|
Post by AlexAmarandos on Sept 30, 2016 21:47:53 GMT 2
Νεκ έχεις ρίξει πόνο φίλε!
Φοβερή η όλη προετοιμασία...πιστεύω το τελικό αποτέλεσμα θα μας χαζέψει όλους!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 3, 2016 8:56:32 GMT 2
Φίλε Αλέξανδρε ευχαριστώ πολύ για το ενθουσιώδες σχόλιο! Εντός των ημερών αναμένεται η συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 17, 2016 10:21:54 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Το σημερινό update είναι αφιερωμένο στο σασί και τον κινητήρα. 1) Σασί :Χωρίς τίποτε ιδιαίτερο, απλώς τα πάντα ψεκάστηκαν μαύρα! 2) Εξατμίσεις :Εδώ, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σασί και τον κινητήρα, έγινε προσπάθεια αληθοφάνειας: αρχικά ψεκάστηκε με το ασημί (27001) της Humbrol, και μετά με pale burnt metal της ΑΚ, clear orange και smoke της Tamiya, και στο τέλος με ματ βερνίκι της Microscale. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αποτέλεσμα… Στη συνέχεια, επειδή οι απολήξεις που έδινε το κιτ δεν μου άρεσαν, τις αντικατέστησα με σκρατσοπατέντες από μήκος tree: 3) Ζάντες :Μετά από πολλή (χαμένη) σκέψη σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να μασκαριστούν για να βαφούν με αερογράφο οι σκουρόχρωμες λεπτομέρειες χωρίς να γίνει χάλια όλο το υπόλοιπο, τελικά το ζήτημα τακτοποιήθηκε σε 5 λεπτά με ένα λεπτό πινελάκι… (Βάψιμο με Humbrol 53). 4) Κινητήρας :Εδώ έγινε μόνο βάψιμο και συναρμολόγηση, strictly OOB (με εξαίρεση το ψυγείο, που είχα παρουσιάσει στο προηγούμενο update). Μια σκέψη για "εξωτικές" εφαρμογές όπως λ.χ. wash ή στεγνά πινέλα εξαφανίστηκε αμέσως μόλις αναλογίστηκα το στοκ που με περιμένει στο ντουλάπι των άφτιαχτων… 5) Τελική συναρμολόγηση :Η πρόθεσή μου για αντικατάσταση των ελαστικών με φαρδύτερα δεν υλοποιήθηκε, καθώς στο spare box δεν βρέθηκε τίποτε κατάλληλο… Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 17, 2016 13:09:07 GMT 2
Προσγμένη κατασκευή Νεκ!
Θα ήθελα να σου επισημάνω 2 πραγματάκια:
1. Αφού ασχολήθηκες με την εξάτμιση, για μένα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα παραπάνω... Αν υποθέσουμε οτι είναι εξάτμιση τιτανίου, δικαιολογεί τόσα καψίματα, αλλά λείπει το χαρακτηριστικό μπλε ή μωβ/μπλε. Αν είμαστε σε μια τέτοια περίπτωση, θα σου πρότεινα να περάσεις τα καψίματα με ένα clear blue για να δείξει το αποτέλεσμα.
Αν από την άλλη υποθέσουμε πως είναι ή "μαμά" εξάτμιση, θεωρώ πως τα καψίματα είναι υπερβολικά. Το συγκεκριμένο μοτέρ, δεν θα πίεζε τόσο το σύστημα εξατμισης που είναι μελετημένο για αυτό. Οπότε και θα μείωνα πολύ περισσότερο τα καψίματα και ίσως με λαδάκι έκανα τρεξίματα και "ταλαιπωρία"...
2. Τα χρώμια στις ζάντες και στον κινητήρα δεν τα έχεις ξεβάψει έτσι? Αν ναι, θα σου πρότεινα να το κάνεις γιατί θεωρώ πως είναι "εκτός κλίμακας" τόσο η γυαλάδα, όσο και το πάχος...
Τέλος θα σου πρότεινα να ρίξεις ένα γουοσάκι στον χώρο του κινητήρα, γιατί πιστεύω ότι θα τον ζωντανέψει!
Πάντα καλοπροαίρετη η κριτική μου φίλε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 17, 2016 18:34:04 GMT 2
Πολύ καθαρό Νεκ, όντως... θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο, αν σκοπεύεις να αφήσεις το καπάκι του κινητήρα ανοιχτό, τα χρώμια του θέλουν βάψιμο και εκείνος ο πολλαπλασιαστής φωνάζει για 8 μπουζοκαλώδια Αλλιώς, κλείσε το και πάμε στο βάψιμο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Oct 17, 2016 20:53:44 GMT 2
Αλέξανδρε και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ! Αλέξανδρε, τα σχόλια - ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτα! Για την εξάτμιση, προσπάθησα να αποφύγω τις υπερβολές, αλλά τελικά έπεσε περισσότερο πορτοκαλί από όσο έπρεπε. Δεδομένου λοιπόν οτι τα πάντα έχουν πλέον κολληθεί, η μόνη λύση είναι το clear blue και μάλλον θα είναι η επόμενη κίνηση. Για τον κινητήρα, για τα νίκελ έχετε και οι δυο απόλυτο δίκιο, είναι παντελώς εξωπραγματικά, αλλά έχουν επίσης κολληθεί, οπότε πάμε αναγκαστικά για κλειστό καπώ. Το μόνο που σκέφτομαι να κάνω είναι το wash (σε όποια σημεία του κινητήρα είναι πλέον προσιτά), κυρίως για να δοκιμάσω και ένα νέο μου απόκτημα: το ΑΚ 075 enamel wash (for NATO camo vehicles).
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 18, 2016 13:33:39 GMT 2
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες Νεκτάριε σε ό,τι αφορά στα χρώμια (αν κι έχω αμαρτήσει κι εγώ ανάλογα στο παρελθόν και πρόσφατα με τους τροχους της Laverda...). Για την εξάτμιση δεν έχω άποψη μιας και είμαι λάτρης των "αμεταχείριστων". Αυτό που μου χτύπησε εμένα στο μάτι είναι το πάχος των φτερών του ανεμιστήρα, κάτι που προφανώς έχει να κάνει με την 1/24... Αλλά είμαι σίγουρος πως οι μετρ των ιδιοκατασκευών κάτι θα έχουν σκεφτεί και γι' αυτό. Ούτως ή άλλως, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 19, 2016 7:43:39 GMT 2
Κωνσταντίνε, σε ευχαριστώ! Τα φτερά του ανεμιστήρα του αυτοκινήτου, έτσι όπως τα παρουσιάζει η Revell, θα πρέπει να ήταν κατασκευασμένα από... καδρόνια! Το καλό είναι οτι μετά την τοποθέτηση του ανεμιστήρα στη θέση του δεν φαίνεται τίποτε, κι έτσι δεν μπήκα στον κόπο να τον αντικαταστήσω.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 19, 2016 19:21:36 GMT 2
Φίλε μου Νεκτάριε θα μου επιτρέψεις με κάθε σεβασμό μια (ασφαλώς καλοπροαίρετη) κριτική. Ενώ στο παρελθόν έχουμε θαυμάσει απίστευτες δουλειές σου, αναφέρω ενδεικτικά 2 (Unimog & Wecker), αλλά και στο παρόν ξεκίνησες πολύ δυναμικά με σκρατσιές σε (μάσκα, χερούλια, ανοίγματα αεραγωγών κ.α), στο τελευταίο update λές και σε κυνηγάει κάποιος και βιάστηκες πολύ να ολοκληρώσεις πράγματα. Ειδικότερα οι μη αποχρωμιωμένες ζάντες και το καπάκι του κινητήρα χτυπάνε άσχημα στο μάτι. Ασε που τα ''αμερικάνικα'' κιτ δείχνουν και λίγο χοντροκομένα απο την φύση τους και απαιτούν απο μόνα τους έξτρα δουλειά. Αναμφίβολα στην μοντελιστική μας σταδιοδρομία θα υπάρξουν και κατασκευές μας σε μορφή...''ξεπέτας'', όμως ο Νεκτάριος που ξέρουμε αλλιώς μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια... Υ.Γ. Αν σε αγχώνει το άφτιαχτο στόκ σου θα προσπαθήσω να σε ''εμψυχώσω'' φίλε με τα 200+ δικά μου που δεν πρόκειται να φτιαχτούν σε αυτήν την ζωή για κανένα λόγο όσο και να το επιδιώκω...
|
|
|
Post by nektarios on Oct 20, 2016 9:09:59 GMT 2
Φίλε Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ, τόσο για το σχόλιο και την κριτική (που εννοείται οτι είναι πάντα καλοδεχούμενη, αφού μόνον έτσι μπορεί κάποιος να διαπιστώσει κάποια λάθη που είτε δεν είχε προσέξει είτε δεν τα είχε θεωρήσει ως λάθη), όσο και για την εκτίμηση που διαχρονικά τρέφεις προς τη δουλειά μου! Για τα καπάκια του κινητήρα έχεις δίκιο, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, αλλά δυστυχώς έχουν κολληθεί και δεν μπορώ να κάνω τίποτε, εκτός από το να έχω το καπώ κλειστό. Για τις ζάντες, ήταν συνειδητή επιλογή μου να μείνουν έτσι, επειδή θεωρώ οτι είναι κοντά στο πραγματικό, δεδομένου οτι τα αμερικάνικα muscle cars εκείνης της εποχής είχαν μια ιδιαίτερη "αδυναμια" στα εκτυφλωτικά νίκελ. Και επιπλέον, επειδή οι ακτίνες των ζαντών είναι σκουρόχρωμες και ματ, νομίζω οτι η λάμψη του νίκελ μετριάζεται σε μεγάλο βαθμό. Σε κάθε όμως περίπτωση, περί ορέξεως... Επίσης, πολύ σωστά διέγνωσες οτι υπήρχε βιασύνη (η οποία δεν φανταζόμουν οτι θα ήταν τόσο έκδηλη..) που οφείλεται στο οτι το Mustang είναι το τελευταίο μοντέλο της "παλιάς σειράς" των w.i.p. μου που έχει απομείνει ανολοκλήρωτο, και θέλω νατελειώσει το συντομοτερο, για να μπορέσω να ξεκινήσω αρκετά νέα w.i.p. που έχω κατά νου, και που φυσικά δεν θα σου αποκαλύψω!.. Είναι όμως σίγουρο οτι δεν θα πρέπει να θυσιάσω το μοντέλο μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα... Όσο για το στοκ σου, τι να πω; Αισθάνομαι δέος... αλλά και ανακούφιση! Πραγματικά με βοηθάς!..
|
|
|
Post by alex78 on Oct 20, 2016 11:30:17 GMT 2
Χαίρομαι φίλε μου που το βλέπεις απο την θετική του πλευρά! Μου άναψες φωτιές με τα προσεχή wip, καλά αυτή η Honda πόσα κίτ έχει βγάλει τέλος πάντων.... Όσο για το στόκ μου, έχω εισέλθει προ πολλού στο στάδιο του ''καψίματος''....
|
|
|
Post by nektarios on Oct 20, 2016 20:16:36 GMT 2
Και δεν είναι μόνον η Honda!...
|
|
|
Post by pkout on Oct 24, 2016 19:59:39 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Βλέποντας τις φωτογραφίες παρατηρώ ότι τα λάστιχα φαίνονται ελαφρώς "γυαλιστερότερα " από όσο θα περίμενα, οφείλετε στην φωτογράφηση ή είναι έτσι από κατασκευής?? Πως θα μπορούσε να διορθωθεί αυτό χωρίς να χαλάσει το ανάγλυφο? (δεν εννοώ το πέλμα αλλά το μέρος που γράφονται οι διαστασεις). Καλή ολοκλήρωση των εργασιών.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 24, 2016 21:46:57 GMT 2
Χαίρε! Έχεις δίκαιο, είναι "γυαλιστερότερα" του φυσιολογικού. Αυτό οφείλεται τόσο στην κατασκευή τους όσο και στον έντονο φωτισμό. Αν λ.χ. προσέξεις την τρίτη φωτό της προτελευταίας σειράς (την "κάτοψη"), που έχει βγει στη σκιά, το φαινόμενο είναι πολύ λιγότερο έντονο. Το γυάλισμα μπορείς να το περιορίσεις πολύ εύκολα, χωρίς τρίψιμο, απλά ψεκάζοντας τα λάστιχα με ματ βερνίκι. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, αλλά δεν ξέρω αν αντέχει στο χρόνο, επειδή ακριβώς τα ελαστικά είναι... ελαστικά.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2017 20:41:35 GMT 2
Χαίρετε άπαντες! Μετά από περίπου 14 μήνες, ήρθε επιτέλους η ώρα για το επόμενο - και τελευταίο - update! Ολοκληρώθηκε η καμπίνα, με βαψίματα, ιδιοκατασκευασμένες ζώνες ασφαλείας και τοποθέτηση "χαλκομανιών" (στην πραγματικότητα πρόκειται για κομμάτια εκτυπωμένου χαρτιού που κολλήθηκαν με κόλλα γενικής χρήσης) στο ταμπλώ, μέσα σε "στεφάνια" από αυτοκόλλητη αλουμινοταινία. Η ίδια ταινία χρησιμοποιήθηκε και για τις ακτίνες του τιμονιού, καθώς και για τα χερούλια των παραθύρων. Ακολούθως έγινε το βάψιμο – βερνίκωμα – γυάλισμα του σκάφους, που αποδείχθηκε μια μακροχρόνια και επίπονη και δυσάρεστη διαδικασία, με κάθε άλλο παρά happy end… Στο αστάρωμα και το αρχικό βάψιμο δεν υπήρξαν προβλήματα. Μετά όμως… Επειδή το χρώμα ήταν μεταλλικό (ανάμειξη πράσινου Mr. Hobby με ελάχιστο chrome silver Tamiya) και άρα πολύ ευαίσθητο, υπήρξαν φθορές στον ουρανό (επειδή ακούμπησε στο κουτί συσκευασίας!) και στο καπώ (κατά το γυάλισμα), που δεν διορθώθηκαν με βερνίκι (2Κ εμπορίου) και νέο γυάλισμα, και έτσι ακολούθησε νέο τοπικό βάψιμο και βερνίκωμα (με 1Κ της ΖΡ), αλλά το βερνίκι δημιούργησε τοπικά φυσαλίδες, οπότε χρειάστηκε νέο βάψιμο και βερνίκωμα, και - για να μη σας ζαλίζω κι άλλο - στο τέλος έχω ένα πολύ ευαίσθητο χρώμα που δεν σηκώνει ούτε μασκάρισμα, και επίσης έχει "σκάσει" σε ολόκληρο σχεδόν το σκάφος. Εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων, και επειδή φυσικά δεν υπήρχε πλέον και καμιά διάθεση για περαιτέρω ενασχόληση με το κιτ, η αρχική ιδέα για μασκάρισμα και ψέκασμα όλων των νίκελ επιφανειών "έφαγε άκυρο" και έγινε επικάλυψή τους με αυτοκόλλητη αλουμινοταινία, με αποτέλεσμα αμφισβητούμενης καλαισθησίας, ενώ φυσικά αποκλείστηκε κάθε σκέψη για τρίψιμο με γυαλόχαρτα προς εξάλειψη του orange peel που έχει προκύψει από τα πολλαπλά ψεκάσματα, λόγω του κινδύνου αποκόλλησης του βερνικιού…… Όλα αυτά σε εικόνες: upload photo Το τελικό αποτέλεσμα, αφού προστέθηκαν τα διάφορα περιμετρικά τζίντζιλα - μίντζιλα, είναι αυτό: upload picture Σίγουρα απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ικανοποιητικό, ωστόσο για να νιώσω καλύτερα θα χρησιμοποιήσω το ρητό του Αλέξη (όχι του Πρωθυπουργού) : "Κλείσ' το, βάλ' το στο ράφι σου, και πάμε γι' άλλα"! Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας! Υ.Γ.: Και μια φωτό από την πρόσφατη συμμετοχή του μοντέλου στην έκθεση του συλλόγου μοντελιστών "Πήγασος" στη Θεσσαλονίκη.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 15, 2017 22:57:36 GMT 2
Eίναι αυτό που λένε "η επιστροφή των ζόμπι"... Πάντως ο πάτος έγινε πολύ καλός! Άντε, μην στενοχωριέσαι, το επόμενο θα πετύχει (αυτό που θα μπει πάνω στο φορτηγό...)!
|
|