|
Post by nektarios on Sept 27, 2014 12:17:37 GMT 2
Σας ευχαριστώ φίλοι μου για τα τόσο θετικά σχόλια! Θα προσπαθήσω η συνέχεια να έχει ανάλογο ενδιαφέρον! Ήδη, εκτός από τις εργασίες στο κιτ, έχει δρομολογηθεί και η εκτύπωση των αγωνιστικών χαλκομανιών!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 7, 2014 7:55:20 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Επανέρχομαι, με ένα ακόμη update και με αρκετές νέες σκρατσιές! 1) Ολοκληρώθηκε το σασί, με την προσθήκη διάφορων καλωδιώσεων και διάφορων ήδη έτοιμων εξαρτημάτων (κινητήρα, ψυγείου, κ.λπ). 2) Αντικαταστάθηκε η συμβατική εξάτμιση με ένα ζευγάρι «μπουριών». Σε φωτογραφία στο πλάι του κουτιού του μοντέλου, το κιτ φαίνεται να έχει μπουριά, ωστόσο μέσα στο κουτί υπήρχε μόνον η συμβατική εξάτμιση… Η σωλήνωση της εξάτμισης κατασκευάστηκε από διάφορα κομμάτια (συνολικά 10!...), προερχόμενα από τροποποιημένα κομμάτια της αρχικής εξάτμισης, από κομμάτια trees, καθώς και από εξαρτήματα προερχόμενα από σετ αξεσουάρ φορτηγών της Italeri (κωδ. 3854), ενώ τα «μπουριά» είναι ευγενική προσφορά του Johny.B. Το σύνολο βάφηκε με Alclad Chrome (χρειάζεται ακόμη μερικές ελαφρές ψεκασιές, αλλά εξαντλήθηκε το χρώμα μου…). 3) Βάφηκαν με Alclad Chrome διάφορα άλλα εξαρτήματα, αφού πρώτα βελτιώθηκε η αληθοφάνεια των «τενόρων». 4) Στο πάτωμα - στα πόδια του οδηγού - τοποθετήθηκε «μεταλλικό πατάκι», το οποίο στην πραγματικότητα είναι μεταλλικό, αφού προέρχεται από αλουμινένιο σκέπασμα από κουπάκι γιαουρτιού… (στα ίχνη του μαστρο-Admin, που χρησιμοποιεί αντίστοιχες πατέντες για αναπαράσταση αντιπυρικών επιφανειών). ;D 5) Προστέθηκε πυροσβεστήρας. 6) Βάφηκε το κάθισμα και προστέθηκαν ιδιοκατασκευασμένες αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας. 7) Προστέθηκαν ιδιοκατασκευασμένα (από βαμμένο λευκοπλάστ) μαξιλαράκια στο roll cage. (Συγγνώμη για την άθλια ποιότητα των φωτό…). Το εσωτερικό της καμπίνας μέχρι στιγμής δείχνει κάπως έτσι… [Εκκρεμεί η τοποθέτηση του ταμπλώ, που θα γίνει αργότερα, μαζί με το cage…] Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 7, 2014 16:26:10 GMT 2
Πολύ προσεγμένη δουλειά, όπως πάντα Νεκ...
|
|
|
Post by alex78 on Oct 7, 2014 20:23:58 GMT 2
Νεκτάριε πολύ όμορφα πράγματα μας παρουσίασες και σ'αυτό το update φίλε μου! Πυροσβεστήρας, roll cage, βάψιμο διχρωμίας καθίσματος με εντυπωσίασαν ιδιαιτέρως!! Οι ζώνες φτιαγμένες και αυτές με λευκοπλάστ ? (επίσης όμορφες !!). Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 8, 2014 19:55:34 GMT 2
Φίλοι μου - και σταθεροί θεατές και σχολιαστές όοοολων των προσπαθειών μου! : : : : - σας ευχαριστώ πολύ, τόσο για τα σχόλιά σας όσο και για την όλη υποστήριξή σας! Αλέξη, οι συγεκριμένες ζώνες είναι φτιαγμένες από ένα ειδικό αυτοκόλλητο ύφασμα, που μοιάζει στην "ύφανσή του" με λευκοπλάστ και συγχρόνως είναι στιλπνό σαν μεταξωτό. Το έδινε η Fujimi σε ένα "ψαγμένο" κιτ της και, επειδή περίσσεψε ένα κομμάτι, το χρησιμοποιώ και σε άλλα μοντέλα. Επίσης, να προσθέσω οτι, αν και συνήθως οι ζώνες βαφονται με αερογράφο, αυτή τη φορά βαρέθηκα και τις έβαψα με μαρκαδόρο, γι' αυτό και στις φωτό φαίνονται να γυαλίζουν (αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Τέλος, τα σήματα στα μαξιλαράκια είναι αυτοκόλλητα (κολλημένα με κυανοακρυλική για κάθε ενδεχόμενο, και περασμένα με ματ βερνίκι για να μη γυαλίζουν). : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 9, 2014 22:57:50 GMT 2
Νεκ φοβερή δουλειά φίλε! Μελετημένη και πεντακάθαρη όπως πάντα! Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Oct 10, 2014 20:14:19 GMT 2
Φίλε Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας! : :
|
|
|
Post by nektarios on Nov 3, 2014 10:52:26 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Μικρό update, τώρα που η κατασκευή αναστέλλεται αναγκαστικά, καθώς περιμένω την εκτύπωση των αγωνιστικών χαλκομανιών - που έχω αναθέσει σε "εξωτερικό συνεργάτη" - και δεν ξέρω πότε θα τις παραλάβω… Λοιπόν, έγιναν ακόμη μερικές σκρατσιές… 1) Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν 6 φώτα στον πρόσθιο προφυλακτήρα. Επίσης, τοποθετήθηκε σκουρόχρωμο πλαίσιο (από χαλκομανία) στα κύρια φώτα, ώστε να τονιστούν και να "σπάσει" η μονοτονία του νίκελ. 2) Κατασκευάστηκε πίσω προφυλακτήρας, κάτι που δεν ξέρω αν είναι "ιστορικά σωστό", αλλά το είχα δει στο αντίστοιχο αγωνιστικό φορτηγό του Johny.B. και μου είχε αρέσει… 3) Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε το βάψιμο των υπόλοιπων νίκελ επιφανειών. 4) Βάφηκαν τα πίσω φώτα. (Επειδή το κιτ δεν έδινε διαφανή μέρη αλλά χαλκομανίες, βάφηκε το υπόστρωμα με Alclad Chrome, και μετά βάφηκαν τα κλασικά clear red & orange, που δυστυχώς στη φωτό δείχνουν σαν κανονικά χρώματα και όχι σαν clear). 5) Τέλος, τοποθετήθηκαν όσες χαλκομανίες του κιτ μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και μερικές από το spare box, και αναμένονται οι αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Αυτά τα ολίγα μέχρι στιγμής. Το επόμενο update θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο. Μέχρι τότε, να είστε όλοι καλά, και ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 3, 2014 17:55:56 GMT 2
Τα είδα και από κοντά και είναι πραγματικά εκπληκτικό Νεκ πως καταφέρεις να κάνεις κομμάτια σκράτς και να είναι τόσο καθαρά. Αλλά, αυτά τα μπουριά παρακαλάνε για λίγη κάπνα Καλά τελειώματα, πλέον (
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 4, 2014 0:29:20 GMT 2
Φοβερη και μεθοδικη δουλεια!! Νεκταριε καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 5, 2014 16:03:43 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ! Το μοντέλο πράγματι βαίνει προς ολοκλήρωση, αλλά πρέπει πρώτα να παραλάβω τις αγωνιστικές χαλκομανίες από αυτόν που θα τις εκτυπώσει, πράγμα που δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από έναν μήνα... Γιώργο, η ιδέα σου για κάπνα μού φαίνεται πολύ καλή! Εννοείς ψέκασμα μαύρου ματστις απολήξεις, με μικρή πίεση ;
|
|
|
Post by rous74 on Nov 5, 2014 19:54:35 GMT 2
Νεκτάριε πολύ καθαρή δουλειά εως τώρα, μπράβο !! Θαύμασα ιδιαίτερα τη σκρατσοδουλειά σου... Για τις εξατμίσεις συμφωνώ με τον Γιώργο. Δεν είναι απαραίτητο να "παίξεις" μόνο με μαύρο μάτ στις απολήξεις...μπορείς να τονίσεις διακριτικά και τους¨"λαιμούς" και τα καζανάκια με burnt iron, ελαφρύ clear πορτοκαλί, ή και exchaust manifold ..
|
|
|
Post by rous74 on Nov 6, 2014 13:23:37 GMT 2
Και για να σου δείξω τι εννοώ Νεκτάριε δες την παρακάτω φωτογραφία...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 6, 2014 17:36:56 GMT 2
Ο γητευτης του πλαστικου!!! ΜΠΡΑΒΟ ΝΕΚΤΑΡΙΕ.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 6, 2014 22:44:44 GMT 2
Κομνηνέ, σε ευχαριστώ πολύ για το ιδιαίτερα ευφυές σχόλιο! Ανδρέα, έχεις απόλυτο δίκιο! Κι εσύ, όπως και ο Γιώργος, που μου τα λέει εδώ και χρόνια... Μάλλον θα πρέπει - επιτέλους - να το δοκιμάσω, και νομίζω οτι αυτές οι εξατμίσεις είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία... Δυστυχώς όμως από τα χρώματα που χρειάζομαι έχω μόνο το... clear orange, οπότε θα πρέπει σύντομα να πάω για ψώνια!
|
|
|
Post by nektarios on May 29, 2015 8:16:31 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Το update που σας είχα υποσχεθεί πριν από περίπου… 7 μήνες, τελικά άργησε πολύ περισσότερο από όσο υπολόγιζα, ωστόσο τελικά ήρθε η ώρα να το δείτε, και σκέφτηκα να το παρουσιάσω σαν "παράλληλη εκδήλωση" για το L.M. G.B. που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης, αυτό το update υπολόγιζα να είναι το τελευταίο, ωστόσο τελικά δεν… Οι εργασίες που έγιναν είναι οι εξής: Αφού πρώτα τρίφτηκε εξωτερικά η καμπίνα οδήγησης (βαμμένη με Humbrol… ), κολλήθηκαν οι αγωνιστικές χαλκομανίες (προϊόν "ιδιωτικής" εκτύπωσης), καθώς επίσης και λωρίδες αλουμινοταινίας σε όσα σημεία της καμπίνας χρειαζόταν, συν στους καθρέπτες. Επίσης, έγινε μια - για πρώτη φορά στη μοντελιστική μου ιστορία - προσπάθεια weathering στις εξατμίσεις (με ψέκασμα μαύρου και clear orange), και το αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά. Μετά από αυτά, η κατασκευή θα έπρεπε φυσιολογικά να οδεύσει προς το τέλος της, ωστόσο μια φωτό που είδα τυχαία και έδειχνε ένα "ικρίωμα" για την στήριξη των "μπουριών" με έβαλε στα μεράκια να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Αφού λοιπόν παιδεύτηκα αρκετά, και μετά από άπειρες δοκιμές, το αποτέλεσμα είναι αυτό: Ακολούθησε βερνίκι (3 wet χέρια με 2Κ) και γυάλισμα: Θα ακολουθήσουν οι τελευταίες μικρολεπτομέρειες (π.χ. ξεμασκάρισμα και περιγράμματα παραθύρων) και η τελική συναρμολόγηση. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες στο L.M. G.B., καλές και απροβλημάτιστες κατασκευές, και να το χαρείτε όπως κάθε φορά! Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|