natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Dec 28, 2012 1:13:44 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2012 9:40:14 GMT 2
Παναγιώτη καλή αρχή. ΥΓ. Σου μετακίνησα το θέμα στην ενότητα GB. : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 28, 2012 10:38:24 GMT 2
Θα το προτιμούσα στο χρώμα της 156 με μαυρο εσωτερικό... Για τις γρίλιες δεν ξέρω να σου απαντήσω...
|
|
|
Post by rous74 on Dec 28, 2012 12:30:16 GMT 2
Καλή αρχή Παναγιώτη και απο μένα !!!
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 28, 2012 18:53:39 GMT 2
Παναγιώτη καλή αρχή!! Το χρώμα της 156 προτείνω και εγώ. Όσο για το εσωτερικό θα μου άρεσε πολύ ένα απο τα παρακάτω : Υ.Σ. : Η τρίτη φώτο είναι από σκαραβαίο Καλή επιλογή : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Dec 29, 2012 21:23:15 GMT 2
Χμμ ενδιαφέρουσες φωτό. Κόκκινο ή καφέ-κεραμιδί? Για την γκρί πέρλα
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 30, 2012 21:03:44 GMT 2
Καλή αρχή Παναγιώτη!
Μια συμβουλή θα σου δώσω...μην κάνεις το εσωτερικό μαύρο, γιατί θα το θάψεις και έχει πολύ καλή λεπτομέρεια που αξίζει να φανεί!
Καλή συνέχεια!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Jan 3, 2013 23:49:06 GMT 2
Μαύρο δε θα γίνει το εσωτερικό σίγουρα. Eίναι λίγο περίεργη η κατάσταση γιατί υπήρχαν συγκεκριμένοι συνδυασμοί εξωτερικού χρώματος - εσωτερικού διακόσμου. Αν το ακολουθήσω. Με άσπρη πέρλα ή μπεζ αμάξωμα, έβγαινε το εσωτερικό σε χρώμα pigalle, ένα πορτοκαλοκόκκινο. Μάλλον θα το πάω σε κεραμιδί. Να δω και τι χρώματα φλόκο έχω... Έβγαινε και σε μαύρο αλλά και σε καφετί teak Οι φωτό από το pigalle και το teak Προχώρησα και λιγάκι το αμάξωμα. Τρίψιμο με ηλ. οδοντόβουρτσα και ντουκόχαρτο 400 και αστάρωμα με γκρί αστάρι σπρέυ Tamiya. Tώρα πρέπει να βρώ και μια καλή μέρα ή ένα απάγκιο με τουλάχιστον 15 βαθμούς κελσίου για να ψεκάσω τα ρημαδο-υδατοδιαλυτά χρώματα αυτοκινήτου... Άρχισα να βάφω κομματια του κινητήρα με πινέλο. Άμα δεν έχεις χώρο...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 5, 2013 5:21:22 GMT 2
Καλημέρα Παναγιώτη! Εύχομαι μια ευχάριστη και απροβλημάτιστη κατασκευή να έχεις φίλε μου! Θα συμφωνήσω και γω με την δεύτερη επιλογή που σου προτείνε ο Νάσος, δλδ ''Nuvola Azzuro'' αμαξωμα ''κεραμυδί'' εσωτερικό....... Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jan 5, 2013 10:26:30 GMT 2
Με τις γρίλιες τι θα κάνεις τελικά?
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Jan 5, 2013 11:29:33 GMT 2
Τις πίσω θα τις αφήσω έτσι. Είναι τόσο λεπτές και ρηχές που δε νομίζω ότι θα έχω τύχη με το dremel. Eτσι θα γίνουν μαύρες με wash...
Tις μπροστά που είναι χρώμιο και αρκετά κλειστές θα τις ξεβάψω σε χλωρίνη και έπειτα θα τις λεπτύνω παίρνοντας υλικό από το πίσω μέρος.
Αλήθεια πόση ώρα θα πρέπει να μείνουν τα χρώμια στη χλωρίνη. Καθαρή ή διάλυμα? Μετά θα περαστούν με alclad.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2013 10:28:51 GMT 2
Αλήθεια πόση ώρα θα πρέπει να μείνουν τα χρώμια στη χλωρίνη. Καθαρή ή διάλυμα? Μετά θα περαστούν με alclad. Καλημέρα Πάνο! Εγώ πέρνω ένα παλιό δοχείο με καπάκι (τάπερ) του βάζω χλωρίνη (κλασική Klinex), κλείνω αεροστεγώς με το καπάκι και σε 2 ωρίτσες είμαι έτοιμος, ύστερα (φορώντας γάντια) σαπουνίζω και ξεπλένω καλά τα κομμάτια κάτω απο τη βρύση με τη βοήθεια μιάς παλιάς οδοντόβουρτσας για τυχόν υπολλείματα και είμαι κομπλέ..... Αλέξης : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Jan 24, 2013 0:42:39 GMT 2
Άλεξ ευχαριστώ έστω και απίστευτα καθυστερημένα. Συνέχεια απόψε με το βάψιμο του αμαξώματος. Μετά το αστάρωμα έριξα το πρώτο χέρι πέρλας και περιμένω να στεγνώσει. Πολύ δύσκολα δουλεύονται τα υδατοδιαλυτά αυτοκινήτου με τον Aztec μου. Επιπλέον της αραίωσης από το κατάστημα (για πιστόλι βαφής), χρειάστηκε αραίωση με το παχύρευστο διαλυτικό κατά περίπου 25% και ανέβασμα πίεσης + συγκέντρωση της δέσμης για να καταφέρω να το ψεκάσω με το μπεκ των 0,4. Δοκίμασα και με το μεγαλύτερο μπεκ που έχω των 1,02, αλλά δεν έφτανε ο αέρας από το μικρό κομπρεσέρ μου. (Δοκίμασα να αραιώσω με μικρή ποσότητα ισοπροπυλικής αλκοόλης - το καθαρό οινόπνευμα είναι πανάκριβο- και δεν έδειξε να κόβει το χρώμα. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να το ψεκάσω) Η επιλογή χρώματος δείχνει να έχει πιάσει τόπο... Να και οι πρώτες φωτό μετά και το δεύτερο χέρι πέρλας. το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει μετά 1-2 μέρες στέγνωμα και το βερνίκι.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 24, 2013 11:07:38 GMT 2
Το βάψιμο δείχνει μια χαρά Πάνο. Πάμε για το βερνικί : :
|
|
|
Post by rous74 on Jan 24, 2013 11:16:29 GMT 2
Παναγιώτη όμορφο το βάψιμό σου... εύχομαι καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 24, 2013 11:25:57 GMT 2
Φίλε πανέμορφη η πέρλα! Σε ταλαιπώρησε από ότι λες, αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει! Ανυπομονώ να δω τα βερνίκια! Καλή συνέχεια : :
|
|