|
Post by konstantinf on Nov 6, 2016 22:12:21 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξανδρε, να 'σαι καλά! Καθώς το πράμα δεν έχει πολλά βαψίματα, η συνέχεια θα έρχεται σε πιο τακτικές δοσεις από την Ρολς... Την ερχόμενη βδομάδα έχει σκρατσοδουλειές για λεπτομέρειες που κι αυτό ακόμα το κιτ δεν έχει
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 6, 2016 22:46:28 GMT 2
Κωνσταντίνε καλησπέρα,
πολύ όμορφο το μοτέρ, αλλά προσωπικά περιμένω να δώ τι θα κάνεις από λεπτομέρειες καθώς μου φαίνεται λίγο άδειο το θηρίο... Καλή συνέχεια με την κατασκευή!!
Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2016 9:46:16 GMT 2
Καλημέρα Αγάπιε και ευχαριστώ για τα σχόλια!
Όσο για τις λεπτομέρειες μην ανησυχείς... Ενδεικτικά αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με τη μίζα, το ψυγείο λαδιού, το κιβώτιο ενεργού άνθρακα, τη μονάδα ελέγχου ABS, την αντλία νερού, το ρελαί της μίζας, κι έχουμε να λέμε... Στην 1/12, αλλά ακόμα και στην 1/8 τα περισσότερα από αυτά είναι ενσωματωμένα στο σώμα του κινητήρα και βγαίνουν από το ίδιο καλούπι. Εδώ καθένα έρχεται σε 3-5 κομμάτια, χώρια τα καλώδια τους, οι σωληνώσεις κλπ. Νομίζω πως δεν θα απογοητευτείτε!
Καλή βδομάδα, Κώστας
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 7, 2016 19:15:07 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό σύνολο Κωνσταντίνε. Οι βίδες προσθέτουν πολύ στο σύνολο και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται με όλες αυτές τις λεπτομέρειες που ανέφερες. Αλλά, αν θες την ταπεινή μου γνώμη, εγώ θα τα έβαφα τα κομμάτια. Το πλαστικό βαμμένο εργοστασιακά είναι πάντα πλαστικό και έτσι δείχνει και στις φώτο. Σε κάθε περίπτωση είναι δική σου απόφαση, δικό σου κιτ κλπ, και σίγουρα προϋποθέτει πολύ έξτρα δουλειά αυτό που σου λέω. Απλά, σου αναφέρω τι θα έκανα εγώ κι εσύ το αξιολογείς και πράττεις ανάλογα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 8, 2016 11:11:48 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο. Όσο για το βάψιμο, εννοούσα ότι τα μεγάλα κομμάτια (φάιρινγκ, πλαϊνά...) που συνήθως είναι απαιτητικά (ομοιογένεια, καλό στέγνωμα, τρίψιμο, γυάλισμα) πραγματικά δεν χρειάζονται σ'αυτήν την περίπτωση να βαφτούν. Έρχονται σε τέλειο φινίρισμα από το εργοστάσιο (προφανώς βαμμενα με επαγγελματικό ντούκο) και η οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήταν επί τα χείρω. Είναι αξιοσημείωτο, ότι η ποιότητα της επιφάνειας δεν διαφέρει ανάμεσα στα μεταλλικά (π.χ. ντεπόζιτο) και τα πλαστικά (π.χ. φάιρινγκ) κομμάτια. Αυτή ήταν η εμπειρία μου και από τη Lamborghini. Περιμένετε και θα δείτε. Τα μικρά πλαστικά κομμάτια, φυσικά βάφονται κανονικά, αλλά αυτό δεν είναι επίπονη εργασία...
|
|
|
Post by grimstr on Nov 8, 2016 17:52:35 GMT 2
Κωνσταντίνε Εντυπωσιακότατο το σύνολο καλή συνεχεια και αναμένουμε με αγωνία Στράτος
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 8, 2016 19:03:08 GMT 2
Ευχαριστώ Στράτο, αλλά όχι και αγωνία... Χαλλλαράαα!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 8, 2016 21:17:40 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο. Όσο για το βάψιμο, εννοούσα ότι τα μεγάλα κομμάτια (φάιρινγκ, πλαϊνά...) που συνήθως είναι απαιτητικά (ομοιογένεια, καλό στέγνωμα, τρίψιμο, γυάλισμα) πραγματικά δεν χρειάζονται σ'αυτήν την περίπτωση να βαφτούν. Έρχονται σε τέλειο φινίρισμα από το εργοστάσιο (προφανώς βαμμενα με επαγγελματικό ντούκο) και η οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήταν επί τα χείρω. Είναι αξιοσημείωτο, ότι η ποιότητα της επιφάνειας δεν διαφέρει ανάμεσα στα μεταλλικά (π.χ. ντεπόζιτο) και τα πλαστικά (π.χ. φάιρινγκ) κομμάτια. Αυτή ήταν η εμπειρία μου και από τη Lamborghini. Περιμένετε και θα δείτε. Τα μικρά πλαστικά κομμάτια, φυσικά βάφονται κανονικά, αλλά αυτό δεν είναι επίπονη εργασία... Κωνσταντίνε, αναφερόμουν στα μεγάλα τμήματα του κινητήρα. Αυτά θα έβαφα Για το φαίρινγκ, έχω εμπιστοσύνη στην εμπειρία σου. Αν λες ότι είναι εξαιρετικό, θα είναι... Πάντως, αυτό δείχνει και την ποιότητα των νέων κυκλοφοριών της Pocher. Καθώς μέχρι τώρα, σε ανάλογες προσπάθειες, το φινίρισμα ήταν από μέτριο έως κακό.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2016 13:23:59 GMT 2
Εμ έλα που τα μεγάλα κομμάτια του κινητήρα (κιβώτιο στροφαλοφόρου, κιβώτιο ταχυτήτων, κύλινδροι...) είναι μεταλλικά - κι εκεί δεν βάζω χέρι. Εκτός αυτού είναι βαμμένα σε κάτι εντελώς παραπλήσιο του (αν μη ταυτόσημο με το) Gloss Aluminium της Tamiya και δεν ξέρω με τι θα το έβαφα κι εγώ ...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 9, 2016 13:42:46 GMT 2
Εμ έλα που τα μεγάλα κομμάτια του κινητήρα (κιβώτιο στροφαλοφόρου, κιβώτιο ταχυτήτων, κύλινδροι...) είναι μεταλλικά - κι εκεί δεν βάζω χέρι. Εκτός αυτού είναι βαμμένα σε κάτι εντελώς παραπλήσιο του (αν μη ταυτόσημο με το) Gloss Aluminium της Tamiya και δεν ξέρω με τι θα το έβαφα κι εγώ ... Τότε πάω πάσο και περιμένω τη συνέχεια. Και φυσικά στη Pocher, για τη μελετημένη δουλειά στο κιτ
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2016 14:29:31 GMT 2
Και φυσικά στη Pocher, για τη μελετημένη δουλειά στο κιτ Ομολογουμένως , μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει χοντράδες... Και αν κρίνω από το DVD του Paul Koo που αναφέρεται στην πρώτη σειρά των κιτ που βγήκαν στην αγορά το 2015, πολλά προβληματικά σημεία (κυρίως συναρμογής) έχουν διορθωθεί στην παρούσα φουρνιά. Lucky me!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 9, 2016 16:44:43 GMT 2
Θηριο!!!! Πολυ ομορφο το μοτερ Κωνσταντινε! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 9, 2016 19:36:27 GMT 2
Πολύ ωραίο το σύνολο, και η φωτό με τον όρθιο χάρακα πολύ... διαφωτιστική! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2016 20:07:17 GMT 2
Βαγγέλη, Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την ενθάρρυνση! Και δεν είναι μόνο οι διαστάσεις... Αυτή τη στιγμή ο κινητήρας ζυγίζει ήδη 940 γραμμάρια. Κι ακόμα δεν έχουν μπει τα συστήματα εισαγωγής / εξάτμισης, η μπαταρία και διάφορα άλλα. Φονικό όπλο!
|
|
|
Post by pkout on Nov 9, 2016 20:27:24 GMT 2
Με τον ρυθμό που πυροβολείς, βλέπω να μην προλαβαίνεις το GB................................................. θα την έχεις τελειώσει πριν την έναρξη!!!!! Ο κινητήρας είναι πολύ εντυπωσιακός!!!!! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 11, 2016 12:15:19 GMT 2
Η έντονη ενασχόληση με το συγκεριμένο έχει δύο εξηγήσεις Παύλο: Η μία είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η κλίμακα αυτή καθ' εαυτή. Η δεύτερη είναι η άνεση χρόνου που έχουν (αν μη τι άλλο...) οι συνταξιούχοι
|
|