|
Post by nektarios on Sept 28, 2019 23:12:54 GMT 2
Εξαιρετικό! Και πότε είπαμε θα αρχίσουν οι προπαραγγελίες; Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by czt on Sept 29, 2019 3:41:46 GMT 2
Φανταστικό! Ψηφίζω λερωμα!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 6, 2019 16:18:38 GMT 2
Αρχηγός είσαι Παύλο! Η φωτό νομίζεις ότι είναι κατευθείαν από Νυρεμβέργη!!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 17:37:36 GMT 2
Απίστευτο! Πολλά συγχαρητήρια Παύλο!
|
|
|
Post by pkout on Oct 9, 2019 21:10:39 GMT 2
Βλέπω ο αντιγερμανισμος καλά κρατεί!!! Η συνέχεια δεν είναι εξίσου καλη, οι παιδικές μοντελιστικες ασθένειες το πήραν και το σήκωσαν
|
|
|
Post by pkout on Oct 9, 2019 21:53:28 GMT 2
Λοιπόν....... Χωρίς πολλά πολλά, το μασκαρισμα του αμαξώματος εξελίχθηκε σε καταστροφή Όχι μόνο γιατί ήταν απαράδεκτο, και πολλαπλασιαστηκε από όλη την ταλαιπωρία της κατασκευής, αλλά και από την πτήση προς το πάτωμα την ώρα του μασκαρισματος (αδιόρθωτος )
Καθάρισα όσα μπορούσα με αλοιφές και μικρομες αλλά και πάλι υπάρχουν υπολείμματα χρώματος. Για το άνοιγμα από την τούμπα εχω σηκώσει τα χέρια ψηλα.... Και τώρα τι?? Το πασαλειβω και κάνω πως δεν βλέπω τις ατέλειες? Το βρωμιζω και τα κρύβω κάτω από το χαλί.....? Δεν έχω ιδέα πως να το λερώσω, να το ξεβαψω αποκλείεται οπότε αδιέξοδο. Καμιά ιδέα ή πρόταση
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 10, 2019 6:28:55 GMT 2
Κατ' αρχήν το πρόβλημα κατά το βάψιμο δεν αναιρεί σε τίποτα το μεγαλείο της όλης κατασκευής. Τα περί δυνατοτήτων επιδιόρθωσης σίγουρα θα στα πουν οι πιο πεπειραμένοι και εύχομαι να έχουν μερικούς άσους στο μανίκι. Εγώ θα έλεγα, ξανά πέρασμα με κίτρινο, ξανά μασκάρισμα και ξανά βάψιμο τα μαύρα. Ωστόσο μια απορία: Αφού τα μαύρα κομμάτια ήταν πρόσθετα πάνω στο κύριο σώμα, γιατί δεν τα έβαφες πριν τα κολλήσεις; Όπως και να 'χει, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στη διόρθωση!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2019 10:33:35 GMT 2
Βλέπω ο αντιγερμανισμος καλά κρατεί!!! Δεν ξέρω τι λες, εγώ όταν μοντελίζω φοράω φανέλα νάτιοναλ μασσσααααφτττ Αφού αλφρώσαμε! το κλίμα πάμε στα πιο σοβαρά. Καταρχήν τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο και να θυμάσαι σε όλους συμβαίνει. Για παράδειγμα στο βερνίκωμα της fleron, ξεχάστηκα και τοποθέτησα το καπό κάθετα κι όχι οριζόντια, με συνέπεια να τρέξει το βερνίκι και να γίνει σαν τα μούτρα μου. Κι έχω βάψει 100άδες μοντέλα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παίρνεις βαθιά ανάσα, το αφήνεις για λίγο, ηρεμείς και επιστρέφεις για να το διορθώσεις. Εξάλλου, ο πραγματικά καλός μοντελιστής είναι αυτός που μπορεί να διορθώνει τις αστοχίες του. Για να σε βοηθήσουμε, πες μας τι αστάρι χρησιμοποίησες, τι χρώμα, τι βερνίκι και τι είναι το μαύρο. Επίσης, το πρόβλημα στο μασκάρισμα των φτερών είναι παντού ή μόνο στο εμπρός αριστερό. Έχω κάνα δύο λύσεις στο μυαλό μου αλλά πρέπει να ξέρω περισσότερες παραμέτρους, πριν επανέλθω. Φαντάζομαι και τα υπόλοιπα παιδιά θα σου πουν πράγματα και εσύ θα αποφασίσεις στο τέλος. Όπως και να έχει, θα χρειαστεί χρόνος. Εδώ διαφωνώ κάθετα με τον Κωνσταντίνο, ότι και να έχεις κάνει, το αποτέλεσμα κρίνεται στο τέλος απ΄ το βάψιμο. Η προσπάθεια και η δουλειά δεν ακυρώνεται, αλλά το αποτέλεσμα ναι. Οπότε, σεβόμενος την δουλειά που έχεις κάνει, προετοιμάσου για περισσότερη ώστε να το επαναφέρεις. Περιμένουμε τις λεπτομέρειες.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 10, 2019 19:37:54 GMT 2
Εδώ διαφωνώ κάθετα με τον Κωνσταντίνο, ότι και να έχεις κάνει, το αποτέλεσμα κρίνεται στο τέλος απ΄ το βάψιμο. Είναι θέμα προσωπικής φιλοσοφίας Γιώργο... Για μένα ο προορισμός είναι το "ταξίδι"... Βλέπε και "Ιθάκη"! Αν πετύχει στο τέλος και το βάψιμο, αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, κυρίως γιατί αυτό βλέπουν οι άλλοι. Αλλά εγώ μόνο ξέρω τις ικανοποιήσεις που πήρα (ή δεν πήρα) κατά την κατασκευή!
|
|
|
Post by pkout on Oct 10, 2019 20:28:03 GMT 2
Κατ' αρχήν το πρόβλημα κατά το βάψιμο δεν αναιρεί σε τίποτα το μεγαλείο της όλης κατασκευής. Τα περί δυνατοτήτων επιδιόρθωσης σίγουρα θα στα πουν οι πιο πεπειραμένοι και εύχομαι να έχουν μερικούς άσους στο μανίκι. Εγώ θα έλεγα, ξανά πέρασμα με κίτρινο, ξανά μασκάρισμα και ξανά βάψιμο τα μαύρα. Ωστόσο μια απορία: Αφού τα μαύρα κομμάτια ήταν πρόσθετα πάνω στο κύριο σώμα, γιατί δεν τα έβαφες πριν τα κολλήσεις; Όπως και να 'χει, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στη διόρθωση! Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για το εμψυχωτικο μήνυμα. Αρχικά έτσι το σχεδίασα, βάψιμο μαύρο τους θόλους και μετά κόλληση. Όμως κατά την αποκόλληση των προηγούμενων θολων, η επιφάνεια του αμαξώματος έγινε πολύ τραχιά από τα υπόλοιπα του στοκου, την κυανοακρυλικη και τη γενικότερη ταλαιπωρία που υπέστη ο ροβερ. Όσο και αν προσπάθησα να την ομαλοποιησω, ο νέος θόλος δεν πάταγε ''πρόσωπο'' και άφηνε κενά. Οπότε θα έπρεπε να στοκαρω πάλι και να ακυρώσω το βάψιμο. Μην έχοντας άλλη επιλογή τους κόλλησα και προσπάθησα να φτιάξω ''γωνία'' στο στοκαρισμα προκειμένου να εχω αναφορά στο μασκαρισμα. Εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφερα καλά. Βλέπω ο αντιγερμανισμος καλά κρατεί!!! Δεν ξέρω τι λες, εγώ όταν μοντελίζω φοράω φανέλα νάτιοναλ μασσσααααφτττ Αφού αλφρώσαμε! το κλίμα πάμε στα πιο σοβαρά. Καταρχήν τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο και να θυμάσαι σε όλους συμβαίνει. Για παράδειγμα στο βερνίκωμα της fleron, ξεχάστηκα και τοποθέτησα το καπό κάθετα κι όχι οριζόντια, με συνέπεια να τρέξει το βερνίκι και να γίνει σαν τα μούτρα μου. Κι έχω βάψει 100άδες μοντέλα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παίρνεις βαθιά ανάσα, το αφήνεις για λίγο, ηρεμείς και επιστρέφεις για να το διορθώσεις. Εξάλλου, ο πραγματικά καλός μοντελιστής είναι αυτός που μπορεί να διορθώνει τις αστοχίες του. Για να σε βοηθήσουμε, πες μας τι αστάρι χρησιμοποίησες, τι χρώμα, τι βερνίκι και τι είναι το μαύρο. Επίσης, το πρόβλημα στο μασκάρισμα των φτερών είναι παντού ή μόνο στο εμπρός αριστερό. Έχω κάνα δύο λύσεις στο μυαλό μου αλλά πρέπει να ξέρω περισσότερες παραμέτρους, πριν επανέλθω. Φαντάζομαι και τα υπόλοιπα παιδιά θα σου πουν πράγματα και εσύ θα αποφασίσεις στο τέλος. Όπως και να έχει, θα χρειαστεί χρόνος. Εδώ διαφωνώ κάθετα με τον Κωνσταντίνο, ότι και να έχεις κάνει, το αποτέλεσμα κρίνεται στο τέλος απ΄ το βάψιμο. Η προσπάθεια και η δουλειά δεν ακυρώνεται, αλλά το αποτέλεσμα ναι. Οπότε, σεβόμενος την δουλειά που έχεις κάνει, προετοιμάσου για περισσότερη ώστε να το επαναφέρεις. Περιμένουμε τις λεπτομέρειες. Με τέτοιες φανέλες που φορας, πώς να ξαπλωσει το καπό της Ιταλίδας φλερον?? Σηκώθηκε να φύγει!!!! Στα σοβαρά τώρα, ευχαριστώ για τη διάθεση να βοηθήσεις. Λοιπόν, πραγματικά δεν θυμάμαι ποσά χέρια αστάρι εχω ρίξει στους θόλους, αλλά τα τελευταία είναι, με σειρά εμφάνισης: Αστάρι γκρι humbrol spray Αστάρι λευκό humbrol ή tamiya Χρώμα sand humbrol spray Χρώμα trainer yellow humbrol spray Βερνίκι Β513 (τώρα που τα διαβάζω απορώ πως και δεν πήρε τις ζούγκλες ο λαντροβερ με αυτα που του έχω κάνει) Με όλα αυτά, αντιμετώπισα πολύ έντονη πορτοκαλοφλουδα, συν το κακό μασκαρισμα, και φτάσαμε εδώ. Το πρόβλημα είναι σε όλα τα φτερά και τη μπροστινή μάσκα, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Η φώτο του προηγούμενου post είναι πριν το καθάρισμα με αλοιφές. Επειδή βγήκε μακρυναρι, κάνω καινούριο post με φώτο και μια δοκιμή σε κάτι που σκέφτηκα..... Επανέρχομαι
|
|
|
Post by pkout on Oct 10, 2019 20:52:08 GMT 2
Και εδώ φώτο μετά τις αλοιφές από όλους τους θόλους και τη μάσκα
Το πραγματικό λαντροβερ έχει ένα χείλος περιμετρικά του θόλου, δοκίμασα λοιπόν να μασκαρω όχι ακριβώς στη γωνία της ένωσης (όχι ότι υπάρχει κοφτερη γωνία) αλλά ελάχιστα πιο έξω, στο επίπεδο μέρος του αμαξώματος. Και καλά προσομοιωνω το χείλος του πραγματικού. Χρησιμοποίησα rubber black ακρυλικό της tamiya (πανομοιότυπη απόχρωση του humbrol black matt), με σκοπό να δοκιμάσω και να ξεβαψω άμεσα. Ιδού το αποτέλεσμα
Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, και νομίζω με ένα καλό μασκαρισμα, ιδιαίτερα στις καμπυλες, οι θόλοι θα σωθούν. Φυσικά αν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση θα χαρώ να την ακούσω ή και να τη δοκιμάσω.
|
|
|
Post by iliasbass on Oct 11, 2019 8:06:48 GMT 2
Κουκλί βγήκε, μπράβο για το αποτέλεσμα! Αν δεν σου έβγαινε θα σου πρότεινα χαλκομανιες camel και λασπωμα χωρίς αύριο!!!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 11, 2019 11:42:55 GMT 2
Ωραιο το σωσιμο με το ντεκαλ. Ετσι οπως ετρεξε το χρωμα, μου θυμιζει κατι μασκαρισματα που εκανα παλια με χαρτοταινια απο χρωματοπωλειο. Δεν πιστευω να εκανες καμια τετοια ομορφια σε τετοιο μοντελο με τοση δουλεια?!?
|
|
|
Post by pkout on Oct 11, 2019 21:05:55 GMT 2
Κουκλί βγήκε, μπράβο για το αποτέλεσμα! Αν δεν σου έβγαινε θα σου πρότεινα χαλκομανιες camel και λασπωμα χωρίς αύριο!!! Σε ευχαριστώ πολύ Για χαλκομανιες είμαι σε αναζήτηση Ωραιο το σωσιμο με το ντεκαλ. Ετσι οπως ετρεξε το χρωμα, μου θυμιζει κατι μασκαρισματα που εκανα παλια με χαρτοταινια απο χρωματοπωλειο. Δεν πιστευω να εκανες καμια τετοια ομορφια σε τετοιο μοντελο με τοση δουλεια?!? Όχι, όχι μέχρι εκεί μου κόβει Τώρα δοκιμαζω της tamiya για καμπύλες
|
|
|
Post by pkout on Oct 12, 2019 10:27:05 GMT 2
Καλημέρα γκάιζ Πρώτο στοκαρισμα.... check image uploader
Άλλο ένα και πάμε για βάψιμο, αλλά πως Να μασκαρω (επειδή το κάνω τόσο καλα ) και να βάψω/βερνικώσω τοπικά στα σημεία που έχει φύγει χρώμα ή ολόκληρα πανελ πχ όλο το φτερό ?? Ή να βάψω τοπικά και να περάσω βερνίκι σε όλο το αμάξωμα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 14, 2019 8:27:04 GMT 2
Καλημέρα γκάιζ Πρώτο στοκαρισμα.... check image uploader
Άλλο ένα και πάμε για βάψιμο, αλλά πως Να μασκαρω (επειδή το κάνω τόσο καλα ) και να βάψω/βερνικώσω τοπικά στα σημεία που έχει φύγει χρώμα ή ολόκληρα πανελ πχ όλο το φτερό ?? Ή να βάψω τοπικά και να περάσω βερνίκι σε όλο το αμάξωμα Παύλο, σόρρυ για την καθυστερημένη απάντηση μου, αλλά ο χρόνος μου είναι μηδενικός τελευταία. Ξεκινάω από τα φτερά. Κατά την γνώμη μου άφησε τα προς το παρόν, διόρθωσε το σπάσιμο και ασχολήσου ξανά μετά. Ούτως ή αλλιώς θα έχουν επηρεαστεί από την διαδικασία. Για το μασκάρισμα κάνε δοκιμές σε κάποιο κουτάλι. Από ότι κατάλαβα δουλεύεις με σπρέι, που δεν βοηθάει, οπότε προσπάθησε η φιάλη σου να είναι πάντα κάθετα στην ταινία. Για το σπάσιμο, καλύτερα να μην μασκάρεις γιατί θα δημιουργηθεί σκαλοπάτι. Αφού τελειώσεις το στοκάρισμα, αστάρωσε τοπικά (όσο μπορείς) και μετά με micromesh λείανε τόσο την στοκαρισμένη επιφάνεια όσο και τη διάχυση του ασταριού γύρω - γύρω. Πλύνε και επανέλαβε την ίδια διαδικασία με το χρώμα. Στο βερνίκι ψέκασε πρώτα την γύρω περιοχή για να έρθει όσο γίνεται "πρόσωπο" με το υπόλοιπο και μετά όλο το μοντέλο (1-2 χέρια). Εναλλακτικά, τρίψε όλο το μοντέλο να φύγει το βερνίκι όσο γίνεται, αστάρωσε το και βάψε από την αρχή. Αυτό μόνο στην περίπτωση που τα panel lines σου είναι αρκετά βαθειά για να αντέξουν την νέα διαδικασία. Μην πας να τα ξανα-βαθύνεις, πάνω από το χρώμα ή το αστάρι γιατί θα γίνουν χάλια (την έχω πατήσει εγώ και ξέρω ) Εγώ συνήθως εφαρμόζω το πρώτο, αν μου τύχει στραβή. Καλημέρα και καλή επιτυχία...
|
|