|
Post by gtziaf on Jan 27, 2016 18:43:48 GMT 2
Μη σε σκιάζει Κομνηνέ τίποτα. Κι μένα μου έτρεξε χτες το βερνίκι, σε ένα σημείο στην F40. Συμβαίνουν αυτά. Αναμένω την πιο σωστή και λεπτομερή RGV500 υπό κλίμακα
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 27, 2016 22:21:33 GMT 2
Φίλε φάπα στην φάπα, κόντρα στην κόντρα, μια χαρά θα βγεί!
Δεν αξίζει να το αφήσεις στο χρονοντούλαπο!
Καλή συνέχεια!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 28, 2016 20:12:53 GMT 2
Κομνηνέ η καρώ σημαία είναι δική σου φίλε! Ότι στραβή και γίνει το δικό σου θα περάσει στο τέλος... Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια! Απόστολος
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 29, 2016 11:27:38 GMT 2
Να στε καλά φίλοι μου, σας ευχαριστώ. Αλέξανδρε δεν τα βάζω σε χρονοντουλαπο ρε συ.. στο φούρνο τα βάζω.. απλά τους κάνω πολύυυυυυυ σιγανό ψήσιμο.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 5, 2016 21:11:12 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Ας πάμε και λίγο παρακάτω.. Το τελευταίο που έπρεπε να διορθωθεί για να είναι σωστό το μοντέλο ήταν το σταντ. Η fujimi αντέγραψε το RGV πολλά χρόνια αφότου έτρεχε στις πίστες, ετσι η μοτοσυκλέτα που αντέγραψε είναι από κάποιο μουσείο η ιδιωτική συλλογή, με αποτέλεσμα εκτός από τα άλλα λάθη να έχει και λάθος σταντ, συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις για καλύτερη στήριξη. Είχα σκοπό να προσπαθήσω να το φτιάξω από χαλκό αλλά διαπιστώθηκε ότι κάποια περισσευουμενα σταντ από NSR500 της tamiya (που ετσι και αλλιώς δεν θα χρησιμοποιηθουν γιατί και αυτά έχουν το ίδιο πρόβλημα με αυτό της FUJIMI) μπορούσαν να κάνουν την δουλειά με λίγο κόψε ράψε και να αποφευχθεί ο χαλκός με τον οποίο δεν υπάρχει μεγάλη εξοικείωση. Για την κατασκευή χρειάζονται δυο σταντ από NSR. Xαλκος χρησιμοποιηθηκε μόνο για για το στέλεχος του σταντ που περνά μέσα από τον άξονα του πίσω τροχού αφού και ο τελευταίος αντικατασταθηκε με ατσάλινο σωλήνα. Επίσης χαράχτηκαν οι εμπρός δίσκοι ενώ ο πίσω τροποποιηθηκε και η περιφέρεια του αντικατασταθηκε με άλλον φτιαγμένο από φύλλο πλαστικού για να παραστήσει έναν δίσκο από καρμπον χωρίς τρύπες. Το επόμενο ποστ ελπίζω να είναι σύντομα και.. στα τελειωμένα.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 8, 2016 9:28:33 GMT 2
Πολύ ωραίο μαστόρεμα Κομνηνέ! Όποτε χρειαστείς ωστόσο να λυγίσεις λεπτούς χάλκινους ή μπρούτζινους σωλήνες, πες μου. Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 8, 2016 17:56:55 GMT 2
Σίγα μην άφηνες τον σταντ Επιμονή στην ιστορική ακρίβεια όπως πάντα. Εξαιρετικό θα βγει!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 9, 2016 21:13:37 GMT 2
Φίλε μου Κώστα σε ευχαριστώ. Το λύγισμα δεν θα ήταν πρόβλημα, το κατέχω, εκεί που ίσως αντιμετώπιζα πρόβλημα θα ήταν να τα κολλήσω μεταξύ τους, κάτι που δεν είχα ξανακάνει σε τόσο λεπτά κομμάτια. Γιώργο σε ευχαριστώ και εσένα φιλαρακι. Τελικά η εμμονή στην ιστορική ακρίβεια είναι και λίγο καταρρα.. και σίγουρα δεν βοηθά στο να τελειώνω γρήγορα τα μοντέλα μου, για χάρη της το RGV θα πρέπει να μπει για λίγο στον πάγο γιατί ανακάλυψα εχθές ότι και οι βάσεις των μαρσπιε ετσι όπως δίνονται από την fujimi ειναι λάθος. (XR 73) Μάλλον θα μου είχαν ξεφύγει γιατί οι περισσότερες φωτογραφίες που μελετούσα ήταν με τον αναβάτη επάνω στην μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα το σημείο αυτό να κρύβεται απο την μπότα του.(η διαφορά φαίνεται στις φωτογραφίες του προηγούμενου μου ποστ) Προσπάθησα να τις σκρατσαρω αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Έτσι ψάχνοντας για λύση είδα οτι το detail up set της TOP STUDIO περιλαμβάνει τις σωστές βάσεις, και ετσι ενώ είχα αποφασίσει να μην το χρησιμοποιησω και να γλιτώσω το επιπλέον κόστος, τώρα είμαι "ανακγασμενος" να το πάρω.. Πάντως παρηγορούμε γιατί το σετ έχει και παρά πολλά άλλα πραγματάκια που σε συνδυασμό με το στάδιο που βρίσκεται το μοντέλο σίγουρα θα αξιοποιηθούν και αυτα. Τώρα πότε και αν θα το έχω στα χέρια μου λόγο capital control είναι ενα θέμα. Ευκαιρία να προχωρήσω και τα άλλα μου προτζεκτακια λίγο παρακάτω.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 17, 2016 11:48:03 GMT 2
Κομνηνέ πολύ ωραία η δουλειά με το σταντ φίλε!
Το όλο σύνολο θα είναι εκπληκτικό!
|
|
|
Post by manos13 on Feb 22, 2016 0:29:19 GMT 2
Τι να πει κανείς. Επαγγελματικη δουλειά. Πολλά μπράβο.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 22, 2016 12:34:06 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Η κατασκευή θα μπει για λίγο καιρό στην αναμονή.
|
|