|
Post by konstantinf on Jul 19, 2017 19:01:06 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά! Όσο για το καλοκαίρι, είναι εναλασσόμενο...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 19, 2017 21:51:34 GMT 2
Τα μπουζοκαλώδια, από τα πλάι μια χαρά φαίνονται. Μόνο από κάτω δείχνουν λίγο μεγάλα, αλλά όχι κάτι μεμπτό που αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Η δουλειά στις τροχαλίες, φανταστική! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2017 7:14:51 GMT 2
Ευχαριστώ για το συνεχές ενδιαφέρον και τα σχόλια σου Γιώργο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 22, 2017 12:20:29 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jul 23, 2017 17:00:24 GMT 2
Εντυπωσιακότατος ο κινητήρας!! Με τη φτερωτή έβγαλες άκρη...? Τώρα που ευνοεί λίγο και ο καιρός δεν ξεκίνας και την καρότσα, ανυπομονούμε...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 23, 2017 18:34:46 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Εντυπωσιακότατος ο κινητήρας!! Με τη φτερωτή έβγαλες άκρη...? Υπάρχουν όπως μου είπαν δύο λόγοι: Ο ένας είναι η ευκολότερη πρόσβαση σε βιδες κλπ. που βρίσκονται πίσω από τη φτερωτη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη δυναμική του κινητήρα. Σε υψηλές στροφές (κυρίως σε πολύ δυνατούς κινητήρες) φτερωτές που κινούνται με ιμάντα (και ακολουθούν τις στροφές του κινητήρα) μπορεί, αν είναι συμμετρικές, να προκαλέσουν "αρμονικούς θορύβους" (σφύριγμα). Η ασυμμετρία το εμποδίζει αυτό. Όταν η φτερωτή κινείται από ηλεκτρικό μοτέρ, το πρόβλημα παύει να υπάρχει. Είπαμε, χαλλλαρρρά... Αλλά από βδομάδα αρχίζω σιγά-σιγά με το σασί...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 23, 2017 22:04:46 GMT 2
Υπάρχουν όπως μου είπαν δύο λόγοι: Ο ένας είναι η ευκολότερη πρόσβαση σε βιδες κλπ. που βρίσκονται πίσω από τη φτερωτη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη δυναμική του κινητήρα. Σε υψηλές στροφές (κυρίως σε πολύ δυνατούς κινητήρες) φτερωτές που κινούνται με ιμάντα (και ακολουθούν τις στροφές του κινητήρα) μπορεί, αν είναι συμμετρικές, να προκαλέσουν "αρμονικούς θορύβους" (σφύριγμα). Η ασυμμετρία το εμποδίζει αυτό. Όταν η φτερωτή κινείται από ηλεκτρικό μοτέρ, το πρόβλημα παύει να υπάρχει. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!!!
|
|
|
Post by pkout on Jul 26, 2017 15:45:14 GMT 2
Υπάρχουν όπως μου είπαν δύο λόγοι: Ο ένας είναι η ευκολότερη πρόσβαση σε βιδες κλπ. που βρίσκονται πίσω από τη φτερωτη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη δυναμική του κινητήρα. Σε υψηλές στροφές (κυρίως σε πολύ δυνατούς κινητήρες) φτερωτές που κινούνται με ιμάντα (και ακολουθούν τις στροφές του κινητήρα) μπορεί, αν είναι συμμετρικές, να προκαλέσουν "αρμονικούς θορύβους" (σφύριγμα). Η ασυμμετρία το εμποδίζει αυτό. Όταν η φτερωτή κινείται από ηλεκτρικό μοτέρ, το πρόβλημα παύει να υπάρχει. Άμα λέω ότι θα μάθουμε και μηχανολογία σε αυτό φόρουμ, έχω άδικο?? Πολύ όμορφη δουλειά Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 26, 2017 17:23:37 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 29, 2017 10:29:24 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jul 30, 2017 16:24:24 GMT 2
Μια χαρά δείχνει το νέο σου βαφείο, οικονομικό και λειτουργικό, καλορίζικο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 30, 2017 22:06:44 GMT 2
Ευχαριστώ για τις ευχές Αλέξη και για την πιστή παρακολούθηση των συμβαινόντων!!!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 2, 2017 7:58:14 GMT 2
Το τελικό αποτέλεσμα στον κινητήρα μού άρεσε πολύ! Έχω μόνο μια επιφύλαξη, σε ό,τι αφορά τα λαστιχάκια των ιμάντων. Αν είναι απλά λαστιχάκια, υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μερικά χρόνια αρχικά να χάσουν την ελαστικότητά τους και τελικά να διαλυθούν. Ίσως όμως και να κάνω λάθος, και το χρώμα με το οποίο τα έβαψες να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Για τις νίκελ ζάντες μην ανησυχείς, έχεις τουλάχιστον έναν... ομοϊδεάτη! Καλή συνέχεια, στο καλοκαίρι και στις εργασίες!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 2, 2017 13:33:33 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Νεκτάριε! Έχω μόνο μια επιφύλαξη, σε ό,τι αφορά τα λαστιχάκια των ιμάντων. Αν είναι απλά λαστιχάκια, υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μερικά χρόνια αρχικά να χάσουν την ελαστικότητά τους και τελικά να διαλυθούν. Ίσως όμως και να κάνω λάθος, και το χρώμα με το οποίο τα έβαψες να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Ομολογουμένως, το ρίσκο με τα λαστιχάκια υπάρχει - αλλά τι να έκανα;;; Το ένα έλειπε τελείως από το κιτ, το άλλο ήταν πολύ μικρό... Ίσως αυτό που λες, ότι το χρώμα ίσως τα προστατεύσει, να ισχύει. Και ούτως ή άλλως για πόσα χρόνια (που θα με ενδιαφέρει η κατάσταση τους) μιλάμε;
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 4, 2017 12:19:03 GMT 2
Όμορφη δουλειά Κωνσταντίνε. Η καλωδιώση σημείο αναφοράς και το ταμπελάκι βαλβολάιν τα σπάει! Τα χρώμια στο μοτέρ και τις ζάντες δεν... Ενταξ, δεν είχαν αλουμίνιο αλλά πάλι, αδικούν την τόση δουλειά. Όλο και κάποιο χρώμιο, ή chrome silver θα υπάρχει σε σπρέι, που θα δίνει ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα. Νομίζω πρέπει να το ψάξεις λίγο το θέμα. Καλά μπάνια και μοντελαρίσματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 4, 2017 21:16:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Τα χρώμια στο μοτέρ και τις ζάντες δεν... Ενταξ, δεν είχαν αλουμίνιο αλλά πάλι, αδικούν την τόση δουλειά. Όλο και κάποιο χρώμιο, ή chrome silver θα υπάρχει σε σπρέι, που θα δίνει ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα. Νομίζω πρέπει να το ψάξεις λίγο το θέμα. Είτε μας ταιριάζει αισθητικά είτε όχι, το χρώμιο ήταν "ιερή αγελάδα" στα αμερικανικά αυτοκίνητα της δεκαετίας 1950 - 1960. Ξεχείλαγε από παντού... Δες π.χ. το κουβούκλιο του ντιστριμπιτέρ εδώ (αριστερό άκρο της φωτογραφίας): και την φωτό αναφοράς του κινητήρα στην εισαγωγή. Όσο για υποκατάστατα, χρησιμοποιώ το Chrome Silver της Humbrol και το Chrome Effect της DupliColor (φοβερά ευαίσθητο στη συνέχεια...), που ωστόσο δεν αποδίδουν σωστά τη "γυαλάδα". Η πιο καλή προσέγγιση για μικρές, ομαλές επιφάνειες είναι και παραμένει το Bare Metal Foil.
|
|