκευής. Καλή εβδομάδα και καλό χειμώνα από αύριο
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2017 7:39:10 GMT 2
Δεν υπάρχει λόγος γκρίνιας αυτή την εβδομάδα . Το τελικό αποτέλεσμα αποζημιώνει για τα βάσανα που πέρασες... Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2017 17:37:12 GMT 2
Τίποτα τραγικό Κωνσταντίνε, εν τέλει. Όλα πήγαν καλά. Τα βάσανα έρχονται στα επόμενα θέματα, της Jarama συμπεριλαμβανομένης. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2017 18:20:40 GMT 2
Επίσης, όπως σας είχα προϊδεάσει η Stratos Stradale ολοκληρώθηκε. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ετοιμάσω τις φώτο για το Podium. Είναι από τα μοντέλα που με μεγάλη λύπη θα αποχωριστώ, αφού πρόκειται για ένα δύσκολο κιτ που δεν το βλέπεις κάθε μέρα ολοκληρωμένο σε εκθέσεις ή το διαδίκτυο. Ελπίζω ο ιδιοκτήτης του να το χαρεί. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2017 12:59:19 GMT 2
Συγχαρητήρια, και στα επόμενα με το καλό!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 2, 2017 23:32:41 GMT 2
Πανέμορφη φίλε! Ελπίζω να φτιάξεις σύντομα μία ακόμη για τη δική σου βιτρίνα...
|
|