|
Post by gtziaf on May 3, 2017 9:23:04 GMT 2
Ωραίο είναι, όπως πάντα άλλωστε, αλλά νομίζω το βιάστηκες λίγο. Να υποθέσω τα pin marks στο γρανάζι καλύπτονται από την αλυσίδα; Φυσικά μυρίζομαι ότι να είναι χαλαρωτική κατασκευή για την επόμενη μάχη, οπότε μην μας ακούς και πάνε να το ευχαριστηθείς.
|
|
|
Post by pkout on May 3, 2017 17:35:00 GMT 2
Η γυαλάδα του 191 είναι θέμα προετοιμασίας της επιφάνειας, ήτοι: Αστάρι γκρι για να φανουν οι ατέλειες. Τρίψιμο με χαρτόλιμες (αν χρειάζεται για χοντράδες) και σίγουρα με σφουγγαράκια 3Μ. Σαπούνισμα, ξέβγαλμα, αστάρωμα με μαύρο ματ (Humbrol), τρίψιμο με σφουγγαράκι Ultrafine και γυάλισμα με ντουκόχαρτο 2000 και τέλος 2 χέρια 191 (ένα ελαφρύ κι ένα πιο υγρό). That's it! Ένας από τους λόγους που μας παρουσιάζεις εξαιρετικά μοντέλα, η προσοχή (και υπομονή) σε κάθε φάση της κατασκευής Πολύ όμορφα όλα Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by konstantinf on May 3, 2017 18:33:25 GMT 2
Γιώργο, Παύλο ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Ωραίο είναι, όπως πάντα άλλωστε, αλλά νομίζω το βιάστηκες λίγο. Να υποθέσω τα pin marks στο γρανάζι καλύπτονται από την αλυσίδα; Αυτό είναι που λένε, διυλίζουμε τον κώνωπα και παραβλέπουμε την κάμηλο...! Τα πιν μαρκ στο γρανάζι σε πείραξαν (ομολογώ ότι δεν τα πήρα είδηση...); Εμένα με πειράζουν τα σημάδια στις ζάντες από πεσίματα, πιασίματα, πιέσματα κλπ. πριν στεγνώσει το 191... Τέλος πάντων: Δοθείσης της χαλαρότητας της κατασκευής και της μη πρόβλεψης έκθεσης του αντικειμένου έξω από το σπίτι μου, θα δώ τι μπορεί να καλύψει η αλυσίδα και αν δεν τα καλύπτει πλήρως, θα το κοιτάω από την άλλη μεριά... Ωστόσο, τα υπόλοιπα προχωρούν με σύνεση και βγαίνουν σένια.
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2017 20:11:36 GMT 2
Γιώργο, Παύλο ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Ωραίο είναι, όπως πάντα άλλωστε, αλλά νομίζω το βιάστηκες λίγο. Να υποθέσω τα pin marks στο γρανάζι καλύπτονται από την αλυσίδα; Αυτό είναι που λένε, διυλίζουμε τον κώνωπα και παραβλέπουμε την κάμηλο...! Τα πιν μαρκ στο γρανάζι σε πείραξαν (ομολογώ ότι δεν τα πήρα είδηση...); Εμένα με πειράζουν τα σημάδια στις ζάντες από πεσίματα, πιασίματα, πιέσματα κλπ. πριν στεγνώσει το 191... Τέλος πάντων: Δοθείσης της χαλαρότητας της κατασκευής και της μη πρόβλεψης έκθεσης του αντικειμένου έξω από το σπίτι μου, θα δώ τι μπορεί να καλύψει η αλυσίδα και αν δεν τα καλύπτει πλήρως, θα το κοιτάω από την άλλη μεριά... Ωστόσο, τα υπόλοιπα προχωρούν με σύνεση και βγαίνουν σένια. Τα σημάδια στις ζάντες επισημάνθηκαν από τον Αλέξη οπότε θεώρησα ότι δεν θα ήταν πολύ ωραίο να στο αναφέρω κι εγώ. Θα φαινόταν σαν να στη λέω, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω. Οπότε άφησα την κάμηλο και πήγα στον κώνωπα Γενικά πάντως για μένα, το καθάρισμα των κομματιών και το "σφράγισμα" των σημαδιών από το καλουπάρισμα είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση των μοντέλων μας. Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπι, είτε μέσα από τα διαφορά φόρα, είτε ως κριτής σε εκθέσεις, έχω δει πολλά εκπληκτικά μοντέλα, με τέλειο φινίρισμα να μην είναι στοκαρισμένα και τριμμένα στα προαναφερθέντα σημεία. Και είναι κρίμα... Είμαι σίγουρος ότι θα βγει σένιο, δεν τίθεται θέμα και σίγουρα αυτά που γράφω τα ξέρεις, αλλά ο σχολιασμός βοηθάει και τους νεώτερους, οπότε ευκαιρίας δοθείσης...
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2017 11:22:51 GMT 2
Δεκτόν και καταγράφηκε!!!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on May 6, 2017 17:33:12 GMT 2
Αλλη μια όμορφη και χορταστική κατασκευή. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on May 6, 2017 17:35:18 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 7, 2017 14:58:59 GMT 2
Εγώ θα ήθελα να σταθώ, πέραν της υπόλοιπης άψογης δουλειάς, στο πραγματικά αψεγάδιαστο βάψιμο του πλαισίου. Ότι το μπορντώ της Humbrol θα έβγαζε τέτοιο αποτέλεσμα ούτε που το φανταζόμουν προσωπικά δυό-τρείς φορές που το είχα δούλεψει είχα απογοητευτεί...
|
|
|
Post by konstantinf on May 7, 2017 16:32:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Θα μου 'τυχε καλή φιάλη...
|
|
|
Post by alex78 on May 7, 2017 16:42:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Θα μου 'τυχε καλή φιάλη... Όντως, αυτό πρέπει να είναι....
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2017 19:45:10 GMT 2
Όντως πολύ ωραίο το χρώμα του πλαισίου και το βάψιμο του. Μπράβο... Γενικά όμορφα τα βαψίματα και οι λεπτομέρειές. Το κομμάτι χρωμίου όμως στην τελευταία σειρά φώτο, δεν με αρέσει
|
|
|
Post by konstantinf on May 8, 2017 10:09:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Το κομμάτι χρωμίου όμως στην τελευταία σειρά φώτο, δεν με αρέσει Για κάν' το πιο λιανά, γιατί δεν σου αρέσει... Με ενδιαφέρει τι ατέλειες βρίσκει το εξασκημένο σου μάτι... Γεγονός είναι, ότι μιας και αποφάσισα να το κάνω ΟΟΒ, παίρνω τα χρώμια όπως είναι από το κουτί, εκτός αν είναι εντελώς χάλια (όπως π.χ. οι ζάντες - άσε τι έγινε μετά...). Γεγονός είναι ακόμα, ότι αφενός θα τονιστούν οι βίδες και αφ' ετέρου θα μπούν διάφορα πεντάλ που θα "σπάσουν" τη γυαλάδα:
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2017 11:11:49 GMT 2
Κοιτάζοντας τις φώτο που επισημαίνεις, αυτό του κιτ δείχνει υπερβολικό. Μοιάζει πλαστικό και λίγο ψεύτικο. Σε κάποιους βέβαια αρέσει αυτό το έντονο, άλλα προσωπικά θεωρώ ότι η μη χρήση του, θα αναβάθμιζε το τελικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη πόσα κομμάτια είναι "χρώμια". Και αν το πάμε και πιο πέρα, πάλι από τις φώτο αναφοράς, βλέπω διαφορετική τονικότητα π.χ. στα φτερά σε σχέση με τα καλύμματα του μοτέρ, που φέρνουν σε γυαλισμένο μέταλλο παρά σε χρώμιο. Σόρυ αν έγινα κουραστικός. Λες ΟΟΒ και πιθανόν εγώ σε δικιά μου αντίστοιχη να έκανα λιγότερα πράγματα. Οπότε σε πρήζω νομίζω... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on May 8, 2017 12:11:20 GMT 2
OK, κατάλαβα τι εννοείς. Αλλά είπαμε, ΟΟΒ για χαλάρωση πριν ξαναπάω στα πιο ζόρικα... Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
|
|
|
Post by pkout on May 9, 2017 18:25:40 GMT 2
Μια χαρά προχωράει Κωνσταντίνε OK, κατάλαβα τι εννοείς. Αλλά είπαμε, ΟΟΒ για χαλάρωση πριν ξαναπάω στα πιο ζόρικα... Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα μας δώσεις κανένα hint για τα επόμενα πιο ζόρικα
|
|
|
Post by konstantinf on May 9, 2017 18:44:55 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Όσο για τα επόμενα, το ζόρικο θα είναι η Mercedes 500K της Pocher, που θα αρχίσει όμως με την καινούργια σχολική περίοδο . Αν μείνει χρόνος το καλοκαίρι αφού τελειώσει η Norton, θα βάλω μπροστά ένα πασίγνωστο χρέπι στην 1/12 να δούμε τι θα βγει...
|
|