|
Post by gtziaf on Jun 19, 2014 10:58:41 GMT 2
H Corvette C6R είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα Αμερικάνικά κι όχι μόνο, αγωνιστικά αυτοκίνητα. Παρουσιάστηκε το 2005, αντικαθιστώντας την επίσης επιτυχημένη C5-R και πραγματικά σάρωσε τα Le Mans Series και FIA GT1, πετυχαίνοντας μάλιστα το απίστευτο ρεκόρ των 4 συνεχόμενων νικών (από το 2006 έως το 2009), στις 12 ώρες του Sebring. Με κινητήρα εφτά χιλιάδων κυβικών εκατοστών, με περίπου 600 άλογα και 867 νανόμετρα ροπής στις 4600 rpm, το τέρας από το Ντιτρόιτ δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση στην κατηγορία της. Τα μαργαριτάρια, όμως στο στέμμα της αγωνιστική πορείας της C6R, δεν είναι άλλα από τις τρεις νίκες στις 24 ώρες του Le Mans (2005, 2006 & 2009). Περισσότερα για το αυτοκίνητο: www.supercars.net/cars/3088.htmlΈτσι με βάση την ένδοξη ιστορία της, επιλέχτηκε να αποτελέσει τη δική μου συμμετοχή, στο παρόν Group Build. Πιο συγκεκριμένα θα φτιαχτεί το αυτοκίνητο των Oliver Gavin - Olivier Beretta και Jan Magnussen, με το No64, που τερμάτισε 5ο γενικής! και 1ο στη GT1, στις 24 ώρες του Le Mans, το 2005. Θα χρησιμοποιηθεί το κιτ για την Corvette C6-R της Revell στην 1/25 μαζί με τα photoetch της studio27. Έχω κι ένα σετ με έξτρα σήματα, που αφορούν όμως τον αγώνα του 2007, οπότε εκτός απροόπτου, δεν θα χρησιμοποιηθούν. Τα περιεχόμενα του κιτ... μ Πηγή Cybermodeler.comΤις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε εδώ: www.model-making.eu/products/Corvette-C6-R-Le-Mans-Winner-2006.htmlΗ κατασκευή θα ξεκινήσει, αφού ολοκληρωθεί η καθιερωμένη μου καλοκαιρινή μετακόμιση, κάπου στις αρχές Ιούλη... Ελπίζω να σας αρέσει το θέμα και καλή αρχή στο GB.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 20, 2014 7:16:28 GMT 2
Εκτός από πανέμορφη σαν όχημα, είναι και πολύ έξυπνη επιλογή, αφού συνδυάζει 2 GB σε ένα: και American History και LeMans! Καλόφτιαχτη! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 23, 2014 18:16:11 GMT 2
Νεκ ευχαριστώ. Όντως για όσους το έχουν το κιτ, προσφέρετε και για το LM GB αν δεν ξεκινήσει κάποιος να διορθώνει σφάλματα και να κολλάει παντού κάρμπον. Just in case...
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Jun 23, 2014 19:32:40 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Γιώργο!Έχει σημσντικη διαφορά στο μέγεθος από ένα κιτ στην κλασική 1/24;
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 24, 2014 18:03:04 GMT 2
Ευχαριστώ Δημήτρη... Έχει σημσντικη διαφορά στο μέγεθος από ένα κιτ στην κλασική 1/24; Για να σου πω την αλήθεια το κιτ είναι πιο κοντά στην 1/24 παρά στην 1/25. Το πραγματικό έχει μήκος 4511 χιλ. Αυτό στην 1/25 μας βγάζει 180,4χιλ και 188χιλ στην 1/24. Το μοντέλο της Revell είναι 185χιλ. Οπότε είναι μέσα στα συνήθη όρια λάθους των 24άριων. Έχω μια 456 Burrago στην 1/25 και ναι έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες 24άρες που έχω φτιάξει. Το συγκεκριμένο κιτ δεν έχει, τουλάχιστον εμφανή, οπότε αυτό είναι πολύ θετικό : :
|
|
|
Post by alex78 on Jun 24, 2014 19:06:55 GMT 2
Γίωργο με συγχωρείς φίλε για το σπαμάρισμα, αλλά η κλίμακα των μοντέλων πως βγαίνει.... Εντάξει το ''24 ή 25 φορές μικρότερο του πραγματικού'' το καταλαβαίνω, στο μαθηματικό κομμάτι λίγο κολλάω....
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 24, 2014 19:20:46 GMT 2
Γίωργο με συγχωρείς φίλε για το σπαμάρισμα, αλλά η κλίμακα των μοντέλων πως βγαίνει.... Εντάξει το ''24 ή 25 φορές μικρότερο του πραγματικού'' το καταλαβαίνω, στο μαθηματικό κομμάτι λίγο κολλάω.... Άλεξ δεν είναι σπαμ ρε φίλε. Αν δεν είναι η κλίμακα μοντελιστικό, τότε τι είναι; Απλά διαιρείς την διάσταση του πραγματικού, με τον παρονομαστή της κλίμακας (π.χ. το 24 για την 1/24). Έτσι έχουμε, στην περίπτωση της Corvette, όπου το μήκος τους πραγματικού είναι 4511χιλιοστά, το εξής: 4511/24 = 187,9 Δηλαδή το κιτ έπρεπε να έχει μήκος 187,9 χιλιοστά στην κλίμακα 1/24 για να είναι, πραγματικά, 24 φορές μικρότερο του πραγματικού. Για την 1/25, ή ίδια πράξη θα γίνει: 4511/25 = 180,44. Τώρα αν έχεις ένα μήκος σε γνωστή κλίμακα και θέλεις να βρεις το μήκος του πραγματικού, πολλαπλασιάζεις με την κλίμακα. Π.χ. Έχω ένα κιτ στην 1/24 με μήκος 185 χιλιοστά. Αυτό στην 1/1 είναι : 185*24 = 4440 χιλιοστά Οι ίδιες πράξεις, ισχύουν για όλες τις διαστάσεις (ύψος, μήκος, πλάτος)... Ελπίζω να βοήθησα : :
|
|
|
Post by alex78 on Jun 24, 2014 20:44:46 GMT 2
....για χαζούς δλδ.... ;D Άρα όλες οι αμερικανιές προφανώς για ευνόητους λόγους μετριώνται στην 1/25.... Να 'σαι καλά φίλε, μάθαμε και κάτι σήμερα! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 26, 2014 8:40:41 GMT 2
Γιώργο δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απο εσένα Ισως καμία Φερράρα Αμερικάνα αλλά είναι εκτός κανονισμών!! Καλή αρχή και απροβήματιστη κατασκευή να έχεις
|
|
|
Post by nasosampa on Jun 26, 2014 13:35:04 GMT 2
Καλή αρχή και από εμένα Γιώργο. Πολύ όμορφη η κορβέτα. Ανυπομονώ να την δω τελειωμένη από τα χεράκια σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 26, 2014 16:48:01 GMT 2
Φίλοι μου ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Χρηστάκο έλεγα να "παίξω" με καμιά California ή την Superamerica , αλλά συγκρατήθηκα ;D Νάσο υπομονή... Μάλλον εν μέσω καύσωνα θα ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε καλά φυσικά : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 14, 2014 19:38:46 GMT 2
Αφού μετακομίσαμε και οργανώθηκε ο χώρος εργασίας η σ-έξι-αρ πήρε θέση στο πάγκο. Όπως πάντα οι εργασίες ξεκινάν με την μελέτη των φωτογραφιών της πραγματικής, που δυστυχώς αποκάλυψαν τα πολλά λάθη του κιτ. Το οποίο ενώ έχει τίμιο σχήμα, τα κομμάτια είναι χοντροκομμένα, με σοβαρές ελλείψεις και πολλές - πολλές ανακρίβειες. Προφανώς, όλα αυτά δεν προσφέρονται για μια ευχάριστη καλοκαιρινή κατασκευή, οπότε αποφασίστηκε να διορθωθούν τα βασικά. Ο μοντελισμός είναι χαρά και όχι καταναγκασμός, ιδίως όταν υπάρχουν τόσα ωραία κιτ για να γίνουν στο μέλλον. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Αρχικά, προστέθηκαν, από φύλλα πλαστικού, τα πτερύγια του διάχυτη. Επίσης, τρίφτηκε όλο το πάτωμα για να λεπτύνει ελαφρώς και να έρθει στην κλίμακα. Ο αριστερά μπροστά τροχός είναι λίγο έκκεντρος, οπότε επανατρυπήθηκε ο οδηγός του άξονα για να έρθει στην σωστή θέση. Στη συνέχεια, ξεκίνησα να κάνω κάποιες βελτιώσεις στο εσωτερικό. Αρχικά, δημιουργήθηκε το διάτρητο περίβλημα σε ένα κουτί στο χώρο των ηλεκτρονικών. Σχηματίστηκαν οι τάπες των ρεζερβουάρ και απέκτησαν πλαστικά μπουλόνια. Αφαιρέθηκε το προστατευτικό δίχτυ, που δεν υπήρχε στο le mans και με φύλλο πλαστικού προστέθηκε όγκος στο κουτί με την αστερόεσσα. Κόπηκαν τα μαξιλαράκια για το ρολ μπαρ, μια σήτα για το δίχτυ στα δεξιά του οδηγού. Στο firewall τέλος, σχηματίστηκε το κομμάτι του κλωβού ασφαλείας, που απουσιάζει. Η τελευταία εργασία για σήμερα, αφορά το κάθισμα και την αφαίρεση των ανάγλυφων ζωνών ασφαλείας. Δεν επέμεινα πάρα πολύ γιατί το κάθισμα θα καλυφτεί με texture paint. Επίσης, δοκίμασα της pe ζώνες ασφαλείας, αλλά δεν ξέρω αν θα τις χρησιμοποιήσω στο τέλος. Θα τι βάψω και θα αποφασίσω... Αυτά για τώρα. Περισσότερη σέξι-αρ σύντομα... Μέχρι τότε μια μικρή γεύση από την μάχη με την Aston Martin DBR9 από τον αγώνα του 2006, ελπίζω να είναι μια νότα δροσιάς. Να περνάτε καλά : :
|
|
|
Post by jvolume on Jul 14, 2014 22:11:30 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα. Τελικά έχεις δίκιο. Το δικό μου κιτ είναι πολύ καλύτερο απο το δικό σου. Λες και είναι άλλης εταιρίας!!! Μόνο το made in China είναι ίδιο και φάτσα κάρτα από πάνω και από κάτω στο πάτωμα. Χαρά στα κουράγια σου με τον διαχύτη. Τρομερή δουλειά. Καλή συνέχεια με τη βετούλα σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 14, 2014 22:15:02 GMT 2
Ευχαριστώ Τζον. : : Τελικά έχεις δίκιο. Το δικό μου κιτ είναι πολύ καλύτερο απο το δικό σου : : : : Καλή συνέχεια με τη βετούλα σου. Μπλέξαμε με τις βέτες-μπέτες-πιπέτες κλπ : : ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 15, 2014 15:00:31 GMT 2
Γιώργο πραγματικά χαρά στο κουράγιο σου : : Χαλαρή καλοκαιρινή κατασκευή :respect: Καλή συνέχεια με την κυρά Βέτα
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 15, 2014 19:22:35 GMT 2
Γιώργο πραγματικά χαρά στο κουράγιο σου Χαλαρή καλοκαιρινή κατασκευή Καλή συνέχεια με την κυρά Βέτα Τι να κάνω ρε Χρήστο που είναι ψιλο-χρέπι και είμαι επιρρεπής Πάντως έχω βάλει στόχο να τελειώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα για να φτιάξω και μια ξεσκούφωτη φερραρίτσα μέσα στις διακοπές. Αφού, μετά το χθεσινό εκκαθαριστικό δεν μένουν χρήματα για να πάμε διακοπές , θα το γλεντήσουμε (και) μοντελιστικά. Ευχαριστώ για τη στήριξη... : :
|
|