RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 17, 2012 23:14:26 GMT 2
Καλησπέρα Θάνο, Έπιασες θεματάρα!!! Από τις πρώτες μηχανές που είχα φτιάξει ήταν η μεγάλη της αδερφή (1100) στην ίδια κλίμακα από την TAMIYA. Καλή συνέχεια! Απόστολος : :
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 18, 2012 18:36:23 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά Θάνο!! Το ''χρυσό'' ποιό είναι? Καλή συνέχεια... ευχαριστώ το χρυσό είναι το gold leaf της tamiya
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 21, 2012 12:07:39 GMT 2
γεια χαρά σε όλους Η ΚΑΤΑΝ(R)Α συνεχίζετε.... κόλλησα και έβαψα το ψαλίδι με τον τροχό και την πίσω ανάρτησή και την τοποθέτησα στον σκελετό και... κόλλησα τα βασικά τμήματα του πλαισίου και περιμένω να στεγνώσει καλά η υγρή κόλλα για να τριφτούν και να ασταρωθούν και μετά να βαφτούν ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣπως <<πιάνει >> το άσπρο χρώμα απάνω στο κιτ γιατί όποτε έχω προσπαθήσει έχω παταγώδη αποτυχία εεε και κάπως έτσι θα είναι στο τέλος (έτσι για να περνώ κουράγιο)
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 21, 2012 12:22:54 GMT 2
Καλησπέρα Θάνο, Ωραία πάει...ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ θα λεγα... Για το λευκό αναλόγως πως βάφεις...Αν πχ βάφεις με αερογράφο ρίξε μια ματιά σε αυτό το post: scalewheels-gr.com/index.cgi?action=display&board=gb1&thread=465&page=2#4360όπου ο soul slayer κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Άλλες λύσεις που έχουν προταθεί κατα καιρούς είναι τα spray εμπορίου (πχ happy color) Που έχουν πολύ καλή καλυπτικότητα αλλά είναι επίφοβο κατα τη γνώμη μου πάντα, να "χτίσουν" πάνω στο μοντέλο και τέλος μπορείς να βάψεις με μοντελιστικά spray πάνω από άσπρο αστάρι(προσωπικά θα τα φοβόμουν τα συγκεκριμένα πάνω από γκρί αστάρι καθώς είναι αρκετά "δαφανή")... Αν δώσεις πληροφορίες για τον τρόπο που σκοπεύεις να εργαστείς κάποιοι πιο έμπειροι απο εμένα σίγουρα θα σου δώσουν μια λύση... Όπως και να 'χει, καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια να έχεις. Αγάπιος
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 21, 2012 13:40:07 GMT 2
Καλησπέρα Θάνο, Ωραία πάει...ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ θα λεγα... Για το λευκό αναλόγως πως βάφεις...Αν πχ βάφεις με αερογράφο ρίξε μια ματιά σε αυτό το post: scalewheels-gr.com/index.cgi?action=display&board=gb1&thread=465&page=2#4360όπου ο soul slayer κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Άλλες λύσεις που έχουν προταθεί κατα καιρούς είναι τα spray εμπορίου (πχ happy color) Που έχουν πολύ καλή καλυπτικότητα αλλά είναι επίφοβο κατα τη γνώμη μου πάντα, να "χτίσουν" πάνω στο μοντέλο και τέλος μπορείς να βάψεις με μοντελιστικά spray πάνω από άσπρο αστάρι(προσωπικά θα τα φοβόμουν τα συγκεκριμένα πάνω από γκρί αστάρι καθώς είναι αρκετά "δαφανή")... Αν δώσεις πληροφορίες για τον τρόπο που σκοπεύεις να εργαστείς κάποιοι πιο έμπειροι απο εμένα σίγουρα θα σου δώσουν μια λύση... Όπως και να 'χει, καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια να έχεις. Αγάπιος σε ευχαριστώ : : : : θα βάψω με αερoγράφο και το χρώμα είναι το χ-2 tamiya
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Apr 21, 2012 14:54:34 GMT 2
Εγώ θα πρότεινα άσπρο αστάρι έτσι και αλλιώς, το άσπρο είναι δύσκολο χρώμα κατά την γνώμη μου!!! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 24, 2012 9:36:41 GMT 2
Άλλες λύσεις που έχουν προταθεί κατα καιρούς είναι τα spray εμπορίου (πχ happy color) Που έχουν πολύ καλή καλυπτικότητα αλλά είναι επίφοβο κατα τη γνώμη μου πάντα, να "χτίσουν" πάνω στο μοντέλο Γιατί είναι επίφοβο? Εγώ πάντως το λευκό mazda με λευκό σπρέι εμπορίου το έβαψα και βγήκε μια χαρά. Το μόνο επειδή το αστάρι ήταν γκρί το πέρασα ένα παραπάνω αχνό χέρι...
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 24, 2012 16:20:41 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2012 18:57:34 GMT 2
Πολύ όμορφη βγαίνει... καλά τελειώματα... μήπως ξέρετε πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτά Καταρχήν όταν βάζουμε χαρτοταινία, αφαιρούμε μέρος της κόλλας της, κολλώντας την πρώτα στο δάκτυλο ή στο γραφείο μας. Επίσης μασκάρουμε τα βαμμένα, 2 τουλάχιστον μέρες αφού βάψουμε... Είπαμε η υπομονή είναι προσόν.. Τώρα, για το θεματάκι σου, νομίζω ένα πέρασμα με αλοιφή και πλύσιμο με οδοντόβουρτσα θα σου δώσει ένα καλό αποτέλεσμα... Αλλιώς τρίψιμο με 800 και 1000 και πέρασμα ακόμη ενός χεριού χρώματος... : : : :
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 24, 2012 19:26:35 GMT 2
Πολύ όμορφη βγαίνει... καλά τελειώματα... μήπως ξέρετε πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτά Καταρχήν όταν βάζουμε χαρτοταινία, αφαιρούμε μέρος της κόλλας της, κολλώντας την πρώτα στο δάκτυλο ή στο γραφείο μας. Επίσης μασκάρουμε τα βαμμένα, 2 τουλάχιστον μέρες αφού βάψουμε... Είπαμε η υπομονή είναι προσόν.. Τώρα, για το θεματάκι σου, νομίζω ένα πέρασμα με αλοιφή και πλύσιμο με οδοντόβουρτσα θα σου δώσει ένα καλό αποτέλεσμα... Αλλιώς τρίψιμο με 800 και 1000 και πέρασμα ακόμη ενός χεριού χρώματος... σε ευχαριστώ αλλά τι εννοείς <<αλοιφή για πλύσιμο>>
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2012 19:45:52 GMT 2
σε ευχαριστώ αλλά τι εννοείς <<αλοιφή για πλύσιμο>> Έγραψα αλοιφή και πλύσιμο Αλοιφή εννοώ το compound για γυάλισμα... Το πλύσιμο με υγρό για τα πιάτα... : :
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 24, 2012 20:27:23 GMT 2
σε ευχαριστώ αλλά τι εννοείς <<αλοιφή για πλύσιμο>> Έγραψα αλοιφή και πλύσιμο Αλοιφή εννοώ το compound για γυάλισμα... Το πλύσιμο με υγρό για τα πιάτα... σε ευχαριστώ και πάλι : : : : : : αλλά τι ακριβός είναι το compound ?? έχω βάψει με ακρυλικά , μήπως έχουν πρόβλημα με το σαπουνόνερο
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2012 23:44:47 GMT 2
σε ευχαριστώ αλλά τι εννοείς <<αλοιφή για πλύσιμο>>
Έγραψα αλοιφή και πλύσιμο Αλοιφή εννοώ το compound για γυάλισμα... Το πλύσιμο με υγρό για τα πιάτα...
σε ευχαριστώ και πάλι αλλά τι ακριβός είναι το compound ?? έχω βάψει με ακρυλικά , μήπως έχουν πρόβλημα με το σαπουνόνερο
Τα compound φίλε μου είναι αλοιφές γυαλίσματος : Εκτός από τις μοντελιστικές (π.χ. της tamiya, gunze, finisher's) υπάρχουν αυτοκινητιστικές (π.χ 3Μ, Novus κ.α.)... Τώρα για το πλύσιμο, αν δεν χρησιμοποίησες νερό για τα αραιώσεις, τότε δεν έχεις πρόβλημα... Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by thanosmav on Apr 25, 2012 15:46:15 GMT 2
Έγραψα αλοιφή και πλύσιμο Αλοιφή εννοώ το compound για γυάλισμα... Το πλύσιμο με υγρό για τα πιάτα... σε ευχαριστώ και πάλι αλλά τι ακριβός είναι το compound ?? έχω βάψει με ακρυλικά , μήπως έχουν πρόβλημα με το σαπουνόνερο [/size][/quote] Τα compound φίλε μου είναι αλοιφές γυαλίσματος : Εκτός από τις μοντελιστικές (π.χ. της tamiya, gunze, finisher's) υπάρχουν αυτοκινητιστικές (π.χ 3Μ, Novus κ.α.)... Τώρα για το πλύσιμο, αν δεν χρησιμοποίησες νερό για τα αραιώσεις, τότε δεν έχεις πρόβλημα... Καλή συνέχεια [/quote] : : είσαι πολύ εξυπηρετικός οκ θα τα παραγγείλω από το ΝΕΤ γιατί είμαι εκτός Αθηνών αλλά πως εφαρμόζετε
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 25, 2012 18:00:22 GMT 2
|
|
|
Post by thanosmav on May 4, 2012 17:51:36 GMT 2
|
|