|
Post by gtziaf on Mar 4, 2017 12:08:46 GMT 2
Το μοτερ της fujimi αποτελείτε από πολλά κομμάτια (ακόμα και στο κεντρικό μπλοκ είναι περίπου 15)!, πολλά από αυτά μικροσκοπικά με εφαρμογή στο περίπου. Ιδίως το σύστημα των turbo δεν "πιάνει" πουθενά, οπότε το καλύτερο είναι να κολληθούν όσα περισσότερα κομμάτια εξ αρχής και ας δυσχεραίνει αυτό το βάψιμο. Στο επόμενο θα είμαι πιο αναλυτικός με το αυτό το θέμα. Πάμε στα πιο πρώιμα του κινητήρα, όμως πρώτα. Στα airbox, κόπηκε η ανάγλυφη λεπτομέρεια για να προστεθεί ένα μικροσκοπικό αλογάκι. Στις κυλινδροκεφαλές ανοίχτηκαν τρύπες για τα μπουζοκαλώdια, μπήκαν rivets, βάφτηκαν με λίγο texture και λερώθηκαν. Στα περιφερειακά του μοτέρ, το φίλτρο λαδιού κόπηκε για να φτιαχτεί ένα νέο πιο μεγάλο, καθώς αυτό που δίνει η fujimi είναι εκτός κλίμακας. Για τη βάση του, διατηρήθηκε αυτή του κιτ. Όπου χρειάστηκε ανοίχτηκαν τρύπες για να περαστεί καλωδιώση σε επόμενα βήματα. Στη συνέχεια έβαψα το μπλοκ, έγινε wash και άρχισα να τοποθετώ μπουζοκαλώδια, καλωδιώση στο φίλτρο λαδιού, σωληνώσεις και τα υπόλοιπα περιφερειακά. Όπως είχε γίνει και με την F40, το λέρωμα είναι πιο έντονο από ότι συνήθως, αφού στόχος είναι να τοποθετηθούν στο μέλλον σε κοινή βάση, οπότε η τεχνοτροπία πρέπει να είναι παρόμοια, Τα πιο δύσκολα στο μοτέρ έρχονται στο επόμενο. Τα λέμε κάπου μέσα στην επόμενη βδομάδα, που αναμένεται καυτή Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.
|
|
|
Post by pkout on Mar 4, 2017 12:28:10 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Είναι εκπληκτικό το πως καταφέρνεις με τις διάφορες τεχνικές και το βάψιμο να ζωντανεύεις τους κινητήρες
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 4, 2017 12:53:52 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο. Καλά δεν αρέσει σε όλους, αυτή η προσέγγιση. Και μένα, για να σου πω την αλήθεια, παλιότερα δεν με ενθουσίαζε. Γενικά το μαύρο υπόστρωμα είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσεις. Επίσης δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ γυαλιστερό μαύρο σαν υπόστρωμα. Το σεμι-ματ (π.χ. alclad, AK κλπ) δίνει ένα πιο ρεαλιστικό τόνο στο αλουμίνιο που ακολουθεί, κατ' εμένα πάντα. Αλλιώς μοιάζουν με die-cast. Επίσης, τα panel liner της tamiya είναι πολύ εύκολα στη χρήση, για το wash που ακολουθεί. Μετά υπεισέρχεται η προσωπική οπτική, το γούστο του καθενός και πως φαντάζεται το αποτέλεσμα. Αλλά, αυτά τα δύο βήματα είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις, και δεν είναι κάτι τρομερό, μαγεία κλπ... Καλή επιτυχία και στις δικές ου προσπάθειες και αν θέλεις το ξανασυζητάμε το θέμα. Ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 4, 2017 18:26:02 GMT 2
Τα πιο δύσκολα στο μοτέρ έρχονται στο επόμενο. Τα λέμε κάπου μέσα στην επόμενη βδομάδα, που αναμένεται καυτή ...υπονοώντας βέβαια, ότι αυτά είναι "εύκολα"!!! Μη μας ψαρώνεις έτσι διαχειριστά! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 5, 2017 22:00:09 GMT 2
Ομορφιά!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 6, 2017 10:57:02 GMT 2
Αλήθεια, δεν είχε τίποτα πολύ ζόρικο, Κωνσταντίνε. Πέρα από τις μικρής διαμέτρους τρύπες, σε απειροελάχιστο πλαστικό στη βάση του φίλτρου. Η πολυπλόκοτητα των τούρμπο είναι δεδομένη, το ήξερα και από την F40, αλλά και πάλι από δικό μου κακό σχεδιασμό παιδευτικά τόσο. Αλλά, θα τα δούμε αναλυτικά στο επόμενο, ώστε όποιος τη φτιάξει να είναι προετοιμασμένος κατάλληλα. Ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 17, 2017 12:50:09 GMT 2
Κινητήρα συνέχεια για το σημερινό Παρασκευιάτικο update. Αρχικά ασχολήθηκα λίγο με τις εξατμίσεις. Τα δεσίματα έγιναν όπως αυτά της F40, ενω τα βαψίματα είναι με τις γνωστές αποχρώσεις, κατά το δοκούν και ανάλογα με τη διάθεση και την οπτική. Στο καζανάκι έβαλα δέστρες από αλουμινοταινία ενώ το αντικατέστησα το προστατευτικό, με αυτό που δίνεται στο βελτιωτικό. Τα ιντερκούλερ, απέκτησαν πάτο (όχι αυτόν της Milan) και weld lines. Όλα αυτά, μαζί με τα τούρμπο πρέπει να κολληθούν αφού τοποθετηθεί ο κινητήρας στο σασί, καθώς περνάν πάνω από τη βάση της ανάρτησης. Η πρόταση μου είναι να κολληθούν όλα μαζί και να βαφτούν μετά και όχι όπως τα άφησα εγώ, δηλαδή την κόλληση στο τέλος. Τα κολάρα είναι από κόκκινη μονωτική ταινία. Στην κορυφή του κινητήρα υπάρχουν κάποιες σωληνώσεις, που δεν δίνονται στο κιτ. Παράλληλα έφτιαξα τα ημιαξόνια για να τα έχω έτοιμα, όταν ξεκινήσω τη συναρμολόγηση. Οπότε φτάσαμε τον κινητήρα ως εδώ... Στο επόμενο θα τον βάλουμε στο σασί... Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 17, 2017 17:31:36 GMT 2
Οι κινητήρες της Ferrari είναι οφθαλμόλουτρο σε οποιαδήποτε κλίμακα. Ευχαριστούμε και γι αυτόν και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Mar 19, 2017 12:20:51 GMT 2
Σωστός ο Κωνσταντίνος, κόσμημα και σε 1/1 και σε 1/24 Προτείνω να μαζέψουμε υπογραφές και να στείλουμε αίτημα στις μοντελοεταιρείες, σε συγκεκριμένα κιτ να δίνουν 2 κινητήρες. Έναν για μέσα και έναν για έξω!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2017 10:53:47 GMT 2
Η φουτζίμι πάντως, δίνει βάση για να τοποθετηθεί ξεχωριστά το μοτέρ Παύλο και Κωνσταντίνε σας ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 24, 2017 18:37:02 GMT 2
Δύσκολη εβδομάδα, λίγος χρόνος και μειωμένες αντοχές αλλά είμαστε εδώ με άλλο ένα update στη 288... Αρχή με βάση της ανάρτησης και δεξαμενές καυσίμου. Έγινε texture σε αμφότερα τα δύο συστήματα, ακολουθώντας την αρχική ιδέα για έντονες υφές και λερώματα στο συγκεκριμένο project. Επίσης, προστέθηκαν παξιμάδια για τις βάσεις των αμορτισέρ και ένας αριθμός πλαισίου. Τέλος φθάρηκαν και φωτίστηκαν. Στη συνέχεια κολλήθηκε ο κινητήρας, η εμπρός ανάρτηση, οι δεξαμενές καύσιμου και τα intercooler πάνω στο σασί. Σημαντικό: Οι δεξαμενές δεν κολλήθηκαν πάνω στο σασί, καθώς εξέχουν απ' αυτό και μπαίνουν μέσα στο αμάξωμα. Αν κολληθούν πρέπει να "ανοίξει" πολύ το καπάκι για να μπει και δεν ξέρω αν θα αντέξει τόση πίεση. Φυσικά προστέθηκε επιπλέον καλωδιώση και σωληνώσεις, πάντα με φώτο του πραγματικού. Στο τέλος κολλήθηκαν τα airbox και το κάλυμμα της εξάτμισης. Δυστυχώς αυτά δεν πατάνε πουθενά και κατέρρευσαν κάνα δύο φορές, μαζί με όλο το σύστημα ψύξης των τούρμπο. Ξανακολλήθηκαν και όλα καλά. Καλή εθνική εορτή σε όλους και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται
|
|
|
Post by pkout on Mar 24, 2017 19:39:19 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 24, 2017 21:51:42 GMT 2
Χαχα... Αυτά θα με λέει σε λίγο και ο πιτσιρικάς! Να είσαι καλά Παύλο.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 25, 2017 18:01:15 GMT 2
Εξαιρετικά όλα ! Ερώτηση αδαούς: Τι έιναι το μαγικό σπρέι που χρησιμοποίησες για την προσθήκη υφής στα ντεπόζιτα; Και γιατί προστέθηκε υφή; Τι παριστάνει; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 26, 2017 13:22:40 GMT 2
Τι έιναι το μαγικό σπρέι που χρησιμοποίησες για την προσθήκη υφής στα ντεπόζιτα; Και γιατί προστέθηκε υφή; Τι παριστάνει; Το σπρέι είναι το fabric της tecno και το χρησιμοποιώ πολύ εδώ και χρόνια. Είναι αυτό που δεν σας άρεσε σε προηγούμενα. Γενικά είναι οριακά για την κλίμακα, ιδίως όταν κάνεις στεγνά πινέλα πάνω του δεν γράφει καλά στην κάμερα. Δια ζώσης είνα ιπολύ πολύ καλύτερο. Τώρα τι αναπαριστά στα ντεπόζιτα δεν ξέρω 100%. Είναι χαρακτηριστικό πολλών Φερράρι της εποχής. Πιθανόν είναι το υλικό που είναι φτιαγμένα ή επένδυση (αντιπυρική , αλλά θα σε γελάσω. Ευχαριστώ για τη στήριξη
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2017 11:33:13 GMT 2
|
|