georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 4, 2012 12:29:11 GMT 2
Επειδή έχω πάρα πολλά περισευούμενα κομμάτια απο διάφορα κιτ αποφάσισα να φτιάξω ένα caterham μονος μου απο την αρχή... Εχω βρεί διάφορες φωτογραφίες, αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά τις διαστάσεις του ή καποιες φωτο που να είναι δίπλα σε καποιο αλλο αμάξι για να το βγάλω στο περίπου. Ούτως ή αλλιώς θα είναι μια προσπάθεια καθαρά και μόνο για χαβαλέ, οπότε και λίγο πιο μεγάλο να βγεί δεν θα πεθάνω... Υπάρχει καποιος που μπορει να βοηθήσει έτσι όστε να έχω κάτι για οδηγό?
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 4, 2012 13:10:37 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2012 13:52:18 GMT 2
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 4, 2012 14:00:28 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα, μπορείς να ψάξεις, να βρείς και το manual συναρμολόγησης του 1:1 κιτ, από το site της μαμά εταιρίας ή από άλλα site.
|
|
|
Post by procrossaro on Dec 4, 2012 15:39:39 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα. Αυτο που θες να φτιάξεις δεν είναι το Caterham που είναι συγκεκριμένη εταιρεία, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. en.wikipedia.org/wiki/Caterham_7Εσύ θες να φτιάξεις ένα Locost: en.wikipedia.org/wiki/LocostΔηλαδή ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο στα πρότυπα της Lotus 7, αλλά κατασκευασμένο με ότι ανταλλακτικά μπορούν να βρεθούν για να πέσει το κόστος και ιδιοκατασκευή σασί. Όσο και να σου φανεί περίεργο υπάρχει ένα forum στην Ελλάδα με άτομα που γουστάρουν τα Locost, και είτε έχουν κατασκευάσει κάποιο, είτε είναι στη φάση να το κατασκευάσουν. Θα τους βρεις εδώ, και φαντάζομαι είτε θα βρεις κάπου στο forum τα νούμερα που χρειάζεσαι, είτε μπορείς να ρωτήσεις. www.locostbuilders.gr/index.php?sid=58dc52d805e5438b0c3033d80e5212bfΔες και αυτό το λινκ από αντίστοιχο forum στην Μ. Βρετανία: www.locostbuilders.co.uk/Τέλος σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να βγάλεις άκρη, να σε ενημερώσω ότι έχω έναν φίλο που έχει στην κατοχή του ένα αυθεντικό Lotus 7, καθώς και έναν άλλο φίλο 9που τον βλέπω και πιο συχνά) που έχει φτιάξει ένα Locost. Οπότε αν κριθεί απαραίτητο θα μπορούσα να κάνω κάποιες μετρήσεις εγώ και να στις δώσω.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 4, 2012 19:04:52 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις άμεσες απαντήσεις!!!!! Η βοήθεια σας ήταν αρκετή!!!!!! Πρόδρομε κινητή βιβλιοθήκη είσαι!!!!!!!! : : Και έχεις δίκιο, σίγουρα locost θα βγεί.... ;D ;D ;D ;D ;D
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 4, 2012 19:07:04 GMT 2
George θέλω να το ξεκινήσω απο την αρχή μόνος μου... Οι οδηγίες που μου έδωσες θα βοηθήσουν αρκετά!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 4, 2012 19:27:09 GMT 2
Γιωργο καλη επιτυχια!! Ομορφη ιδεα φιλε μου!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 4, 2012 20:25:15 GMT 2
Χρήστο ευχαριστώ πολύ!! Να δω στην πράξη τι θα γίνει... ;D ;D
|
|
|
Post by alex78 on Dec 4, 2012 20:37:58 GMT 2
Γιώργο δυστυχώς δεν έχω κάτι να σε βοηθήσω, το μόνο που έχω είναι να σου ευχηθώ ειλικρινά καλή επιτυχία στο φιλόδοξο project σου, πραγματικά θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε κάτι φτιαγμένο απο το ''μηδέν''....... Αλέξης : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 5, 2012 14:12:19 GMT 2
Γιώργο φοβερή ιδέα και φοβερό αμάξι κιόλας!
Θα ακονίσει τις δυνατότητες σου σε όλα τα επίπεδα και θα αποτελέσει μεγάλο σχολείο για σένα!!
Άκρως ενδιαφέρον θέμα και ανυπομονώ να δω την συνέχεια φίλε!!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 5, 2012 14:24:47 GMT 2
Γιωργο για δες εδω: www.sevenesque.com/plans/Και εδω το βιβλιο του Ron Champion "Build Your Own Sports Car for as little as £250 - and race it!" στα μουλωχτα
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 5, 2012 14:42:40 GMT 2
Ευχαριστώ ALex... Οι εργασίες ξεκίνησαν (ο Θεός ξέρει μόνο τι θα βγεί... ;D ), φτιάχτηκε το πάτωμα με φύλλα πλατικού 2 & 1,5mm και μπήκαν και σχεδόν όλες οι μεριές του αμαξώματος, πλύν του μπροστινού κομματιού που θα μπεί τελευταίο για να βάλω την σίτα απο την μέσα πλευρα. Σαν σχέδιο δεν θα μείνει έτσι... θα τριφτεί, στοκαριστεί και τουνπαλιν για να τους δώσω το σωστό σχήμα που πρέπει. Τις διαστάσεις τις πήρα λίγο μπακάλικα...Βρήκα κάτι φωτογραφίες που είναι διπλα σε μια Lotus Elise, πήρα και μια Elise στην 1/24 που καθόταν στην βιτρίνα μου και τις έβγαλα στο περίπου με το μάτι. Αν και με το μάτι δεν ξεφευγει απο την κανονική διάσταση. Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι αυτό...Φαίνεται τραγικό, το ξέρω, ελπίζω με υπομονή θα έρθει εκεί που πρέπει... Είναι ωραίο να φτιάχνεις κάτι απο το 0...Έχει χαβαλέ και παίδεμα. Ελπίζω να βγεί ωραίο (σχετικά) και να μην γίνει πειραματόζωο...
|
|
|
Post by rous74 on Dec 5, 2012 14:55:59 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Πολύ ωραία η εμπνευσή σου θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον αυτό το τολμηρό εγχείρημα !
Καλή επιτυχία !!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Dec 5, 2012 14:57:06 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα, Πολύ ωραία η εμπνευσή σου θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον αυτό το τολμηρό εγχείρημα ! Καλή επιτυχία !!! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου....!!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Dec 5, 2012 22:30:17 GMT 2
Γιωργο καλησπερα! τι εξαιρετη μοντελιστικη ιδεα ητο αυτη αδερφακι μου! σκρατσια δε χολ θινκ! αυτο νομιζω ειναι το γνησιο πνευμα του μοντελισμου...... θα παρακολουθησω σιγουρα τις εργασιες σου.... ευχομε τα καλυτερα! : : : : : : : :
|
|