|
Post by m@ster k@frer on Mar 17, 2015 23:15:34 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Μιας που δεν ήθελε κανείς την καλλίγραμμη Ιταλίδα, είπα να ασχοληθώ μαζί της εγώ, για να μήν κάθεται στο κουτί της. Το κίτ της Fujimi, αποτελεί μια κλασική περίπτωση για δουλειά "σαββατοκύριακου", με απλουστευμένη λεπτομέρεια, χωρίς κινητήρα και έτσι ακριβώς επιλέχθηκε να γίνει. Το πλάνο εξ' αρχής ήταν μια απλή, χαλαρή κατασκευή χωρίς καθόλου βελτιώσεις και μετατροπές ( ή μήπως ). Φυσικά, για όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί παραπάνω, οι βελτιώσεις που επιδέχεται είναι αμέτρητες (μπορείτε να δείτε και την κατασκευή του Γιώργου για περισσότερα). Όπως και να 'χει, πάμε στο θέμα μας. Το κίτ είναι αυτό: Με μόνη διαφορά ότι το δικό μου είναι η έκδοση με τα 84 κομμάτια (χωρίς τα pe δηλαδή). Οι εργασίες άρχισαν, ώς συνήθως, από το αμάξωμα με κόλλημα προφυλακτήρων, dryfits, εμβάθυνση γραμμώσεων, στοκοτριψίματα και αστάρωμα: Συνεχίζοντας πήραν σειρά τα καθίσματα που ήθελαν "τάπωμα" (όχι δε θα βελτιώσω τίποτα ). Εποξικός στόκος λοιπόν και ιδού: Κάπου εδώ ασχολήθηκα με τα δισκόφρενα, τα οποία ετοιμάστηκαν και αναμένουν: Επόμενη εργασία ήταν οι επενδύσεις των θυρών, όπου επιλέχθηκε διχρωμία σε τόνους του μαύρου: Αυτά προς το παρόν. Περισσότερα στο επόμενο update αρκετά σύντομα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 18, 2015 17:40:29 GMT 2
Καλή αρχή Αγάπιε. Τα μοντελάκια (η 575 και η αδελφή 550) είναι ακόμη από τα αγαπημένα μου στη βιτρίνα. Οπότε, σου εύχομαι να το απολαύσεις ανάλογα. Τα κιτ έχουν μικροθέματα, αλλά αυτά τα είπαμε και είσαι έτοιμος για το έχεις να αντιμετωπίσεις. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by jvolume on Mar 19, 2015 14:13:56 GMT 2
Αγάπιε καλησπέρα Η κυρία ήθελε να φτιαχτεί από τα χεράκια σου και μάλλον είχε δίκιο. Όσο για τις μετατροπές και βελτιώσεις, μεγάλη μπουκιά φάε...............τα υπόλοιπα γνωστά. Καλή αρχή
|
|
|
Post by alex78 on Mar 19, 2015 18:24:14 GMT 2
Αυτά τα ''χαλαρά'' κίτ είναι που χρειαζόμαστε όλοι για μοντελιστική αναζωογόνηση και εσύ φίλε έχω την εντύπωση οτι είχες καιρό να πίασεις ένα τέτοιου τύπου θέμα...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 14, 2015 20:37:56 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2015 9:32:48 GMT 2
Το χρώμα τα σπάει Και ο φλόκος σούπερ. Πρόσεξε λίγο την εφαρμογή του καπακιού στο τέλος και θα έχεις ένα υπέροχο μοντέλο στη βιτρίνα σου. Εμένα είναι από τις αγαπημένες μου
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 15, 2015 11:37:31 GMT 2
Πολύ ωραίο βάψιμο και ωραίο στρώσιμο της "μοκέτας"... καλά τελειώματα!!
Το εσωτερικό με τι χρώμα το έκανες?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 15, 2015 12:04:48 GMT 2
Το χρώμα τα σπάει Και ο φλόκος σούπερ. Πρόσεξε λίγο την εφαρμογή του καπακιού στο τέλος και θα έχεις ένα υπέροχο μοντέλο στη βιτρίνα σου. Εμένα είναι από τις αγαπημένες μου Γεία σου Τζωρτζ, Απο τις δοκιμαστικές, καθόταν μια χαρά, ελπίζω να μην έχουμε θέμα μετά. Πολύ ωραίο βάψιμο και ωραίο στρώσιμο της "μοκέτας"... καλά τελειώματα!! Το εσωτερικό με τι χρώμα το έκανες? Γειά σου έτερε Τζωρτζ, Χαίρομαι που σου άρεσε. Το εσωτερικό έχει γίνει με αστάρι zero και satin black της Humbrol (η alclad black primer δεν είμαι σίγουρος) Να είστε καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 15, 2015 17:41:29 GMT 2
Αγάπιε το χρώμα είναι μέλι φίλε!
Προσωπικά θα ασχολιόμουν λίγο παραπάνω με τα καθίσματα για να τα ζωντανέψω λίγο...κάνα dry ίσως...
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 16, 2015 14:31:53 GMT 2
Φιλαράκι χρώμα, φαναρτζοδουλειά, ζαντικό και φλόκος super!!! Συμφωνώ όμως με τον συνονόματο παραπάνω περι καθισμάτων...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 23, 2015 19:59:37 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, Η ιδέα της γρήγορης και απροβλημάτιστης κατασκευής εγκατέλειψε. Και μιας που άνοιξε ο Άλεξ το χορό των αποτυχιών, ας συνεχίσω κι εγώ να χορεύω. Μασκάρισα το αμάξωμα για να βαφτούν τα πλαίσια των παραθύρων και στο ξεμασκάρισμα είχαμε αυτό: Η ταινία σήκωσε αρκετά τμήματα από το βερνίκι και ξεφλούδισα ολόκληρα τα πάνελ για να βαφτούνε ξανά από την αρκή. Θα δούμε τώρα την επόμενη βδομάδα, απο Τετάρτη, τι μπορεί να γίνει στο μοντέλο. Κλάψτε μαζί μου Φιλικά, Αγάπιος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 24, 2015 11:44:16 GMT 2
Μικρό το κακό...Διορθώνετε, υπομονή και θα γίνει όπως πριν!!! Πριν βάλεις τις ταινίες καλό θα ήταν να τις κολλάς κάπου (στο χέρι σου ας πούμε) 2-3 φορές για να φευγει η πολύ κολλα τους... Ετσι δεν θα έχεις τόσο μεγάλο φόβο να σου τραβήξουν το χρώμα.
Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 24, 2015 14:14:26 GMT 2
Εγώ λέω να διοργανώσουμε κανένα μοντελιστικό ευχέλαιο πολλά κρούσματα τελευταία...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 24, 2015 17:09:42 GMT 2
Αγάπιε διορθώνεται το κακό φίλε!
Θα το φέρεις στην θέση του!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 30, 2018 1:45:28 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, το συγκεκριμένο μοντέλο τελείωσε πρίν μια εβδομάδα με πολύ ζόρι, με παραγγελία 2ο κίτ διότι είχα πρόβλημα με σοβαρό στρέβλωμα του πατώματος, με άπειρες στραβές και με σοβαρό θέμα στο κλείσιμο αμαξώματος με πάτωμα. Παρόλα αυτά ήθελα να το δώ στη βιτρίνα και όχι σε κουτί. Ακόμη και με πολλά λάθη βγήκε μερικές φωτογραφίες: Περισσότερες στα completed: scalewheels-gr.com/thread/2627/ferrari-575m-maranello-fujimi-24Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να χαίρεστε το χομπυ. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by czt on Nov 30, 2018 10:29:41 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια ! ειμαι λιγο αντιθετως στην επιλογη χρωματος αλλα ο δημιουργος αποφασιζει! ο φλοκος ειναι φανταστικος και το εσωτερικο! εγω σαν νεος θα ρωτησω το εξης πως τον κολλησες το φλοκο? επισης ο γιωργος κατα καιρους μας εχει δειξει ενα ''κολπο'' με μαρκαδορο για τα παραθυρα για αποφυγη τετοιων θεματων - προβληματων.
|
|