|
Post by gtziaf on Mar 27, 2017 11:03:28 GMT 2
Κομνηνέ και Αλεξ σας ευχαριστώ. Αλεξ, δεν έχει περισσότερα κομμάτια π.χ. από ένα fujimi enthusiast. Απλά είναι το μέταλλο που κάνει λίγο πιο δύσκολη την διαδικασία προετοιμασίας - επεξεργασίας. Δεν είναι τίποτα τρομερό πάντως. Η εφαρμογή τους όμως, θέλει διπλάσιες-τριπλάσιες δοκιμές. Έχω αρκετά κόκκινα Κομνηνέ. Και όλο τελειώνουν... Δεν ξέρω γιατί. Αυτός είναι ο λόγος που έκανα την ντουκάτι άσπρη.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 27, 2017 11:15:41 GMT 2
Πρώτη ενημέρωση απ΄το μέτωπο της 33 με κάποιες, πρώτες, προετοιμασίες στο αμάξωμα. Κλασσικά στα κιτ τη χίρο δεν εφαρμόζουν, οπότε προστέθηκε ένα μήκος πλαστικού στο κάτω μέρος των φτερών για να έρθει "πρόσωπο" με εμπρός τμήμα. Κάποια στοκαρίσματα και προσθήκη των μεταλλικών "σταγόνων" στο καπό του κινητήρα. Αυτά πρέπει να στοκαριστούν γιατί είναι τμήμα του αμαξώματος και όχι πανελ. Στο τέλος, με φύλλα πλαστικού, προστέθηκε η δομή που απουσιάζει στο κάτω μέρος του. Κακή εφαρμογή είχε και η ευμεγέθη εισαγωγή αέρα, που δίνεται σε δύο μισά. Αφού κατέστη δυνατή η κόλληση της, στοκαρίστηκε και ασταρώθηκε για να δούμε που βρισκόμαστε. Τουλάχιστον στο καπό εφαρμόζει σχετικά καλά Στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος, διορθώθηκε το τόξο γύρω από τους τροχούς, έγινε εμβάθυνση των γραμμώσεων και οι απαραίτητες μικρο-διορθώσεις με στόκο. Επίσης γυαλίστηκε και τεντώθηκε για να εφαρμόσει η μάσκα με τον θυρεό της άλφα. Γενικά επειδή τα μέταλλα είναι μαλακά και η συσκευασία ελλιπής, όλα τα κομμάτια "χάνουν" το σχήμα τους, οπότε πρέπει να δοκιμάζονται πριν χρησιμοποιηθούν, βαφούν, στοκαριστούν κλπ. Μένουν αρκετά να γίνουν, αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο... Καλημέρα και καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 27, 2017 13:17:12 GMT 2
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by pkout on Mar 28, 2017 17:31:34 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Καταρχήν η προετοιμασία των κομματιών είναι σεμιναριακού επιπέδου (συνηθισμένα πράγματα δηλαδη ) Off-topic mode on Το ερώτημα μού (σαν άσχετος που είμαι) είναι το εξής: τι είναι τελικά αυτό που πληρώνει ο μοντελιστής στην συγκεκριμένη εταιρεία?? Το πλήθος της λεπτομέρειας? Η μοναδικότητα του μοντέλου? Ότι είναι ρητίνη? Γιατί σε αυτές τις τιμές θεωρώ ότι θα έπρεπε τουλάχιστον η εφαρμογή των βασικών κομματιών να είναι άριστη Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 29, 2017 12:42:48 GMT 2
Ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω σύντομα να υπάρξει και μια συνέχεια... Off-topic mode on Το ερώτημα μού (σαν άσχετος που είμαι) είναι το εξής: τι είναι τελικά αυτό που πληρώνει ο μοντελιστής στην συγκεκριμένη εταιρεία?? Το πλήθος της λεπτομέρειας? Η μοναδικότητα του μοντέλου? Ότι είναι ρητίνη? Γιατί σε αυτές τις τιμές θεωρώ ότι θα έπρεπε τουλάχιστον η εφαρμογή των βασικών κομματιών να είναι άριστη Για να είμαστε 100% σωστοί Παύλο, πληρώνεις την τρέλα του Μοντελιστή. Τίποτα άλλο. Τώρα προφανώς τα υλικά των κομματιών (ρητίνες, μέταλλα, αλουμίνια, φωτοχαραγμένα κλπ), η πολύ περιορισμένη παραγωγή 50-100 μοντέλα δικαιολογούν, εν μέρη, την τιμή. Επίσης, η φύση της παραγωγής αυτών των κιτ, οδηγεί στα προβλήματα εφαρμογής, που είναι το σύνηθες, όχι η εξαίρεση (αν και οι σύγχρονες μέθοδοι π.χ. 3D printing, CAD σχεδιασμός κλπ, έχουν εξαλείψει κάπως αυτά τα προβλήματα - οπότε τα 12άρια τους δείχνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα). Αλλά και πάλι η 33 δείχνει να έχει λογική εφαρμογή (δεν έχω κάνει συνολική δοκιμή ακόμη), σε σχέση με την 250 LM (δες το σχετικό Thread για να δεις τι σημαίνει κακό κιτ). Αλλά, πάλι έχει ελλείψεις που δεν δικαιολογούνται (θα δεις μία στο επόμενο) και πρέπει να ανοίξεις μία-μία κάθε τρύπα που προορίζεται για την συνεννόηση των κομματιών (κάτι που και στο πιο φτηνό πλαστικό των 10€, είναι έτοιμα ανοιγμένα). Απ' την άλλη είναι αυτό που έγραψα στην εισαγωγή. Σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι στήνεις το πραγματικό αυτοκίνητο και η ολοκλήρωση τους είναι μια πρόκληση μεγαλύτερη από αυτή ενός πλαστικού. Γενικά προκαλούν έναν (ανεξήγητο) εθισμό, οπότε άμα πάρεις ένα θα πάρεις και 2ο, πιθανόν και 3ο, 4ο κοκ. Αυτά σε λίγες γραμμές. Τα έχουμε ξαναγράψει, έχουμε κάνει και κάτι ατελείωτες κουβέντες με τον παπαραδιενεργό, αλλά είναι μια συζήτηση χωρίς τέλος και πολλές φορές λογική.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 29, 2017 16:33:01 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 29, 2017 16:56:33 GMT 2
Ευχαριστώ Μήτσο. Για το μασίφ πίσω μέρος έχω φάει μεγάλη ξενέρα, αλλά δεν παίζει να το κόψω και να γεμίσω ένα σπίτι με καρκινογόνα ρηνισματα ρητίνης, την ώρα που περιφέρεται ο πιτσιρικάς.
|
|
|
Post by nektarios on Apr 10, 2017 21:23:41 GMT 2
Ωραίες οι προπαρασκευαστικές εργασίες, αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια! Όσο για τον "εθισμό", την "τρέλα του μοντελιστή" και την "ομιλία κατευθείαν στο κέντρο ελέγχου των παρορμήσεων", που προκαλούν τα περί ων ο λόγος μοντέλα, ομολογώ οτι σε εμένα δεν έχει συμβεί τίποτε από αυτά... Έχω εδώ και χρόνια στο ντουλάπι μου ένα και μοναδικό multimedia kit, και μάλιστα όχι επιπέδου Χίρο, αλλά - αν και είναι από τα αγαπημένα μου οχήματα - από τότε που το αγόρασα δεν μου έχει κάνει ποτέ "κλικ" για να το ξεκινήσω... Αντιθέτως μάλιστα, φοβάμαι (χωρίς εισαγωγικά) ακόμη και να σκεφτώ να ανοίξω το κουτί... Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το κέντρο ελέγχου των παρορμήσεών μου... [Γιώργο, συγγνώμη για το σπαμ..]
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2017 10:48:13 GMT 2
Αντιθέτως μάλιστα, φοβάμαι (χωρίς εισαγωγικά) ακόμη και να σκεφτώ να ανοίξω το κουτί... Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η απάντηση. Αν μαι μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα, τα Studio27 με τα MFH (τα 2α είναι πολύ πιο εθιστικά ), πρέπει να το δοκιμάσεις για να λειτουργήσει το κέντρο ελέγχου των παρορμήσεών σου Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2017 12:25:44 GMT 2
Το να μοντελίσω για μένα έχει γίνει πλέον σπάνιο, οπότε με χαρά σας δείχνω μια μικρή πρόοδο στην 33... Αρχικά φτιάχτηκε, με φύλλο πλαστικού, η επένδυση στις πόρτες, που απουσιάζει από το κιτ. Στη συνέχεια, κόπηκαν και τριμαρίστηνκαν! τα διαφανή μέρη, τα οποία είναι vacformed. Επειδή στη χίρο είναι τσίπηδες και δίνουν μόνο ένα, είναι η πιο αγχωτική διαδικασία σε αυτά τα κιτ, ιδίως αν έχεις να κάνεις με πολύπλοκο σχήμα, όπως στην 33. Έκανα και από 4 τρύπες για αντίστοιχα βιδάκια, στα εμπρός φανάρια (φαίνονται στο τελευταίο σετ φώτο, που το μοντέλο είναι ασταρωμένο.) και ανέπνευσα βαθιά Μετά από σχετική μελέτη του πραγματικού (αφού από το κιτ απουσιάζουν εντελώς) έγιναν, στο αμάξωμα, οι τρύπες για τους καθρέπτες, τον υαλοκαθαριστήρα και κάποιους μεντεσέδες με τις αντίστοιχες δέστρες σε πόρτες και καπό. Τέλος, ασταρώθηκε ότι είχε μείνει από το προηγούμενο update. Θα ακολουθήσουν τα μηχανικά μέρη και θα επανέλθουμε στο αμάξωμα, όταν αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί για να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες σε αυτά τα κιτ επεμβάσεις και τροποποιήσεις, που θα διασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή του αμαξώματος, στο σασί. Λίγο ανάποδη διαδικασία σε σχέση με τα πλαστικά, αλλά είναι επιβεβλημένο λόγω της φύσης των multimedia μοντέλων. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on May 6, 2017 17:02:59 GMT 2
Το να μοντελίσω για μένα έχει γίνει πλέον σπάνιο, οπότε με χαρά σας δείχνω μια μικρή πρόοδο στην 33... Έλα τώρα, άσε τους ακκισμούς... Εν πάση περιπτώσει τέλειο γίνεται, οι τρύπες για τα φανάρια τρέλα! Πολύ σωστά! Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να πιάσεις το αμάξωμα μια και καλή μετά το σασί με τη μηχανή (εμπειρία μου από τις Pocher στην 1/8...). Ή υπάρχει λόγος να δουλευτεί εν μέρει το αμάξωμα πολύ νωρίς (πέρα από το dry fit); Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on May 7, 2017 1:56:59 GMT 2
Το να μοντελίσω για μένα έχει γίνει πλέον σπάνιο, οπότε με χαρά σας δείχνω μια μικρή πρόοδο στην 33... Ή έχεις υπηρετικό προσωπικό που στα φτιάχνει τα ξημερώματα ενώ εσύ πίνεις μπύρες και μας πουλάς παπάδες ή παίζεις με τον πόνο μας... Πάντως όλα δείχνουν τακτοποιημένα και σωστά εκτελεσμένα. ΥΓ. Αχ αυτό το άγχος της επέμβασης που ξέρεις ότι έχεις μόνο μία ευκαιρία... Φτου σκόρδα!
|
|
|
Post by alex78 on May 7, 2017 15:11:04 GMT 2
Επειδή βιωματικά όταν σχολιάζω για παραγωγικότητες και υπηρετικά προσωπικά δεν μου βγαίνει σε καλό θα σταθώ στα καθιερωμένα
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2017 20:36:15 GMT 2
Κωνσταντίνε, σε αυτό του τύπου τα κιτ η διαδικασία είναι αμφίδρομη. Το σασί πρέπει να τροποποιηθεί για να ταιριάξει στο αμάξωμα και το αμάξωμα για να ταιριάξει στο σασί, τους τροχούς κλπ. Οπότε η διαδικασία είναι υποχρεωτικά αυτή. Γενικά, ιδίως τα παλιότερα χίρο, που είναι χειροποίητα και όχι 3D σχεδιασμένα, η τυχαιότητα είναι δεδομένη, οπότε ανάλογη είναι η εφαρμογή. Επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι τις ενώσεις των κομματιών, τις φτιάχνει ο μοντελιστής. Δεν υπάρχει έτοιμο το αρσενικό-θηλυκό και πρέπει να γίνει δοκιμή και ανάλογη τρύπα. Ακόμη και στην ένωση σασί με αμάξωμα. Οπότε καταλαβαίνεις.
Σάκη και Άλεξ, εννοώ ότι τα μοντέλα που είναι στον πάγκο μου αυτή τη στιγμή είναι όλα παραγγελίες, οπότε μόνο η 33 θα καταλήξει στην βιτρίνα μου. Από παραγωγικότητα φέτος δεν έχω παράπονο, προς το παρόν πάμε πολύ καλά.
Σάκη, υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις από τη χίρο κομμάτι αντικατάστασης, αλλά πρώτο θα πρέπει να το πληρώσεις, δεύτερο θα κάνει καιρό να έρθει και το σημαντικότερο, πρέπει να το έχουν, κάτι όχι δεδομένο ιδίως για τα καταργημένα κιτ τόσο περιορισμένης παραγωγής.
Ευχαριστώ για το σχολιασμό...
|
|
|
Post by nektarios on May 11, 2017 21:23:30 GMT 2
Οι επενδύσεις στις πόρτες είναι πολύ όμορφες, ενώ το κόψιμο του τζαμιού αριστοτεχνικό! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on May 12, 2017 11:41:00 GMT 2
Οι επενδύσεις στις πόρτες είναι πολύ όμορφες, ενώ το κόψιμο του τζαμιού αριστοτεχνικό! Καλή συνέχεια, φίλε! Νεκτάριε να είσαι καλά. Οι επενδύσεις στις πόρτες θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμη. Τα τζαμιά, είπαμε κάνεις τον Σταυρό σου και ξεκινάς να κόβεις και μετά να τρίβεις.
|
|