|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 17:35:31 GMT 2
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jul 17, 2012 19:06:57 GMT 2
Ανδρεα εχω βαρεθει να σε συγχαιρω για τις κατασκευες σου!!! πραγματικα δειχνει κουκλα!!
θα ηθελα να μου πεις σε παρακαλω και την γνωμη σου για τα carbon decals της crazy modeller δεν τα εχω χρησιμοποιησει και θα ηθελα την γνωμη σου!
ευχαριστω!!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2012 21:25:24 GMT 2
Ανδρέα είναι πραγματικά κούκλα, είσαι Yamah-άκιας φίλε και φαίνεται..... Μερικές απορίες αν μου επιτρέπεις: - Τα ZP ψεκάζονται απο την ανοιχτόχρωμη στήν σκουρόχρωμη απόχρωση ή δεν παίζει κάποιο ρόλο (δλδ στην προκειμένη περίπτωση ψέκασες πρώτα κίτρινο και ύστερα το μπλέ)? - Γιάτι δεν επιλέγεις 2Κ βερνίκι παρα μόνο της Gunze? - Αν θέλεις πές μας δυό λόγια για το βάψιμο της εξάτμισης και το ''μυστικό'' εφαρμογής των ''Camel'' στα πλαινά fering? Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 21:33:14 GMT 2
Παναγιώτη φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου... Τα carbon της crazy modeller είναι κατα τη γνώμη μου εξαιρετικά ! Κουμαντάρονται πολύ πιο εύκολα απο τα studio 27 και στρώνουν καλύτερα με το βελτιωτικό.
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2012 21:44:02 GMT 2
Αλέξη φίλε μου τα σχόλια σου είναι πάντα κολακευτικά και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό !!! Στην περίπτωση των χρωμάτων που αναφέρεις ότι βλέπεις μπλέ είναι χαλκομανία. Μόνο το κίτρινο είναι βαμένο ! Για το βερνίκι απλά το έχω βολευτεί και πιστεύω ότι κάνει και καλή δουλειά και γι' αυτό επιμένω στο συγκεκριμένο... Για τα πλαινά camel δεν υπάρχει κάποιο μυστικό... Απλά οι χαλκομανίες είναι καταπληκτικές και με βελτιωτικό και μπατονέτα ή πινελάκι στο στρώσιμο γίνεται σχετικά εύκολα η δουλειά. Για τις εξατμίσεις που ρωτάς είναι μια σχετικά πολύπλοκη διαδικασία με alclad χρώματα... Δηλαδή... αστάρι, μετά μαύρο γυαλιστερό σμάλτου μετά chrome της alclad και μετα μια σειρά χρωμάτων της ίδιας εταιρείας ειδικά για εξατμίσεις...Θα βρώ τους κωδικούς και θα τα αναλύσω σε επόμενο πόστ...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2012 23:23:06 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα, όπως πάντα εξυπηρετικότατος και κατατοπιστικότατος φίλε μου!! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 18, 2012 2:51:17 GMT 2
Ανδρεα ειναι πολυ ομορφη!!! Συγχαρητηρια φιλε μου!!
|
|
|
Post by rous74 on Jul 18, 2012 12:08:48 GMT 2
Χρηστάρα σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το σχόλιο σου !!!
|
|
|
Post by rous74 on Jul 18, 2012 12:49:55 GMT 2
Aλέξη δεν ξέχασα την εκρεμότητα με τις εξατμίσεις οπότε έχουμε και λέμε... Αφού όπως είπα και πιο πάνω βάψουμε με αστάρι, μαύρο γυαλιστερό σμάλτου και chrome της alclad σειρά έχουν κάποα χρώματα της alclad ειδικά για τις εξατμίσεις... Η σειρά που βάφω εγώ είναι η εξής: Πρώτα με το hot metal blue δίπλα και σχεδόν ν' ακουμπάει hot metal red μετά ανάμεσα στα δύο hot metal violet και τέλος δίπλα απο το hot metal red και να σβήνει το candy liquid bronze. Tέλος επιλεκτικά σε κάποια σημεία τονίζω με burnt metal επίσης της alclad. H μαγκιά που χρειάζεται σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα ομαλά σβησίματα των χρωμάτων και η ανάξειξη των νέων αποχρώσεων που κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα... Η διαδικασία δεν είναι εύκολη και απαιτεί εξικίωση... Μου έχει συμβεί να βάψω και να ξεβάψω αρκετές φορές μια εξάτμιση μέχρι να πετύχω ρεαλιστικό αποτέλεσμα ! Για τυχόν επιπλέον απορίες είμαι στη διάθεση σας...
ΥΓ. Αλέξη αναφορικά με αυτό που ρώτησες για το ποιό χρώμα βάφουμε πρώτο, το σκούρο ή το ανοικτό, άσχετα με την περιπτωσή μας που ήταν το μπλέ χαλκομανία εάν δεν ήταν θα βάφαμε πρώτα το κίτρινο και μετά το μπλέ... Αρκεί να σκεφτείς ότι το κίτρινο πάνω σε λευκό αστάρι και το κίτρινο πάνω σε γκρί αστάρι δίνουν διαφορετική απόχρωση κίτρινου... Πόσο μάλλον πάνω στο μπλέ... πολύ απλά θα χρειαζόσουν κάτι δεκάδες χέρια για να στρώσει το κίτρινο, αν έστρωνε ποτέ...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2012 22:50:26 GMT 2
H αλήθεια είναι ότι η όλη διαδικασία διαβάζεται λίγο πολύπλοκη, επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται πειραματισμός και εξοικείωση, όπως και να χει σ' ευχαριστώ ειλικρινά που μοιράζεσαι τις γνώσεις και τις τεχνικές σου μαζί μας! : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 19, 2012 10:57:35 GMT 2
Αλέξη το καταλαβαίνω οτι σου ακούγονται αρκετά πολύπλοκα όλα αυτά και έτσι μου ακούγονταν και μένα λίγα χρόνια πρίν αλλά με τους συνεχείς πειραματισμούς έφτασα σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο απ' ότι βρισκόμουν πρίν...
ΥΓ. Δεν μένεις και κοντά ρε παιδί μου για να σου έδειχνα κάποια πράγματα, γιατί με τα ποστ και τα τηλέφωνα δεν γίνεται δουλειά...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 19, 2012 22:23:38 GMT 2
ΥΓ. Δεν μένεις και κοντά ρε παιδί μου για να σου έδειχνα κάποια πράγματα, γιατί με τα ποστ και τα τηλέφωνα δεν γίνεται δουλειά... Υπομονή μέχρι το φθινόπωρο που επιστρέφω Αθήνα, το πατρικό μου είναι στο Μαρούσι, δυό βήματα δλδ απο Κηφισιά και άλλα τόσα απο Χαλάνδρι..... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 20, 2012 8:27:29 GMT 2
Υπομονή μέχρι το φθινόπωρο που επιστρέφω Αθήνα, το πατρικό μου είναι στο Μαρούσι, δυό βήματα δλδ απο Κηφισιά και άλλα τόσα απο Χαλάνδρι..... Αντε γυρνα ρε γείτονα πισω.....
|
|
|
Post by rous74 on Jul 20, 2012 11:43:51 GMT 2
’ντε περιμένω Αλέξη... Το χαλάνδρι γιατί το αναφέρεις ? και εγώ Κηφισιά είμαι... Οπότε με μια διαδρομή έχεις φτάσει και στους δυο μας ! Δεν νοικιάζουμε και κανένα χώρο κοινό, να τον μετατρέψουμε σε κέντρο μοντελιστικών εφαρμογών ? Τότε να δείς παραγωγή μοντελιστικών κατασκευών που θα έχουμε...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 20, 2012 21:10:59 GMT 2
Αντε γυρνα ρε γείτονα πισω..... Γιώργο με το καλό να συναντηθούμε φίλε...... : : ’ντε περιμένω Αλέξη... Το χαλάνδρι γιατί το αναφέρεις ? και εγώ Κηφισιά είμαι... Οπότε με μια διαδρομή έχεις φτάσει και στους δυο μας ! Δεν νοικιάζουμε και κανένα χώρο κοινό, να τον μετατρέψουμε σε κέντρο μοντελιστικών εφαρμογών ? Τότε να δείς παραγωγή μοντελιστικών κατασκευών που θα έχουμε... Ωραία ιδέα Ανδρέα μακάρι όμως να ήταν και εφαρμόσιμη, αλλά θα δουμε πως θα τα βολέψουμε.... ;D Το Χαλάνδρι δεν γράφτηκε τυχαία, εκεί κατοικεί μια σεβάσμια προσωπικότητα που τυχαίνει να είναι και ο μοντελιστικός μου μέντορας Ανδρέα, πρώτα επίσκεψη εκεί και μετά όλα τ'άλλα μην ξεχνιόμαστε κιόλας..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 21, 2012 9:44:01 GMT 2
Νόμιζα ότι μπερδεύτηκες... Μάλλον θα εννοείς τον Σταύρο, δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιος άλλος... Είναι όντως μια σεβάσμια προωπικότητα... ακόμα τον θυμάμαι στην έκθεση με όλα τα φωτογραφικά του σύνεργα να απαθανατίζει τις μοντελιστικές κατασκευές ! Ανυπομονώ και φέτος να τον δώ, και αυτόν και την tyrell σε περίοπτη θέση !!!
|
|