georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 10, 2012 10:04:23 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Sept 10, 2012 11:30:38 GMT 2
Γιώργο καλημέρα! Καταρχάς να σου πώ ότι μου αρέσουν πολύ οι επιλογές μοντέλων που κάνεις, οπότε και το συγκεκριμένο δεν θα μπορούσε ν'αποτελεί εξαίρεση!! Διακρίνω μια προτίμηση και σε άλλα hobby η κάνω λάθος (surf,ski.....) Επίσης διακρίνω μια ευκολία χειρισμού στον ταχυτροχό, (ηλιοροφές,''τεμπέληδες''.......), πώς το κάνετε αυτό ρε παιδιά και μοιάζει σα να κρατάτε......στυλό...... Τώρα όσον αφορά το χρώμα του αμαξώματος η αλήθεια είναι ότι δεν ξετρελάθηκα με την απόχρωση (άσε που διακρίνεται και αρκετό orange peel......), όπως επίσης δεν συμφωνώ με το ολόμαυρο εσωτερικό (το ''αδικείς'' πολύ έτσι......). Προσωπικά θα επέλεγα ένα μεταλλικό χρώμα για το αμάξωμα και ένα λευκό (του πάγου) ή έστω ένα μπεζάκι για το ''σαλόνι''...... Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια σου εύχομαι φίλε μου....... Αλέξης
|
|
|
Post by rous74 on Sept 10, 2012 11:50:52 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο,
Εξαιρετική επιλογή θέματος ( είναι απο τ' αγαπημένα μου, το έχω φτιάξει παλαιότερα και δεν αποκλείεται να το ξαναφτιάξω) και με τις επεμβάσεις που βάλθηκες να κάνεις θα γίνει σούπερ ! Για το χρώμα του εσωτερικού συμφωνώ με τον Αλέξη (εγώ ούτως ή άλλως δεν συμπαθώ τα μαύρα εσωτερικά ) ένα μπεζάκι για μέσα θα ήταν κουφέτο ή έστω αφού το προτιμάς μαύρο τουλάχιστον η μοκέτα θα έλεγα να γίνει γκρί να σπάει η μαυρίλα... Για το χρώμα του αμαξώματος είμαι εν μέρει σύμφωνος καθώς χρυσό και volvo πάνε πακέτο αλλά θα έλεγα πιο ανοικτό, κάτι σαν το grigio ingrid που έχω βάψει την 575m και την 911 turbo αλλά λίγο πιο σκούρο... Επίσης το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έπαιζε πολύ σε μπορντώ, λευκό, και ένα περίεργο πράσινο... Μου άρεσαν πολύ οι επεμβάσεις σου, πιστεύω ότι θα γίνει πολύ δυνατό το volvo !
Kαλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 10, 2012 15:37:24 GMT 2
Γιώργο, πολύ ωραίο θέμα και οι επεμβάσεις super. Το πάτωμα δεν έχει επένδυση γιατί η κυρία Tamiya το έβγαλε αγωνιστικό, και μετά είπε να βγάλει μερικά φράγκα ακόμη, και έβγαλε την πολιτική έκδοση (ημιτελή από ότι φαίνεται). Εμένα το χρώμα μου αρέσει αρκετά. Για να σπάσει η μονοτονία του μαύρου, κάνε λίγο στεγνό πινέλο στα καθίσματα με tire black. (προσφέρονται έτσι όπως δίνονται με τις πτυχώσεις). Α και μην ξεχάσεις να λεπτύνεις τα σκι ;D ;D Καλή συνέχεια : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Sept 10, 2012 20:52:09 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Γιωργο και πολυ ωραιο θεμα!! : : Εγω θελω να φτιαξω το αγωνιστικο καποια στιγμη. Καλη συνεχεια! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Sept 10, 2012 22:47:59 GMT 2
Φοβερό αυτοκίνητο!!!! Για την ταπετσαρία και το Σαλόνι , οι Σουηδοι δεν φημίζονται για τις χρωματικές εξεζητημένες επιλογές θα έλεγα ότι είναι πιο άπλα τα πράγματα και κυριαρχεί κυρίως ο κάνονας ανοιχτό χρώμα αμαξώματος σκούρο σαλονι, και το αντίστροφο!!! Ωστόσο θα πρότεινα να δεις φώτο από εσωτερικά, ενδεικτικά www.mobile.de/ !!! Θα παρατηρήσεις ότι στις πόρτες εσωτερικά είχαν διχρωμία και γκρι σκούρα μοκέτα!! Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία για την μάρκα!!! Το εξωτερικό χρώμα μου αρέσει !!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 11, 2012 8:52:48 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια σας. Και μένα τελικά η τόσο μαυρίλα του εσωτερικού με χαλάει. Θα διορθωθεί... ;D
Σκέφτηκα να το κάτω άσπρο, αλλά τελευταία στιγμή μετάνιωσα και το έκανα χρυσό. Το πρόβλημα είναι ότι βγήκε λίγο πιο σκούρο απ'ότι ήθελα γι αυτό και δεν είμαι σίγουρος...
gtiaf γιατί να λεπτύνω τα Ski?
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 11, 2012 17:03:27 GMT 2
gtiaf γιατί να λεπτύνω τα Ski?Γιώργο, τα σκι στην 1/1 είναι από μόνα τους λεπτά σαν μαχαίρια... Τα 24άρια που έχεις, είναι αρκετά χοντρά και αν τα μεγαλώσεις 24 φορές θα μοιάζουν με σκαλιά του καθεδρικού του Αγίου Πέτρου ;D Οπότε τα λεπταίνεις και είσαι αρχηγός...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 12, 2012 10:58:30 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Καλή αρχή με το Volvo. Πολύ ωραία η ιδέα σου να προσθέσεις τα σκι!!! Το χρώμα είναι όμορφο, αλλά νομίζω ότι εάν ήταν πιο ανοιχτόχρωμο (όπως είπε και ο Ανδρέας) θα έδειχνε καλύτερα. Καλή συνέχεια φίλε! Απόστολος : :
|
|
|
Post by nektarios on Sept 13, 2012 10:40:45 GMT 2
Φίλε Γιώργο, καλή αρχή και από μένα! Η σκρατσιά με τον "τεμπέλη" μού άρεσε πολύ! : : : : Για το χρώμα: όμορφο είναι, αλλά μήπως είναι κάπως εξεζητημένο για όχημα της συγκεκριμένης κατηγορίας; Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο χρώμα είναι αυτό που αρέσει σ' εσένα!
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 13, 2012 11:37:01 GMT 2
Γιώργο, αν και μή οπαδός των Volvo, ομολογώ οτι το "850" είναι απο τα λίγα που συμπαθώ (μιλώ σαν πραγματικό αυτοκίνητο). Θα συμφωνήσω στις χρωματικές επιλογές σου, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό, θα συμφωνήσω όμως και με τους υπόλοιπους φίλους στο να "σπάσεις" το μονότονο μαύρο με κάποιες γκρί αποχρώσεις - κυρίως στην κονσόλα και στις πόρτες. Αν μου επιτρέπεις ενα μικρό tip για τα δερμάτινα καθίσματα...βάψτα μαύρα ματ και κάνε "στεγνό πινέλο" με payne grey στις πτυχώσεις και όπου "τρίβεται" με το σώμα του καθίμενου. Επόμενο βήμα και αφού στεγνώσουν ολα καλά πέρνα ενα καλό χέρι gloss βερνίκι ώστε να τα σφραγίσεις και ν' αποκτήσουν υφή και βάθος Καλή συνέχεια : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 14, 2012 10:22:45 GMT 2
Έγιναν κάποιες ακόμα δουλίτσες... Βάφτηκαν τα πλάισια στα τζάμια και τα πίσω φωτιστικά, η μάσκα, μπήκαν οι χαλκομανίες τους και αλλάχτηκε το χρώμα στο εσωτερικό. Και τώρα ξεκινάει το δράμα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρω αερογράφο... Όταν το έβαψα επειδή το σπρέυ ήταν ξεχασμένο στο ράφι δεν ξέρω απο πότε, έκανα πρώτα μια εφαρμογή σε φύλλο πλαστικού...το περασα αστάρι, το χρώμα και μετά βερνίκι και έκατσαν πολύ ωραία με πολύ ωραίο απότέλεσμα. ΄Έτσι λοιπόν προχωρησα και στο Volvo, αλλά δυστυχώς με άσχημα αποτελέσματα. Το χρώμα έστρωσε όπως είδατε στις φωτογραφίες μια χαρά και με το που το πέρασα βερνίκι, έγινε όλο σαν ζεβρα. Λέω δεν πειράζει, θα αγοράσω ένα άλλο σπρέυ, με πιο ανοικτή απόχρωση, θα το τρίψω για να φύγει το παλιό χρώμα και θα είμαστε μια χαρά... Όντως έτσι και έγινε και ήταν μια χαρά το αποτέλεσμα... Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν θέλει να τελείωσει... Όταν ξεκίνησα τα βαψίματα είπα να κολλήσω πρώτα την αεροτομή για να βαφτεί πάνω στο αμάξωμα. Την κόλλησα μια χαρά, τελείωσα με τα βαψίματα και όταν πήγα να βάλω τα πίσω φωτιστικά με το τζάμι δεν έμπαινε γιατι ήταν η αεροτομή!!!!!!!!!!!!!!! Προσπάθησα με το Dremel να την φάω απο την κάτω πλευρά για να χωρέσει το τζαμι, με αποτέλεσμα να μου μείνει στα χέρια. : : Λέω δεν πειράζει, θα την κολλήσω, θα στοκάρω την ένωση και θα την ξαναβάψω... Αφου την στοκαρα, έτριψα κτλ, μόνωσα όλο το υπόλοιπο αμάξωμα για να μην το ξαναβάφω. Το έιχα περάσει και βερνικι. Αφού τελείώσε και η αεροτομή, πάω να βγάλω τις ταινίες και μαζι τους έβγαινε και το χρώμα... : : : : : : Η επόμενη κίνηση μου ήταν να το πετάξω στο τοίχο, βέβαια δεν έσπασε.... Το άφησα 2 ημέρες ηρέμησε-ηρέμησα και ξεκίνησα εργασίες τριψίματος μήπως και το σώσω. Το έχω περάσει 3 φορές ασταρι και το έχω τρίψει άλλες 13 φορες και προχωρώ όσο έχω υπομονή. Το επόμενο στάδιο είναι να ξαναμπέι στο κουτί του και γίνει το πειραματόζωο μου... Το ασπρο mazda mx5 που έιχα φτιάξει δεν με είχε κουράσει τόσο....
|
|
|
Post by alex78 on Sept 14, 2012 12:42:14 GMT 2
Γιώργο καλημέρα! Η δουλειά σου μου αρέσει πολύ φίλε!! : : Το χρώμα του αμαξώματος έστρωσε καταπληκτικά, το μασκάρισμα των τζαμιών τέλειο και το εσωτερικό σαφώς έδειξε καλύτερο με τις χρωματικές πινελιές που πρόσθεσες! Επειδή το ''850'' διαθέτει τεράστια ''μπανιέρα'' ίσως να ήθελα να έβλεπά και ένα flocking......αλλά όπως και να έχει έκανες πολύ καλή και ποιοτική δουλειά!! Η αγορά αερογράφου-κομπρεσσέρ μπορεί να σου φαίνεται......''αναγκαίο κακό'', αλλά θεώρησε τη ως μοντελιστική επένδυση, θα σου ''λύσει τα χέρια'' με τις επιλογές που μπορεί να σου προσφέρει...... Η Volvo πάντως έχει παθητική ασφάλεια και στην 1/24 έτσι, δεν εξηγείται αλλιώς ότι έγινε ''πετούμενο''και δεν έπαθε τπτ....... ;D Κάλη συνέχεια φίλε μου....... Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Sept 14, 2012 13:03:58 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Μην χαλιέσαι, δεν είναι στο χέρι του να μη πετύχει το volvo... ηρέμησε και όλα θα γίνουν... Την αγορά κομπρεσέρ αερογράφου πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε γιατί θα σου λύσει τα χέρια ! Καλά έκανες και άλλαξες τους χρωματισμούς στο εσωτερικό, πιστεύω όμως ότι τα καθίσματα γυαλίζουν υπερβολικά. Με gloss ή σατινέ χρώμα τα πέρασες ? Επίσης πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να ξεκινήσεις να κάνεις και flocking και πίστεψε με θα σου λύσει και αυτή η τεχνική τα χέρια...
Πάντως μην απογοητεύεσαι, η προσπάθεια είναι πολύ καλή, συνέχισε και θα τα καταφέρεις !
Καλή συνέχεια !
|
|
|
Post by nektarios on Sept 14, 2012 14:03:09 GMT 2
Συμφωνώ σε όλα με τον Ανδρέα! : : Νομίζω οτι η προσπάθειά σου είναι πολύ καλή, και στο τέλος θα έχει αντίστοιχο αποτέλεσμα! : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 15, 2012 19:31:27 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Μην το βάζεις κάτω... Οι στραβές στον μοντελισμό είναι αναπόφευκτες! Απόστολος : :
|
|