geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Nov 1, 2012 11:36:37 GMT 2
συνάδελφοι καλημέρα!!! εδώ και λίγες μέρες ασχολούμε με αυτή την κομψή αμερικάνα που "γεννήθηκε" το 1965 από τον κ.Carrol Shelby. Φοράει έναν 4,7l κινητήρα με 306 αδάμαστα άλογα. Το σιγκεκριμένο μοντέλο είναι μια από τις 1000 gt350 που βελτίωσε η Hertz το 1966 το κιτ: σε γενικές γραμμές είναι καλό το κιτ και έχει αρκετή λεπτομέρια στον κινητήρα(αν και θα υπάρξουν κάποιες προσθήκες και βελτιώσεις). δεν μου αρέσει που είναι όλα σε άσπρο πλαστικο γιατί κουράζει το μάτι στην κατασκευή και δεν φαίνεται η λεπτομέρια και τέλος μεγάλο πρόβλημα εφαρμογής στους προφυλακτήρες σύντομα απντέιτ γιατί κάτι έπαθε το κιν και δεν μπορώ να περάσω τις φωτό
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 1, 2012 11:41:56 GMT 2
Θεματάρα Γιώργο! Φτιάξε κινητό να χαζέψει φωτό ο λαός!! : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Nov 1, 2012 12:02:51 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο,
Καταπληκτικό θέμα !
Καλή αρχή...
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Nov 1, 2012 12:19:34 GMT 2
’λεξ και Ανδρέα σας ευχαριστώ το πρόβλημα με το κιν λύθηκε οπότε προχωράμε σε φωτορεπορτάζ όπως είπα και πιο πάνω οι προφυλακτήρες δεν ήθελαν να κάτσουν στο αμάξωμα έτσι φορεσα τα γάντια μου,τη μάσκα μου πήρα και δυο πήρα και το νυστέρι και τους χειρούργησα προστέθηκαν βελτιώσεις στο καρμπιλατέρ και ο κινητληρας άρχισε να πέρνει μορφή
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 2, 2012 2:31:56 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα. Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον το θέμα σου. Ένα από τα πιο θρυλικά αμερικάνικα αυτοκίνητα, ίσως στην πιο ποθητή έκδοση. Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω μερικές διορθώσεις σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία του αυτοκινήτου. - Το 1965 παρουσιάστηκαν οι Shelby Mustang GT350 και 350R. Η διαφορά των δύο εκδόσεω ήταν ότι τα R ήταν καθαρά για αγωνιστική χρήση (μιλάμε για καμιά 30αριά κομμάτια). - Πολύ σωστά οι GT350 φοράγανε τον 289cu V8 δυναμομένο στους 306hp. - Για το 1965 τα GT350 ήταν διαθέσιμα μόνο σε άσπρο χρώμα με μπλε rocker stripes (τα decals στους μαρσπιέδες). Σε 562 από αυτά προστέθηκαν από το εργοστάσιο τα Le Mans stripes (οι χαρακτηριστικές διπλές γραμμές). Βέβαια σε πολλά από τα υπόλοιπα συνήθως τις πρόσθεταν μετά οι dealers, κάνωντας την εύρεση αρχικής έκδοσης GT350 δύσκολη υπόθεση. - Το 1966 έγιναν πολλές και σημαντικές αλλαγές στα GT350. * Αρχικά πλέον μπορούσες να το παραγγείλεις σε διάφορα χρώμματα. * Επίσης κάτι σημαντικό για το μοντέλο σου, άλλαξε το χρώμα του κορμού του κινητήρα από μαύρο στο κλασικό ανοιχτό μπλε της Ford. * Στα πίσω φτερά δημιουργήθηκαν λειτουργικοί αεραγωγοί για τα φρένα. * Τοποθετήθηκε τζάμι στη θέση των αεραγωγών στα C-pillars. και πολλές ακόμα. Και φτάνουμε στο μοντέλο που φτιάχνεις. Το 1966 ο Peyton Cramer (Γενικός Διευθυντής της Shelby American) έκλεισε μία συμφωνία με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz. Συμφώνησαν να αγοράσουν περίπου 1000 GT350, ώστε να τα νοικιάζουν σε ανύσηχους οδηγούς. Με αυτόν τον τρόπο γίνοταν και διαφήμιση στο αμάξι, και βρίσκονταν οι πιθανοί αγοραστές. Αν λοιπόν ήσουν πάνω από 25 χρονών και μέλος του Hertz Sports Car Club, τότε μπορούσες να νοικιάσεις μία GT350 για $17 την ημέρα και 17 cents το μίλι. Τα αυτοκίνητα αυτά είχαν διαφοροποιήσεις από τα υπόλοιπα 1966 GT350, κυρίως στον εξοπλισμό (ήταν φτωχότερα), στα καπάκια των κεντρών των ζαντών και φυσικά στο ότι πλέον ονομάζονταν GT350H. Κατ' άλλα είχαν τα ίδια μηχανικά και τις ίδιες επιδόσεις με τα υπόλοιπα GT350. Εκτός φυσικά από το μηχανικό 4αρι κιβώτιο, καθώς. Τα πρώτα 100 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν είχαν το χιροκίνητο 4αρι κιβώτιο (και ήταν όλα μαύρα με χρυσά stripes). Δυστυχώς οι ενοικιαστές τους ήταν φυσικά κάφτες με αποτέλεσμα να τα επιστρέφουν με τελειωμένους συμπλέκτες κτλ. Η λύση που δόθηκε ήταν όλα τα υπόλοιπα να εξοπλιστούν με αυτόματα κιβώτια. ;D Τελικά κατασκευάστηκαν 1001 κομμάτια. Από αυτά τα δύο ήταν πρωτότυπα. Τα υπόλοιπα 999 μοιράστηκαν ως εξής: 50 Candy Apple Red sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-snc7/299166_363796734981_8030642_n.jpg50 Wimbledon White www.flickr.com/photos/jacksnell707/6427734555/50 Sapphire Blue i181.photobucket.com/albums/x66/LeeAStewart/Muscle%20Cars/1966_shelby_gt350drivers_side_view.jpg50 Ivy Green www.investmentmotorcars.net/inventory/list_thumbnails/hertz.jpg799 Raven Black shnack.com/gallery/10/medium/1966_Shelby_GT350H.jpgΤα αυτοκίνητα αυτά ταλαιπωρήθηκαν όσο κανένα άλλο, και τελικά τα περισσότερα δεν υπάρχουν πλέον. Αυτό κάνει τους επιζήσαντες ποθητούς και πανάκριβους. Βέβαια τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι κλώνοι, όπως εξάλλου και πολλά GT350. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν θυμάμαι καλά το κιτ αυτό έχει στα μπροστά φτερά το σήμα της Mustang. Κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε (για την ακρίβεια τα 1966 GT350 λεγόντουσταν απλά Shelby GT350). Και πάλι λέω αν θυμάμαι καλά, καθώς θυμάμαι ένα παλικάρι από το modelclub που το είχε φτιάξει. Επίσης να θυμάσαι ότι φτιάχνεις ένα GT350 του 1966 (όπως όλα τα Hertz), οπότε ο κορμός του μοτέρ πρέπει να είναι βαμμένος ανοιχτό μπλε σαν τον παρακάτω: image.mustangmonthly.com/f/9430984/mump_0711_06_z+1966_shelby_gt350+engine_bay.jpgΊσως θέλεις να δεις και την αυθεντική μπροσούρα της εποχής για την GT350 (εκτός από τα χρώμματα και μερικές μικρές λεπτομέρειες, μιλάμε για το ίδιο αμάξι): www.oldcarbrochures.com/static/NA/Ford_%20Mustang/1966_Ford_Mustang/1966_Mustang_Shelby_GT_350_Spec_Sheet/1966%20Mustang%20Shelby%20GT%20350%20Spec%20Sheet-01.htmlwww.oldcarbrochures.com/static/NA/Ford_%20Mustang/1966_Ford_Mustang/1966_Mustang_Shelby_GT_350_Brochure/1966%20Mustang%20Shelby%20GT%20350-01.htmlstorm.oldcarmanualproject.com/ (μην ψαρώνεις με το 1965 που λέει, του 1966 είναι). Αυτά για τώρα. Αν χρειαστείς κάτι μου λες.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 2, 2012 10:37:21 GMT 2
Γιώργο ξεκίνησες με τα μακροβούτια φίλε! Αλλά είχες και "σωστές" βοηθούς! Άλλωστε τι είναι ένας χειρούργος χωρίς τις νοσκόμες του!!!!! Καλή συνέχεια φίλε! Πρόδρομε σε ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά, που μοιράζεσαι τις πολύτιμες ιστορικές σου γνώσεις! Είναι φοβερά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Nov 2, 2012 11:20:53 GMT 2
Φοβερός συνδυασμός χρωμάτων....Γιώργο έτσι κάντο...
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Nov 2, 2012 13:30:49 GMT 2
Πρόδρομε τι να πω??είσαι μεγάλος γνώστης!! οσο για σήμα της μάστανγκ το εχει πίσω από το μπροστινό φτερό και μπροστά από αυτό γράφει 289.ούτε αυτό υπάρχει ετσί?? για το χρώμα μάλλον το μάυρο, sorry georgenc (άσπρα έχω ήδη 3 στο ράφι) ’λεξ χωρίς τη βοήθειά τους δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα!!! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 2, 2012 13:46:10 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο,
Ωραίο θέμα... Εδώ θα συμφωνήσω με τον έτερο γιώργο για το χρώμα (λευκό ) και σαν δεύτερη επιλογή θα είχα το κόκκινο, αλλά παρ' όλα αυτά καλή επιτυχία με την επιλογή σου... Το μαύρο για μένα προσωπικά, ειναι από τα πιο δύσκολα χρώματα...Αλλά μην σε πτοεί καθόλου...
Καλή συνέχεια,
Αγάπιος
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 2, 2012 14:32:40 GMT 2
Aλέξανδρε και Γιώργο σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Θεωρώ ότι όταν μπορείς να βοηθήσεις πρέπει να το κάνεις. Με τη σειρά σας και εσείς εξάλλου μου έχετε δώσει πολύτιμες συμβουλές, και είμαι σίγουρος ότι θα μου δώσετε πολλές περισσότερες. Γιατί καλή η θεωρία, αλλά η πράξη είναι άλλο πράγμα.
Γιώργο ούτε το 289 υπάρχει στο αυθεντικό. Δυστυχώς δεν γνωρίζω γιατί υπάρχουνε στο κιτ. Ίσως να είναι ίδιο το καλούπι με την απλή έκδοση της fastback και για αυτό το λάθος. Πάντως ακόμα και στην δικιά τους φωτό έξω από το κουτί φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν σήματα καθόλου.
Για το χρώμα, απλά σου έδωσα επιλογές. ;D Προσωπικά τα Hertz μονάχα μαύρα τα έχω συνηθήσει και οι χρυσές γραμμές στα άλλα χρώμματα μου κάθωνται στο λαιμό.
Να ξέρεις βέβαια ότι στο στάνταρ εξοπλισμό ήταν μόνο τα stripes στο πλάι. Τα LeMans (δηλαδή οι χοντρές γραμμές στον ουρανό) ήταν εξτρά. Απλά από ένα σημείο και έπειτα φορέθηκαν σχεδόν σε όλα τα GT350. Επίσης προσωπικά δε με τρελαίνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι στους περισσότερους αρέσουν.
Ότι άλλο χρειαστείς μου λες. Ευχάριστη κατασκευή να έχεις, και να μας ενημερώνεις. ;D
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Nov 2, 2012 18:24:49 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 2, 2012 19:31:11 GMT 2
Πολύ όμορφο θέμα διάλεξες Γιώργο!!! Καλή αρχή, και από μένα! Απόστολος : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 2, 2012 19:36:36 GMT 2
Γιωργο, αν και δεν μου αρεσει το σιγκεκριμενο θεμα, οι αμερικανιες δλδ, σου ευχομαι καλη επιτυχια !!!!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Nov 3, 2012 10:42:28 GMT 2
φιλε Γιωργο καλημερα! καλη αρχη σου ευχομε! το αμαξι ειναι κουκλα,σιγουρα. το μοτερακι υπεροχο. μια ερωτηση,, ο ιμαντας? απο τι υλικο ειναι ?
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 3, 2012 13:32:47 GMT 2
Γιώργο πολύ όμορφη η κατασκευή του κινητήρα φίλε! το προχωράς πολύ όμορφα το θέμα! Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 3, 2012 16:15:19 GMT 2
Ωραίος ο κινητήρας, και πολύ όμορφο ΚΙΤ. Για να πώ την αλήθεια δεν γνώριζα για την συνεργασία Shelby - Hertz . Καλή φάση. Γιατί δεν γίνεται και τώρα κάτι αντίστοιχο... να νοικιάζουν ας πούμε κανά GT-40, 599ΧΧ ή κανά GT3RS βρε αδερφέ (με την ίδια χρέωση όμως 17$/μερα).. ;D ;D Καλή κατασκευή
|
|