Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 8, 2012 17:45:25 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Κατόπιν παράκλησης φίλου, το επόμενο μοντέλο θα είναι: Θα παρακαλούσα - επειδή έχω αρκετό χρόνο να ασχοληθώ με κιτ auto - οποιαδήποτε συμβουλή και βοήθεια θα είναι τουλάχιστον απαραίτητη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω. Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 8, 2012 19:19:08 GMT 2
Σπύρο, ένα μοντελιστής της ποιότητας σου δεν θα έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε... Κάνε δοκιμαστικές εφαρμογές, γιατί το κιτ αφήνει κενό στους πίσω θόλους, που φαίνεται από το εσωτερικό (η μπανιερά του σαλονιού είναι μάλλον στενή), αν θυμάμαι καλά φυσικά... Καλή επιτυχία : :
|
|
|
Post by rawshooter on Jul 8, 2012 20:33:46 GMT 2
Καλή αρχή Σπύρο Πριν πολλά πολλά χρόνια είχα πετύχει στο Λονδίνο εναν παππούλη μερακλή, που οδηγούσε ενα τέτοιο σε κίτρινο χρώμα και έκανε απίστευτο ήχο
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 8, 2012 22:10:59 GMT 2
Κύριοι ευχαριστώ πολύ
Γιώργο θα το προσέξω το κιτ έχει πολλά χρονάκια στην πλάτη του.
Σπύρος
|
|
|
Post by alex78 on Jul 9, 2012 0:49:33 GMT 2
Σπύρο καλή αρχή και απο μένα! Μόνο και μόνο που θ' ασχοληθείς με τετράτροχο αποτελεί.....είδηση!! ;D Αλέξης
|
|
|
Post by nektarios on Jul 9, 2012 9:25:27 GMT 2
Φίλε Σπύρο, καλή αρχή και καλή επιτυχία και από μένα! Σ' αυτό που λέει ο Γιώργος για δοκιμαστικές εφαρμογές, δώσε προσοχή, γιατί είναι πολύ σημανικό ακόμη και για την ίδια την ολοκλήρωση του μοντέλου! Εγώ έχω φτιάξει το αντίστοιχο κιτ του Honda S-800 της ίδιας σειράς, και ο Γιώργος το είδε από κοντά... Θα πω μόνο, οτι ο σχολιασμός του Γιώργου είναι πολύ κομψός και συγκρατημένος, καθώς στην πραγματικότητα τα πράγματα με την εφαρμογή των περισσότερων κομματιών [ενδεικτικά αναφέρω τα εσωτερικά των θυρών, τους τροχούς, ακόμη και το ταμπλώ!] είναι πολύ χειρότερα... Εννοείται βεβαίως οτι, με τις δικές σου ικανότητες και με αρκετή προσοχή, όλα θα γίνουν άψογα! : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 9, 2012 20:50:07 GMT 2
Νεκτάριε σευχαριστώ . Ήδη έχω βρεί κάποια προβλήματα εφαρμογής. Αλλά ο καλός ο μάστορας στα δύσκολα φαίνεται.
Σπύρος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 10, 2012 8:59:12 GMT 2
Σπύρο καλή αρχή!!! Ενδιαφέρον κιτάκι...
Εχεις σκεφτεί τι χρώμα θα το κάνεις?
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 11, 2012 19:38:48 GMT 2
Σπύρο καλή αρχή!!! Ενδιαφέρον κιτάκι... Εχεις σκεφτεί τι χρώμα θα το κάνεις? Σκέφτομαι κόκκινο με μαύρη οροφή Σπύρος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 12, 2012 8:47:59 GMT 2
Ωραίο θα γίνει...
|
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 12, 2012 21:02:37 GMT 2
Σπύρο, ένα μοντελιστής της ποιότητας σου δεν θα έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε... Κάνε δοκιμαστικές εφαρμογές, γιατί το κιτ αφήνει κενό στους πίσω θόλους, που φαίνεται από το εσωτερικό (η μπανιερά του σαλονιού είναι μάλλον στενή), αν θυμάμαι καλά φυσικά... Καλή επιτυχία Γιώργο πολύ καλά θυμάσαι. Έχει απαίσιες εφαρμογες και πολλά σημάδια απο το καλούπι. Τι γίνεται ρε παιδί μου ... όλα τα χρέπια εγω θα τα φτιάξω;;; Σπύρος
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 12, 2012 21:03:49 GMT 2
Φίλε Σπύρο, καλή αρχή και καλή επιτυχία και από μένα! Σ' αυτό που λέει ο Γιώργος για δοκιμαστικές εφαρμογές, δώσε προσοχή, γιατί είναι πολύ σημανικό ακόμη και για την ίδια την ολοκλήρωση του μοντέλου! Εγώ έχω φτιάξει το αντίστοιχο κιτ του Honda S-800 της ίδιας σειράς, και ο Γιώργος το είδε από κοντά... Θα πω μόνο, οτι ο σχολιασμός του Γιώργου είναι πολύ κομψός και συγκρατημένος, καθώς στην πραγματικότητα τα πράγματα με την εφαρμογή των περισσότερων κομματιών [ενδεικτικά αναφέρω τα εσωτερικά των θυρών, τους τροχούς, ακόμη και το ταμπλώ!] είναι πολύ χειρότερα... Εννοείται βεβαίως οτι, με τις δικές σου ικανότητες και με αρκετή προσοχή, όλα θα γίνουν άψογα! Νεκτάριε έχεις απόλυτο δίκιο.. Χρέπι κατηγορίας ΑΑ Σπύρος
|
|
|
Post by procrossaro on Jul 13, 2012 23:50:43 GMT 2
Μου ξύνεις πληγές... Στην Ελλάδα υπήρξε ένα S800. Μόνο ένα. Δεν γνωρίζω πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του, όμως όσα γνωρίζω θα τα γράψω. Πιθανότατα δε θα ενδιαφέρουν τους περισσότερους, οπότε προειδοποιώ από τώρα. ;D Και όμως, στην Ελλάδα βρέθηκε ένα από τα 3131 S800 που παρήχθησαν μεταξύ 1965 με 1969. Για την ακρίβεια ένα από τα περίπου 300 αριστεροοτίμονα. Και μάλιστα δεν ήρθε ως μεταχειρισμένο, αλλά ολοκαίνουργιο. Εκτός όλων αυτών, έκανε και την εμφάνιση του σε μία πολύ γνωστή ελληνική ταινία. Το οδηγούσε ο συγχωρεμένος Αλέκος Τζανετάκος στην ταινία "Ο Γίγας Της Κυψέλης" του 1968. www.veoh.com/watch/v19868154FzB4yjFhΑπό το 02:30 έως και το 03:50 μπορείται να το θαυμάσετε. Και αυτό κόκκινο, με μαύρο εσωτερικό αν θυμάμαι καλά. Τελευταίες πληροφορίες το θέλανε εγκαταλελειμένο κάπου στο Παγκράτι, πριν από χρόνια, και έπειτα από εκεί στα σκουπίδια. Αυτό πιστεύανε και όλοι όσοι υποτίθεται το γνωρίζανε, ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζανε. Τελικά κατάφερα να διαψεύσω τις φήμες. Κάποια στιγμή κατάφερα να επισκεπτώ το μουσείο "ΦΑΕΘΩΝ", μέσα στο 2011. Δυστυχώς ήταν οι αρχές του 2011, και μόλις δύο ή τρεις μήνες μετά την αρχή της στρατιωτικής μου θητείας. Αφού ολοκλήρωσα την ξενάγηση μέσα (και έσπασα πλάκα με τα ποιηματάκια που είχε μάθει η ξεναγός και τις ασυναρτησίες του Χρυσανθακόπουλου), έριξα μία καλύτερη ματιά έξω, σε κάτι σκεπασμένα αυτοκίνητα. Ανάμεσα τους βρήκα αυτό: Και ναι, ήταν αυτό, το ένα, το μοναδικό. Αμέσως ρώτησα αν πωλείται, και η απάντηση ήταν καταφατική. Για 5000Ε. Όπως καταλαβαίνεται ώντας λογικός άνθρωπος και ξέρωντας ότι είχα ακόμα περίπου 9 μήνες θητείας και άγνωστο χρονικό διάστημα ανεργείας, αποφάσισα να μην κάνω αντιπρόταση. ’ργησα όμως να το μοιραστώ με δύο φίλους TOYOTAκηδες, και τελικά όταν τους το είπα και ξεκίνησα να κάνω την επαφή, έμαθα ότι το αμάξι είχε πουληθεί, και ότι δε γινόταν να έρθω σε επαφή με το νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος υποστήριζε ότι θα το φτιάξει. Τελικά κατά λάθος, σε μία αναζήτηση στο mobile.de πέσαμε πάνω του. Ο ιδιοκτήτης ήτανε κάπου στο νομό Θεσσαλονίκης, και το πούλαγε για 7000Ε. Αφού είδε ότι οι Γερμανοί δεν ψαρώνουν, το έβγαλε και στο car.gr. Τελικά αφού ο ένας φίλος, Θεσσαλονικιός, πήξγε το είδε και τράβηξε πολλές φωτό. Δυστυχώς δεμ κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία. Από όσο ξέρω το αμάξι παρέμενε απούλητο. Και λίγα λόγια για το αυτοκίνητο αυτό σήμερα. Το δικύλινδρο μοτέρ του είναι κολλημένο. Το αμάξωμα υποφέρει από σαπίλα, αλλά και από πολλές "αμαρτίες" με αποκορύφωμα ένα άσχημο στουκίδι πίσω, και μία χειρότερη επισκευή. Ανταλλακτικά του S800 δεν βρίσκεις ούτε σήμερα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση ούτε στην Ελλάδα του 1980, οπότε τα πίσω φανάρια έχουν αντικατασταθεί από μία Toyota Corona και η υπόλοιπη φανοποιεία έχει τα μαύρα της τα χάλια. Το εσωτερικό είναι σχεδόν κατεστραμένο. Φωτογραφίες από το πως είναι το αμάξι τώρα, έχω κάποιες, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να τις ποστάρω, αφού διαφέρει πάρα πολύ από το αυθεντικό. Σου έυχομαι καλή επιτυχία με το κιτ αυτό, και να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ένα αμάξι που πραγματικά γουστάρω και θέλω να έχω. Ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναβρεθεί στον δρόμο μου, σε καλύτερη οικονομική εποχή, και υπόσχομαι να μην ξαναχάσω την ευκαιρεία. Υ.Γ.: Κόκκινο είναι το πιο όμορφο χρώμα για αυτό.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 14, 2012 0:52:21 GMT 2
Πρόδρομε καλησπέρα! Ειλικρινά δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία τοποθετούμαι (ενδιαφερομένων ή μή), αυτό που γνωρίζω όμως σίγουρα είναι ότι οι γνώσεις σου σε θέματα αυτοκινήτου αν μη τι άλλο αξιολογούνται ώς εντυπωσιακές και αξιοθαύμαστες. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να μπορείς να κινηθείς με περίσσεια άνεση και στα μοντελιστικά ''μονοπάτια'' αγοράζοντας ένα κίτ θεματολογίας της αρεσκείας σου και αρχίζοντας να πειραματίζεσαι πάνω του αργά και μεθοδικά με την αμέριστη συμπαράσταση των περισσοτέρων στο ScW να θεώρειται δεδομένη, εξάλλου μην ξεχνάς ''η αρχή είναι το ήμισυ του παντός''. Όλα είναι θέμα εξάσκησης, κανένας δεν γεννήθηκε ''χεράς'', αλλοίμονο. Άσε και το άλλο, δεν θα αναζητήσεις ούτε κατά διάννοια ''Ref.Images'' και άλλες πάσης φύσεως ''πηγές'', αφού η μοναδική ''πηγή'' σου θα είναι οι ανεξάντλητες γνώσεις σου, δηλαδή θα δουλεύεις στον ''αυτόματο'' Το συνολικό κόστος (κίτ, βασικά χρώματα και δυό-τρία εργαλεία) για αρχή δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 50Ε (σε λογικά πλαίσια όχι κάτι εξεζητημένο). Ο Σταύρος είχε πόστάρει παλαιότερα κάτι σχετικό, πάρε μια ιδέα: scalewheels-gr.com/index.cgi?board=ref5&action=display&thread=651Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι αυτά που έγραψα παραπάνω προτίμησα να τα γράψω ''δημόσια'' και όχι σε ΠΜ πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν/παρακινήσουν με τα τυχόν γραφόμενα τους και με ασφαλώς φιλική διάθεση και επ'ουδενί δεν θέλω να πλανώνται ψήγματα εντυπωσιασμού ή οτιδήποτε άλλο. Απλά πιστεύω αναμφίβολα ότι πρέπει να τεστάρεις τις μοντελιστικές σου δυνατότητες. Αξίζει τον κόπο, πράξε το. Αλέξης - Σπύρο συγνώμη για το σπαμάρισμα -
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 14, 2012 9:00:46 GMT 2
Πιθανότατα δε θα ενδιαφέρουν τους περισσότερους, οπότε προειδοποιώ από τώρα. Εμένα μου άρεσε πολύ η ιστορία σου... Περιμένουμε και άλλε ανάλογα με το χρόνο σου και τη θεματολογία. Εύγε από μένα. Σπύρο, κατάλαβες ότι ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις κόκκινο μετά από τέτοιο στόρυ, να μην σου πω να βάλεις και τις πινακίδες από την ελληνική ταινία ΥΓ. Συμφωνώ με το Αλεξ. Φυσικά δεν χρειάζεται να δώσεις 50€ εργαλεία, για αρχή. Τα βασικά (κόλλα για πλαστικά, κυανοακρυλική, 2 πινέλα και 3-4 χρώματα) και αυτά που πιθανόν έχεις (ψαλίδι, τσιμπιδάκι, κοφτάκι, λιμά, κοπίδι ) φτάνουν για αρχή. Κάνε εσύ το βήμα και εδώ είμαστε
|
|