RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 10, 2016 19:11:44 GMT 2
Απολαυστική κατασκευή Γιώργο!!! Κράτα γερά, και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό φίλε!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2016 20:46:03 GMT 2
Ευχαριστώ αδέλφια. Να είστε καλά. Απόστολε, αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό ίσα που προλαβαίνουμε το λεμαν.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 11, 2016 13:12:23 GMT 2
Γιωργο δηλωνω ερωτευμενος με τα πατακια!! Τι να λεμε τωρα
|
|
|
Post by nektarios on Nov 11, 2016 22:36:16 GMT 2
Πολύ ωραίες και καλοφτιαγμένες λεπτομέρειες! Όσο για τις καλικατζούρες, αν και δεν θα φαίνονται, ψηφίζω κι εγώ κομμάτι χαλκομανίας από το spare box. Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2016 0:22:00 GMT 2
Γιωργο δηλωνω ερωτευμενος με τα πατακια!! Τι να λεμε τωρα Διάβασα πατατάκια. Λες να πεινάω Ευχαριστώ Χρηστάρα... Νεκ, θα γίνει έρευνα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 14, 2016 14:36:47 GMT 2
Καλησπέρα και καλή βδομάδα. Με έναν αργό αλλά σταθερό ρυθμό, συνεχίζουμε την GTO. Σήμερα έχουμε την ολοκλήρωση του πίνακα οργάνων. Αρχικά κολλήθηκαν τα δύο μισά, ασταρώθηκε με μαύρο, μασκαρίστηκαν τα όργανα και το κεντρικό τμήμα που είναι πλαστικό. Έχοντας αποφασίσει εξ' αρχής ότι οι μοκέτες που χρησιμοποιούνται σε διάφορα τμήματα του εσωτερικού θα γίνουν αρκετές έντονες για να προκαλούν το μάτι και συνάδουν με το υπόλοιπο weathering που θα ακολουθείται στα έσω του αυτοκινήτου. Βέβαια στις κοντινές φώτο του wip το πράγμα δείχνει και είναι over scaled, αλλά όταν μπει μέσα στο αυτοκίνητο και από την απόσταση 10-30 εκατοστών που κάποιος παρατηρεί συνήθως ένα μοντέλο, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό με βάση την πρωθύστερη εμπειρία. Φυσικά δεν είναι ούτε πρέπει να είναι στα γούστα όλων, εγώ το κάνω γιατί μου αρέσει σαν εφέ και είναι στο χέρι του αναγνώστη-παρατηρητή να το δοκιμάσει, αποδεχτεί ή απορρίψει. Για το εφέ χρησιμοποιήθηκε το σπρέι της tecno, βάφτηκε με το αρκετά σκούρο rubber black της ZP. Έγινε post shading τοπικά με το 301 της gunze. Τα δύο χρώματα παλαιώθηκαν - "σβηστήκαν" με oil stain! και οι ακμές τονίστηκαν (highlighting) με mud!! (όλα της tamiya). Με το πινελάκι και διάφορα PE έγιναν οι λεπτομέρειες. Στο τέλος κολλήθηκε η κολόνα και το τιμόνι. Οπότε το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο... Η δουλειά στο εσωτερικό θα συνεχιστεί και στα επόμενα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2016 16:57:19 GMT 2
Πολύ ωραίο γίνεται Γιώργο! Το ραφάκι/εσοχή αριστερά του τιμονιού είναι λιγότερο βαθύ απ' ό,τι στο πραγματικό ή απλά μπυ φαίνεται;
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2016 10:58:37 GMT 2
Πολύ ωραίο γίνεται Γιώργο! Το ραφάκι/εσοχή αριστερά του τιμονιού είναι λιγότερο βαθύ απ' ό,τι στο πραγματικό ή απλά μπυ φαίνεται; Να είσαι καλά Κωνσταντίνε. Για το ραφάκι, το κουτί που χρησιμοποιήθηκε φαίνεται στο προηγούμενο update. Είναι περίπου 0,4 εκατοστά, αρά σχεδόν 10 πόντους στην 1/1. Αρκετό για να χωρέσει γυαλιά ή κινητό που έχω δει σε φώτο, ότι τοποθετούν οι διάφοροι τυχεροί ιδιοκτήτες. Αλλά, θα σου πω την αμαρτία μου... Τη δικιά μου την έχω για σέρβις , οπότε δεν το μέτρησα και το έκανα στα κουτουρού Πέρα από την πλάκα ευχαριστώ για το σχολιασμό και τις παρατηρήσεις. Πολύ χρήσιμες πάντα
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 15, 2016 12:26:48 GMT 2
Καταρχην εκπληκτικη δουλεια μεχρι στιγμης Σχετικα με το τελευταιο απντεητ, το σκεπτικο για φωτισμενο εσωτερικο μ'αρεσει, αλλα νομιζω οτι αυτο το scalefabric δεν δινει ρεαλιστικη υφη και χαλαει το αποτελεσμα. Απο οτι ειδα σε κατι φωτογραφιες, το ταμπλω ηταν κατι σαν σουεντ ή βελουδο τελος παντων αν δεν κανω λαθος, οποτε νομιζω οτι αυτη η αναγλυφη υφη δεν το αποτυπωνει ρεαλιστικα. Θα προτιμουσα κανονικα βαψιμο και πλακωμα στα πιγκμεντς για υπερ-ματ καταστασεις. Ιν ενη κεης, η δουλεια που εχει πεσει ειναι φοβερη. Καλη συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2016 14:19:19 GMT 2
Να είσαι καλά Μητσάρα. Ευχαριστώ πολύ. Για την επιφάνεια καταρχήν έχεις δίκαιο για το ρεαλισμό καθώς αυτό που έκανα δεν αποτυπώνει το πραγματικό (εκτός κάποιες με΄μεμονωμένες περιπτώσεις που χρησιμοποιείτε η "βελέντζα" που βάζαν στην F40, το οποίο είναι πιο κοντινό αλλά και πάλι όχι ακριβώς). Ενέργησα με βάση αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου σαν εικόνα, του μοντέλου μου, με γενικά έντονο texturing για την κλίμακα (θα γίνει ανάλογη εργασία στο σκελετό του σασί, τις δεξαμενές κ.α.) και θα δούμε τι θα βγάλει σαν αποτέλεσμα. Έχοντας δοκιμάσει 5-6 μεθόδους για texture (microballons, microballons μαζί με χρώμα και αερογράφο, χαλασμένο alclad-F40-, βάψιμο απευθείας πριν στεγνώσει το αστάρι και ψέκασμα ματ χρώματος με μικρή βελόνα και πίεση), πιστεύω ότι το τελευταίο είναι και το καλύτερο για πιο ρεαλιστική αναπαράσταση του συγκεκριμένου υλικού, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό συνολικά στο μοντέλο, από το να βάψω άλλο ένα μαύρο ματ και να κάνω λίγο weathering. Αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά του μοντελισμού. Το έγραψα στο ποστ,, το εξήγησα καλύτερα νομίζω τώρα. Δεν ξέρω μπορεί ή οπτική μου να είναι ή να βγει λάθος. Όπως και να έχει ευχαριστώ για την εποικοδομητική παρατήρηση.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 17, 2016 11:55:20 GMT 2
Πολύ ωραίο, φίλε, με καταπληκτική λεπτομέρεια στους διακόπτες κ.λπ.! Η υφή με ξενίζει κι εμένα (άλλωστε όπως ξέρεις εγώ θα την έκανα σαφώς καλύτερη!) αλλά σε τελική ανάλυση το σημαντικό είναι να αφήσει ικανοποιημένο αυτόν που την έφτιαξε! Και απ' ό,τι διαβάζω, το πέτυχε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 17, 2016 12:33:17 GMT 2
Να είσαι καλά Νεκ. Πάντα ευγενικός
|
|
|
Post by czt on Nov 20, 2016 19:09:29 GMT 2
perfect!!!!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 21, 2016 8:59:08 GMT 2
Εξαιρετικο φιλε! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2016 11:33:46 GMT 2
Βαγγέλη και Κώστα σας ευχαριστώ. Έχουμε μείνει λίγο πίσω λόγο έλλειψης χρόνου, αλλά το παλεύουμε
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2016 14:11:16 GMT 2
Συνέχεια στο εσωτερικό και περισσότερο texturing που λένε και στο Αστόρια Εν αρχή είναι τα πομολάκια στις πόρτες. Τα αφαίρεσα, τα τρύπησα, τα λέπτυνα, τα αλεύρωσα και με λίγο λαδολέμονο είναι μούρλια. Προσοχή ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά Εν συνεχεία, έγινε texturing στο πάνω τμήμα της πόρτας (ίδια διαδικασία με τον πίνακα οργάνων), βάφτηκαν με το μαύρο αστάρι της valejo (βγάζει ωραίο δερματινάκι ως απόχρωση), καφέ στεγνό και mud σβήσιμο. Κάτι PE για τα ηχεία είναι από το κιτ και αυτά για τη ασφάλεια της θήκης από Top studio (για εξατμίσεις μηχανών). Πεινάω, σας το είπα Ίδια υλικά και διαδικασία για την εταζέρα, πίσω από τα καθίσματα (έφαγα το ρήμα, πείνα λέμε ) Τα ίδια και για το firewall, με συγκριτικό αυτή τη φορά. Αριστερά η μηχανή είναι πάνω από το κομμάτι (2-3 εκ.) και φαίνεται σαν μπάμιες στο τραπέζι, δεξιά το παστίτσιο, εεεε φώτο από 7-8 εκατοστά, μια συνήθη απόσταση παρατήρησης. Δεν σχολιάζω παραπάνω, θέλω να πάω για φαγητό. Καταλάβατε τι λέω, λέμε τώρα Στο τέλος μπήκαν οι ζώνες (μίξη υλικών του κιτ και από τα PE), το ύφασμα των οποίων έγινε μαύρο τελικά, παρά το ότι πήγαινα για κόκκινο στην αρχή. Ένα λεβιεδάκι από μήκος πλαστικού (ανοίγει το κεντρικό τμήμα για να γίνει αλλαγή των ιμάντων χρονισμού ) και 2 ριβετς, είναι για να μην λέτε ότι βαρέθηκα, και τα ξεπετάω (αυτό κάνω αλλά δεν το μάθατε από μένα ) Πάμε για μακαρόνια τελικά. Σίγουρη και γρήγορη λύση. Στο επόμενο, ελπίζω σε λογική ώρα που δεν θα χτυπάει οκτάβες το στομάχι, επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Τα λέμε σουν, Καλή βδομάδα και καλή όρεξη
|
|