|
Post by rawshooter on Aug 30, 2012 19:53:09 GMT 2
Ολίγον τί λοιπόν απο το σαλόνι της Koenig...... μιας και εξ' αρχής σκεφτόμουνα οτι ή λευκή ή μπλέ θα την έκανα επέλεξα να τα συνδιάσω αυτά τα 2, έτσι αρχικά πέρασα φλόκο σε απόχρωση French Blue - εδώ να επισημάνω οτι πολύ χρήσιμη μου φάνηκε η κόλλα που χρησιμοποιούν οι "αρματάδες" για το φιξάρισμα των microballoons -. Στην συνέχεια ψέκασα με satin white τις πόρτες και ακόλουθως μάσκαρα με χαρτοταινία χαμηλής κολλητικότητας κάποιες λεπτομέρειες. Σειρά είχε το French Blue απο την Humbrol όπου υποτίθεται οτι υπάρχει δέρμα. Οσο στέγωναν τα μπλέ κομμάτια, έβαψα με το προηγούμενο satin white τα ρητινένια aftermarket bucket καθίσματα (εκείνα της "μαμάς" Fujimi ήταν με τις ζώνες αναγλυφες και μάλλον out of scale). Τοποθέτησα τα aftermarket p.e. καλύματα των ηχείων και περίμενα να στεγνώσουν ολα καλά. Αφού λοιπόν στέγνωσαν καλά όλα, ψέκασα σε μερικά σημεία (πάντα στο satin white) με matt βερνίκι ώστε να "σπάει" η γυαλάδα (όπου υπάρχει μεγάλη τριβή με τα ρούχα). Τα καθίσματα δεν έχουν κολληθεί μιας και τώρα φτιάχνω τις ζώνες ασφαλείας με τα παρελκόμενα τους t.b.c.
|
|
|
Post by rous74 on Aug 30, 2012 20:48:49 GMT 2
Όμορφο το εσωτερικό Παναγιώτη με ιδιαίτερους χρωματικούς συνδυασμούς...
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Aug 30, 2012 22:02:31 GMT 2
Πολυ ομορφος ο συνδιασμος ασπρο-μπλε : : Υποθετω οτι το αμαξωμα θα γινει λευκο? Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 3, 2012 22:47:21 GMT 2
Παναγιώτη προβλέπεται μεγαλείο φίλε! Τα χρώματα πάνε σε ένα τέτοιο extreme car! Καλή συνέχεια
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Sept 4, 2012 12:03:16 GMT 2
Ιδιαίτερος κ ωραίος συνδυασμός χρωμάτων...Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 6, 2012 16:36:09 GMT 2
Ανδρέα φίλε μου σ' ευχαριστώ για την ευχή σου Λοιπόν ο Ο.Τ.Ε. έκανε το "θαύμα" του !!!!! Μετά από 32 μέρες Εμένα έκανε μόνο μια βδομάδα... Πολύ πρωτότυπο Παναγιώτη. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια...
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 13, 2012 9:10:28 GMT 2
Φίλοι μου καλημέρα σας : : Σαας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια δυστυχώς διάφοροι παράγοντες με κράτησαν αρκετό καιρό μακριά απο το εργαστήριο μου αλλά και απο το forum μας Ομως επανήλθα πλέον ξανά και γεμάτος όρεξη να τελειώσω οτι μισοτελειωμένο υπάρχει στο πάγκο μου ώστε να προλάβω και την IPMS Έτσι εδώ και 2 μέρες ξανάπιασα την Koenig.......... Αυθαιρεσίες μπόλικες ;D όπως π.χ. το μπλέ μεταλλικό χρώμα στα διάφορα του κινητήρα (δε μου πήγαινε άσπρο - μπλέ αμάξι με κόκκινα στον κινητήρα ). Το αμάξωμα δεν έχει κολληθεί ακόμα οριστικά μιας και πρέπει να τοποθετηθούν οι συμπιεστές με τα ψυγειάκια τους αλλά και το τελικό καζανάκι με τις μπούκες. Δυστυχώς το Zero που περιμένω δεν λέει να έρθει : : οπότε θα πορευτώ με Gunze lacquer και τ' ανάλογα "ζουμιά" γυαλίσματος tip. Για όποιον αγοράσει και θέλει να κατασκευάσει κάποια στιγμή το εν λόγω κιτ, μια συμβουλή θα του δώσω....ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΤΟΛΙΜΕΣ & ΑΦΘΟΝΑ MICROMESH !!!!!!! Οι "ραφές" στο αμάξωμα - πέρα απο το απαράδεκτο ύψος τους - βρίσκονται στα πιο δύσκολα και γεμάτα κλίσεις σημεία t.b.c.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 13, 2012 10:23:12 GMT 2
Πολύ ιδιαίτερος χρωματισμός! Η κατασκευή προχωράει περίφημα, και μου άρεσαν πολύ οι άσπρες λεπτομέρειες στο εσωτερικό των θυρών καθώς και οι ζώνες ασφαλείας! : : Ερώτηση: το τιμόνι θα παραμείνει λευκό, για να "δένει" με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες; Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 13, 2012 11:50:52 GMT 2
Σ' ευχαριστώ φίλε Νεκτάριε Το τιμόνι θα παραμείνει λευκό απλά ενα decal μένει να του βάλω (έμβλημα Koenig)
|
|
|
Post by rous74 on Sept 13, 2012 12:28:02 GMT 2
Μπράβο Παναγιώτη φίλε μου, πολύ καλή η δουλειά σου και ευχάριστα τολμηρές οι χρωματικές σου επιλογές !!!
Καλή συνέχεια να έχεις...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 13, 2012 17:51:19 GMT 2
Πολύ Exotic η κατασκευή Παναγιώτη!
Καλά τελειώματα φίλε!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 15, 2012 20:08:07 GMT 2
Καλησπέρα Παναγιώτη, Ιδιαίτερο θέμα από όλες τις απόψεις, και πρωτότυπο! Έχοντας πέσει στα κατάλληλα χέρια το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι σούπερ!!! Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 16, 2012 21:12:34 GMT 2
Άψογος Παναγιώτη. Θέλουμε περισσότερες φώτο, όμως. Ξέρεις τα παιδάκια θέλουν όλη τη σοκολάτα, όχι δύο κομμάτια μόνο Αν έχεις χρόνο φυσικά ... Καλά τελειώματα : :
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 18, 2012 11:20:47 GMT 2
Καλημέρα σας φίλοι μου : : Σας ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια Μιας και βρήκα επιτέλους χρόνο προχώρησα λίγο στο κιτ......έτσι αφού αστάρωσα με white surfacer και το έτριψα με 8000 micromesh, έβαψα με το μαύρο C2 απο την σειρά lacquer της Gunze. Έπειτα σειρά είχε το λευκό......ένεκα έλλειψης zero αποφάσισα να βάψω με το C1 επίσης lacquer της Gunze αραιωμένο όμως με moderate της Gaia. Αυτό μου έδωσε την απόχρωση και την στρώση που ήθελα. - Εδώ ν' αναφέρω οτι πλέον εχω παρατήσει τ' ακρυλικά Tamiya & Gunze που έβαφα μέχρι τώρα και βάφω μόνο με Gunze lacquer.....καλά αραιωμένα με leveling ή moderate δίνουν αποτέλεσμα ανώτερο και των Zero και μάλιστα σε super gloss υφή !!!!! Συμβουλή μου λοιπόν, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΑ & ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ - Αφού στέγνωσε για 48ώρες μέσα σε τάπερ ;D σειρά είχε το βερνίκι.....εδώ βερνίκι clear της Tamiya με πολύ - πολύ moderate της Gaia - Tip το εν λόγω "ζουμί" ψεκάζεται "υγρό χέρι" απο κοντά και δεν ζαρώνει (orange peeling) και στεγνώνει σε χρόνο dt - Τέλος βάφτηκαν με ανάλογα μασκαρίσματα τα φώτα (stop - φλάς) και κολλήθηκαν στις θέσεις τους αφού πρώτα πέρασα φύλλο bare metal στις "φωλέες" τους. Μπήκαν επίσης τα "τζάμια" και ενώθηκε το σύνολο πάτωμα - αμάξωμα...... - Σημείωση, το αμάξωμα ΔΕΝ έχει γυαλιστεί ακόμα με κρέμες κτλ "ζουμιά" μιας και μένουν κάποιες "μαύρες" λεπτομέρειες που θα μπούν με πινελάκι καθώς και το σήμα της εταιρίας στο καπώ μπροστά. Επίσης η πίσω αεροτομή δεν έχει κολληθεί μιας και είναι να μπούν κάτι ψιλο λεπτομέρειες (μεταλλικοί πίροι). - Σειρά έχουν οι τροχοί (ζάντες) αφού προς το παρόν "κάνουν το μπάνιο τους" μέσα σε Klinnex t.b.c.
|
|
|
Post by rous74 on Sept 18, 2012 19:02:40 GMT 2
Πολύ ωραία και σωστά μελετημένη η κάθε σου κίνηση στην κατασκευή σου Παναγιώτη !
Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια φίλε...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 18, 2012 23:50:05 GMT 2
Παναγιώτη εκπληκτικό το φινίρισμα φίλε!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα tips!
|
|