|
Post by pkout on Dec 16, 2017 7:56:00 GMT 2
Γεια σου Νεκ, Πραγματικά χαίρομαι όταν ο μοντελιστής είναι μεγαλύτερο "γαιδούρι" (σε υπομονή μην παρεξηθούμε ) από ανυπότακτα κιτ και δεν το παρατάνε.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 16, 2017 13:25:50 GMT 2
Κωνσταντίνε, σε ευχαριστώ! Τι να γίνει, αυτά συμβαίνουν... Αν όμως συμβεί σε αυτό που θέλω να βάλω επάνω στο φορτηγό, θα κλάψω!... (Πρόκειται για το πιο ακριβό μοντέλο που έχω αγοράσει - καλά, μη φανταστείς και τίποτε τρομακτικό, ωχριά μπροστά στα σπανιότατα και δυσεύρετα που φτιάχτετε εσείς - και συγχρόνως για ένα απο τα πιο απαιτητικά).
|
|
|
Post by nektarios on Dec 16, 2017 13:31:49 GMT 2
Φίλε Παύλε, Γκάρρρ!... (= Χαίρε!) Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει κανένα μοντέλο μου να εξαντλήσει την υπομονή μου (κάποια ωστόσο έχουν φτάσει πολύ κοντά στο... παράθυρο), έχει όμως μεγάλη αξία ένα τέτοιο σχόλιο όταν γίνεται από κάποιον που φτιάχνει μοντέλα από το μηδέν!... Δεν σου κρύβω όμως οτι μερικές φορές αισθάνομαι κάπως έτσι... (όπου φορτίο = το στοκ μου...)
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 17, 2017 1:15:53 GMT 2
Για τις αναποδιες που σου ετυχαν μια χαρα βγηκε. Καλη συνεχεια με τα υπολοιπα ανοιχτα μετωπα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 18, 2017 17:17:41 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο είναι οτι είχα κάνει αρκετή δουλειά στα αρχικά στάδια, επειδή ήθελα να βγει κάτι καλό, και τελικά βγήκε κάτι μέτριο...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 18, 2017 18:19:13 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο είναι οτι είχα κάνει αρκετή δουλειά στα αρχικά στάδια, επειδή ήθελα να βγει κάτι καλό, και τελικά βγήκε κάτι μέτριο... Νεκ, δεν θα συμβεί πάλι αν δεν ρίξεις 1Κ πάνω από 2Κ. Λάθη γίνονται, κι εγώ έκανα ένα πριν λίγο καιρό σε έτοιμο καλογυαλισμένο μοντέλο. Σκοπός είναι να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα ρίχνουμε όλα στην ατυχία. Είναι μέσα στη διαδικασία βελτίωσης μας ως μοντελιστές και ως ανθρώπους . ΥΓ. Προσωπικά θα κρατούσα το πάτωμα και θα αγόραζα ένα 2ο για να ξανακάνω τη δουλειά στο αμάξωμα. Ιδίως άμα μου άρεσε ένα θέμα πολύ και δεν ήμουν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Άλλα, αυτό είναι προσωπική επιλογή. Σκέψου το πάντως... Συγχαρητήρια που βρήκες τη δύναμή να το ολοκληρώσεις. Εγώ θα το άφηνα κατά 99%.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 22, 2017 15:34:17 GMT 2
Καλησπέρα! Για την "στραβή" είναι σχεδόν βέβαιο οτι έφταιγε το βερνίκι 1Κ, αλλά δεν ξέρω ακριβώς γιατί συνέβη. Και το λεώ αυτό, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα ψέκασα διάφορα μοντέλα με το ίδιο βερνίκι (και με ίδιας σύνθεσης χρώματα) και τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά! 1) Στο αγωνιστικό ασπροπρασινοκόκκινο Σιβίκ ψέκασα 1Κ + 2Κ + 1Κ, και όλα καλά! 2) Σε αεροσκάφος ψέκασα μόνον με 1Κ και έγινε σχεδόν σαν το Μάστανγκ... 3) Στο μπλε Σιβίκ του 1979 ψέκασα 2Κ + 1Κ και όλα καλά! 4) Στο Μάστανγκ έγιναν αυτά που είδατε... 5) Τέλος, το καγκούρικο κίτρινο Σιβίκ και 2 αεροσκάφη τα ψέκασα μόνο με 1Κ και δεν έπαθαν τίποτε. Αν κάποιος βγάζει κανένα συμπέρσαμα, ας με ενημερώσει... Όσο για να το ξαναφτιάξω, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς αφενός είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί (το κιτ είναι δυσεύρετο, μόνο από Αμερική, αρκετά υπερτιμημένο και με επιπλέον το χαράτσι του τελωνείου) και αφετέρου - και κυρίως - επειδή όλη σχεδόν η δουλειά που έχει γίνει αφορούσε το σκάφος (μάσκα, γρίλιες, χερούλια θυρών, υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.). Δε βαριέσαι, πάμε γι' άλλα!...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2017 12:48:53 GMT 2
Νεκ, το 2Κ ουσιαστικά είναι μια χημική αντίδραση. Δεν είναι φυσικά 100% βέβαιο ότι όταν ρίξεις 1Κ από πάνω του, θα ενεργοποιηθεί, καθώς παίζουν πολύ παράγοντες ρόλο (χρόνος, ποσότητα, θερμοκρασία κλπ). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι λάθος διαδικασία. Μπορεί κάτι που δείχνει καλό να σκάσει μετά από 1-2 χρόνια. Δεν κάνω πλάκα Τώρα, γιατί το αεροπλάνο που λες χάλασε με το 1Κ, δεν μπορώ να σου πω σίγουρα αν δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους. Γενικά, τα 1Κ δεν είναι τόσο ουδέτερα (όπως τα 2Κ) με χαλκομανίες, χρώματα κλπ. Θέλουν προσοχή και αρκετά mist χέρια για να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Εν κατακλείδι, όπως δεν ρίχνουμε ακρυλικό ή σμάλτο πάνω από λάκερ, έτσι δεν ρίχνουμε βερνίκι 1Κ πάνω από 2Κ. Είναι ο κανόνας, κάθε παρέκκλιση εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.
|
|