|
Post by rawshooter on Apr 3, 2012 21:23:34 GMT 2
Φίλοι μου καλησπέρα σας αφού τελείωσα το "170Va" (αύριο οι φώτο που θα στεγνώσουν τα φώτα κτλ) και όντας "ανεβασμένος" - πια - ψυχολογικά, καταπιάστηκα σήμερα με νέο 24αρι κιτ..... Το κιτ λοιπόν είναι αυτό αυτή είναι η Παναγία (μεγάλη Χάρη της) ......και αυτή η λαμπάδα που θα ανάψω αν βγεί απο αυτό το κουτί κιτ Το κουτί που αναγράφει Testors είναι καθαρά παραπλανητικό μιας και το Ford είναι IMC και μετέπειτα Linderg αν αυτό σας λέει τπτ Προσωπικά το "χτύπησα" στο ebay (και τώρα χτυπώ το κεφάλι μου) μιας και είναι, μαζί με την Corvette του '53, ενα απο τα ελάχιστα αμερικάνικα οχήματα που μ' αρέσουν (γιαυτό και μόνο καταπιάνομαι αλλιώς θα το "χαιρόταν" ήδη η Μαυροράχη ). Η εφαρμογή των κομματιών είναι εντελώς στο πρπ ενώ τα παμπρίζ έχουν ενα θέμα πάχους......Ευελπιστώ οτι χαρτοταινία με κυανοκρυλική και kicker θα κάνουν το θαύμα τους Λεπτομέρειες για το Cougar του '63 εδώ www.carstyling.ru/en/car/1963_ford_cougar_ii/images/9999/www.carstyling.ru/en/car/1963_ford_cougar_ii/ Εαν και εφόσον "βγεί" αυτοκίνητο θα προτιμήσω τον χρωμματισμό που φαίνεται στο κουτί (κόκκινο/λευκό).... t.b.c. (και βοήθεια μας)
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Apr 3, 2012 21:39:29 GMT 2
Η πανάγια μαζί σου!!!! : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 3, 2012 23:21:45 GMT 2
Παναγιώτη έχω την εντύπωση ότι ''ακολουθείς'' το Πάσχα των Καθολικών. Ξεκίνησε ήδη για σένα η ''Εβδομάδα Τών Πάθών''...... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2012 7:53:41 GMT 2
Μην στεναχωριέσαι Παναγιώτη... Έχουμε τα μέσα... Και ολόκληρο το παγκάρι θα σου ανάψουμε, και ευχέλαια θα κάνουμε και παρακλήσεις... Ότι χρειαστείς Αλλά γιατί..., χάθηκε να πιάσεις εκείνη τη 250 GT... ;D ;D Πλάκα κάνω, το αμάξι το αγνοούσα τελείως... Από τις φώτο που ποστάρες θα συμφωνήσω ότι είναι ενδιαφέρον (στιλιστικά)... Οπότε καλό κουράγιο, δύναμη και καλή επιτυχία ΑΜΗΝ!!!! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 4, 2012 19:22:12 GMT 2
Παναγιώτη καλή δύναμη φίλε! Θα την χρειαστείς.... Αλλά από την άλλη έσυ δεν κολλάς σε τέτοια θέματα! Καλή συνέχεια φίλε : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 4, 2012 19:36:36 GMT 2
Παναγιωτη εμπαινε, μην υποκυψεις κ σου βγει απο πανω το κιτ!! Δεν θα του περασει! : : Οπως ειπε κ ο Αλεξανδρος, δεν σε φοβαμαι σε κατι τετοια Καλη αρχη : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 5, 2012 9:44:03 GMT 2
Καλή αρχή και απο μένα... Γιατί θα έιναι δύσκολο?
|
|
|
Post by procrossaro on Apr 5, 2012 21:28:09 GMT 2
georgenc: Από τον κολητό μου που ασχολείται πιο πολύ με το άθλημα, και μου είχε φτιάξει κάποια μοντελάκια, μόνο τα χειρότερα έχω ακούσει για την Linderg. Και δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η λεπτομέρεια. rawshooter: Καλή αρχή, και με το καλό να το τελειώσεις. Ο χρωμματισμός είναι μάλλον μονόδρομος. Μιας και μιλάμε για concept. Δεν φανταζόμουνα καν ότι είχαν βγει σε στατικά τα κλασικά αμερικάνικα concepts. Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον νέα σου από την κατασκευή.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2012 22:31:35 GMT 2
georgenc: Από τον κολητό μου που ασχολείται πιο πολύ με το άθλημα, και μου είχε φτιάξει κάποια μοντελάκια, μόνο τα χειρότερα έχω ακούσει για την Linderg. Και δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η λεπτομέρεια. Επιβεβαιώνω... Τα Linderg είναι ότι χειρότερο σε κιτ αυτοκίνητου... Κυρίως οι εφαρμογές τους, που είναι εντελώς υποθετικές ;D. Επίσης πολλές φορές έχουν στραβά κομμάτια και πολύ φλας. Αλλά θα μας τα πει καλύτερα ο Παναγιώτης που είναι πιο έμπειρος στο θέμα... : :
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 5, 2012 23:30:38 GMT 2
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε ;D ;D Μεγάλη εν' όψη και ξεκίνησα λοιπόν το κιτ.....και με το καλημέρα ορίστε τί αντίκρυσα ok, θα πεί κάποιος, κάτι απο Monogram-ΑΜΤ......περιμένετε όμως και θ' ακολουθήσουν κι άλλες "γλύκες" Τ' αμάξωμα δεν "ερχόταν" με τπτ.......επιστρατεύτηκε λοιπόν ταινία Tamiya και η θαυματουργή υγρή κόλλα της Gunze με το σιέλ καπάκι. Έτσι άρχισαν να δείχνουν κάπως οι ωραίες γραμμές της αμερικάνας Και 'δώ άρχισαν "οι γλύκες".......ιδού η εφαρμογή ala Testors/Lindberg Όπως βλέπετε μια χαράδρα ικανή να περάσει ανακόντα ολόκληρο : : Σαν λύση θα εφαρμόσω μια πατέντα που έχω δεί απο μοντελιστές στην Ιταλία....και αυτή είναι --> κομματάκι χαρτί που ακολουθεί την γραμμή της πόρτας, αυτό βοηθά στο να στοκάρω το κενό αλλά να ΜΗΝ χαθεί η γραμμή της "κορνίζας" της πόρτας Μάλιστα έτσι θα με βοηθήσει και στο τρίψιμο αργότερα ώστε να μην "μπουκώσει" απο τρίματα & σκόνες..... Σειρά είχε το εσωτερικό όπου μάσκαρα ότι θα γίνει inox (τασάκια-αναπτήρας κτλ) και ψέκασα το αστάρι της vallejo που δίνει μια βινύλ υφή. Και τέλος ενα μικρό dry fit του μοτέρ, το οποίο βρίσκεται στην πιο περίεργη θέαη που έχω δεί ποτέ μου t.b.c.
|
|
|
Post by nektarios on Apr 6, 2012 9:46:29 GMT 2
Παναγιώτη, απ' ότι βλέπω το κιτ έχει αρκετά (κατ' ευφημισμό) θεματάκια ;D αλλά είμαι σίγουρος για το ποιός θα νικήσει στο τέλος! Καλή επιτυχία!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 6, 2012 11:54:40 GMT 2
Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει linderg...
Καλό κουράγιο!!!!!
|
|
|
Post by jvolume on Apr 7, 2012 9:40:18 GMT 2
Ωχ ωχ ωχ ωχ!!! Παναγιώτη καλημέρα.Το ξέρω οτι σου αρέσουν τα δύσκολα αλλά αυτό μου φαίνεται extreme!! : : : : Δε σε φοβάμαι όπως και να χει. Η εμπειρία σου και το μεράκι σου αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα.Ακόμα και η Testors/Linberg δε θα πιστεύει ότι είναι μοντέλο της μόλις το τελειώσεις. Καλημέρα Γιάννης
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 8, 2012 0:59:43 GMT 2
Καλημέρα σας : : λοιπόν το Cougar "μπήκε" στην τελική ευθεία μετά απο αρκετό "στόκαρε-τρίψε" τις μέρες που πέρασαν...........Κάπου στόκαρα μέχρι και με κυανοκρυλική ώστε να ακολουθήσει επαναχάραξη. Μια μικρή στρέβλωση του αμαξώματος διορθώθηκε με βάρος και πιστολάκι για τα μαλλιά - αλλά όλα αυτά αποτελούν παρελθόν πλέον Χθές τα ξημερώματα, άρχισα το βάψιμο.....αρχικά μάσκαρα και ψέκασα την οροφή. Εδώ αρχικά πίστευα οτι ήταν λευκή αλλά μετά απο πολλές φώτο στο net διαπίστωσα οτι ήταν Aluminium Οπότε επιστρατεύτηκαν τα Alclad και συγκεκριμένα το Dark Aluminium. Ξαναμασκάρισμα και σειρά είχε το Gloss Red της tamiya με γενναία δόση gloss βερνίκι της ιδίας και αρκετό retarder. Σαν αποτέλεσμα ενα φωτεινό γυαλιστερό κόκκινο που όμως ήθελε πρπ 4 ώρες να στεγνώσει τελείως : : Απο σήμερα άρχισα να βάζω τζάμια και τα διάφορα inox κομμάτια Ενα μικρό διάλλειμα και ευκαιρεία να συναρμολογηθεί το εσωτερικό απο τα κομμάτια που το απαρτίζουν Ελπίζω μέχρι να ξημερώσει (βλέπετε "μ' έπιασε" ο απογευματινός καφές) να βάλω και τα υπόλοιπα inox κομμάτια και να βάψω το πίσω ανοιγόμενο κομμάτι του αμαξώματος..... t.b.c.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 10, 2012 18:00:00 GMT 2
Παναγιώτη φίλε ...you nailed it!!! Δεν θα γλύτωνε από τα χεράκια σου σε καμία περίπτωση : : Καλά τελειώματα : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 10, 2012 20:00:35 GMT 2
Ωραιότατο αποτέλεσμα Παναγιώτη!! : : Άψογη χρωματική επιλογή αμαξώματος και μασκάρισμα διχρωμίας πραγματικά ''ξυραφένιο''!! Απορίες: 1) Με υγρή κόλλα πώς μπορείς να αναδείξεις ''χαμένες'' γραμμώσεις αμαξώματος?? 2) Πώς εκτελείς χρέη....''καλίμπρας'' με το πιστολάκι?? Αλέξης : :
|
|