|
Post by AlexAmarandos on Apr 1, 2014 14:52:28 GMT 2
Γιώργο δεν έχει νόημα να σχολιάσω την κατασκευή σου ρε φίλε...πραγματικά!
Τώρα πάνω να κλάψω και να στείλω το στοκ μου στο εβαυ!χαχαχ!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2014 18:28:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε, για τα καλά λόγια. Αλλά, σιγά το αριστούργημα ρε συ. Έχω κάνει μια ντουζίνα λάθη και δεν ξέρω αν θα προλάβω να τον τελειώσω τελικά, καθώς επέστρεψα κομμάτια, μεσολαβεί η έκθεση της Καρδίτσας και το Πάσχα, που θα λείπω από τον πάγκο. Θα δείξει : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 7, 2014 18:49:41 GMT 2
Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα και πάλι. Μπορεί να μην είναι Παρασκευή, αλλά φτάσαμε αισίως στο τελευταίο κατασκευαστικό update σε ένα ακόμη GB. Σε αυτό ολοκληρώθηκαν και δέθηκαν τα μηχανικά μέρη του μονοθέσιου μας. Πάμε να δούμε τι κάναμε. Αρχικά φτιάχτηκαν τα δισκόφρενα και στη συνέχεια τα ζαντολάστιχα, ακολουθώντας τις συνήθεις διαδικασίες. Η συνέχεια περιελάμβανε την ολοκλήρωση του συστήματος υπετρφοδότησης το αυτοκινήτου, μια διαδικασία που κρύβει πάντα παγίδες και από το αποτέλεσμα της κρινόταν, εν πολύς, η επιτυχία της κατασκευής. Δεν έλειψαν οι αναγουλιάσεις, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν αποδεκτό. Παράλληλα άρχισε να στήνεται η εμπρός ανάρτηση και αεροτομή. Η συνέχεια είναι λίγο μυστηριώδεις καθώς μεγάλο μέρος των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν χάθηκαν μαζί με ένα κατεστραμμένο σταθερό ΗΥ, που αφού επιτέλεσε το καθήκον του για 8 χρόνια, μας άφησε για τους χλοερούς τόπους της... ανακύκλωσης ;D Έτσι δεν μπορώ να σας δείξω τη δουλειά που έγινε στο κόκπιτ (όπου προστέθηκαν εμπρός αμορτισέρ, ποδοστήρια, σύστημα πυρόσβεσης, κρεμαγιέρα και τα υγρά των φρένων μιας και όλα τα παραπάνω απουσιάζουν από το κιτ της fujimi). Στο χώρο του κινητήρα, και όχι μόνο, προστέθηκε η σχετική καλωδίωση, διάφορες βίδες και ο άξονας της μετάδοσης που έλειπε από το κιτ. Περισσότερα στις φώτο που ακολουθούν... Για να προλάβω τις προθεσμίες, όλα έγιναν λίγο πιο βιαστικά από ότι συνήθως οπότε δεν είναι τόσα καθαρά ή ποιοτικά όσο θα ήθελα, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα... Ελπίζω να σας αρέσει και περιμένω τα σχόλια σας. Μέχρι το επόμενο, να είστε όλοι καλά : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 7, 2014 23:38:06 GMT 2
Γιώργο το θέμα είναι πως οι μοντελιστικοί σου ρυθμοί είτε είναι στο ''play'' είτε στο ''fast forward'', το αποτέλεσμα είναι ένα: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!! : : : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 8, 2014 6:54:56 GMT 2
Δεν ξέρω πώς θα ήταν το αποτέλεσμα αν οι ρυθμοί δεν ήταν "λίγο πιο βιαστικοί απ' ό,τι συνήθως", πάντως η λεπτομέρεια του κιτ, και ιδιαίτερα στον κινητήρα, εμένα τουλάχιστον με έχει εντυπωσιάσει!! : : : : : : Επίσης μού άρεσε πολύ ο χρωματισμός αλλά και η υφή των δισκόφρενων! : : : : Με το καλό να το δούμε και συναρμολογημένο! : : Ερώτηση: Τις χαλκομανίες με το λογότυπο των ζωνών ασφαλείας, πώς καταφέρνεις και τις κολλάς με τόση επιτυχία πάνω στη ματ επιφάνεια των ιμάντων;
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 9, 2014 17:41:47 GMT 2
Άλεξ και Νεκ σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια και κυρίως για τη στήριξη σας σε όλη την διάρκειας της κατασκευής. Ερώτηση: Τις χαλκομανίες με το λογότυπο των ζωνών ασφαλείας, πώς καταφέρνεις και τις κολλάς με τόση επιτυχία πάνω στη ματ επιφάνεια των ιμάντων; Δεν είναι χαλκομανίες Νεκ, αλλά ύφασμα από περίσσευμα της Hiro (νομίζω από την Beta του Villeneuve). : :
|
|
|
Post by manos13 on Apr 10, 2014 12:26:53 GMT 2
Δειχνει εξαιρετικο!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 10, 2014 17:20:56 GMT 2
Να είσαι καλά Μάνο. Ευχαριστώ... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 12, 2014 11:15:57 GMT 2
Μπορεί, όπως κάθε χρόνο, η περίοδος των διακοπών του Πάσχα να είναι κενή μοντελιστικά για μένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα με χάσετε και τελείως Έτσι παράλληλα με ένα πανικό πακεταρίσματος, φορτώματος, δώρων, λαμπάδων, αυγών και λοιπών πατροπαράδοτων εθίμων και μη, έβγαλα και μερικές φώτο της Lotus. Βέβαια οι μισές βγήκαν κουνημένες, η πίσω αεροτομή απλά ακούμπησε στη βάση της (και ανάλογα με το πως έστριβα το μοντέλο για τη φωτογράφηση είναι μια έτσι και μια γιουβέτσι - βασικά η εφαρμογή της δεν ήταν καλή και ήθελε λίγο φάγωμα για να κολληθεί σωστά, πράγμα που δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και χρόνος για να γίνει σωστά) και λείπουν κάποια rivets που θα μπουν μαζί με την πίσω αεροτομή για την τελική φωτογράφηση όταν επιστρέψω, ώστε να μπει ολοκληρωμένη στο μουσείο του παρόντος GB. Περισσότερες μοντελιστικές λεπτομέρειες δεν νομίζω να χρειάζεται να αναλύσουμε, οπότε πάμε απευθείας στο ψητό (ή σουβλιστό αν προτιμάτε καλύτερα) Επ' ευκαιρίας σας στέλνω τις πατροπαράδοτες ευχές μου για την Μεγάλη Εβδομάδα και φυσικά για καλή Ανάσταση. Υγεία κι ευημερία, πρώτα από όλα, σε σας και στους δικούς σας. Να περάσετε καλά, να ξεκουραστείτε, να ανανεωθείτε και αν βρείτε χρόνο μοντελάρετε και για μένα. Καλό Πάσχα : :
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Apr 12, 2014 23:26:00 GMT 2
Γιώργο άψογη δουλειά για ακόμη μία φορά!Καλές γιορτές να έχουμε όλοι!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2014 10:38:21 GMT 2
Ευχαριστώ Δημήτρη. Καλές γιορτές : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 14, 2014 12:17:07 GMT 2
Γιώργο φοβερό το σύνολο φίλε!
Ο χώρος του κινητήρα είναι απλά κόσμημα :respect:
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2014 12:30:42 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξανδρε. Να είσαι καλά φίλε : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2014 17:05:56 GMT 2
Φίλε Γιώργο είσαι μεγάλο σχολείο, ότι και να βάλεις στον πάγκο σου θα το φέρεις βόλτα μ'ένα μαγικό τρόπο, εξαιρετικός για πολλοστή φορά!! :respect: : : : : : : : : : : Τις ειλικρινείς μου ευχές για μια καλή Ανάσταση! : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 14, 2014 19:31:10 GMT 2
Γιώργο, τα σχόλια είναι περιττά και γι' αυτή τη κατασκευή σου !!
Απίθανο αποτέλεσμα φίλε !!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2014 11:50:21 GMT 2
Αλέξιε και Ανδρέα σας ευχαριστώ πολύ για το ένθερμο σχόλιο και τις ευχές. Σίγουρα, θα μπορούσε να γίνει καλύτερο αλλά είχα αποφασίσει να το ολοκληρώσω σε συγκεκριμένο διάστημα, κάνοντας ταυτόχρονα κι άλλα πράγματα (312PB). Επίσης, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα και μεγάλο κίνητρο, οι φίλοι σου να στηρίζουν, την προσπάθεια και τη δουλειά σου. Και για μένα αυτή η αλληλοστήριξη είναι πολύ σημαντική πηγή ενέργειας. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα... Τις ευχές μου και πάλι : :
|
|