natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 18, 2013 21:39:05 GMT 2
To αμάξωμα περάστηκε ήδη 2 φορές παρκετίνη Klear με χονδρό μαλακό πινέλο. Όπως το βλέπω θα χρειαστεί άλλα 3 χέρια για να έχω ένα χονδρό φιλμ διάφανου πάνω από το χρώμα. Wish me luck.
Update Είμαι στο τέταρτο χέρι παρκετίνης και ακόμα δεν έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φαίνεται η πέρλα επειδή ψεκάστηκε από μακρυά είναι περισσότερο άγρια. Αν δω τα δύσκολα θα ρίξω έναλεπτό στρώμα υδατοδιαλυτό βερνίκι πολυουρεθάνης (έκανα σε κουτάλι δοκιμές ψεκάσματος). Βγαίνει πολύ λεπτό λόγω αραίωσης αλλά γυαλίζει.
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 26, 2013 15:01:12 GMT 2
Μετά από 6 πλούσια χέρια παρκετίνη με πινέλο, η γυαλάδα δεν με ενθουσίασε (παρότι δεν υπηρχε orange peel). Έτσι με βάση αυτό το άρθρο www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.htmlπου έχει τα πάντα για την αγαπημένη μας παρκετίνη, αποφάσισα να γυαλίσω το αμάξωμα με υδατοδιαλυτή κρέμα γυαλίσματος αυτοκινήτου της sonax. Συγκεκριμένα είναι η Sonax Γυαλιστικό Μεταλλικών Χρωμάτων - Metallic Polish σε κόκκινο μπουκάλι. Απέφυγα τα compound της Tamiya γιατί περιέχει πτητικό διαλύτη και μάλλον καταστρέφει την παρκετίνη. Το αποτέλεσμα βελτιώθηκε αισθητά αν και με τα πολλά χέρια παγιδεύτηκαν κόκκοι σκόνης στο βερνίκι. Ευτυχώς το χρώμα είναι τέτοιο που μόνο από πολύ κοντά τα βλέπει κανείς. Μάλλον οι γρίλιες στο πορτ μπαγάζ θα σκοτεινιάσουν με μαύρο χρώμα λαδιού με αραίωση με νέφτι sans odor. Από ότι διάβασα η παρκετίνη το αντέχει. Θα κάνω δοκιμή αλλού πρώτα.
|
|
|
Post by gtziaf on May 27, 2013 19:30:22 GMT 2
Παναγιώτη, μια χαρά βγαίνει. Θα σου πρότεινα να μην το παρακάνεις και να ρισκάρεις, ώστε να ολοκληρωθεί το μοντελάκι. Με το χρόνο θα βελτιώνεται και το φινίρισμα και οι λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 28, 2013 0:55:02 GMT 2
Οι γρίλιες γίναν τελικά με πολύ λεπτό μαρκαδόρο της Gunze. Ψιλοκαλές βγήκαν
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 28, 2013 11:02:44 GMT 2
Παναγιώτη έχει βγει ωραία η γυαλάδα φίλε!
Ίσως να αναδεικνύει πολύ την πέρλα για τα δικά μου γούστα...αλλά σαν αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Καλή συνέχεια φίλε μου!
|
|
|
Post by nektarios on May 28, 2013 11:30:22 GMT 2
Κι εγώ νομίζω οτι γυάλισε μια χαρά, : : και θα πρότεινα να μη ρισκάρεις κάτι παραπάνω.
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 28, 2013 13:12:14 GMT 2
Να είστε καλά. Προχωράμε...
|
|
|
Post by rous74 on May 28, 2013 13:54:44 GMT 2
Καλησπέρα Παναγιώτη,
Το γυάλισμα μου φαίνεται μια χαρά, ο κόκκος όμως του μεταλλικού μου φαίνεται λίγο εκτός κλίμακας αλλά μπορεί να με ξεγελάει και η φώτο γιατί την έχω πατήσει και εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις....
Όπως και να 'χει προχώρα και μην ασχοληθείς με μικρολεπτομέρειες, δείχνει μια χαρά !
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 28, 2013 15:46:04 GMT 2
Ευχαριστώ. Οι φωτό το κάνουν και ειδικότερα το κοντινό φλάς. Στην πραγματικότητα είναι και πιο κιτρινωπή σε ανταύγεια η πέρλα. Ο κόκκος δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού τα χρώματα αυτά ούτως ή άλλλως δεν υπάρχουν σε μοντελιστικό χρώμα. Α και μην ξεχνιώμαστε, τα zero δεν είναι μοντελιστικά. Κανονικά αυτοκινήτου με παραπάνω αραίωση είναι...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 28, 2013 16:15:43 GMT 2
Ο κόκκος δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού τα χρώματα αυτά ούτως ή άλλλως δεν υπάρχουν σε μοντελιστικό χρώμα. Ακόμα και τα αυτοκινητιστικά χρώματα έχουνε διάφορα grades στον κόκκο τα οποία και μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν στο εκάστοτε χρώμα που θα φτιάξεις.
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 29, 2013 22:36:46 GMT 2
Κάναν μπάνιο και τα χρωμιωμένα στη χλωρίνη. Έχω ένα ζήτημα όμως. Σε κάποια σημεία μείναν λίγο κιτρινωπά και ελαφρώς γυαλίζουν, ενώ σε άλλα γίναν άσπρα.
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 31, 2013 0:55:44 GMT 2
Παναγιώτη, Το γυάλισμα και εμένα μου φαίνεται μια χαρά. Ο κόκκος πρέπει να είναι εντάξει. Στα μεταλλικά χρώματα ο φακός της μηχανής και ιδίως αν χρησιμοποιείς φλάς, μεγαλοποιεί το κόκκο. Τα χρώμια να τα τρίψεις καλά με μια σκληρή οδοντόβουρτσα και σαπούνι μετά το ξέβαμα Καλή συνέχεια : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 31, 2013 8:26:13 GMT 2
Εννοείται θα τα πλύνω. Θα τριφτούν οι προφυλακτήρες για να φύγουν κάποια σημάδια από τα καλούπια. Ωχ. Δεν μπορώ να βρώ το alclad chrome. Σε πιο σπίτι να βρίσκεται άραγε χαχαχαχαχ
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Jun 1, 2013 20:33:21 GMT 2
Μια χαρά σε βρίσκω Παναγιώτη!!! Καλή συνέχεια φίλε!!
|
|