RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 29, 2012 21:43:27 GMT 2
Καλησπέρα σας, Η κατασκευή είναι παλαιά, και αφορά το κιτ της Italeri σε κλίμακα 1/24. Χρησιμοποίησα χρώματα σμάλτου της Humbrol, ακρυλικά της Tamiya και Gunze, καθώς επίσης λάδια ζωγραφικής για τις ξύλινες επιφάνειες. Τέλος οι μεταλλικές αποχρώσεις είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής χρωμάτων της Alclad. Το χρώμα του αμαξώματος είναι το 220 της Humbrol, περασμένο με μοντελιστικό κερί (για την προστασία από σκόνη και δαχτυλιές), ενώ εφάρμοσα την τεχνική του στεγνού πινέλου (βασικό χρώμα+ανοιχτότεροι τόνοι του βασικού χρώματος) στα καθίσματα, και διακριτικές φθορές στο χώρο του κινητήρα. Δεν χρησιμοποίησα κάποιο βελτιωτικό σετ, οι προσθήκες (ζώνες ασφαλείας από αλουμινόχαρτο, χάρτης από κλίμακα 1/35, μπουζοκαλώδια από ψιλό χαλκόσυρμα, πλαινά τζάμια από διαφάνεια Α4) έγιναν με ότι υλικά είχα πρόχειρα στο εργαστήριο. Σαν κιτ είναι τυπικό Italeri (με ψιλοθεματάκια, και αισχρά λάστιχα), προσωπικά το απόλαυσα ίσως περισσότερο από όποιο άλλο μοντέλο αυτοκινήτου έχω φτιάξει μέχρι σήμερα... Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Απόστολος
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2012 21:58:44 GMT 2
Απόστολε, από τα μοντέλα σου, είναι το αγαπημένο μου... Άψογο και χαίρομαι που βρήκε καταφύγιο στο ScW... : : : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 29, 2012 22:18:32 GMT 2
Απόστολε, από τα μοντέλα σου, είναι το αγαπημένο μου... Άψογο και χαίρομαι που βρήκε καταφύγιο στο ScW... Καλησπέρα Γιώργο, Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει, και το ScW είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για πολιτικό όχημα... ;D Απόστολος : :
|
|
|
Post by Sakis on Apr 29, 2012 23:48:20 GMT 2
Απόστολε ειλικρινά υπέροχο αποτέλεσμα και πανέμορφο αυτοκίνητο!Είσαι η τρανή απόδειξη ότι τα βελτιωτικά δε φέρνουν ούτε την ευτυχία (το απόλαυσες είπες) ούτε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Η τακτική σου με ''σπιτικές'' λύσεις με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Με λίγη σκέψη και προσεκτική δουλειά μπορεί κανείς να βρει άπειρα καθημερινά αντικείμενα τα οποία θα προσθέσουν πολλές,όμορφες λεπτομέρειες σε ένα μοντέλο χωρίς να πρέπει να ''τα σκάμε'' συνέχεια σε ιντερνετικά μαγαζιά.Εξάλλου αυτή η αναζήτηση δεν είναι και μία από τις μεγαλύτερες χαρές του χόμπυ μας; Αλήθεια τις ζάντες τις παρείχε το κιτ;Ρωτάω γιατί είπες ότι δεν έβαλες βελτιωτικά.Αν όντως τις είχε μέσα και σου περισσεύει κανένα ακόμα άφτιαχτο το θέλω!!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 30, 2012 8:07:53 GMT 2
Απόστολε, είναι εξαιρετικό! : : : : Ξεχώρισα ιδιαίτερα τις νίκελ λεπτομέρειες, το χρώμα του τιμονιού και το βάψιμο του κινητήρα, ενώ και οι ζώνες από αλουμινόχαρτο μού φάνηκαν πολύ καλή ιδέα!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 30, 2012 10:33:19 GMT 2
Αυτές οι λεπτομέριες που βάζεις στα μοντελάκια σου είναι όλα τα λεφτά!!! Ο χάρτης στο κάθισμα του συνοδηγού άψογος....
Πανέμορφο αυτοκίνητο και φοβερά εκτελεσμένο....Μπράβο!!
|
|
|
Post by rous74 on Apr 30, 2012 12:39:49 GMT 2
Πανέμορφο και αυτό Απόστολε! Είσαι δυνατός παίκτης, συνγχαρητήρια και πάλι!!!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Apr 30, 2012 13:42:05 GMT 2
: : φιλε αποστολε συνγχαρητήρια και για αυτο το μοντελο! : : αψογο!ολο το τμημα του κινητηρα εξερετικο! μια ερωτηση εχω.τις ζωνες που εφτιαξες απο αλουμινοχαρτο ενοεις τις πορπες?(ειναι καταπληκτικες!) και κατι ακομα ,γιατι θα ασχοληθω με την απογονο της 275 την daytona που εχει τις ιδιες ροδες,με ποιο κοδικο εβαψες τις ζαντες?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 30, 2012 15:48:57 GMT 2
Καλησπερα Αποστολε, πανεμορφο το μοντελο! Πολλα like στην δερματινη κουκουλα! Και πινακιδες Ζυριχης, τι λες τωρα!!! ;D Παρεπιπτοντως, καθοτι ασχετος με οτιδηποτε αυτοκινητων δρομου, το NART (North American Racing Team) πως εμπλεκεται με το συγκεκριμενο μοντελο? Δημητρης : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 2, 2012 22:43:59 GMT 2
Απόστολε ειλικρινά υπέροχο αποτέλεσμα και πανέμορφο αυτοκίνητο!Είσαι η τρανή απόδειξη ότι τα βελτιωτικά δε φέρνουν ούτε την ευτυχία (το απόλαυσες είπες) ούτε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Η τακτική σου με ''σπιτικές'' λύσεις με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Με λίγη σκέψη και προσεκτική δουλειά μπορεί κανείς να βρει άπειρα καθημερινά αντικείμενα τα οποία θα προσθέσουν πολλές,όμορφες λεπτομέρειες σε ένα μοντέλο χωρίς να πρέπει να ''τα σκάμε'' συνέχεια σε ιντερνετικά μαγαζιά.Εξάλλου αυτή η αναζήτηση δεν είναι και μία από τις μεγαλύτερες χαρές του χόμπυ μας; Αλήθεια τις ζάντες τις παρείχε το κιτ;Ρωτάω γιατί είπες ότι δεν έβαλες βελτιωτικά.Αν όντως τις είχε μέσα και σου περισσεύει κανένα ακόμα άφτιαχτο το θέλω!! Καλησπέρα Θάνο, Χαίρομαι που σου άρεσε, και συμφωνούμε απολύτως σχετικά με το θέμα των βελτιωτικών. Δεν είμαι αρνητικός στη χρήση τους, αλλά η ελλειψή τους δεν θα με εμποδίσει να ασχοληθώ με το μοντέλο που μου αρέσει, και να το ευχαριστηθώ... Οι ζάντες είναι του κιτ βαμμένες με τρεις διαφορετικές αποχρώσεις Alclad. Άλλη NART δεν έχω δυστυχώς... Απόστολος : : Απόστολε, είναι εξαιρετικό! Ξεχώρισα ιδιαίτερα τις νίκελ λεπτομέρειες, το χρώμα του τιμονιού και το βάψιμο του κινητήρα, ενώ και οι ζώνες από αλουμινόχαρτο μού φάνηκαν πολύ καλή ιδέα! Καλησπέρα Νεκτάριε, Σ' ευχαρτιστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Στα νίκελ εφάρμοσα το χρώμιο της Alclad, ενώ για τα ξύλινα μέρη εφάρμοσα τεχνικές αρματάδων (με χρώμα σμάλτου, λάδια ζωγραφικής, και βερνίκι)... ;D. Απόστολος : : Αυτές οι λεπτομέριες που βάζεις στα μοντελάκια σου είναι όλα τα λεφτά!!! Ο χάρτης στο κάθισμα του συνοδηγού άψογος.... Πανέμορφο αυτοκίνητο και φοβερά εκτελεσμένο....Μπράβο!! Καλησπέρα Γιώργο, Οι ψιλολεπτομέρειες είναι το αλατοπίπερο του μοντέλου για να γίνει πιο νόστιμο... ;D Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Απόστολος : : Πανέμορφο και αυτό Απόστολε! Είσαι δυνατός παίκτης, συνγχαρητήρια και πάλι!!! Καλησπέρα Ανδρέα, Με τιμούν ιδιαίτερα σχόλια από μοντελιστή με το δικό σου ειδικό βάρος. Απόστολος : : φιλε αποστολε συνγχαρητήρια και για αυτο το μοντελο! αψογο!ολο το τμημα του κινητηρα εξερετικο! μια ερωτηση εχω.τις ζωνες που εφτιαξες απο αλουμινοχαρτο ενοεις τις πορπες?(ειναι καταπληκτικες!) και κατι ακομα ,γιατι θα ασχοληθω με την απογονο της 275 την daytona που εχει τις ιδιες ροδες,με ποιο κοδικο εβαψες τις ζαντες? Καλησπέρα Αντώνη, Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου! Οι ιμάντες είναι από αλουμινόχαρτο, και οι πόρπες είναι φωτοχαραγμένες. Οι ζάντες είναι του κιτ βαμμένες με τρεις διαφορετικές αποχρώσεις Alclad. Highly Polished Aluminium για το στεφάνι, Polished Aluminium για τις ακτίνες, και Chrome για τη βίδα (ή πεταλούδα). Καλή επιτυχία με τη Daytona. Απόστολος : : Καλησπερα Αποστολε, πανεμορφο το μοντελο! Πολλα like στην δερματινη κουκουλα! Και πινακιδες Ζυριχης, τι λες τωρα!!! ;D Παρεπιπτοντως, καθοτι ασχετος με οτιδηποτε αυτοκινητων δρομου, το NART (North American Racing Team) πως εμπλεκεται με το συγκεκριμενο μοντελο? Δημητρης Καλησπέρα Δημήτρη, Οι πινακίδες Ζυρίχης ήταν συνειδητή επιλογή, αφού ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο όπως η 275 NART είναι πολύ επιλεκτικό σχετικά με τους δρόμους που κυκλοφορεί... ;D Η 275 NART είναι "παιδί-προιόν" της North American Racing Team προορισμένο για την αμερικάνικη αγορά (http://www.supercars.net/cars/532.html). Απόστολος : :
|
|