nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Nov 11, 2011 15:33:52 GMT 2
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Nov 11, 2011 15:59:26 GMT 2
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Nov 11, 2011 16:09:10 GMT 2
2o update: Οι εργασίες αφορούν κατά κύριο λόγο το πάτωμα, αλλά αρκετά πράγματα έγιναν και στο εσωτερικό. Οι χρωματικές επιλογές λόγω έλλειψης χρόνου βασίστηκαν σχεδόν αποκλειστικά στις οδηγίες του κιτ. Στο εσωτερικό, βάφτηκε η μπανιέρα με τα Steel Η18 και Middle Stone Η71 της Gunze, Silver No11 και Grey Matt No27 της Humbrol, και το Flat Black XF-1 της Tamiya. Προς το παρόν, με λεπτό φύλλο πλαστικού έγινε προσπάθεια να αναδειχτούν ρεαλιστικότερα οι εμπρός ταπετσαρίες και αν βρεθεί χρόνος και κουράγιο θα γίνει το ίδιο και για τις πίσω. Απομένουν τα καθίσματα και οι ζώνες για να κολληθούν όλα μαζί. Το πάτωμα, αφού πρώτα φάρδυναν οι θόλοι με φύλλο πλαστικού και στόκο για να κλείσουν τα κενά με το αμάξωμα, ψεκάστηκε με Flat Black XF-1 και White Flat XF-2 της Tamiya και έπειτα με Matt Humbrol βερνίκι. Στην εξάτμιση, κόπηκε η απόληξή της και προστέθηκε μεταλλικό σωληνάκι (από ηλεκτρολογικό ακροδέκτη καλωδίων) για καλύτερη απόδοση του βάθους, και αφού στοκαρίστηκε στο σημείο συγκόλλησης, ψεκάστηκε με Pale Burnt Metal της Alclad. Τα προστατευτικά κινητήρα και πίσω διαφορικού είναι κι αυτά έτοιμα να τοποθετηθούν. Τέλος, ολοκληρώθηκε το ταμπλώ, με μοναδικές extra προσθήκες το "μαγικό κουτί" της Marelli (από φύλλο πλαστικού) και τον κόκκινο διακόπτη της αυτόματης πυρόσβεσης. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Nov 11, 2011 16:17:40 GMT 2
3ο update: Τοποθετήθηκαν καθίσματα, ζώνες, ταμπλώ και κλωβός, ολοκληρώθηκε το εσωτερικό της integrale και παραθέτω μερικές φωτογραφίες. Πλέον απομένει το κρίσμο στάδιο του αμαξώματος. Ελπίζω να έχουμε καλά και... γρήγορα ξεμπερδέματα. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2011 18:36:24 GMT 2
Νάκη το εσωτερικό πολύ ωραίο και αληθοφανές... Για τις ζώνες δοκίμασε το λευκοπλαστ (βαμμένο με απλό μαρκαδόρο)...Αν και ξέρω ότι οι πόρπες τις Hasegawa, είναι λίγο στενές και δεν περνάει εύκολα το λευκοπλαστ. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι η καλύτερη επιλογή...
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Nov 14, 2011 12:06:45 GMT 2
Γιώργο όντως το λευκοπλάστ σε αυτές τις πόρπες ήταν αδύνατον να περάσει. Σκέφτηκα να το κολλήσω πάνω στο υπάρχον υλικό στο τέλος, αλλά πιστεύω θα γινόταν πολύ άσχημο και χοντροκομμένο. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Το αμάξωμα περάστηκε με λευκό αστάρι και στη συνέχεια με το λευκό gloss της Tamiya, και σειρά πήραν οι χαλκομανίες. Δυστυχώς οι φόβοι επαληθεύτηκαν. Ενώ οι μικρές χαλκομανίες φάνηκαν σε καλή κατάσταση και κολλήθηκαν χωρίς πολλά προβλήματα, οι μεγάλες (πλαϊνές) διαλύθηκαν σε αρκετά κομμάτια με το που μπήκαν στο νερό. Έγινε ύστατη προσπάθεια με αρκέτο βελτιωτικό να τοποθετηθούν ενωμένα αλλά η κατάσταση δεν σωζόταν με τίποτα. Η καρτέλα είχε σκαναριστεί προληπτικά αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κουράγιο για συνέχεια. Το αμάξωμα μπήκε ήδη σε fornet και θα μπει στη λίστα αναμονής. Ίσως δε, να βαφτεί λευκό και να ολοκληρωθεί χωρίς καθόλου αυτοκόλλητα. Στον πάγκο θα περάσει νέο project (R8) για να αλλάξει λίγο η διάθεση. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Nov 14, 2011 16:01:31 GMT 2
Πολυ ωραιο το εσωτερικο,κριμα που σου ετυχε η στραβη με τις χαλκομανιες.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 14, 2011 21:04:01 GMT 2
Νακη πολυ ομορφο το εσωτερικο!! Κριμα για τις χαλκομανιες....Το εχω ξανακουσει για τις συγκεκριμενες.... Ευτυχως εγω δεν αντιμετωπισα προβλημα Αφησε την λευκη!! Συνεχιζει να ειναι κουκλα
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Nov 15, 2011 7:38:29 GMT 2
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Nov 15, 2011 23:07:26 GMT 2
Βαγγέλη, Χρήστο, σας ευχαριστώ! Σταύρο ευχαριστώ για τα links, είχα σκεφτεί από την αρχή να πάω προς τα εκεί αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα θα κάνω ένα κουράγιο και θα την τελειώσω αφήνοντάς την λευκή..
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 16, 2011 22:09:24 GMT 2
Δεν πειράζει νάκη... Και λευκή κούκλα θα είναι... Καλά τελειώματα!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Nov 18, 2011 21:11:52 GMT 2
Κριμα για τις χαλκομανιες φιλε Νακη αλλα μην μασας...Λευκη οπως λενε και τα παιδια πιο πανω και καθαρισες, μια χαρα θα γινει...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 4, 2011 23:03:54 GMT 2
Χαίρε! Το εσωτερικό πολύ καλό, λεπτομερειακό και αληθοφανές, αν και εμένα με ενθουσίασε πιο πολύ η απόληξη της εξάτμισης! Για τις χαλκομανίες είναι πράγματι πολύ κρίμα! Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι χαλκομανίες της Tamiya είναι μερικές φορές απλά απαράδεκτες. Εγώ έπαθα κάτι παρόμοιο με μια F1 (Honda MP4/5), όπου ο χρόνος για να στρώσω την - απίστευτα λεπτή και ευαίσθητη - χαλκομανία ήταν μόλις 3-4 δευτερόλεπτα! Νομίζω οτι, για χάρη της δουλειάς που έχεις ήδη κάνει, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις με τις χαλκομανίες της S27. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξεις!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 4, 2011 23:08:18 GMT 2
Διόρθωση: το κιτ σου ήταν της Hasegawa, αλλά εγώ μπερδεύτηκα και νόμισα οτι ήταν της Tamiya. Συγγνώμη! :-(
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Dec 5, 2011 9:06:41 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Η κατασκευή έχει παγώσει προσωρινά αλλά πιστεύω να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα. Η οριστική απόφαση είναι λευκή χωρίς χαλκομανίες για να προστατέψουμε και λίγο τα νεύρα μας.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 30, 2011 7:39:19 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Η κατασκευή έχει παγώσει προσωρινά αλλά πιστεύω να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα. Η οριστική απόφαση είναι λευκή χωρίς χαλκομανίες για να προστατέψουμε και λίγο τα νεύρα μας. Πολύ όμορφη η κατασκευή σου μέχρι εδώ και κρίμα που έγινε έτσι με τις χαλκομανίες.. Καλή επιτυχία με τη συνέχεια όπως και αν επιλέξεις να την κάνεις... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|