|
Post by pkout on Nov 4, 2018 21:49:04 GMT 2
Και αν πάνε όλα κατά διαβόλου, υπάρχει και αυτό : Χμμμ... Ωραία ιδέα για διόραμα...
Που να μαθαίνουμε και για διοράματα τώρα? Live θα γίνει Κωνσταντίνε, μια καλή βροχούλα και μόλις πλημμυρίσει ο δρόμος από κάτω.......μπλούμ και κάτω
|
|
|
Post by pkout on Nov 6, 2018 21:37:58 GMT 2
Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά το ξέρω ότι έχω καταντήσει γραφικός με τα μπρος-πίσω στην κατασκευή, αλλά το σημερινό update είναι μια πραγματική βελτίωση στα χαμηλά πατώματα (έτσι νομίζω δηλαδή ). Το αυξημένο ύψος του λαντροβερ (πιο εμφανής ο εμπρός άξονας) και οι κακές συνήθειες που κόλλησα στο scw, με οδήγησαν στην πλήρη ανακατασκευή του εμπρός άξονα για να έρθει πιο κοντά στο 1/1.
Ο προηγούμενος άξονας.......
Και πάμε χωρίς πολλά λόγια στο κυρίως μέρος των εργασιών
Βάσεις ελατηρίων και αμορτισέρ Ράβδοι σύνδεσης άξονα και σασί στο τελείωμα ανοίχθηκε τρύπα (φαίνεται σε επόμενες φώτο) για να μπει ο κλασικός συνδετήρας που θα καταλήγει στο σασί Νέος άξονας με μορφοποίηση στις άκρες για να κολλήσω τη διάταξη που επιτρέπει να στρίβουν οι τροχοί Σταθερή διάταξη που επιτρέπει να στρίβουν οι τροχοί
(αντικατέστησαν τις μπαλίτσες του προηγούμενου άξονα, οι οποίες δεν άντεξαν την ταλαιπωρία) Η μπαλίτσα που λέγαμε Υποδοχές για την ράβδο που συνδέει τους τροχούς (διπλή πίσω από το διαφορικό) και την κρεμαγιέρα (μονή εμπρός από το διαφορικό) Τα κερατάκια θα κοπούν στο σωστό μήκος μόλις φτιάξω και τις αντίστοιχες ράβδους που θα τα συνδέουν.
Ενσωμάτωση του μαμά διαφορικού στο νέο άξονα, και φώτο σε διαφορετικές γωνίες όλων των εργασιών μαζί. Εννοείται ότι τα κενά μεταξύ διαφορικού και άξονα θα στοκαριστούν και θα τριφτούν Για λόγους αναφοράς και μια φώτο του 1/1
Στο επόμενο update, να είμαστε καλά, θα δούμε όλο το συνονθύλευμα από τους "σωλήνες" που περιβάλουν τον άξονα και κλείνουμε κατασκευαστικά τα χαμηλά πατώματα. Με ολοκληρωμένη εικόνα κατασκευαστικά, θεωρώ ότι θα φανούν καλύτερα οι εργασίες του παρόντος, για τις οποίες είμαι πολύ περήφανος
Αυτά προς το παρόν, να είστε όλοι καλά και υγιείς
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2018 8:36:15 GMT 2
Καταπληκτική δουλειά Παύλο, με το δίκιο σου να είσαι περήφανος! Προβλέπω κάποια στιγμή να δημιουργήσεις τη δικιά σου παραγωγή κιτ!!! Καλή συνέχεια που την περιμένουμε εναγωνίως!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 7, 2018 20:07:26 GMT 2
Πανέμορφη δουλειά Παύλο. Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 7, 2018 20:39:32 GMT 2
Είσαι ωραίος μάγκας, παικτάρα μου
|
|
|
Post by jvolume on Nov 9, 2018 13:01:34 GMT 2
Παύλο προσπαθώ να μαζέψω τα σαγόνια μου από το πάτωμα για να γράψω. Σεμιαναριακή scratchοδουλειά. Απέραντο respect και τίποτα άλλο!! Ένας καθρέφτης θα μπορούσε να δείξει ένα μικρό κομμάτι της δουλειάς σου αλλά και αυτό θα ήταν πολύ λίγο....
|
|
|
Post by pkout on Nov 9, 2018 16:29:02 GMT 2
Κωνσταντίνε, Φάνη, Γιώργο και Γιάννη
Χαίρομαι που οι εργασίες στα χαμηλά πατώματα έχουν θετική υποδοχή.
Γιάννη, να πω την αλήθεια το σκέφτηκα και εγώ.
Αν βγει αξιοπρεπές το κάτω "σύστημα", ίσως κάνω προσπάθεια να το αναδείξω. Ίσως βάζοντας κάποιους από τους τροχούς να πατάνε σε κανένα κορμό δέντρου (θα "κρυφτεί" και όποιο παλαντζάρισμα στο τελικό στήσιμο ). Θα δούμε όμως.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 10, 2018 0:33:01 GMT 2
Ο κάθε άξονας με τα παρελκόμενά του είναι ένα μοντέλο από μόνος του! Πολλά συγχαρητήρια, φίλε! Και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 22, 2018 19:18:09 GMT 2
Παύλο έχω καιρό να σου γράψω γιατί απλά οι γνώσεις μου έχουν πιάσει ταβάνι και δεν μπορώ από ένα σημείο και μετά πλέον να σε παρακολουθήσω! Υπερβολή ή όχι είναι η αλήθεια!! Καλή συνέχεια φίλε μου!
|
|
|
Post by pkout on Apr 1, 2019 20:31:20 GMT 2
Άλεξ και Νεκ, ευχαριστώ για το συνεχή σχολιασμό και τα καλά σας λόγια.
|
|
|
Post by pkout on Apr 1, 2019 21:08:26 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Μετά από καιρό απραξίας, σας παρουσιάζω τη συνέχεια των εργασιών στα χαμηλά πατώματα (αλήθεια, όχι πρωταπριλιάτικο αστείο ) Τα λίγα που είχαν απομείνει, ήταν το συνονθύλευμα από ράβδους και σωλήνες στον εμπρός άξονα: Είναι λίγο χοντροκοπιά (ιδίως στις ενώσεις), αλλά δεν ήθελα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για πιο ντελικάτη λεπτομέρεια (έχουμε και le mans σε 2 μήνες )
Για τον ίδιο λόγο, και μετά από πάρα πολλές δοκιμές με μέτριο αποτέλεσμα, κόλλησα σταθερά τις πλύμνες στον άξονα, αφαιρώντας την δυνατότητα του "στρίβειν".
Αυτά τα ολίγα για την ώρα
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2019 16:27:25 GMT 2
Που είσαι λεμανίτικη ψυχή; Πολύ ωραία τα χαμηλά πατώματα. Ενημερωτικά, τα παξιμάδια της Meng, μπορούν αποτελέσουν εύκολη, σχετικά φθηνή και γρήγορη προσθήκη λεπτομέρειας σε συνδέσμους, αναρτήσεις κλπ.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 2, 2019 18:45:24 GMT 2
Σαν τα χιόνια Παύλο! Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω και αραιά δίνεις το παρών! Όσο για την απώλεια των στρεφομένων τροχών, σίγουρα θα τους πραγματοποιήσεις στο επόμενο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 4, 2019 21:53:13 GMT 2
Πανέμορφο το συνονθύλευμα! Πραγματικά, μακάρι να μπορούσε να παραμείνει άβαφο... Καλή συνέχεια, δυνατά και σταθερά!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 9, 2019 16:46:51 GMT 2
Καλώς τον Πάυλο! Εξαιρετικά προχωράει, μακάρι να βρίσκεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο με το project και να ευχαριστιόμαστε όλοι μαζί.
|
|
|
Post by pkout on May 9, 2019 20:27:17 GMT 2
Γιώργο, Κωνσταντίνε, Νεκτάριε και Άλεξ ευχαριστώ για τη συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη
@Γιώργο, έχω ένα σχετικό σετάκι και θα προσθέσω εδώ και εκεί κανένα παξιμαδάκι
|
|