georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 22, 2012 13:14:25 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 22, 2012 14:10:23 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Mar 22, 2012 16:11:12 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο Μιά χαρά βγήκε η ανακατασκευή σου φίλε, μπράβο!!! Θυμίστε μου να μην ξαναβάλω γκρί αστάρι σε αμάξι που θέλω να γίνει ασπρό!!!!! Τώρα γι’αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται, εγώ πάντως θα στο θυμίζω.... ...και το Σάββατο άν μπορείς πέρνα για καφεδάκι να τα πούμε κιόλας....
|
|
|
Post by alex78 on Mar 22, 2012 17:29:45 GMT 2
Το μόνο θέμα μου είναι, οτι ενώ, έκανα πολύ καλό βάψιμο χωρις να είναι έντονο το φαινόμενο του πορτοκαλιού, με το που το πέρασα το βερνίκι, σαν να κιτρίνεσε το χρώμα. Τι΄κάνω σε αυτη την περίπτωση? Γιώργο με τι έβαψες και με τι βερνίκωσες?? Αν και έχω την εντύπωση το θέμα πρέπει να οφείλεται στο βερνίκι. Ειδικότερα για τα Humbrol έχουν ακουστεί διάφορα. Εάν είναι λοιπόν Humbrol πολύ καλό ανακάτεμα και αραίωση μόνο με το thinner της εταιρείας. Τωρα πώς μπορείς να ανακτήσεις την επιθυμιτή λευκότητα δεν γνωρίζω. Αλέξης : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 22, 2012 22:37:51 GMT 2
Με απλά σπρέι εμπορίου το έβαξα...Το μόνο που θα με σώσει είναι να το ξύσω πάλι και να το αφήσω με το χρωμα, χωρις βερνίκωμα... Αν το κάνω ετσι πειράζει?
Φιλε gtziaf, εντάξει μου βγήκε το βαψιμο...Στο επόμενο θα δείξει...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 22, 2012 23:57:02 GMT 2
Όμορφο το άσπρο για αυτό το αμάξι Γιώργο, καλή επιλογή... Το να μη βάλεις βερνίκι δεν είναι κακό... είδικά με σπρέι εμπορίου που αφ'ενός χτίζουν και δημιουργούν αρκετό "σώμα" και αφ' ετέρου είναι σαφώς λιγότερο ευπαθή σε σχέση με τα σμάλτα πχ. Δεν "πειράζει" ούτε και είναι λάθος...Δοκίμασε το Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Mar 23, 2012 0:31:00 GMT 2
Γιώργο, όταν αναφέρεις ’’ξύσιμο’’ εννοείς ξέβαμα??
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 23, 2012 0:39:56 GMT 2
Φιλε gtziaf, εντάξει μου βγήκε το βαψιμο...Στο επόμενο θα δείξει... Sorry ρε συ George... Το κεφάλι μου ήταν καζάνι και άλλα έγραψες άλλα διάβασα... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 23, 2012 9:52:44 GMT 2
Γιώργο, όταν αναφέρεις ’’ξύσιμο’’ εννοείς ξέβαμα?? Ξύσιμο...πώς κάνουν ξέβαμα?
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 23, 2012 9:53:34 GMT 2
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 23, 2012 11:51:16 GMT 2
Γιωργο καλημερα! Πολυ καλη η σκεψη σου για ανακατεσκευη κ η εκτελεση της καλυτερη Το λευκο μου αρεσει ιδιεταιρα σαν χρωμα κ αν συνδυαζεται κ με μαυρη ζαντα ειναι ακομα καλυτερο!! Υποθετω πως εννοεις τριψιμο οταν λες ξυσιμο?! Υπαρχει πιο ανωδυνος τροπος να ξεβαψεις ενα μοντελο, το ψεκαζεις με καθαριστικο φουρνου (Fornret, Mr. Muscle) κ το κλεινεις αεροστεγως σε μια σακουλα. Επειτα απο μερικες ωρες το τσεκαρεις κ αν χρειαζεται επαναλλαμβανεις. Τελος κανεις ενα καλο πλυσιμο με αφθονο νερο, μια οδοντοβουρτσα κ σαπουνι. Ετσι εχεις κ παλι το αμαξωμα μονο με το πλαστικο του Γιωργο στο VW δεν εχω περασει βερνικι παρα μονο ενα ελαφρο τριψιμο με micromesh (σαν γυαλοχαρτα αλλα με πολυ μεγαλα νουμερα) μαζι με τις αλοιφες της TAMIYA κ γυαλιζει μια χαρα! Κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται αναγκαστικα να περναμε βερνικι : : Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 23, 2012 12:22:36 GMT 2
Έτσι όπως τα λέει ο Χρήστος είναι τα πραγματα, αλλά να τονίσω ότι ισχύει το MR muscle για τα σμάλτα... Δεν επηρεάζει τα lacquer Εκεί πάς σε ισοπροπυλική αλκοόλη... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 23, 2012 16:01:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας...Θα προσπαθήσω με καθαριστικό φούρνο (για να μαθαίνω κιόλας) και βλέπω.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 23, 2012 16:17:43 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας...Θα προσπαθήσω με καθαριστικό φούρνο (για να μαθαίνω κιόλας) και βλέπω. Καλησπέρα Γιώργο, Τα σπρέι που έχεις χρησιμοποιήσει δεν πιστεύω να τα αγγίξει το fornet...Λογικά είναι acrylic lacquer αλλά αν θέλεις τσέκαρε λίγο τις ετικέτες και πες μας τη σύσταση... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 23, 2012 18:31:08 GMT 2
Ναι ακρυλικό είναι....Δεν το έχω μπρόστα μου να σου πω την σύσταση αλλα το θυμάμαι πως έγραφε acrylic.
Οπότε τι κάνω?
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 24, 2012 9:53:18 GMT 2
Ρώτησα απο δω, ρώτησα απο κει και τελικά τίποτα...Όλοι μου έλεγαν να βάλω white spirit ή ασετόν αλλα φοβόμουν μην κάψω το πλαστικό... Το είχα περάσει μια αλοιφή για φούρνους απο το μεσημέρι αλλά δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στο χρώμα. Οπότε η απόφαση πάρθηκε, εξοπλίστηκα με ΠΟΛΥ υπομονή, γυαλόχαρτα και ενα ίσιο κατσαβίδι και ξεκίνησα το τρίψιμο!!! Το έκανα πρώτα σιγά σιγά με το κατασαβίδι να φύγουν τα χοντρά και έπειτα με γυαλόχαρτο, σε κάποια σημεία που έιχε πολύ χρώμα το πέρναγα με σφουγγάρι για τα πιάτα και white spirit. Όπως καταλαβαίνετε την βλ@κεί@ την έκανα...Τα λεπτά κομμάτια καηκαν και έσπασαν. Ο ένας καθρέπτης, το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, και το τελάρο του παμπρίζ. Ευτυχώς χάρη στην logo (δεν κολαγαν με καμία αλλη!!!), ξανακολήθηκαν όλα εκτός του προφυλακτήρα που έσπασαν κάποια κομμάτια. Αυτό που μένει είναι να καθαρίσω τους αρμούς περισσότερο και να στοκαρω τον προφυλακτήρα... Και μόνο που το βλέπω με πιάνουν τα κλάματα, αλλά είμαι αισιόδοξος. Είπα πως θα το δώ σαν δοκιμασία, θα πειραματιστώ, θα μάθω να στοκάρω, οπότε δεν με παίρνει απο κάτω... Ορίστε και κάποιες φωτογραφίες με το τελικό αποτέλεσμα.
|
|