|
Post by m@ster k@frer on May 30, 2012 21:01:40 GMT 2
Ο αλέξης παραπάνω σου είπε κάτι..δείξε μας φωτογραφίες... Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι έννοείς...Από το πρώτο σου πόστ δεν βγαίνει καμία άκρη...
Αν μας δείξεις φωτογραφίες, μας πείς τι χρώμα χρησιμοποίησες, και μας εξηγήσεις λίγο αναλυτικότερα τη διαδικασία που ακολούθησες ίσως βρεθεί μια άκρη... προς το παρόν δεν έχω καταλάβει τίποτα...
Αγάπιος
|
|
|
Post by alfagtakos on May 30, 2012 21:28:07 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 30, 2012 22:15:24 GMT 2
μας πείς τι χρώμα χρησιμοποίησες, και μας εξηγήσεις λίγο αναλυτικότερα τη διαδικασία που ακολούθησες ίσως βρεθεί μια άκρη...
|
|
|
Post by Sakis on May 30, 2012 22:20:36 GMT 2
Από ότι μπορώ να καταλάβω το ψέκασες γυρισμένο ανάποδα,πες μας λίγο τί ακριβώς έκανες και τί τύπο χρώματος χρησιμοποίησες,τί ταινία μασκαρίσματος κλπ για να δουμε τί έφταιξε.
|
|
|
Post by alfagtakos on May 30, 2012 22:42:55 GMT 2
το χρωμα ειναι ακρυλικο , σπρευ , η ταινεια ειναι χαρτοταινεια που πηρα μαζι με τα μοντελιστικα χρωματα ακριβως δεν θυμαμαι κτλ.
Μασκαρισα , ετριψα τα σημεια προς βαφη ,τα καθαρισα στεγνα και εριξα το πρωτο χερι το οποιο μεσα σε 3-4 δευτερολεπτα εσταξε και εμφανιστηκε το ασταρι κατευθειαν και εγινε ενα μπαχαλο χρωματων. αφου στεγνωσε το ετριιψα σαυτα τα σημεια ξανα ασταρωσα και εβαψα παλι μαυρο.
Αποτι καταλαβα το μαυρο αντεδρασε εντονα με το κοκκινο και κατερρευσαν . Μαλλον επρεπε να αφησω με το ασταρι τα σημεια αυτα....
με τι μπορω να το ξεβαψω ολο?
|
|
|
Post by Sakis on May 30, 2012 23:03:29 GMT 2
Η χαρτοταινία που πήρες σίγουρα δεν είναι μοντελιστική,εννοώ από κατάστημα πλαστικού στατικού μοντελισμού,υποθέτω μια κοινή χαρτοταινία λοιπόν άρα πολλή κόλλα πάνω της και κατά συνέπεια ακατάλληλη για τη χρήση που την προόριζες. Σε προηγούμενο ποστ σου 28 του μηνός είπες ότι ήσουν στη δεύτερη μέρα στεγνώματος και ότι δεν επρόκειτο να το βγάλεις από το κουτί όπου στέγνωνε ούτε σε 5 μέρες.Σήμερα όμως (30 του μήνα) το μάσκαρες για να το βάψεις.Όπερ σημαίνει 4η μέρα.Δυστυχώς βιάστηκες πολύ φίλε μου.Ακόμα και αν το χρώμα έμοιαζε στεγνό στο άγγιγμα το πιό πιθανό είναι ότι τα από κάτω χέρια δεν είχαν στεγνώσει καλά.Εδώ ρόλο παίζει και ο τρόπος που βάφεις.Αν βάφεις αραιά και πολλά χέρια( που είναι και το καλύτερο) ή λίγα και βαριά.Λίγα και βαριά σημαίνει περισσότερος χρόνος στεγνώματος που εσύ δεν του έδωσες. Και εδώ έρχομαι στο τελευταίο.Μάλλον το μαύρο το ψέκασες από πολύ κοντά ρίχνοντας πολλή μπογιά με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι διαλύτες των δύο χρωμάτων και να σου κάνει τα περίεργα.Μετά στεναχωρέθηκες/πανικοβλήθηκες οπότε και αστάρωσες με συνέπεια να τα κάνεις ακόμα χειρότερα βάζοντας έναν ακόμη διαλύτη στο παιχνίδι. Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις πρώτα να το καλύψεις με Fornet (το καθαριστικό φούρνου) και να το κλείσεις καλά σε μια σακούλα ώστε οι αναθυμιάσεις να μείνουν μέσα.Την επόμενη μέρα το ελέγχεις και βλέπεις αν έκανε δουλειά.Αν όχι εδώ είμαστε για να βρούμε άλλο τρόπο να αφαιρέσουμε το χρώμα.Όταν το καταφέρουμε συζητάμε μετά τον τρόπο βαφής.
|
|
|
Post by alfagtakos on May 30, 2012 23:10:54 GMT 2
σευχαριστω
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 30, 2012 23:56:45 GMT 2
Και να προσθέσω σε αυτά που πολύ σωστά σου έγραψε ο Θάνος παραπάνω, ότι όταν χρησιμοποιούμε χρώματα σε επικαλύψεις, προσέχουμε πάντα να είναι συμβατά μεταξύ τους... Γι αυτό σε ρώτησα τι χρώμα χρησιμοποίησες και δεν μου είπες πάλι για το μαύρο... Το MOTIP (κοκκινο) είναι σίγουρα συμβατό με το μαύρο σου?
Τώρα, δοκίμασε με το fornet όπως λέει και ο Θάνος και αν δεν γίνει δουλειά βλέπουμε...
Αγάπιος
|
|
|
Post by alfagtakos on May 31, 2012 0:01:51 GMT 2
δεν ειναι μοτιπ το κοκκινο. ειναι και τα 2 της ιδιας εταιρειας. το εχω ποσταρει ηδη σε φωτογραφια.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 31, 2012 0:15:42 GMT 2
δεν ειναι μοτιπ το κοκκινο. ειναι και τα 2 της ιδιας εταιρειας. το εχω ποσταρει ηδη σε φωτογραφια. Αν και Motip και Dupli είναι η ίδια εταιρία και σύσταση, συγγνώμη για τη λάθος παρατήρηση, το ανέφερες πιο πάνω και μπερδεύτηκα... Παρόλα αυτά έχεις ποστάρει το αστάρι και το κόκκινο...Δεν είδα κάπου το μαύρο...Το θέμα όμως δεν είναι να το δώ εγώ, είναι να το δείς εσύ και να διαβάσεις τις ετικέτες...
|
|
|
Post by Sakis on May 31, 2012 0:25:26 GMT 2
Όποτε έχεις χρονο και όρεξη διάβασε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο.Είναι στα αγγλικά και εξηγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική των χρωμάτων ανάλογα με τη σύστασή τους και θα σου ξεκαθαρίσει πολύ παραστατικά πότε μπαίνει και αν μπαίνει ένας τύπος χρώματος πάνω από έναν άλλον. scalewheels-gr.com/index.cgi?board=ref5&action=display&thread=225Γενικά αφού ζήτησες βοήθεια καλό είναι να κάνεις μία βόλτα από την ενότητα Tips and Tutorials που έχει το forum.Συνάδελφοι μοντελιστές έχουν εμπλουτίσει την ενότητα με ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για ολα τα στάδια κατασκευής ενός μοντέλου.Από 'κει και πέρα απλά ρωτάς. Θεμελιώδης κανόνας πάντως είναι να μη βιάζεσαι. Φυσικά το εμπέδωσες τώρα με τον πιό γλαφυρό τρόπο (όπως όλοι μας κάποτε! ;D )
|
|
|
Post by alfagtakos on May 31, 2012 3:26:52 GMT 2
δεν ειναι μοτιπ το κοκκινο. ειναι και τα 2 της ιδιας εταιρειας. το εχω ποσταρει ηδη σε φωτογραφια. Αν και Motip και Dupli είναι η ίδια εταιρία και σύσταση, συγγνώμη για τη λάθος παρατήρηση, το ανέφερες πιο πάνω και μπερδεύτηκα... Παρόλα αυτά έχεις ποστάρει το αστάρι και το κόκκινο...Δεν είδα κάπου το μαύρο...Το θέμα όμως δεν είναι να το δώ εγώ, είναι να το δείς εσύ και να διαβάσεις τις ετικέτες... δεν το με κακια. Απλα ειναι και δυσκολες ωρες και μου βγαινει εκνευρισμος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 31, 2012 7:37:25 GMT 2
Χρήστο τώρα βρίσκω τον χρόνο να ποστάρω στη δουλειά σου. Κατ' αρχάς χαίρομαι που αναταποκρίθηκες στη πρόσκλησή μου : : Το Mini σου θα είναι πιλοτική κατασκευή στη φάση που έχεις φτάσει, άρα απογοήτευση, νεύρα κλπ δεν έχουν θέση εδώ. Υπάρχει λόγος που το χόμπυ μας χαρακτηρίζεταί σαν η ...απασχόληση των φυλακισμένων!! Ενα θέμα είναι το γκρι αστάρι κάτω από ανοικτό (κόκκινο στη περίπτωσή μας) τελικό χρώμα. Σκουραίνει το χρώμα και προπάντων δεν καλύπτονται οριστικά οι κούρμπες (ειπώθηκε ήδη). Γι' αυτό και αναγκάστηκες να περάσεις 6 χέρια. Τα 6 χέρια θέλουν μέρες και μέρες να στεγνώσουν (έχουν χτίσει πάνω στο αστάρι) και είναι σαν κινούμενη άμμος. Χαρτοταινία μόνο μοντελιστική που εφαρμόζουμε σε ψιλές λωρίδες περιμετρικά και την πατάμε να καθήσει με οδοντογλυφίδα. Στη περίπτωσή σου το μαύρο χρώμα έτρεξε στις χαρακιές διότι δεν είχε πατηθεί η χαρτοταινία για να κολλήσει ΜΕΣΑ στη χαρακιά. Το κόκκινο έλειωσε με το πέρασμα του μαύρου διότι ο διαλύτης του μαύρου βρήκε υγρά σημεία του κόκκινου. Δεν ξέρω αν το Fornet δουλεύει πάνω σε χρώματα αυτοκινήτου. Περιμένουμε να μας πεις και εδώ είμαστε να βρούμε λύση. Φιλικά Σταύρος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 31, 2012 10:00:50 GMT 2
Χρήστο επειδή την έχω πατήσει αρκετές φορές σαν κ σένα, εγώ τώρα πια συνεχίζω να δουλευώ με κανονική χαρτοταινία απο μαγαζί εμπορίου, αλλά αφήνω το μοντελάκι αρκετές μέρες να στεγνώσει καλά και μετά κάνω τα μασκαρίσματα... συν ότι πρίν την βάλω στο μοντέλο την κολλάω πρώτα στο χέρι μου για βγεί η πολύ κόλλα της. Επίσης καλό θα ήταν οτιδήποτε κάνεις, όταν βάφεις, να περνάς αχνά χέρια και για να βλέπεις το χρώμα πως κάθεται στην επιφάνεια αλλά και να προλαβαίνεις προβληματα συμπεριφοράς...
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2012 12:58:15 GMT 2
Φίλε μου δεν πειράζει. Στραβές συμβαίνουν σε όλους... Ακόμη και στους πιο έμπειρους Πρώτη παρότρυνση, να μην απογοητευτείς... Δεύτερη, όπως είπε και ο Θάνος, τώρα που είναι αρχή να ρωτάς πριν κάνεις κάτι. (Δεν είναι ντροπή ούτε καταδυναστεύεις το χρόνο κάποιου...Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της παρέας μας... Σου θυμίζω ότι στη mclaren μου ρώτησα τα παιδιά κάτι παρόμοιο για συνδυασμό χρωμάτων... Δεν υπάρχει κανένας που τα ξέρει όλα ) Τρίτο, όλα αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά είναι πολύ χρήσιμα... ΥΓ. τα χρώματα από σπρέι εμπορίου δεν ξεβάφουν με φορνετ, σίγουρα. Αν υπάρχει άλλη λύση, δεν ξέρω (ίσως το υγρό φρένων, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.) go on...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 31, 2012 17:05:09 GMT 2
Mε υγρό φρένων μπορεί να κάψει και το πλαστικό...Δοκίμασε σε μια μικρή επιφάνεια πρώτα...
|
|