|
Post by alex78 on Apr 29, 2012 0:36:56 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2012 9:29:07 GMT 2
Αλεξ, φίλε μου, πολύ όμορφο το ντουκατικό σου... Και για πρώτο δίτροχο και ουσιαστικά 2 συνολικά τελειωμένο μοντέλο, είναι παραπάνω από αξιέπαινο... Από ότι κατάλαβα το ευχαριστήθηκες και αυτό είναι που έχει εν τέλει σημασία... Διακρίνω μια κλήση προς τους 2 τροχούς? Μήπως να επανεξετάσεις την κύρια θεματολογία σου... Τώρα, έρχεται η ώρα των συμβουλών -όταν τις βαρεθείτε απλά να μου το πείτε... Όπως σου είχα γράψει και για το εσωτερικό της 911, πρόσεξε λίγο τα βαψίματα με πινέλο... Π.χ. πίσω δισκόφρενο, πιρούνι, κ.α Μια δεύτερη ματιά, πάντα βοηθάει... Μην βάφεις και τα ξεχνάς... Πολλές φορές θέλει ξανά και ξανά μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλεις... Επίσης, δώσε περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να έχεις ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα... π.χ. δεν μπορεί όλα τα παρελκόμενα της τιμονιέρας, τα οποία αποτελούνται από διάφορα υλικά, να είναι όλα ένα ενιαίο μαύρο ή δεν μπορεί να φαίνεται η ένωση κάτω από το τεπόζιτο, κ.α. Τα σχόλια δεν ακυρώνουν την προσπάθεια και είναι 110% καλοπροαίρετα. 'Άλλωστε ότι είναι μόλις το 2ο σου τελειωμένο μοντέλο, από μόνο του είναι άξιο συγχαρητηρίων... Στο επόμενο που θα ξεκινήσεις, ψάξε και βρες wip για το θέμα σου... Μελέτησε τα, δες πως εργάζονται οι καλύτεροι μοντελιστές του χώρου, πάνω στο μοντέλο που φτιάχνεις και προσπάθησε να ακολουθήσεις τη μεθοδολογία τους. Σίγουρα θα σε βοηθήσει και θα πας ένα βήμα παραπέρα, ποιοτικός. Έχεις μια καλή βάση και πιστεύω αξίζει το κόπο να την αξιοποιήσεις... Καλή επιτυχία στο επόμενο και πάλι μπράβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 29, 2012 10:07:41 GMT 2
Εξαιρετικός ο "Λόγος του Αντμινιστράτορα"! : : : : ;D Τον προσυπογράφω ανεπιφύλακτα! Αλέξη, έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά!!! : : : : : : Μάλιστα, τις περισσότερες από τις λεπτομέρειες που διέκρινε ο Γιώργος δεν τις είχα προσέξει καν, οπότε η εικόνα του μοντέλου σου παραμένει στη δική μου συνείδηση αψεγάδιαστη!!! Καλή συνέχεια με το επόμενο! : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 29, 2012 12:05:47 GMT 2
Καλημέρα Αλέξη, Κατασκευή πύραυλος... Για πότε την ξεκίνησες, πότε την έβαψες, πότε την ξέβαψες, την έβαψες ξανά, και την τελείωσες... Συμφωνώ με τις συμβουλές του Γιώργου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο, τα βασικά (προετοιμασία, κολλήσεις, αστάρωμα, βάψιμο, γυάλισμα) τα ξέρεις και τα εφαρμόζεις πολύ καλά! Είναι ώρα σιγά σιγά να δουλέψεις περισσότερο με τις λεπτομέρειες. Δεν έβαλες τις πλαινές χαλκομανίες της ουράς, τα πίσω φλας με την πινακίδα, και τους καθρέπτες... Θα τα βάλεις, ή θα την αφήσεις αλήτικη; Πάμε για την επόμενη; Υ.Γ. Φίλε είσαι ζημιάρης γιατί μπήκα στον πειρασμό και την αγόρασα... ;D Απόστολος
|
|
|
Post by alex78 on Apr 29, 2012 16:28:47 GMT 2
Αλεξ, φίλε μου, πολύ όμορφο το ντουκατικό σου... Και για πρώτο δίτροχο και ουσιαστικά 2 συνολικά τελειωμένο μοντέλο, είναι παραπάνω από αξιέπαινο... Από ότι κατάλαβα το ευχαριστήθηκες και αυτό είναι που έχει εν τέλει σημασία... Διακρίνω μια κλήση προς τους 2 τροχούς? Μήπως να επανεξετάσεις την κύρια θεματολογία σου... Τώρα, έρχεται η ώρα των συμβουλών -όταν τις βαρεθείτε απλά να μου το πείτε... Όπως σου είχα γράψει και για το εσωτερικό της 911, πρόσεξε λίγο τα βαψίματα με πινέλο... Π.χ. πίσω δισκόφρενο, πιρούνι, κ.α Μια δεύτερη ματιά, πάντα βοηθάει... Μην βάφεις και τα ξεχνάς... Πολλές φορές θέλει ξανά και ξανά μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλεις... Επίσης, δώσε περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να έχεις ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα... π.χ. δεν μπορεί όλα τα παρελκόμενα της τιμονιέρας, τα οποία αποτελούνται από διάφορα υλικά, να είναι όλα ένα ενιαίο μαύρο ή δεν μπορεί να φαίνεται η ένωση κάτω από το τεπόζιτο, κ.α. Τα σχόλια δεν ακυρώνουν την προσπάθεια και είναι 110% καλοπροαίρετα. 'Άλλωστε ότι είναι μόλις το 2ο σου τελειωμένο μοντέλο, από μόνο του είναι άξιο συγχαρητηρίων... Στο επόμενο που θα ξεκινήσεις, ψάξε και βρες wip για το θέμα σου... Μελέτησε τα, δες πως εργάζονται οι καλύτεροι μοντελιστές του χώρου, πάνω στο μοντέλο που φτιάχνεις και προσπάθησε να ακολουθήσεις τη μεθοδολογία τους. Σίγουρα θα σε βοηθήσει και θα πας ένα βήμα παραπέρα, ποιοτικός. Έχεις μια καλή βάση και πιστεύω αξίζει το κόπο να την αξιοποιήσεις... Καλή επιτυχία στο επόμενο και πάλι μπράβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα Γιώργο ειλικρινά σ'ευχαριστώ για τα εναθαρρυντικά σου σχόλια. Οι συμβουλές σου θα τηρηθούν σαν ''Ευαγγέλιο'' σε μελοντικές κατασκευές.... Αλέξης : : Εξαιρετικός ο "Λόγος του Αντμινιστράτορα"! ;D Τον προσυπογράφω ανεπιφύλακτα! Αλέξη, έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά!!! Μάλιστα, τις περισσότερες από τις λεπτομέρειες που διέκρινε ο Γιώργος δεν τις είχα προσέξει καν, οπότε η εικόνα του μοντέλου σου παραμένει στη δική μου συνείδηση αψεγάδιαστη!!! Καλή συνέχεια με το επόμενο! Να είσαι καλά Νέκ, το σχόλιο μου δίνει δύναμη για το επόμενο δύσκολο project που ήδη μου ''κλείνει το μάτι'' στο πάγκο.... ;D Αν και και εδώ που τα λέμε μόνο αψεγάδιαστο δεν είναι..... Αλέξης : : Καλημέρα Αλέξη, Κατασκευή πύραυλος... Για πότε την ξεκίνησες, πότε την έβαψες, πότε την ξέβαψες, την έβαψες ξανά, και την τελείωσες... Συμφωνώ με τις συμβουλές του Γιώργου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο, τα βασικά (προετοιμασία, κολλήσεις, αστάρωμα, βάψιμο, γυάλισμα) τα ξέρεις και τα εφαρμόζεις πολύ καλά! Είναι ώρα σιγά σιγά να δουλέψεις περισσότερο με τις λεπτομέρειες. Δεν έβαλες τις πλαινές χαλκομανίες της ουράς, τα πίσω φλας με την πινακίδα, και τους καθρέπτες... Θα τα βάλεις, ή θα την αφήσεις αλήτικη; Πάμε για την επόμενη; Υ.Γ. Φίλε είσαι ζημιάρης γιατί μπήκα στον πειρασμό και την αγόρασα... ;D Απόστολος Ευχαριστώ Απόστολε καθημερινά μαθαίνω χάρη σε σας, ειλικρινά... Τα πλαινά (number plates) τα έδινε σε χαλκομανία και όταν πήγα να τις τοποθετήσω γίνανε χάλια, δεν μπόρεσα να τις ''επαναφέρω'' με τπτ και έτσι αποφάσισα να τις αφαιρέσω. Οι καθρέπτες ξεχαστήκαν μέσα στη σακούλα με το MrMuscle και....πετάχτηκαν μαζί με τη σακούλα, οπότε δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη στοκάρα τις βάσεις στην μάσκα....τέλος όσον αφορά την βάση πινακίδας καθαρά θέμα ιδεολογίας και μόνο.... ;D Το επόμενο είναι αυτό: www.escalemodels.com/forums/index.php?showtopic=1181Αλέξης : : Τέλος θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσω στον πατέρα μου που εδώ και 4 ημέρες περνάει δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο....
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2012 17:06:04 GMT 2
Περαστικά και καλή δύναμη του ευχόμαστε, όλοι Αλέξη... Σίγουρα θα το χάρηκε... : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 29, 2012 19:48:24 GMT 2
Φίλε αλέξη καλησπέρα! Συνγχαρητήρια για την προσπάθειά σου. Έχεις κάνει ένα πολύ καλό βάψιμο στο κόκκινο χρώμα της μηχανής. Όσον αφορά τις επισημάνσεις που σου αναφέρει ο δάσκαλος (τζιαφάς) θα συμφωνήσω και γω μαζί του χωρίς αυτό να μειώνει την αξία της προσπάθειάς σου. Ειδικά τα σημεία του σκελετού που ενώνονται πολλές φορές μπορεί να μας προδώσουν νομίζοντας οτι όταν κλείσουμε τη μηχανή δε θα φαίνονται σε κάποια σημεία και στο τέλος γίνεται το αντίθετο. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφεύγεις τα βαψίματα με πινέλο σε μεγαλούτσικες επιφάνειες. Το καλύτερο βάψιμο του κόσμου να κάνεις με πινέλο θα είναι χειρότερο απ' ότι με αερογράφο. Μασκάρισμα και καθαρίζεις μιά και καλή. Και πάλι μπράβο πάντως γιατί είναι μια προσεγμένη και με μεράκι φτιαγμένη μηχανή!!!
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Apr 29, 2012 21:04:25 GMT 2
Αλέξη το μηχανάκι στο χρόνο που το εχεις φτιάξει στέκεται μια χαρά. Πιστεύω οτι ανήκεις στους δύο τροχούς . Η δική μου συμβουλή είναι να μην βιάζεσαι να το τελειώσεις, δώστου χρόνο, σκέψου πατέντες δές φωτό από το διαδύκτιο και πάρε ιδέες.
Μπράβο και απο εμένα.
Σπύρος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 30, 2012 10:26:14 GMT 2
Και γώ θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Ειδικά με τον Γιώργο... Απλά θα ήθελα ακόμη να προσθέσω είναι να μην βιάζεσε. Αυτό το έμαθα απο την ανακατασκευή στο mx5 που έκανα, ενώ είχα κάποια θέματάκια, δεν είχα την υπομονή να περιμένω τις απαντήσεις των παιδιών και τα έκανα μαντάρα σε κάποια σημειά. Κατατάλα πολύ καλή δουλειά και πανέμορφη μηχανή!!!! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Apr 30, 2012 15:22:40 GMT 2
Αλέξη τα είπαν όλα!!! Πολύ μου αρέσει!! Και έμενα πάντως μου άνοιξες την όρεξη για την Ducati!! Εγώ βγάζω απωθημένα με τις μοτοσυκλέτες!!! : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 30, 2012 16:45:31 GMT 2
Καλησπερα Αλεξ, το μονο που εχω να προσθεσω ειναι μακαρι να ηταν ετσι το δευτερο μοντελο μου. Πολυ ομορφο! Το ψαχνεις και το παλευεις και φαινεται η βελτιωση απο ποστ σε ποστ. Καλη συνεχεια και περαστικα στον φαδερ : : Δημητρης
|
|
|
Post by alex78 on May 2, 2012 19:46:32 GMT 2
Παιδιά να είστε όλοι καλά, να είστε σίγουροι ότι θα τηρήσω τις συμβουλές σας!! Γιώργο, Δημήτρη σας ευχαριστώ για την δύναμη που μου δίνετε.... Αλέξης : : : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 3, 2012 1:59:47 GMT 2
Αλεξάκο φοβερή πολύ όμορφη και αλήτικη κατασκευή... και σε χρόνο ρεκόρ... Η δική μου άποψη, όντας στο ίδιο επίπεδο με εσένα είναι να μην ανησυχείς πάρα πολύ για τις έξτρα λεπτομέρειες καθώς αυτές θα έρθουν με τον καιρό και θα τις αναζητήσεις μόνος σου τότε... Πάντα σε φιλικό κλίμα μην νομίζουν τα παιδιά ότι απαξιώνω τις συμβουλές τους, προς θεού. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 4, 2012 14:51:44 GMT 2
Αλεξη καλησπερα Πολλα μπραβο για την δουλεια σου! Αν αναλογιστουμε τον χρονο που δαπανησες για το κιτ κ το επιπεδο που εχεις φτασει μεχρι στγμης, το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο! Βαλε κ αλλα μοντελα στην βιτρινα σου, μην βιαζεσαι, αξιοποιησε τις συμβουλες κ θα κανεις πραγματα που δεν φανταζεσαι κ σε χρονο 0 Φιλε κουραγιο κ ευχομαι ολα να πανε καλα Ετυχε αυτες της μερες να εχω πολυ ιδιεταιρο ανθρωπο για εμενα, τον θειο μου, στην εντατικη για μερικες ημερες. Ευτυχως ολα πηγαν καλα! Το ιδιο ευχομαι κ για τον πατερα σου
|
|
|
Post by alex78 on May 5, 2012 14:56:06 GMT 2
Αγάπιε και Χρήστο να είστε καλά παληκάρια μου, ευχαριστώ για τα σχόλια και τις ευχές σας!! Αλέξης : :
|
|