|
Post by gtziaf on Jun 6, 2016 16:33:54 GMT 2
Δημήτρη, πολύ αναλυτική παρουσίαση του θέματος 962, για μια ακόμη φορά. Big thanks! (δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις με λατινικούς χαρακτήρες, μπερδεύτηκα ) Το Φ16 ήταν παλιό καλούπι, πολύ πριν ανακαλυφτεί η κινέτικ. Για τη γράμμωση... τι μου θύμισες! Πολλές φορές αναπολώ την εποχή που έφτιαχνα 48αρια... Λέτε να κάνουμε gb και να φτιάξουμε από ένα κιτ άλλης θεματολογίας ; Θα έχει γέλιο Η φωτογράφηση των Toyota και Peugeot είναι προφητεία Μήτσου; Νίκη φέτος για τους Ιάπωνες και επιστροφή των Γάλλων;
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 6, 2016 16:53:07 GMT 2
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 7, 2016 10:08:31 GMT 2
Φίλε Δημήτρη, έβγαλες το άχτι σου! Δηλωνω απεριφραστα, χωρις φοβο αλλα με παθος, οτι με προτροπη της ξεκινησαμε να μπαινουμε στις εκθεσεις Ψυχραιμια κυριοι! Τι τζοϊν δε κλαμπ; Σιγα, σιγα, ακομα ειμαστε σε φαση τεστ γουικεντ Λέτε να κάνουμε gb και να φτιάξουμε από ένα κιτ άλλης θεματολογίας ; Θα έχει γέλιο Η φωτογράφηση των Toyota και Peugeot είναι προφητεία Μήτσου; Νίκη φέτος για τους Ιάπωνες και επιστροφή των Γάλλων; Μεσα για GB οτι ναναι, αρκει να ειναι σε στυλ LM GB (ολοι σε ενα θρεντ, για το απαραιτητο αλληλοκραξιμο). Η φωτογραφιση ειναι προφητεια... αυτος που δεν υπαρχει και αυτος που δεν θα κερδισει
|
|
|
Post by jvolume on Jun 7, 2016 12:43:05 GMT 2
Δηλωνω απεριφραστα, χωρις φοβο αλλα με παθος, οτι με προτροπη της ξεκινησαμε να μπαινουμε στις εκθεσεις Μας τρολλάρεις ατελείωτα τώρα, έτσι? Αν ισχύει έστω και λίγο αυτό, και έχετε και σελφις με τα LMP1 τότε κάποια έχει σοβαρό σκοπό....................... Ψυχραιμια κυριοι! Τι τζοϊν δε κλαμπ; Σιγα, σιγα, ακομα ειμαστε σε φαση τεστ γουικεντ Το τζόιν δε κλαμπ πήγαινε στο σουρσιμο πάνω - κάτω στην βροχή για ψώνια!! Μην τρομάζεις...............ακόμα!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by jvolume on Jun 7, 2016 14:57:31 GMT 2
Εκτός από το ¨κατέβασμα¨της πίσω αεροτομής, τι άλλες αλλαγές σκαλίζεις στο ρέβελλ? Της ταμιγια δεν είναι λιγάκι σωστότερο? Καταρχην ξεκιναμε απο τη γενικη παραδοχη οτι και τα δυο κιτ ειναι λαθος Οποτε οτι και να κανουμε χωρις να χρησιμοποιησουμε το σετ μετατροπης της S27 (που και αυτο σοφά ειναι σχεδιασμενο για την 956), θα καταληξουμε με δυο βασικα λαθη, ενα σε καθε κιτ: το Ρεβελ εχει ενα θεμα στο παρμπριζ που ειναι Sci-fi και το Ταμιγια εχει προβλημα στις εισαγωγες στις πορτες που ακομα και αν τις φτιαξεις θα εχουν λαθος σχημα στους θολους (θα ειναι πολυ ρηχο το κενο μεταξυ θολου και παρμπριζ). Απο εκει και επειτα εχει σημασια και ποια 962 θες να φτιαξεις. Στη δικια μου εχω ενα βασικο προβλημα, οτι και τα δυο κιτ ειναι σχεδιασμενα βαση της σπριντ 962 που φοραγε 19αρες πισω ζαντες (αν θυμαμαι καλα), οποτε οι θολοι ειναι ανασηκωμενοι (το εργοστασιο το 88 και οι ημιεργοστασιακες του Γιεστ το 89 φοραγαν μικροτερους τροχους στο Λεμαν). Ολο αυτο το κομματι θελει εγχειρηση και κατεβασμα γυρω στα 1-2mm γιατι αλλιως η ουρα θα καθεται πολυ ψηλα. Επισης χρειαζεται μια ακομα NACA duct στην οροφη. Και επισης μια ακομα βασικη επεμβαση ειναι εγχειρηση μπροστα με μπολικο στοκο ή φυλλο πλαστικου ή και τα 2, οπου εχει ρυγχος σπριντ που κανει σαν σκαλοπατακι, ενω η low drag λεμαν βερσιον ειχε μια πιο καμπουρωτη μυτη. Αυτες ειναι οι κυριες επεμβασεις και αφορουν τα κιτ και των δυο εταιριων. Στη δικια σου δεν εχει μεν μικροτερους τροχους πισω, οποτε δεν εχεις θεμα με την ουρα, αλλα πρεπει να προεκτεινεις τα τουνελ του πατωματος μεχρι πισω. Επισης αν θυμαμαι καλα, μπροστα εχει κατι καπακια στο γατζο για ρυμουλκηση και τις δυο υποδοχες που ασφαλιζουν τη μυτη, αλλα αυτα ειναι "τοσο ευκολα οσο ενα κομματι κεηκ" (Πουρναρακης σπηκινγκ). Βαλε και λιγο χαραγμα καποια πανελ στο πλαϊ, γενικα το εργο σου ειναι λιγακι πιο στρεητφοργουορντ, αλλα και παλι εχει δουλεια @Ζωρζ εχτες καθισα να δω τι θα κανω με το υψος του πισω μερους, και μετα απο μπολικο κοψε ραψε κατεληξα να πεταξω τελειως το πισω καλυμα του κινητηρα, και να εφαρμοσω το πισω καλυμα απο ενα Ταμιγια 962 (το καλυμα της 956 θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει αλλα ειναι σωστο μονο για τα εργοστασιακα 85-87. Χρειαζεται ομως πολυ εγχειρηση και παλι, οποτε δεν ξερω αν ειμαι σε ψυχολογικη κατασταση να ασχοληθω στην παρουσα φαση. Η μ%#* ειναι οτι δεν εχω κανενα απλο 24αρι να φτιαξω, ενω το μονο 1/43 που μου εχει μεινει ειναι μια XJR14 η οποια ομως συμμετειχε μονο σε δοκιμαστικα και δεν πηρε μερος στον αγωνα (... και ειναι που σεβομαι παντα και τους κανονισμους ). Οπότε βλέποντας και κανοντας. Σορρυ για το σεντονι Δημήτρη αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Συμφωνώ μαζί σου ότι και τα δύο κιτ είναι λάθος. Το δε Hasegawa/Revell είναι ένα πασπαρτού για όλες τις εκδόσεις που βγήκαν οι 962 και το δε Ταμιγια είναι πιο πολύ παιχνίδι. Οι δύο αυτές εκδόσεις δε, αναπαριστούν σίγουρα διαφορετικές χρονικές περιόδους της 962 και καμία δε κάνει για Λε Μαν. Ξεκίνησα πέρυσι το Ταμιγια για το GB μας αλλά λόγω ενός ταξιδιού μου στα ξένα δεν κατάφερα να κάνω και πολλά. Φέτος είπα να παίξω με το Ρεβελλ και απλά να το φτιάξω χαλαρά βάζοντας τα decals της Leyton House πάνω και όλα μια χαρά, αλλά ούτε και μένα μ'άρεσε αυτό. Μαζοχισμός? Μπορεί!! Ψάχνοντας διάφορες φωτος κατέληξα ότι το Ρεβελλ έχει σίγουρα λάθος σχήμα στα NACA ducts και σε λάθος σημεία. Με αυτά και με τ'άλλα απέρριψα το ρέβελλ και έπιασα το παιχνιδοταμίγια που μάλλον ήθελε λιγότερες μετατροπές (τρομάρα μου!!) Εισαγωγές στις πόρτες δεν θα τολμήσω καν............... Γραμμές πάνελ στο πλάι θα γίνουν μιας και οι δύο εταιρείες έχουν άλλο πράγμα στο μυαλό τους.........σε σχέση με το πραγματικό!! Το τρίτο σημείο προβληματισμού μου ήταν το ύψος των πλαϊνών που στηρίζεται η αεροτομή (δε θυμάμαι πως τα λένε-μη βαράτε!). Είπα να τα κόψω αλλά δεν υπήρχε καμία μα καμία περίπτωση να γίνουν σωστά. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το κάλυμμα από μια 956, που παραλίγο να πετάξει ο Χρήστος στα σκουπίδια, ώστε να πετύχω το σωστό για Λε Μαν σχήμα. Ούτως ή άλλως τόσο οι διάχυτες όσο και το πάτωμα θέλουν προέκταση οπότε το κόψε-ράψε δε θα το γλυτώσω!!!! Έτσι λοιπόν με το scriber ανά χείρας ξεκίνησα το πρότζεκτ κόβοντας το κάλυμμα της 962 και προσαρμόζωντας αυτό της 956. και ο πόνος μόλις ξεκίνησε.......................
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2016 17:22:41 GMT 2
και ο πόνος μόλις ξεκίνησε....................... Μια βοήθεια στο πόνημα 962, από τις οδηγίες της studio27. Γιάννη η πιο εύκολη λύση νομίζω είναι να πας για την έκδοση του 1987. Αν καταφέρεις να χρησιμοποιήσεις το πάτωμα της 956, θα γλιτώσεις λίγο κοπτοραπτική. Μήτσο τα 24άρια της Hiro, ανταποκρίνονται εν τέλει καθόλου στην πραγματικότητα;
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 8, 2016 18:36:29 GMT 2
Μας τρολλάρεις ατελείωτα τώρα, έτσι? Αν ισχύει έστω και λίγο αυτό, και έχετε και σελφις με τα LMP1 τότε κάποια έχει σοβαρό σκοπό....................... Δεν τρολαρω κυριοι! Ειναι η πραγματικοτητα! Ξεπληρωθηκε το γραμματειο του ον-λαϊν σοπινγκ μεσω viber σε ενα μαγαζι με τσαντες οπου οι εν ελλαδι φιλες διαλεγαν τσαντα μεσω φωτογραφιων στο κινητο. Καταραμενα καπιταλ κοντρολς Σελφις δεν υπαρχουν αλλα υπαρχουν φωτο απο την εκθεση της Ρενω οπου ειχε δυο μονοθεσια. Η εκθεση της Σιτροεν ηταν τοσο αβαντ-γκαρ που την περασαμε για μπουτικ και την χασαμε Επειδη ομως ο κοσμος μας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος, υπαρχει μια δυσπιστια ας το θεσω ετσι που ειμαι διατεθιμενος να δω 24 ωρες τηλεοραση το επομενο ΣΚ Καλη επιτυχια με το θηριο! Ειναι μια τιμια λυση αυτο που εκανες, παροτι δεν θα ειναι 100% ακριβης, αλλα γιου νο γουατ? χου γκιβς ε σιτ !!! Ωρες ωρες το ψυριζουμε και χανουμε την ουσια του μοντελισμου Γιωργο η 962 της ΜFH ειναι λαθος μπροστα (δεν εχει low drag ρυγχος) αλλα διορθωνεται. Τωρα απο εκει και υστερα, υπαρχουν τα γνωστα υπαρξιακα ερωτηματα αν κανεις θα αγοραζε ενα κιτ 250 ευρω που το 1/3 των κομματιων θελει πεταμα
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2016 22:21:52 GMT 2
Αφήνω τα υπαρξιακά θέματα με τα Hiro, την 962άδα και τις δυσπιστίες του έτερου ήμισυ για τα 24ώρα (δεν μπορούν να το καταλάβουν με τίποτα, ότι και να εξηγήσεις ) - θα επανέλθω δεν γλιτώνετε - για να σας παρουσιάσω την φετινή μου συμμετοχή, το τελευταίο μου μοντέλο πριν την οριστική (μέχρι την επόμενη ) μετακόμιση στο τέλος του μήνα... Αυτή είναι η Ferrari 512BB με αριθμό σειράς #24131 που συμμετείχε στις 24 ώρες του Le Mans, το 1978 από το multimedia κιτ της studio27. Οδηγοί οι Jean-Pierre Delaunay, Jacques Guérin και Gregg Young που αφού προκρίθηκαν 36οι με 4:16.300, εγκατέλειψαν από κιβώτιο, στον αγώνα. Το αυτοκίνητο προετοίμασε ο LUIGI CHINETTI της N.A.R.T.
To κιτ είναι κλασσικό studio27, με ρητίνη "τούβλο" για το αμάξωμα και το σασί, μεταλλικά κομμάτια και PE για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, vac διαφανή μέρη, λάστιχα και αλουμινένιες ζάντες. Η ποιότητα μοιάζει καλή και η λεπτομέρεια στα συνήθη, για αυτού του είδους τα κιτ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φώτο με τα περιεχόμενα που ακολουθούν.
Οπότε μπέμπη, συζύγου και πεθεράς επιτρέποντος θα το παλέψουμε και φέτος. Περισσότερα στις επόμενες 10 μέρες... Μέχρι τότε καλό LM GB να έχουμε, να κάνουμε χαβαλέ και να παρακολουθήσουμε έναν ενδιαφέρον αγώνα το επόμενο σαββατοκύριακο
|
|
|
Post by alex78 on Jun 9, 2016 20:33:23 GMT 2
Γιάννη καλά κουράγια φίλε με τα σφαξίματα! Γιώργο καλή αρχή φίλε, αναμένεται έπος!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 9, 2016 21:20:04 GMT 2
Καλη αρχη λοπιπον σε ολους!! Βλεπω ξεκινησαμε δυναμικα! Κι εγω με τη σειρα μου, μοιραζομαιμαζι σας το banner του φετινου LM Week Build μας!! Και σε μεγαλη αναλυση: s33.postimg.cc/9o1cnkqdp/2nd.jpgΚαλες κατασκευες σε ολους
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 10, 2016 9:12:12 GMT 2
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 10, 2016 21:50:49 GMT 2
Λιγο πριν ξεκινησει και επισημα το GB, σας παρουσιαζω τη φετινη συμμετοχη. Ειναι η Jaguar XJR14 του 1991, η οποια συμμετειχε μονο στις δοκιμες, καθως ορθα η ομαδα διεκρινε οτι μια F1 με καλυμενους τροχους δεν θα ειχε καμια τυχη να συμπληρωσει ουτε 24 λεπτα στον αγωνα. Παρολαυτα, η μια XJR14 που περισεψε στην TWR οταν η Jaguar αποχωρησε απο το GroupC, με κινητηρα Πορσε και ανοιχτη οροφη, κερδισε 2 φορες τον αγωνα (1996-97). Το κιτ ειναι στην 1/43 της Marsh Models. Πολυ καλη χυτευση, ωραια ΡΕ, αλλα εχει ενα θεματακι με τις διαστασεις ορισμενων κομματιων. Οποτε εχω φαρδυνει το πατωμα με φυλλο πλαστικου για να ματσαρει το καπακι, εχω επισης φαρδυνει την εμπρος και πισω πανω πτερυγες, και επισης αντικατεστησα με ραβδο πλαστικου το πανω πισω φτερο το οποιο ηταν ενωμενο με το αλλο πτερυγιο ενω τωρα πιστευω πως ειναι πιο ρεαλιστικο. Το κατω πτερυγιο δεν το εκοψα γιατι δεν πολυφαινεται. Με φυλλο πλαστικου εχω φαρδυνει λιγο και τα πλαινα του κοκπιτ στις εισαγωγες για τα ψυγεια, ενω οι εξατμισεις αφαιρεθηκαν και θα μπουν μεταλλικες. Επισης αφαιρεθηκαν τα ενσωματομενα πισω φωτα στο πατωμα που θα αντικατασταθουν απο διαφανα πλαστικα. Τελος επειδη το ΡΕ των ζωνων ασφαλειας δεν καθοταν με τιποτα, κρατησα μονο τις πορπες και αντικατεστησα τις ζωνες με ταινια μασκαρισματος. Το σπασμενο τμημα της αεροτομης χανεται καπου στα σκοταδια και θα μεινει ετσι. Με την 962 βαρεθηκα και ξενερωσα, οποτε τα κιτ ξαναμπηκαν στα κουτια τους και η μετατροπη μετατιθενται στο μακρυνο μελλον. Καλη αρχη σε ολους
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 11, 2016 10:31:22 GMT 2
Καλό GB να έχουμε μιας και ξεκίνησε κι επίσημα... Περιμένουμε τις συμμετοχές των υπολοίπων. Άλεξ, ευχαριστώ για την υποδοχή. Τώρα για έπος, ούτε καν, την πλάκα μας να κάνουμε και ότι βγει. Κωνσταντίνε νομίζω αφού εκδήλωσες την προτίμηση στην 917, πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην 1/12 της Hiro. Το κόστος είναι ανάλογο ή πιο μικρό από τα pocher. Αφού σου αρέσουν οι μεγάλες κλίμακες, νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. www.modelfactoryhiro.com/new/en/archives/18558Δημήτρη, από τα πιο όμορφα πρωτότυπα η 14άρα. Καλή επιτυχία. Για την 962, την Τετάρτη που θα έχεις τελειώσει την jag το ξαναβλέπεις . Αλλιώς και του χρόνου εδώ θα είμαστε, αν όλα πάνε καλά.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 11, 2016 12:27:24 GMT 2
Κωνσταντίνε νομίζω αφού εκδήλωσες την προτίμηση στην 917, πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην 1/12 της Hiro. Το κόστος είναι ανάλογο ή πιο μικρό από τα pocher. Αφού σου αρέσουν οι μεγάλες κλίμακες, νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Ευχαριστώ για την υπόδειξη Γιώργο. Ωστόσο αυτή τη στιγμή έχω στο στοκ κάμποσα 1/12 "πολιτικά" και μια 1/8 και ακόμα μια 1/8 εν αναμονή... Δοθέντος του αβεβαίου μέλλοντος σε ότι αφορά στη σταθερότητα των χεριών και την οξύτητα των ματιών, θα περιμένω να τελειώσω (αν μπορέσω) τα υπάρχοντα πριν ξανοιχτώ σε άλλα. Πάντως το κιτ της Hiro είναι εντυπωσιακό!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 11, 2016 12:42:28 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 13, 2016 22:35:46 GMT 2
Σύμφωνα με τα καθιερωμένα, κάθε βράδυ θα προσπαθήσω να ανεβάζω και από κάτι σε σχέση με την πρόοδο στη Μπε-Μπε... Ουσιαστικά το GΒ, αρχίζει από σήμερα για μένα αφού το ΣΚ απουσίαζα, όπως συνήθως. Βέβαια εκμεταλλεύτηκα τον κανονισμό για την προετοιμασία του αμαξώματος, οπότε την προηγούμενη βδομάδα έκανα το απαραίτητο καθάρισμα και σκριμπάρισμα του αμαξώματος. Στη συνέχεια έπεσε το πρώτο αστάρι, από σπρέι, τρίψιμο, πλύσιμο και 2ο ροζ, αυτή τη φορά, αστάρι. Στο ενδιάμεσο, έγινε μια δοκιμή με dummy wheels, αφού αυτές του κιτ θέλουν αρκετή δουλειά, ακόμη και για να συναρμολογηθούν πρόχειρα.
θα ακολουθήσει βάψιμο του αμαξώματος και το καθάρισμα των μεταλλικών κομματιών (ίσως το πιο χρονοβόρο κομμάτι της κατασκευής).
Καλό βράδυ
|
|