costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 25, 2012 2:50:40 GMT 2
Φιλοι μου, σας παρουσιαζω μια ανακατασκευη που ξεκινησα πριν 6 μηνες. Η αρχικη συναρμολογηση εγινε στις αρχες της δεκαετιας το '80, με πρωτογονα μεσα και ανυπαρκτες γνωσεις. Το αποφασισα, γιατι ειναι ενα σπανιο κιτ και δεν μπορεσα να το ξαναβρω ωστε να διατηρησω το αρχικο ως ειχε. Ειχε πολλες φθορες, κατεστραμενα αυτοκολλητα και καποιες απωλειες. Μιλαμε λοιπον για μια Porsche 934 turbo RSR του 1976, αγνωστου κατασκευαστη κιτ, χωρις σχεδια, ουτε μια φωτογραφια. Ευτυχως ανακαλυψα οτι το βγαζει η Tamiya σε RC στην 1/12 και ετσι βρηκα καλο φωτογραφικο υλικο. Το αποσυναρμολογησα λοιπον, ευτυχως οι κολλες της εποχης ηταν για γελια, και ξεκινησα τον γολγοθα. Δυστυχως η ευτυχως, δεν εβγαλα φωτο πριν το διαλυσω. Δεν μπορω να θυμηθω, ποσες φορες το στοκαρα, το ετριψα και το ασταρωσα (με Mr.Base White 1000) για να ερθει στα ισα του Επισκευσα το σπασμενο αμορτισερ και προσθεσα extra ελατηρια Τα καθισματα βαφτηκαν με Η25 sky blue, οπως και τα roll bar. Το δαπεδο εχει τρελη δουλεια, γιατι εναι ολα αναγλυφα (μοτερ, αξονας, ψαλιδια κλπ) και θελουν προσεκτικο μασκαρισμα. Οσο αφορα τα χρωματα, μιας και δεν υπαρχουν οδηγιες, αυτοσχεδιαζω ;D Για τις Ζαντες μου, ειμαι υπερηφανος, να ειναι καλα η ALCLAD Προσεξε κανεις τον πυροσβεστηρα αυτοσχεδιος ... Αυτα για την ωρα, θα οργανωσω τις φωτο μου και θα επανελθω. Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και παρατηρησεις
|
|
|
Post by jvolume on May 25, 2012 7:41:26 GMT 2
Φίλε Κώστα καλημέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας.
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύεις.Καθαρά και νοικοκυρεμένα και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα.
Και πολύ καλά έκανες και δεν πέταξες το μοντέλο γιατί είναι σπανιότατο και δυσεύρετο.Το κιτ κατά 99% είναι της ESCI.Αν θες οδηγίες μπορώ να σου σκαναρω και να σου στείλω. Η ταμιγια το βγάζει και κιτ σε 1/12 όποτε μπορείς να βρεις και πολύ φωτογραφικό υλικό και από άλλες κατασκευές. Με τις χαλκομανίες τι θα κάνεις? Έχεις βρε λύση?
καλημερα Γιάννης
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 25, 2012 18:59:54 GMT 2
Μια ανακασκευή είναι σαν να φτιάχνεις 5 καινούργια κιτ....Μπράβο σου και πιστευω πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει...
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 25, 2012 19:45:21 GMT 2
Μπραβο Κωστα αξιζει πραγματικα η ολη προσπαθεια...Τι χρωμα θα την κανεις;
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2012 22:51:43 GMT 2
Καλή επιτυχία σε ένα κιτ από τα αγαπημένα, και σπάνια πλέον, κιτ του παρελθόντος... Είχα φτιάξει μια, βαμμένη με πινέλο, όταν πήγαινα Δημοτικό : : : :
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 26, 2012 9:15:56 GMT 2
καλη επιτυχια και απο μενα φιλε κωστα! : : : : μπραβο ! (και ο φα'ι'ρ εξστηγκουισερ πολυ πετυχημενος!)
|
|
|
Post by rous74 on May 27, 2012 21:02:33 GMT 2
Καλησπέρα Κώστα,
Μ' αρέσει ο τρόπος που δουλεύεις, καλή συνέχεια και απο μένα...
Ανδρέας
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 28, 2012 0:40:16 GMT 2
Σας ευχαριστω ολους, για το κουραγιο που μου δινετε. Φιλε Γιαννη, σ'εχαριστω για τα 'φωτα' σου, μαλλον εχεις δικιο. Εψαξα και βρηκα αυτο: Δεν μπορω να θυμηθω, μετα απο τοσα χρονια, αν ηταν ετσι το κουτι, αλλα μαλλον αυτο ειναι. Αν βρεις χρονο να σκαναρεις τις οδηγιες, θα με βοηθουσες πολυ. Με τις χαλκομανιες τωρα υπαρχει προβλημα. Βρηκα στο ebay αλλα ηταν πολυ ακριβες (50euro), οποτε λεω να μην βαλω προς το παρον. Ανεβασα μερικες ακομα φωτο και βουαλα ! To συγκεκριμενο κιτ, λογο συναισθηματικης αξιας, αξιζε κατι καλο. Με δυο χερακια Continental Orange (Jagermeister car) τις zero paint δειχνει πολυ ομορφο : και με το βερνικι Mr.Super Clear Gloss, ακομα πιο ομορφο Τωρα εχει πολυ μασκαρισμα για να περαστουν με μαυρο ματ, λαστιχα, σποιλερ, προφυλακτηρες και πολλα αλλα... Αυτα για τωρα.
|
|
|
Post by gtziaf on May 28, 2012 8:28:19 GMT 2
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 28, 2012 12:36:52 GMT 2
Κωστα καλη ανακατασκευη ευχομαι!! Το χρωμα εστρωσε πολυ καλα!! Κουκλα ειναι η ατιμη!!!!
|
|
|
Post by jvolume on May 28, 2012 13:16:38 GMT 2
Κώστα καλημέρα Επειδη το κιτ βρισκεται στο πατρικό μου θα προσπαθησω μεσα στην εβδομάδα να πεταχτώ και να το πάρω ωστε να σκανάρω τις οδηγιες.Απόψε (μη το δένεις όμως και κόμπο ;D) θα σκανάρω τις χαλκομανίες που τις έχω στο σπίτι μου ώστε άμα θες να τις εκτυπώσεις. ’λλη λύση είναι αυτή της Scale production: www.domino.be/getPic.php?foto=SPD24047.jpgΑπλά επειδή δε τα βρίσκω στο site της δες αν έχει ξεμείνει κανένα σετ στο domino. (κωδικός SPD24047) Θα βρούμε decals πάντως. Το βάψιμο βγήκε άψογο.Κούκλα είναι
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2012 14:05:49 GMT 2
Καλησπέρα Κώστα! Το βάψιμο σου πραγματικά κορυφαίο!! : : : : Τά ''λάστιχα'' των παραθύρων με τι τα βάφεις? Καλή συνέχεια! Αυτά τα zero βγάζουν απίστευτες αποχρώσεις, μάλλον πρέπει να τα δοκιμάσω κάποια στιγμή.... Αλέξης : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jun 1, 2012 16:04:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2012 16:34:43 GMT 2
Κώστα ωραία τα μασκαρίσματα. Απλά, πρόσεχε με τη ζελατίνα (sanitas). Καλύτερα να χρησιμοποιείς χαρτί. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ζελατίνα αντιδρά με το βερνίκι ή το χρώμα και τα ξεφλουδίζει. Το έχω πάθει : :
|
|
|
Post by jvolume on Jun 2, 2012 9:17:36 GMT 2
Κώστα καλημέρα
Η 934 προχωράει πολύ όμορφα.Μέσα στο τριήμερο θα σου ανεβάσω τις οδηγίες. Δυστυχώς τα ατελείωτα επαγγελματικά μου ταξίδια δε μου άφησαν πολύ χρόνο για να είμαι σωστός στις υποσχέσεις μου αλλά θα επανορθώσω σύντομα και μάλιστα ξεκινάω από τώρα. Δεν ανεβάζω τις χαλκομανίες ώστε να μην έχει το φόρουμ μας οπουδήποτε θέμα με πνευματικά δικαιώματα. Περιμένω να μου περάσεις με πμ ένα mail ώστε να στις στείλω με full ανάλυση.
καλημερα Γιάννης
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 2, 2012 13:40:46 GMT 2
Προχωράει super η Porsche!!! Mπράβο...πολύ καλά μασκαρίσματα!!!!!!!!!
|
|