|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 17, 2012 22:52:11 GMT 2
Αλεξη καλησπερα! Το γυαλισμα σου ειναι φανταστικο!! Πολλα μπραβο φιλε μου!! Αντε, κοντευει κ αυτο Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 18, 2012 0:25:17 GMT 2
Καλό το γυάλισμα Άλεξ... Εντυπωσιακή βγαίνει σε κίτρινο, κάτι ήξερε η Tamiya για το art-box Προτείνω να βάψεις, τα σιρίτια στην οροφή, μαύρο (μαζί με τα λάστιχα των παραθύρων), για να μην φαίνεται η αλλοίωση του χρώματος από τα compound. Επίσης κάποιες "αναγούλες" στις ακμές (π.χ. φώτα, καπό), είναι λογικές. Η εμπειρία θα σε βοηθήσει να τις αποφεύγεις... Καλά τελειώματα Η αλήθεια Γιώργο είναι ότι και μένα μου αρέσει κίτρινη, όντως κάτι ήξερε η Tamiya....αλλά κάτι ήξερε και ο Σταύρος που επέμενε για το κιτρινάκι..... Τα συρίτια δέν θα βαφτούν μαύρα γιατί θα ξαναπεραστεί ένα χεράκι χρώμα και θα ξαναγυαλιστεί.... : : : : ωραίο το γυάλισμα ’λεξ!!! απλά νομίζω το αδικείς λίγο με το μαύρο πάτωμα την άπειρη ανάγλυφη λεπτομέρια που έχει!! Γιώργο καλησπέρα! Μπορεί να το ''αδικώ'' αλλά πίστεψε με δεν είμαι και ο καλύτερος φίλος της Tamiyo-ταινίας, ειδικά όταν έχει προηγηθεί μασκάρισμα αμαξώματος στην 1/32 (Jaguar). ...σύν ότι πλέον το moto μου είναι ''πολλά και απλά κίτ''.... ;D ;D : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 18, 2012 0:43:41 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξη, Ωραίο το αμάξωμα φίλε... Μια χαρά είσαι... Για τις ζάντες, προσωπικά θα πρότεινα πιο υψηλή πίεση και όχι απο πολύ μακριά τα χέρια... απλά πολύ ελαφριά.... Από τη φωτό με τις ζάντες δεν έβγαλα και πολλά μου φάνηκε κάπως κουνημένη... Άντε καλή συνέχεια να τελειώσει αυτό να πάρει σειρά κανένα άλλο... Φιλικά, Αγάπιος Αγάπιε μπορεί να έχεις δίκιο, δεν ξέρω φίλε γιατί 1η φορά χρησιμοποίησα αερογράφο και φυσικά και Alclad....οπότε ότι και να σου πώ θα σε γελάσω... Για τις φωτό έχεις δίκιο, χρωστάω καλύτερες... : : : : Αλεξη καλησπερα! Το γυαλισμα σου ειναι φανταστικο!! Πολλα μπραβο φιλε μου!! Αντε, κοντευει κ αυτο Καλη συνεχεια Χρήστο καλησπέρα, τα σχόλια σου με κολακεύουν αλλά και με αγχώνουν ταυτόχρονα φίλε αφού πλέον ολοένα το μάτι σου ''ζητάει'' το καλύτερο....ειλικρινά!! : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 18, 2012 17:57:59 GMT 2
Αλέξη όλα είναι πολύ όμορφα, αλλά ειδικά το γυάλισμα είναι εξαιρετικό! : : Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 18, 2012 18:35:44 GMT 2
Αλέξη όλα είναι πολύ όμορφα, αλλά ειδικά το γυάλισμα είναι εξαιρετικό! Καλή συνέχεια! Νεκτάριε νασαι καλά, ευχαριστώ φίλε! Η συνέχεια σε καμιά βδομάδα που θα κατέβω Χανιά, πρός το παρόν ''ξεκούραση''.... ;D ;D : : : :
|
|
|
Post by Sakis on Mar 18, 2012 21:55:22 GMT 2
Αλέξη πολύ καλό το γυάλισμά σου!Γιατί μετά από τόσο κόπο θες να το ξαναβάψεις ένα ακόμα χέρι; Για το κάτω μέρος πιστεύω πως ένα λιγότερο γυαλιστερό χέρι θα του έδινε πιό ρεαλιστικό τόνο. Anyway ελπίζω αυτό να το δούμε τελειωμένο (τώρα θα μου πεις κοίτα ποιός μιλάει και θα έχεις και δίκιο ;D ).Ένα μοντελάκι δεν έχουμε δει από σένα ακόμα... Άντε μοντελιστά μου!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 19, 2012 0:06:55 GMT 2
Αλέξη πολύ καλό το γυάλισμά σου!Γιατί μετά από τόσο κόπο θες να το ξαναβάψεις ένα ακόμα χέρι; ...μα για να κάνω τη ζωή μου πιό δύσκολη, γιατί άλλο... ;D ;D Για το κάτω μέρος πιστεύω πως ένα λιγότερο γυαλιστερό χέρι θα του έδινε πιό ρεαλιστικό τόνο. Έχει περαστεί δυό χέρια satin μόνο, χωρίς βερνίκι. Να βερνικώσω ένα χεράκι matt?? Τι μου προτείνεις?? Anyway ελπίζω αυτό να το δούμε τελειωμένο (τώρα θα μου πεις κοίτα ποιός μιλάει και θα έχεις και δίκιο ;D ).Ένα μοντελάκι δεν έχουμε δει από σένα ακόμα... Άντε μοντελιστά μου! ....είδες ρε Θάνο αυτά που ''κοροιδεύω'' τα κάνω και γω ο ίδιος....κατα θεωρίαν μοντελιστής.... Ευχαριστώ για τα σχόλια σου!! Αλήθεια τώρα που το θυμήθηκα η Ferrari στήν 1/20 σε ποιό στάδιο βρίσκεται : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 19, 2012 0:58:09 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Mar 19, 2012 1:18:49 GMT 2
Στα απύθμενα βάθη της σκοτεινής και αρρωστημένης φαντασίας που ακόμα γεννά ανείπωτους εφιάλτες στη θύμησή της...Κοινώς ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!Μου έκανε τα νεύρα φιδέ η κ@ρι@λ@.... Εσύ είσαι ο μάστορας!Απλά έτσι gloss όπως ήταν χτυπούσε άσχημα.Πιστεύω πως με το satin θα είναι καλύτερα.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 19, 2012 1:47:03 GMT 2
Στα απύθμενα βάθη της σκοτεινής και αρρωστημένης φαντασίας που ακόμα γεννά ανείπωτους εφιάλτες στη θύμησή της...Κοινώς ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!Μου έκανε τα νεύρα φιδέ η κ@ρι@λ@.... Εσύ είσαι ο μάστορας!Απλά έτσι gloss όπως ήταν χτυπούσε άσχημα.Πιστεύω πως με το satin θα είναι καλύτερα. Κρίμα ρε φίλε, πάντως πλάκα-πλάκα η fujimi δεν σε πάει, μία η formula, την άλλη η GT-40 απο δώ και πέρα παιζε μπάλα στα σίγουρα....ΤΑΜΙΥΑ!! ;D ;D Ok θα το περάσω ένα χεράκι βερνικάκι....
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 19, 2012 23:57:18 GMT 2
Άλεξη το γυάλισμα είναι φοβερό και προτείνω να το αφήσεις ως έχει! Για το σασί, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...είναι πολύ γυαλιστέρο φίλε...προσωπικά θα το πέρναγα πρώτα ένα έλαφρυ χέρι ματ για να σκοτώσω την πολύ γυαλάδα και στην συνέχεια ένα σατιν για να τονώσω κάποιες πτυχές της... Βέβαια, εσύ είσαι ο δημιουργός οπότε και εσύ παίρνεις την τελική απόφαση Για τις ζάντες, όποτε μπορέσεις τράβα μια καλύτερη φωτό να δούμε πως έγιναν και να προτείνουμε κάποια πιθανή λύση. Επίσης θα βοηθούσε να πεις πόσα χέρια Alclad ψέκασες... Καλή συνέχεια φίλε!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 20, 2012 22:45:19 GMT 2
Alex πόλύ κάλη η μέθοδος βερνικώματος που προτείνεις. Θα εφαρμοστεί.... Alclad ψέκασα 3 χέρια απο μακρινή απόσταση με χαμηλή πίεση. Καλύτερες φωτό απο βδομάδα που θα κατέβω Κρήτη. Ευχαριστώ για τα σχόλια σου! : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 4, 2012 23:58:03 GMT 2
Καλησπέρα Αυτές τις ημέρες συνεχίστηκαν οι εργασίες κατασκευής, έτσι λοιπόν έχουμε: Ψέκασμα αρχικά με Matt και εν συνεχεία με Satin βερνίκι με σκοπό να μειώσω την ''γυαλάδα'' του σασί. Ύστερα ''πινελάτο'' βάψιμο με Citadel Boltgun Metal για τα μέρη του κινητήρα. Τέλος προσπάθησα να αναπαραστήσω (πιστεύω ρεαλιστικά) κάποιες φθορές με πολύ αραιωμμένο χρώμα (ασημί) και σχεδόν στεγνό πινέλο. Σειρά πήρε η ''μπανιέρα'', όπου τα νίκελ και οι πορτοκαλί ''οθόνες'' βαφτήκαν με μαρκαδοράκια Edding 780, κολλήθηκαν οι χαλκομανίες συνοδεία βελτιωτικών Gunze και εφαρμόστηκε η μοκέτα σε όλο το σαλόνι (το δίνει πατρόν η Tamiya στο κίτ). Τα ηχεία στό ταμπλώ και στίς πόρτες βάφτηκε με το Η-76 (Burn Iron) τής Gunze. Εκκρεμούν οι ζώνες που θα τοποθετηθούν αργότερα.... Ακολούθησαν οι ζάντες χρησιμοποιώντας Alcald Chrome (3 χέρια) με αερογράφο, καθώς και τα εσωτερικά τών φώτων, οι απολήξεις των εξατμίσεων και τα κάτοπτρα των καθρεφτών που ψεκάστηκαν με το Chrome 191 της Humbrol (spray). Και τέλος αφού ξαναβάφτηκε το αμάξωμα με το spray τής Tamiya Ts-47 (Chrome Yellow) 3 χέρια, περάστηκε ελαφρά με micromesh και γυαλίστηκε με τις αλοιφές (compound) τής Tamiya, βερνικώθηκε με το Ts-13 για να δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας, να είστε όλοι καλά! Αλέξης
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2012 17:21:39 GMT 2
Όμορφα Άλεξ... Άντε να τελειώνει... Πρόσεξε λίγο τα μικροβαψίματα στο εσωτερικό (μια μικρή επέμβαση με πινελάκι στα ασημί - πορτοκαλί) και είσαι super... Καλά τελειώματα (τελείωσε το πριν πιάσουν οι ζέστες και δεν μαζεύεσαι από μπάνια και μπιτσόμπαρα, εκεί στα νότια ;D ;D)... : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Apr 5, 2012 18:45:03 GMT 2
Μπραβο Αλεξη πολυ καλη δουλεια φιλε!!! : : : : : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 6, 2012 10:18:50 GMT 2
Φίλε Αλέξη, χαίρε! Συμφωνώ με τα λεγόμενα του Admin, αλλά έχω να προσθέσω και μια απορία: για τα εσωτερικά των φώτων και τα κάτοπτρα των καθρεφτών, γιατί δεν προτίμησες το Alclad; Νομίζω οτι στην πραγματικότητα είναι πιο γυαλιστερά από το 191 της Humbrol, και σκέφτομαι οτι ίσως τελικά το άψογα γυαλισμένο και απαστράπτον σκάφος θα είναι πιο γυαλιστερό από τους καθρέφτες... Εύχομαι καλά τελειώματα! : :
|
|