|
Post by nektarios on Mar 24, 2012 10:49:12 GMT 2
Φίλε Γιώργο, κάνει ότι μπορεί για να σε παιδέψει, αλλά σε βλέπω αποφασισμένο να το νικήσεις με κάθε τρόπο! : : Πιστεύω οτι με ένα αρκετά παχύρρευστο αστάρωμα (ώστε να καλυφθούν τυχόν γρατζουνιές ή υπολείμματα από τα προηγούμενα χρώματα) και με ένα προσεκτικό τρίψιμο του ασταριού πριν το βάψιμο, θα γίνει μια χαρά! [Καλού-κακού όμως ρώτα και κανέναν πιο έμπειρο από μένα...]. Καλή συνέχεια! : : Υ.Γ.: Τώρα που είναι και πάλι ξεβαμμένο, μήπως να το ξανασκεφτόσουν για κόκκινο-μαύρο; Νομίζω οτι το αναδεικνύει περισσότερο...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 24, 2012 13:04:43 GMT 2
Μου έχει καρφωθεί και θέλω να το κάνω ασπρο, δεν με είχε ενθουσιάσει όταν ήταν κόκκινο... ;D Ευτυχώς δεν έχει τόσες πολλές γρατζουνιές, δεν ξέρω αν θα εμφανιστούν με το που περάσω αστάρι βέβαια. Σίγουρα θα έχω θέμα με το τελάρο του παμπρίζ αλλά πιστεύω να βγεί ωραίο. Ότι και να γίνει δεν θα το αφήσω να περάσει το δικό του. Μου την έχει δώσει... : : Ελπίζω να βγεί αξιοπρεπές και όχι καμιά πατάτα.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 24, 2012 13:27:13 GMT 2
Βρε αγορίνα μου...Γιατί δεν περιμένεις λίγο... Κρίμα να το τρίβεις με τις ώρες και για το μοπντέλο και για τον κόπο σου που δίνει αποτελέσματα όπως τα σπασίματα που περιέγραψες... 1)Το Fornet στο είπα ότι δεν θα έκανε απολύτως τίποτα... 2)τα white spirit και ασετον δεν κάνουν κάτι στο πλαστικό(για το ασετον δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) αν σκεφτείς ότι τα πουλάνε και σε πλαστικά δοχεία... Προσωπικά έχω WS μέσα σε ένα δοχειάκι για ζωγράφους πλαστικό πάνω στο γραφείο και δεν έχει πάθει τίποτα...εχθές έβαφα με πινέλο και έκανα διορθώσεις σε διάφανο τμήμα με WS και επίσης δεν έπαθε τίποτα 3)το WS δεν επήρεάζει τα acrylic lacquer χρώματα, διαλύει τα σμάλτα (νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος πως δεν τα επηρρεάζει όταν έχουν στεγνώσει πλήρως) 4)το χρώμα στο spray σε ρώτησα να δείς τι ήταν καθώς άλλο τα ακρυλικά, άλλο τα acrylic lacquer, άλλο τα enamels και αυτό σημαίνει διαφορετικές χημικές συστάσεις και διαφορετικά διαλυτικά...καταλαβαίνεις λοιπόν πως το WS που έβαλες στο σφουγγαράκι ήταν σαν να είχες βάλει νερό... 5)Επειδή πιθανολογώ ότι το χρώμα που χρησιμοποίησες ήταν lacquer, η σίγουρη λύση είναι λευκό οινόπνευμα 93ων βαθμών, η λεγόμενη ισοπροπυλική αλκοόλη... Και με τη διαδικασία αυτή γλιτώνεις και τις ώρες τριψίματος και διατηρείς ανέπαφη όλη την ανάγλυφη λεπτομέρεια μέχρι και το μικρότερο κομμάτι... Τέλος, πιστεύω ότι πολύ καλά έκανες και πήρες απόφαση να το δοκιμάσεις, πρέπει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα... θα γίνει, με υπομονή και προσοχή όλα φτιάχνονται... Καλή συνέχεια... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Mar 24, 2012 20:18:22 GMT 2
Αγαπητέ φίλε και εγώ ψηφίζω κόκκινο!! Άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!! Τώρα όσο άφορα το white spirit δεν είναι επιθετικό στο πλαστικό!! Αν χρησιμοποιείς ασετον και είναι σε μεταλλικό κουτί εγώ δεν θα το έβαζα στο μοντέλο μου!!! Αν είναι από το ασετον που ξεβάφουν τα νυχιά, τότε δεν έχεις πρόβλημα!! Καλή συνέχεια!!! Κατσαου!!!! : :
|
|
|
Post by rawshooter on Mar 25, 2012 3:15:54 GMT 2
Φίλε Γιώργο καλημέρα : : Καταρχάς στο 99% των περιπτώσεων reset, μια γερή δόση fornet και σε μια απόλυτα κλειστή σακούλα polybag για κανα 24ωρο. Μετά ξέπλυμα κατω απο τρεχούμενο νερό και ελαφρό τριψιματάκι με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Δεν θα μείνει ίχνος προηγούμενου χρώματος ή ασταριού. Σε περιπτώσεις κάπως επίμονες αντι fornet, λίγο DOT4 (σε σπρέι για αυτοκίνητα). Κατα δεύτερον, προσωπικά θα άφηνα το Mazda για κιτ δοκιμών και εφόσον θα ήθελα να το ξανακάνω, θα ξεκινούσα ενα καινούργιο. ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ αυτό που σου λέω!!!!! Σου μιλώ όπως θα μιλούσα στον κολλητό μου που τον ξέρω χρόνια. Δυστυχώς το κατσαβίδι έχει αφήσει χαρακιές και το W.S. έχει "κατσαρώσει" την επιφάνεια......οτι αστάρι και να βάλεις θα φαίνονται τα σημάδια. Μια λύση, αλλά τρομερά επίπονη και οχι τόσο σίγουρη, είναι το διαδοχικό τρίψιμο με ψιλά γυαλόχαρτα.......αλλά και πάλι βαθιές χαρακιές δεν θα τις εξαλείψει. Τέλος μια μικρή "παρατήρηση", παιδιά χρώμματα lacquer στην Ελλάδα δεν θα βρείτε (ίσως μόνο σε σπρέυ). ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα Gunze & Tamiya που βρίσκουμε είναι ακρυλικά - άσχετα αμα τα αραιώνουμε με lacquer thinner. Τα lacquer μόνο απο εξωτερικό και έχουν άλλη οσμή και άλλη σύσταση.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 25, 2012 3:51:00 GMT 2
Τέλος μια μικρή "παρατήρηση", παιδιά χρώμματα lacquer στην Ελλάδα δεν θα βρείτε (ίσως μόνο σε σπρέυ). ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα Gunze & Tamiya που βρίσκουμε είναι ακρυλικά - άσχετα αμα τα αραιώνουμε με lacquer thinner. Τα lacquer μόνο απο εξωτερικό και έχουν άλλη οσμή και άλλη σύσταση. \ Παναγιώτη, Τα spray της Tamiya είναι σίγουρα όλα Lacquer και τα περισσότερα spray εμπορίου επίσης(dupli,motip κτλ που έχω χρησιμοποιήσει σιγουρα) Πάντως στο θέμα του καινούριου μοντέλου συμφωνώ κι εγώ... Καλύτερα ένα κίτ από την αρχή... Το reset θα βγάλει περισσότερους μπελάδες παρά θα βοηθήσει... Όπως και να 'χει, περι ορέξεως... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Mar 25, 2012 11:40:58 GMT 2
Σε περιπτώσεις κάπως επίμονες αντι fornet, λίγο DOT4 (σε σπρέι για αυτοκίνητα). Μάθαμε πάλι κάτι και σήμερα...Ευχαριστούμε Παναγιώτη. : : Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά του ακρυλικού χρώματος με τα Lacquer και με τι αραιώνεται το καθένα γιατί έχω χάσει τη μπάλα Γιώργο με συγχωρείς για το spam-αρισμα... : :
|
|
|
Post by rawshooter on Mar 25, 2012 16:27:39 GMT 2
Αγάπιε όπως αναφέρεις (και υποψιαζόμουνα) τα sprey της Tamiya είναι πράγματι lacquer. Τώρα όσον αφορά τα χρώματα και τα διαλυτικά τους, θ' ανοίξω ενα νέο θέμα στα tips ώστε να μην spam-αρω το θέμα του φίλου Γιώργου : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 27, 2012 9:13:47 GMT 2
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 27, 2012 15:48:21 GMT 2
Χαρα στο κουραγιο σου Γιωργο!! Συνεχισε τα ασταρωματα-τριψιματα μεχρι να εχεις μια λεια επιφανεια. Εστω κ μια χαραμαδουλα να εχει μεινει, θα φανει μετα το βαψιμο... Καλη συνεχεια : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 27, 2012 16:50:40 GMT 2
Θα δω το βράδυ που θα περαστεί τι τελικό χέρι αστάρι και θα έιναι έτοιμο για να δεχτεί το χρώμα... Αν τα καταφέρω ίσως το τελείωσω σήμερα απο βάψιμο.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 29, 2012 8:39:06 GMT 2
Μπήκε άλλο ένα spoiler στο πίσω προφυλακτήρα και επιτέλους το έβαψα. Μπορώ να πω, πως βγήκε καλύτερο απο ότι περίμενα. : : Χαρακές δεν φαίνονται, σε κάποια σημεία έχει κάτι μικροατέλιες αλλα δεν με πειράζει γιατι θα βαφτεί μαυρο σε αυτα τα σημεία και δεν θα φαινονται... Το πέρασα 3 χέρια αστάρι και μετά το έτριβα σχεδόν όλο και αφού έγινε λείο το πέρασα 3 αχνα χέρια χρώμα και 2 έντονα. Υπολογίστε τι τράβηξε να έρθει σ'αυτήν την μορφη, οπότε να είστε επιεικείς... ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 29, 2012 11:59:55 GMT 2
Απίστευτο αποτέλεσμα σε σχέση με την αρχική κατάσταση. Μπράβο για την επιμονή - υπομονή!!! Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 29, 2012 13:30:55 GMT 2
Γιώργο πραγματικά εντυπωσιακότατο το αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε τα ανατριχιαστικά ''κατσαβίδια'' και ''ξυσίματα'' που χρησιμοποιήσες για την.....''μετάλλαξη''. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!! : : : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 29, 2012 16:33:18 GMT 2
Πολυ καλο αποτελεσμα Γιωργο!! Δεν τα παρατας κ το αποτελεσμα σε δικαιωνει!! Μπραβο φιλε μου : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 29, 2012 20:59:09 GMT 2
|
|