|
Post by m@ster k@frer on Sept 14, 2017 6:36:54 GMT 2
αρχίζουν κ με τρων τα χέρια μου για υο χειμώνα Τζιαφά!!!
Άψογος όπως μας έχεις συνηθίσει George.
Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 15, 2017 15:59:33 GMT 2
Τι μου θύμισες τώρα Γιώργο με το πρασινάκι σου... Είχα ένα Passat τέτοιο στα τέλη της 10ετίας του 70...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 18, 2017 17:23:06 GMT 2
Είπες για χειμώνα Αγάπιε και κάνουμε μπάνια Ευχαριστώ για το σχολιασμό. Αλεξ, ανάλογα με τον φωτισμό σε αυτά τα χρώματα είναι και η απόχρωση. Για παράδειγμα δες τα κομμάτια που ξέχασα να ανεβάσω προχτές, φωτογραφημένα σε δύο διαφορετικές ώρες της ημέρας. Γενικά ναι υπάρχουν πολλές εκδοχές τους BRG. Το tamiya είναι πιο ανοικτό, το humbrol πιο σκούρο, στα σπρέι τουλάχιστον. Αν έφτιαχνα Λότους F1, θα το έψαχνα αναλυτικά, τώρα στο πολιτικό δεν έχει τόση σημασία.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 19, 2017 8:08:31 GMT 2
Ελπίζω αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα να είναι το χρώμα της πρώτης φωτό! Έγραφες και για τρίψιμο. Έχει ήδη γίνει; Ρωτάω γιατί το μοντέλο φαίνεται πολύ γυαλιστερό! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 19, 2017 15:49:58 GMT 2
Για τα τελευταία κομμάτια, δεν θυμάμαι από ποια φάση είναι οι φωτογραφίες. Το αμάξωμα σίγουρα έχει τριφτεί. Όσο πιο λεία η επιφάνεια τόσο καλύτερο το βερνίκωμα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 20, 2017 15:40:13 GMT 2
Μετά την ολοκλήρωση του σασί της Turbo, ήρθε η σειρά αυτού της S1. Τα κομμάτια είναι λιγότερα και η εφαρμογή βατή, για μέτρια προετοιμασμένους , οπότε όλα κύλησαν σχετικά γρήγορα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το εσωτερικό της ες ουάν. Καφέ σαν βάση, μαύρο, τα αντίστοιχα φλόκινγκ, ζώνες και μια πινελιά ξύλου στον επιλογέα. Αυτά για την ώρα. Την επόμενη φορά θα τα δείτε ολοκληρωμένα. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by alex78 on Sept 21, 2017 18:58:45 GMT 2
Όμορφο και απέριττο, καλά τελειώματα Γιώργο!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 24, 2017 20:28:35 GMT 2
Συμφωνώ με τον Αλέξη, προσθέτοντας οτι μου άρεσε και η λεπτομέρεια με το έντυπο στο πίσω μέρος. Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 27, 2017 7:47:23 GMT 2
Αλεξ και Νεκ, ευχαριστώ για τον σχολιασμό και τη στήριξη. Το έντυπο είναι χάρτης και παραπέμπει στην πρότερη επαγγελματική μου ενασχόληση με το αντικείμενο. Η ολοκληρωμένη S1 είναι ήδη στα "completed". Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 27, 2017 18:13:38 GMT 2
Σας χρωστάω κάτι φωτογραφίες από την Lotus Turbo, το κιτ της Monogram δηλαδή. Δυστυχώς η εβδομαδιαία μετανάστευσή μου, είχε σαν συνέπεια το κιτ να είναι αλλού κι εγώ αλλού. Έτσι πριν πακεταριστεί για να σταλεί, πρόλαβα να το βγάλω ελάχιστες φώτο σε πολύ συννεφιά. Δυστυχώς είναι άθλιας ποιότητας, αφου η μηχανή μου δεν συνεργάζεται αν δεν υπάρχει φως. Τέλος πάντων, κάπου μέσα στη μουντάδα, φαίνεται μία πράσινη μουτζούρα, η Lotus Η τελική συναρμογή του μοντέλου ήταν εφιαλτική. Όπως βλέπεται άλλαξα τους τροχούς του κιτ, καθώς ήταν άθλιοι αισθητικά και ποιοτικά. Γενικά αν το ξαναέφτιαχνα θα τροποποιούσα τον τρόπο που τα κομμάτια συναρμολογούνται στο τέλος. Θέλει εκτεταμένες ανακατασκευές και επεμβάσεις, από τα πρώιμα στάδια. Αν κάποιος θέλει να το φτιάξει, ας επικοινωνήσει μαζί μου, καθώς δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ τώρα. Gallery δεν θα υπάρξει καθώς το μοντέλο δεν είναι πια στα χέρια μου, άρα δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφίες. Ευχαριστώ για την στήριξη σε όλη την κατασκευή.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2017 13:02:38 GMT 2
Η συννεφιά είναι ιδανική όταν η καρότσα είναι καλογυαλισμένη - όπως στην περίπτωση αυτή - γιατί προθέτει "υφή". Πολύ ωραίο έγινε, μπράβο!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 28, 2017 21:50:58 GMT 2
Πανέμορφο Γιώργο, το έφερες απολύτως στα μέτρα σου χωρίς να διακρίνεται ίχνος αβαρίας πάνω του. προσωπικά (αν τίθεται θέμα σύγκρισης) μου αρέσει περισσότερο απο την S1.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 2, 2017 8:32:39 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου. Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη... Άλεξ δεν συγκρίνεται ο βαθμός δυσκολίας των δύο κιτ, η Turbo είναι πολύ - πολύ δυσκολότερο μοντέλο. Η S1 είναι πιο απλή και άρα δείχνει πιο άρτια μοντελσιτικά. Αλλά, κι εγώ προτιμώ την Turbo κυρίως για την πρόκληση που κρύβει πίσω της. Ευχαριστώ και πάλι για τον σχολιασμό...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 2, 2017 23:16:31 GMT 2
Πολύ όμορφη και αυτή η Λότους Γιώργο!!! Θα ήθελα να ήταν στη βιτρίνα σου...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2017 17:55:04 GMT 2
Ευχαριστώ Απόστολε
|
|