|
Post by nektarios on Mar 7, 2014 11:28:18 GMT 2
Πολύ όμορφη και απαιτητική δουλειά! : : : : : : Ειδικά η εφαρμογή της περιμετρικής χαλκομανίας, φαντάζει...εφιαλτική! Αλλά φαίνεται να έχει γίνει τέλεια! :respect: Καλά τελειώματα, φίλε μου! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2014 9:50:19 GMT 2
Να είσαι καλά Νεκ : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 8, 2014 11:37:39 GMT 2
Συμφωνώ με τον Νεκτάριο, θέλει μεγάλη εμπειρία η παραπάνω διαδικασία, καλή συνέχεια Γιώργο!! Αλέξης : :
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Mar 9, 2014 21:01:50 GMT 2
Τα κάρμπον στη συνέχεια 'σβήστηκαν' με το smoke της ZP. Μια και μάλλον θα μου χρειαστεί η συγκεκριμένη τεχνική...μετά το smoke περνάμε και semigloss βερνίκι ή όχι;
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 10, 2014 18:36:12 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη και Δημήτρη για τη στήριξη... Τα κάρμπον στη συνέχεια 'σβήστηκαν' με το smoke της ZP. Μια και μάλλον θα μου χρειαστεί η συγκεκριμένη τεχνική...μετά το smoke περνάμε και semigloss βερνίκι ή όχι; Ανάλογα, με το τι θέλουμε να αναπαραστήσουμε Δημήτρη. Σε μένα κάποια πράγματα στις πτέρυγες θα είναι gloss, για παράδειγμά. Αλλά ναι το semi-gloss είναι μια καλή βάση για τα περισσότερα, ιδίως σε εσωτερικά, πατώματα και μηχανικά μέρη αγωνιστικών. : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2014 20:41:34 GMT 2
Στο καθιερωμένο update της Παρασκευής, αυτή τη φορά έχουμε ασταρώματα και βαψίματα για τα περιφερειακά κομμάτια και τα μηχανικά μέρη της Lotus μας... Στην αρχή σε διάφορα κομμάτια, έγιναν ορισμένες βελτιώσεις, προστέθηκαν τα PE και ανοίχτηκαν οι σχετικές τρύπες. Επίσης, μετά από αναζήτηση στο spare box ή ιδιοκατασκευή από φύλλα και μήκη πλαστικού προστέθηκαν και διάφορα κομμάτια που απουσιάζουν (π.χ. λεβιές αλλαγής ταχυτήτων, πεταλιέρα, εμπρός αμορτισέρ, πυροσβεστήρας, σύστημα υγρών φρένων, κ.α. - τα οποία θα δούμε αναλυτικότερα στα επόμενα ). Ενδεικτικά... Τα κομμάτια στερεώθηκαν κατά τον συνήθη τρόπο... και ασταρώθηκαν ως επί το πλείστο με το μαύρο αστάρι της alclad, διαδικασία που ξεκίνησα εδώ και 6 χρόνια και δεν την αλλάζω λόγο της ταχύτητας, οικονομίας και ποιότητας που προσφέρει. Στη συνέχεια πήρα τις μπογίτσες μου (τα alclad μου... κατά βάση ) και ξεκίνησα το πυροβολητό... Τα διάφορα κομμάτια οργανώθηκαν θεματικά... για να ξεκινήσουν οι συναρμολογήσεις... Καλό Σαββατοκύριακο : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2014 21:42:55 GMT 2
Τα Παρασκευιάτικα σου wip's Γίωργο μας έχουν γίνει απαραίτητα και τα αναμένουμε κάθε φορά ανυπόμονα, κάτι σαν τους ''Χαιρετισμούς'' την Σαρακοστή..... : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 17, 2014 10:01:45 GMT 2
Εντυπωσιακή η συλλογή των Alclad : : και όμορφο το αποτέλεσμα από τη χρήση τους!! : : Ειδικά οι ζάντες, είναι πανέμορφες! : : Υ.Γ.: Επίσης, το σχόλιο του Αλέξη για τον παραλληλισμό με τους Χαιρετισμούς είναι πολύ "ψαγμένο"!! : : Ακόμη γελάω!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 17, 2014 17:48:00 GMT 2
Αλέξιε και Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ... : : ΥΓ. Αλέξη χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή. Τις καλύτερες ευχές μου φίλε : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 18, 2014 12:46:49 GMT 2
ΥΓ. Αλέξη χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή. Τις καλύτερες ευχές μου φίλε Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να είσαι πάντα καλά!! : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2014 19:26:56 GMT 2
Το Update ήρθε μια μέρα νωρίτερα, καθώς αύριο πρέπει να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο, μετά θα πάω στη σύζυγο και ακολουθεί 7ήμερη στα εξωτερικά με το σχολείο (θα σας αφήσω για λίγο μόνους ). Έγιναν αρκετά πραγματάκια με πρώτο από όλα το κάρμπον σε διάχυτη, κάθισμα και φυσικά το μονοκοτ. Αφού τα άφησα να ξεκουραστούν μία μέρα, τα πέρασα με smoke και κόλλησα κάτι λίγα JPS που πάνε πάνω στο μονοκοτ. Στο τέλος για να αποκτήσω την υφή που φαίνεται στη φώτο αναφοράς, τα σφράγισα με ματ βερνίκι. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο διαχύτη. Στο πάτωμα κολλήθηκε η αντιπυρική προστασία, από ένα αυτοκόλλητο που είχα πάρει από το τυπογραφείο του πατέρα μου, όταν δούλευα εκεί στα πρώτα φοιτητικά μου χρονιά. Το πως κόλλησε μετά από σχεδόν μια 20έτια ερευνάτε από το τμήμα αρχαιολογίας. Στη συνέχεια σειρά πήρε ο κινητήρας, όπου αφού βάφτηκαν οι διάφορες μικρολεπτομέρειες... Μπήκαν οι βασικές καλωδιώσεις - σωληνώσεις (περισσότερες στα επόμενα) και έγινα τα γνωστά wash και στεγνά πινέλα. Στο τέλος το μοτέρ κολλήθηκε στο πάτωμα... Όπως προανέφερα, θα ξαναπιάσω κόφτες μετά από 2 εβδομάδες, οπότε η όλη πρόοδος θα καθυστερήσει. Ελπίζω να προλάβω καθώς και οι διακοπές του Πάσχα είναι κενή μοντελιστική περίοδος για μένα. Θα δείξει... Καλά να περάσετε το Σαββατοκύριακο και στην Εθνική μας Εορτή. Τα λέμε : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 20, 2014 21:11:47 GMT 2
Όχι άλλο κάρμπουνο! ;D Φίλε, εξαιρετική η δουλειά με τα carbon! :respect: Πραγματικά, χαρά την όρεξή σου! Επίσης, μου άρεσαν πολύ οι κίτρινες ψεκαστές λεπτομέρειες, καθώς και τα στεγνά πινέλα, που πραγματικά δίνουν άλλη μορφή στον κινητήρα! : : : : : : Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 21, 2014 9:01:41 GMT 2
Ντεν έχει ντεκαλς με αμμουχάλικου, για αυτό έβαλα τα κάρμπουνα ;D Να είσαι καλά Νεκ Στα πιο σοβαρά τώρα, σαν σήμερα ο Ayrton Senna θα γινόταν 54 χρόνων και η google του αφιέρωσε το doodle της... www.msfree.gr/ms.php?id=31703
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 22, 2014 0:56:17 GMT 2
ΩΩΩΩ....!!!
Τίποτα άλλο...
|
|
|
Post by alex78 on Mar 24, 2014 5:52:43 GMT 2
Εξαιρετική η matt υφή του μονοκότ και ρεαλιστική η ανάδειξη του μοτέρ! Καλή ξεκούραση φίλε, περιμένουμε την επιστροφή σου!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 24, 2014 11:22:33 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες : : : :
|
|