|
Post by rous74 on Apr 30, 2012 17:42:55 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2012 18:35:44 GMT 2
Πολύ όμορφο Ανδρέα... Το θαυμάσαμε και στην έκθεση... Πως σου φάνηκε το κιτ? Σύμφωνα με αρκετούς, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κιτ της Tamiya... Ισχύει?
|
|
|
Post by rous74 on Apr 30, 2012 18:47:44 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο,
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Το κίτ είναι όντως απο τα καλύτερα της tamiya. Φοβερό και τρομερό απο κάθε πλευρά, θυμίζει την tamiya που όλοι αγαπήσαμε! Σ' ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία για τις φώτογραφίες.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 2, 2012 8:43:48 GMT 2
Πως καταφέρνεις σε όλα τα μοντέλα σου να έχεις κάνει τέλειο βάψιμο?
|
|
|
Post by rous74 on May 2, 2012 9:54:27 GMT 2
Φίλε Γιώργο καλημέρα,
Με το βάψιμο έχω πειραματιστεί πολύ καιρό μέχρι να καταλήξω σε κάποια πράγματα που έχω καθιερώσει και στα αποτέλεσμα που βλέπεις. Ποια είναι αυτά τα στάνταρ πράγματα? πρώτα περνάω με αστάρι humbroll spray το αμάξωμα αφού έχω τρίψει και στοκάρει εννοείται. Μετά ακολουθεί το λευκό αστάρι της testors. Μετά βάφω με το χρώμα της επιλογής μου το αμάξωμα (σχεδόν πάντα με zero paints) και μετά αρχίζει το βερνίκωμα με το Β-513 αφού το κάνω μετάγγιση σε αερογράφο. Περνάω τουλάχιστον 3 χέρια βερνίκι , πρίν απο το επόμενο όμως και αφού έχει στεγνώσει καλά τρίβω με ντουκόχαρτο P2000 της tamiya για να εξαφανιστούν τυχον ατέλειες. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με το βερνίκι αν υπάρχουν ατέλεις αναλαμβάνουν δράση πολύ λεπτά ντουκόχαρτα 8000, 12000 και σε συνδυασμό με αλοιφές και κεριά έχεις το αποτέλεσμα πού βλέπεις. Μπορεί να ακούγεται βουνό όλο αυτό αλλά για μένα πια είναι ρουτίνα και κάτι το συνηθισμένο. Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος και σε κάλυψα...
|
|
|
Post by alex78 on May 2, 2012 19:35:44 GMT 2
Ανδρέα καλησπέρα! Δυό ερωτήσεις/απορίες: 1) Ποιός ο λόγος που ψεκάζεις άσπρο αστάρι πάνω απο το γκρί?? 2) Η μετάγγιση χρώματος/βερνικιού απο φιάλη σε αερογράφο που αποσκοπεί και με ποιό τρόπο γίνεται?? Αλέξης
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 2, 2012 20:01:31 GMT 2
Καλησπέρα Ανδρέα, Εξαιρετική κατασκευή και αυτή!!! Εϊχα την τύχη να την δω (και αυτή) από κοντά στην έκθεση... Μπράβο!!! Απόστολος
|
|
|
Post by rous74 on May 3, 2012 7:14:35 GMT 2
Καλημέρα αλέξη,
Το γκρί αστάρι το περνάω για να μου αναδείξει τυχόν ατέλειες. Μετά επιλέγω το λευκό για να έχω ακόμα ποιο λείο αποτέλεσμα και γιατί το λευκό δε θα μου αλειώσει τη τονικότητα του χρώματος που θα βάψω μετά. Κάνω τη μετάγγιση για να μη βάψω με το spray. Eπειδή το συγκεκριμένο βερνίκι βγαίνει μόνο σε spray το μεταγγίζω σε μπουκαλάκι. Κόβεις ένα καλαμάκι στη μέση, προσαρμόζεις τη μια άκρη του στην οπή της φιάλης και την άλλη μέσα σε ένα άδειο και καθαρό μπουκαλάκι. Μετά πιέζοντας την οπή αρχίζει να τρέχει υγροποιημένο το βερνίκι στο μπουκαλάκι. Το αφήνεις περίπου μια ώρα να κάτσει το προωθητικό υγρό και μετά βάφεις...
|
|
|
Post by rous74 on May 3, 2012 7:24:55 GMT 2
Πολλά ευχαριστώ και πάλι Απόστολε...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 3, 2012 9:39:49 GMT 2
Ανδρέα ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 3, 2012 13:44:49 GMT 2
Καλησπερα Ανδρεα, πολυ ομορφη εκτελεση και το χρωμα του παει πολυ! Να ρωτησω οι γριλιες ειναι της μαμας του πλαστικες ή PE; Δημητρης : :
|
|
|
Post by rous74 on May 3, 2012 14:54:46 GMT 2
Φίλε Δημήτρη καλησπέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ.Οι γρίλιες είναι PE τις οποίες είχε όμως μέσα στο κουτί.
|
|
|
Post by alex78 on May 5, 2012 15:22:34 GMT 2
Καλημέρα αλέξη, Το γκρί αστάρι το περνάω για να μου αναδείξει τυχόν ατέλειες. Μετά επιλέγω το λευκό για να έχω ακόμα ποιο λείο αποτέλεσμα και γιατί το λευκό δε θα μου αλειώσει τη τονικότητα του χρώματος που θα βάψω μετά. Κάνω τη μετάγγιση για να μη βάψω με το spray. Eπειδή το συγκεκριμένο βερνίκι βγαίνει μόνο σε spray το μεταγγίζω σε μπουκαλάκι. Κόβεις ένα καλαμάκι στη μέση, προσαρμόζεις τη μια άκρη του στην οπή της φιάλης και την άλλη μέσα σε ένα άδειο και καθαρό μπουκαλάκι. Μετά πιέζοντας την οπή αρχίζει να τρέχει υγροποιημένο το βερνίκι στο μπουκαλάκι. Το αφήνεις περίπου μια ώρα να κάτσει το προωθητικό υγρό και μετά βάφεις... Ανδρέα καλησπέρα! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου, ενδιαφέρουσες οι μεθόδοι σου, όμως: Το λευκό αστάρι δεν θα ''σκουρήνει'' (έστω και ελαφρά) την τονικότητα του με υπόστρωμα το γκρί?? Βλέπω ότι αρκετοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν την μέθοδο της μετάγγισης, αυτό έχει να κάνει για ''ιδεολογικούς'' σκόπους ή λόγω του εντελώς διαφορετικού τρόπου βαψίματος (αερογράφος/spray)?? Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on May 5, 2012 16:08:35 GMT 2
Φίλε Αλέξη καλησπέρα,
Το λευκό αστάρι όταν είναι σωστά αραιωμένο και βάψεις δυο λεπτά στρώματα γίνεται ολόλευκο και δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μπορείς να βάψεις άνετα λευκό χρώμα μετά απο πάνω. Η μετάγγιση γίνεται γιατί έχει 100% διαφορετικό αποτέλεσμα το βάψιμο! Αυτό που λέω το εννοώ γιατί είμαι ένας απο αυτούς που παλιά έβαφαν με spray και στο λέω εγγυημένα αυτό ότι θα κάνεις τελείως διαφορετικό βάψιμο με τον αερογράφο απ' ότι με το spray, και εννοειται ότι με τον αερογράφο το βάψιμο είναι πάντα κλάσεις ανώτερο απ' ότι με spray.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 5, 2012 16:16:23 GMT 2
και εννοειται ότι με τον αερογράφο το βάψιμο είναι πάντα κλάσεις ανώτερο απ' ότι με spray. Καλό θα ήταν να μην ήμαστε απόλυτοι στις απόψεις μας, γύρω από όποιο θέμα και εάν περιστρέφονται... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by rous74 on May 5, 2012 16:53:54 GMT 2
Καθαρά δική μου άποψη είναι Αγάπιε, αυτό δε σημαίνει ότι αυτή είναι και η σωστή...
|
|