|
Post by konstantinf on Mar 30, 2017 8:14:31 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά στον σκελετό των πλαϊνών Παύλο! Συγχαρητήρια! Όσο για την "ασχετοσύνη" σου που αναφέρεις επανειλημμένα και σε άλλα posts, πλάκα μας κάνεις;
|
|
|
Post by pkout on Apr 1, 2017 17:54:34 GMT 2
Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε, να'σαι καλά!!!! Μην νομίζεις, "ψαχτά" το πάω
|
|
|
Post by pkout on Apr 7, 2017 22:31:12 GMT 2
Τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος για να καθυστερήσει το στοκάρισμα και το τρίψιμο ? Ναι, ναι καλά καταλάβατε είναι γεγονός .............................. καυτά νέα από την γραμμή παραγωγής!!!!!! Επεισόδιο 7ον!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πριν ανοίξω τα σωληνάρια με τους στόκους, προσπάθησα να σκεφτώ τι άλλο πρέπει να προσθέσω στο σασί (που δεν επηρεάζει την μετέπειτα κατασκευή) για να κάνω ένα συνολικό αρχικό στοκάρισμα. Το μόνο που με προβλημάτιζε ως κατασκευή ήταν ο σκελετός του ουρανού και πιο συγκεκριμένα κατά πόσο οι ενώσεις εμπρός και πίσω εσωτερικών κολώνων δεν θα είναι μια μπούρδα και μισή. Από την άλλη λατρεύω τα ραλλυκαρς (άσχετο-σχετικό!!!) Βγήκε λοιπόν η απόφαση, ο ουρανός να μην στηρίζεται σε σκελετό, αλλά σε .......................roll-cage Εξάρχης ήθελα να το κάνω μικτής χρήσης (road legal rally-car ) απλά δεν το είχα μοιραστεί μαζί σας!!!!! Μερικές φωτό από την πηγή έμπνευσης: "Images are for discussion purposes ONLY!" upload picΑρκετά με την αμπελοφιλοσοφία πάμε στις εργασίες: Ξεκίνημα με τις γνωστές στο περίπου μετρήσεις των βασικών σωλήνων και αποτύπωση σε μιλλιμετρε χαρτί. Μαρκάρισμα των σημείων που κάνει γωνία ο κάθε σωλήνας επί του μήκους πλαστικού, και ντύσιμο αυτού με ταινία μασκαρίσματος για να μην ξεφεύγουμε στην διαδικασία καμπυλώματος πάνω από το κερί!!! upload imageΒασική προϋπόθεση για την ομαλή κατασκευή στην συνέχεια είναι να σημειωθεί από τώρα που ακριβώς θα κάθεται το roll-cage πάνω στο σασί. Αντιγράφοντας το 1/1 που βλέπετε παραπάνω, έφτιαξα αρχικά 4 βάσεις και τις κόλλησα στο σασί. Τα μήκη πλαστικού έχουν τρύπα στην μέση (δεν είναι συμπαγή) και το εκμεταλλεύτηκα δεόντος. Χρησιμοποίησα κατάλληλης διαμέτρου συνδετήρα και τον κόλλησα στο τελείωμα κάθε σουλήνα (που λέει και ο Ζήκος) με σκοπό να θυληκώσει στις βάσεις, στις οποίες εντωμεταξύ άνοιξα αντίστοιχες τρύπες. Αφού βεβαιώθηκα για το ύψος του roll-cage, έσκαψα ελαφρώς την άκρη των περιμετρικών της πόρτας κομματιών, που θα κολληθούν με το μεσαίο τμήμα, δινοντάς τους μια σχετική καμπυλώτητα για να "αγκαλιαστούν" καλύτερα. Όταν έμεινα ικανοποιημένος από την θέση που έπρεπε να έχουν, κολλήθηκαν μεταξύ τους. Με εμπρός τμήμα του roll cage να πατάει στα πόδια του, κόλλησα και τα υπόλοιπα 3 κομμάτια του εμπρός μέρους image uploaderΚαι αφού κάναμε το μισό εμπρός, ας πάμε και στο μισό πίσω!!!! Ίδια διαδικασία και εδώ - πρώτα κόλλημα βάσεων και μετά τοποθέτηση των 5 κομματιών που απαρτίζουν το πίσω μέρος. Ας μιλήσουν οι εικόνες καλύτερα.... Ας με συγχωρέσετε για το μέγεθος του post, δεν είναι μεγάλο απλά έβαλα πολλές φωτό Σχόλια, παρατηρήσεις, κριτική και χαβαλές πάντα ευπρόσδεκτα. Η όλη διαδικασία ήταν τόσο ωραία που θα αρχίσω να βάζω κλωβούς παντού Αυτάααααα (και τώρα στο στοκάρισμα ) Καλό βράδυ σε όλους
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 8, 2017 12:58:55 GMT 2
Ωραία ιδέα με τον κλωβό και συστηματική η υλοποίηση της! Ωστόσο σκέφτηκες να τον χρησιμοποιήσεις μόνο σαν υποστήριξη της σκεπής και να τον αφαιρέσεις όταν βάλεις και στερεώσεις τις κολόνες Α, Β και Γ; Το οικογενειακό σας που αναπαράγεις σίγουρα δεν είχε roll cage!!! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Apr 8, 2017 15:36:47 GMT 2
Ωραία ιδέα με τον κλωβό και συστηματική η υλοποίηση της! Ωστόσο σκέφτηκες να τον χρησιμοποιήσεις μόνο σαν υποστήριξη της σκεπής και να τον αφαιρέσεις όταν βάλεις και στερεώσεις τις κολόνες Α, Β και Γ; Το οικογενειακό σας που αναπαράγεις σίγουρα δεν είχε roll cage!!! Καλή συνέχεια! Καλησπέρα Κωνσταντίνε και ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Σχετικά με τον κλωβό: Προφανώς το οικογενειακό μας δεν είχε roll-cage και επιπλέον ήταν τετράπορτο . Ίσως δεν το παρουσίασα σωστά, το οικογενειακό μας ήταν το κριτήριο επιλογής μοντέλου σκρατσιάς, και όχι το τελικό αποτέλεσμα που προσβλέπω. Για να σου δώσω μια ιδέα προς τα που το πάω, δες αυτό (spoiler alert ): "Images are for discussion purposes ONLY!" Αν έπρεπε να το περιγράψω με λόγια, θα σου έλεγα ότι μοντελάρω το 128 όπως θα ήθελα να το είχα για προσωπικό όχημα διασκέδασης. Και πάλι ευχαριστώ για την συνεχή στήριξη και ενδιαφέρον
|
|
|
Post by alex78 on Apr 8, 2017 17:03:27 GMT 2
Παύλο ειλικρινά θαυμάζω την υπέροχη δουλειά σου, σου αξίζουν πολλά μπράβο φίλε!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 9, 2017 9:25:35 GMT 2
Παυλο πραγματικα σου αξιζουν συγχαρητηρια για την υπομονη σου, και για το τολμημα σου!!!
|
|
|
Post by pkout on Apr 9, 2017 10:38:49 GMT 2
Παύλο ειλικρινά θαυμάζω την υπέροχη δουλειά σου, σου αξίζουν πολλά μπράβο φίλε! Παυλο πραγματικα σου αξιζουν συγχαρητηρια για την υπομονη σου, και για το τολμημα σου!!! Σας ευχαριστώ φίλοι μου για τα καλά σας λόγια και την υποστήριξη
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 10, 2017 10:33:28 GMT 2
Άλλος Νεκτάριος απ' δω με τα cage. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η διαδικασία Βγήκε πολύ ωραίο. Γενικά όμως νομίζω ότι έπαιρνε να είναι πιο λεπτοί οι σωλήνες. Αλλά δεν ξέρω αν τους χρειάζεσαι για δομικά στοιχεία στο αμάξωμα, όποτε δεν γινόταν αλλιώς. Μπράβο και πάλι και καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Apr 10, 2017 11:30:14 GMT 2
Ένσταση, κύριε Πρόεδρε! Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τόσο μελετημένη και επιστημονική δουλειά! Παρακολουθώ την εξέλιξη της κατασκευής, και πραγματικά το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό:
|
|
|
Post by pkout on Apr 10, 2017 18:58:56 GMT 2
Άλλος Νεκτάριος απ' δω με τα cage. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η διαδικασία Βγήκε πολύ ωραίο. Γενικά όμως νομίζω ότι έπαιρνε να είναι πιο λεπτοί οι σωλήνες. Αλλά δεν ξέρω αν τους χρειάζεσαι για δομικά στοιχεία στο αμάξωμα, όποτε δεν γινόταν αλλιώς. Μπράβο και πάλι και καλή συνέχεια Έτσι είναι το έμπειρο το μάτι ....... το 1/1 roll-cage έχει διάμετρο σωλήνα 5cm, τουτέστιν 2,1mm στην 1/24 και εγώ χρησιμοποίησα 2,4mm λόγω ... καβουριάς Σου αρέσουν-δεν σου αρέσουν τα roll-cage, μας έχεις τάξει αγωνιστικό (κάποια στιγμή), και σε μικρά παιδιά δεν τάζουν Πασχαλιάτικα Τον παραλληλισμό με τον Νεκτάριο τον εκλαμβάνω ως μέγιστο κοπλιμέντο, σε ευχαριστώ. Ένσταση, κύριε Πρόεδρε! Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τόσο μελετημένη και επιστημονική δουλειά! Παρακολουθώ την εξέλιξη της κατασκευής, και πραγματικά το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό: Απορρίπτεται !!!!! Σε αυτό το δικαστήριο, έχουν παρουσιαστεί έγγραφα και υπάρχουν δεδικασμένα για την ενοχή σας κύριε Νεκτάριε, περί μελετημένων και άριστα εκτελεσμένων σκρατσομοντελοδημιουργιών!!!! Γιώργο και Νεκτάριε, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τα θερμά σχόλια σας
|
|
|
Post by pkout on May 3, 2017 21:32:00 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2017 11:21:23 GMT 2
Δεν είναι ελάχιστα Παύλο, κρύβεται πολλή δουλειά από πίσω, την οποία, όσο συγκεκριμενοποιείται το πράγμα και παίρνει μορφή, τόσο περισσότερο εκτιμούμε. Μπράβο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on May 5, 2017 8:25:20 GMT 2
Εξαιρετικό είναι Παύλο. Σαν να είναι κιτ κι όχι σκρατσιά. Πολλά μπράβο και πάλι
|
|
|
Post by pkout on May 5, 2017 17:30:01 GMT 2
Δεν είναι ελάχιστα Παύλο, κρύβεται πολλή δουλειά από πίσω, την οποία, όσο συγκεκριμενοποιείται το πράγμα και παίρνει μορφή, τόσο περισσότερο εκτιμούμε. Μπράβο και καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε για το συνεχές ενδιαφέρον και συμπαράσταση. Εξαιρετικό είναι Παύλο. Σαν να είναι κιτ κι όχι σκρατσιά. Πολλά μπράβο και πάλι Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την παρομοίωση με κιτ! Ας τελειώσει με το καλό, και ας είναι επιπέδου: κιτ 40ετίας από χαμηλής ποιοτικά εταρεία!!!!! Εγώ μια φορά το ευχαριστιέμαι δεόντως
|
|
|
Post by iliasbass on May 9, 2017 8:06:58 GMT 2
χιλλια μπραβο για την υπομονη, επιμονη σου!!!!
|
|