|
Post by rous74 on Sept 25, 2012 13:01:51 GMT 2
Για το orange peel που αναφέρεις Κώστα πιστεύω οτι εμφανίστηκε στο αμάξωμα επειδή η επιφάνεια βαψίματος είναι μεγαλύτερη απ' ότι στους προφυλακτήρες που έβαψες χωριστά απο το αμάξωμα...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 25, 2012 13:07:53 GMT 2
Γιωργο πιστευεις οτι η διαδικασια που περιγραφεις, μπορει να εφαρμοστει στην περιπτωση μου ? Εχω βαψει με zero paint και μετα με βερνικι Β513. Δεν μπορω να καταλαβω πως εμφανιστηκε orange peel... στο αμαξωμα και οχι στους προφυλακτηρες Λες να δοκιμασω να το διορθωσω ? Κώστα, φυσικά κι εφαρμόζεται, αλλά όχι τώρα που το έχεις τελειώσει και κλείσει. Η διαδικασία γυαλίσματος γίνεται πριν μπουν τα φώτα, τζάμια και λοιπές λεπτομέρειες. Στο έγραψα για να το έχεις υπόψη στο επόμενο. Το Β513 είναι πολύ ανθεκτικό στο τρίψιμο (ιδίως αν το αφήσεις μερικές μέρες, να ολοκληρωθεί η χημική αντίδραση που εκτελείτε. Το χρώμα είναι "ενεργό" κι αφού στεγνώσει.) Γενικά, το orange peel εμφανίζεται, πιο εύκολα, σε μεγάλες επίπεδες επιφάνειές (π.χ. καπό, ουρανός) από ότι σε καμπύλες (π.χ. προφυλακτήρες, φτερά, καθρέπτες) και έχει να κ΄νει με την απόσταση ψεκάσματος, την αραίωση (όχι στη περιπτωσή σου, αφού το χρώμα ήταν έτοιμο) και την πίεση. Γενικά, ψεκάζω τα wet χέρια, με πολύ χαμηλή πίεση και από κοντά (για να μην στεγνώσει το χρώμα πριν φτάσει στο μοντέλο - κάτι που δημιουργεί orange peel), αλλά είναι προσωπική πατέντα. Πιθανόν κάποιοι θα έχουν διαφορετική μέθοδο. Επίσης δεν με ενδιαφέρει τόσο η εμφάνιση orange peel, γιατί ότι και να γίνει θα το γυαλίσω (με την διαδικασία που διάβασες στη σχετική τεχνική) και θα εξαλειφθεί. Τέλος, μια τεχνική που έχω δημοσίευση είναι να ψεκάζεις μετά το wet χέρι σκέτο διαλυτικό, τόσο ώστε να είναι στο όριο του να τρέξει. Στο B513, για αυτή τη δουλειά κάνει το laquer thinner της tamiya (και της gunze φαντάζομαι -δεν το έχω τσεκάρει γιατί δεν το έχω). Αλλά, δεν είναι πολύ έντονο στο μοντέλο σου. Για τη συζήτηση και ενημέρωση τα γράφω, περισσότερο. Είναι πολύ όμορφη φίλε.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 27, 2012 9:02:28 GMT 2
Κώστα, καλημέρα! Έγινε πολύ όμορφη! Μου άρεσαν ιδιαίτερα ο χρωματικός συνδυασμός του εσωτερικού, η λεπτομέρεια στο σασί, οι ζάντες και το εξωτερικό γυάλισμα! Συγχαρητήρια! : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 27, 2012 12:45:51 GMT 2
Κώστα, πανέμορφη κατασκευή και πάρα πολύ ωραία γυαλισμένη!!! Περισσότερο όμως μου άρεσε το εσωτερικό και οι κίτρινες ζώνες. Πολύ ωραία λεπτομέρεια...
Μπράβο!!!
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Sept 28, 2012 1:26:23 GMT 2
Νεκταριε και Γιωργο σας ευχαριστω.
Νομιζω οτι το σαλονι πετυχε, λογο των ακραιων χρωματικων αντιθεσεων.
Το εξωτερικο γυαλισμα ομως, εχει πετυχει σε ποσοστο 80% απ'αυτο που θα ηθελα. Σκεφτομαι να το δουλεψω λιγο ακομα ... θα δουμε.
|
|