|
Post by gtziaf on Feb 22, 2012 23:33:55 GMT 2
Δημήτρη όντως είναι ενδιαφέρουσα χρωματικά... Το ασημί χρώμα το πέτυχες και δείχνει όμορφο... Κατά την τελική συναρμολόγηση πρόσεξε μόνο, το εμπρός τμήμα του φαίρινγκ για να κάτσει σωστά και το υπόλοιπο... Άντε καλά τελειώματα : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 23, 2012 12:40:59 GMT 2
Δημητρη βγαινει κουκλι!!! Καλα τελειωματα!!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 23, 2012 18:22:21 GMT 2
Δημήτρη, να κανω μια χαζή ερώτηση; Όταν λες "μπλε ρίγα στο φτερό", τι εννοείς; Κοιτάζω και ξανακοιτάζω τη φωτό του κουτιού στο αρχικό ποστ, και δεν καταλαβαίνω τίποτε...
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 23, 2012 18:46:30 GMT 2
Χρήστο να είσαι καλά!!! Νεκτάριε δεν θα γίνει όπως το δίνει στο κουτί!!! Ήθελα κάτι τέτοιο..... να βγάλω!! Με την διάφορα ότι μου άρεσε η διχρωμία στους τροχούς και την έφτιαξα!!! Αυτή η ριγα στο μπροστινό φτερό ήταν όλα τα λεφτά, πίσω φτερό δεν μου δίνει το κιτ και η απόπειρα να φτιάξω εγώ, ας μην το συζητήσουμε αυτό καλύτερα!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 23, 2012 19:38:39 GMT 2
Χρήστο να είσαι καλά!!! Νεκτάριε δεν θα γίνει όπως το δίνει στο κουτί!!! Ήθελα κάτι τέτοιο..... να βγάλω!! Με την διάφορα ότι μου άρεσε η διχρωμία στους τροχούς και την έφτιαξα!!! Αυτή η ριγα στο μπροστινό φτερό ήταν όλα τα λεφτά, πίσω φτερό δεν μου δίνει το κιτ και η απόπειρα να φτιάξω εγώ, ας μην το συζητήσουμε αυτό καλύτερα!!! Φίλε μου, νομίζω οτι σου έχω λύση για τη ρίγα. Είναι κάπως ανορθόδοξη, θα σου την πω, αλλά να μου υποσχεθείς οτι δεν θα γελάσεις! Άκου λοιπόν: Παίρνεις ένα κομμάτι διαφανή χαλκομανία, την ψεκάζεις με το χρώμα που θέλεις, κατά προτίμηση με κάποιο σμάλτο, ώστε να μην κινδυνεύεις να ξεβάψει όταν βρέξεις τη χαλκομανία (για τη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνω το No. 52 - metallic - της Humbrol, είναι αυτό με το οποίο έχω βάψει τον αυστραλιανό τράκτορα), όταν στεγνώσει κόβεις τη λωρίδα με το ψαλίδι, την κολλάς, και τέλος! Μάλιστα, επειδή είναι και μεταλλικό - γυαλιστερό, δεν θα χρειαστεί ούτε καν βερνίκωμα! Μόνο μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις βελτιωτικό χαλκομανιών, ώστε να εφαρμόσει καλύτερα η χαλκομανία στην καμπύλη επιφάνεια... Έχω δοκιμάσει τη μέθοδο με ασημί μεταλλικό της Tamiya (δηλαδή ακρυλικό, που είναι σαφώς πιο ευαίσθητο στο νερό από ότι τα σμάλτα), και λειτούργησε μια χαρά! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 23, 2012 20:43:47 GMT 2
Δεν γελάω καθόλου!! Μάλιστα το βρήκα πολύ, πολύ ενδιαφέρων!! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 23, 2012 20:45:10 GMT 2
Γεία σου ρε Νεκ με τις πατέντες σου... : : : : : : Δημήτρη δοκίμασέ το... Αναμένουμε... ;D ;D ;D Αγάπιος : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 24, 2012 22:06:21 GMT 2
Αγαπιε θα το δοκιμάσω σύντομα!!!! Προς το παρόν δοκίμασα να βάλω τα πίσω τζάμια στα φωτά και τα έκανα σκ@τ@, και αυτό γιατί δεν έμπαιναν ούτε με σφαίρες και αναγκαστικά να τα λιμάρω για να μπουν!!! Μάλλον όμως το παράκανα!!! Τώρα έβαλα ασπροκολα με το σκεπτικό ότι όταν στεγνώσει θα καλύψει τα κενά και δεν θα φαίνεται τόσο άσχημο!!!!! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 28, 2012 22:29:58 GMT 2
Σιγά σιγά πάμε προς τον τερματισμό!!!! Μπήκαν τα φερινκ, προφυλακτήρες και λοιπά στην θέση τους, καποιες διορθώσεις πρέπει να γίνουν, να τελειώσω με τα καλώδια στο τιμόνι, να δοκιμάσω και το ορθοστάτη αν την κρατάει στο πλάι!!! Τα πίσω φωτά υποφέρονται βάφτηκαν μπλε διάφανες. Στην ριγα για ακόμα μια φορά είχα πλήρη αποτυχία μιας και μόλις κάθισε το βελτιωτικό διαλύθηκε το χρώμα!!! Οι χαλκομανίες μάλλον θα γίνουν home made μιας και του κιτ έλειπαν!!! Σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση! Θα επανέλθω Δημήτριος!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 29, 2012 10:46:58 GMT 2
Ρε συ Δημήτρη, συγγνώμη που σε πήρα στο λαιμό μου, αλλά πραγματικά πίστευα οτι δεν θα είχες τέτοια προβλήματα... Για την Ιστορία, τι χρώμα και βελτιωτικό χρησιμοποίησες; Μήπως είχαν την ίδια "βάση"; Πάντως κατά τα λοιπά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 29, 2012 17:01:47 GMT 2
Ρε συ Δημήτρη, συγγνώμη που σε πήρα στο λαιμό μου, αλλά πραγματικά πίστευα οτι δεν θα είχες τέτοια προβλήματα... Για την Ιστορία, τι χρώμα και βελτιωτικό χρησιμοποίησες; Μήπως είχαν την ίδια "βάση"; Πάντως κατά τα λοιπά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Νεκτάριε, δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, αλίμονο!!! Φάνηκε εξαιρετική ιδέα, ίσως να απέτυχε στην υλοποίηση!!! Λοιπόν βάφω με εναμελ χαμπρολ και χρησιμοποιώ της microscale το βελτιωτικό!! Δεν ξέρω τι παίχτηκε, αυτό γράφει οτι περιεχέι propyl alcohol!! Τέλος πάντων δεν έγινε και τίποτα!!! Όσο για το αποτέλεσμα και έμενα μου αρέσει Νεκτάριε δεν στο κρύβω!!! Λίγο καθάρισμα θα χρειαστεί, ελπίζω με το compound η το κερί να καθαρίσει!! Είχα μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα πρόταση-ιδέα για τις χαλκομανίες, για να γίνει πιο "ετοιμοπόλεμη"!!!! ;D ;D ;D : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 29, 2012 17:19:26 GMT 2
Πάρα πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά Δημήτρη : : : : Καλά τελειώματα. Αγάπιος
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 29, 2012 19:15:35 GMT 2
Αγαπιε να είσαι καλά!! Βεβαία επειδή το βάψιμο δεν μου πολύ άρεσε τελικά, παρουσίασε κάτι μαυρίλες που δεν έλεγαν να φύγουν!!! Και επειδή τα πήρα ( συνήθως είμαι ήρεμος άνθρωπος)!! Την διέλυσα και μπήκε ξανά στο βαφείο!!! Ελπίζω αυτί την φορά με μεγαλύτερη επιτυχία!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 29, 2012 21:12:45 GMT 2
Ρε συ Δημήτρη, συγγνώμη που σε πήρα στο λαιμό μου, αλλά πραγματικά πίστευα οτι δεν θα είχες τέτοια προβλήματα... Για την Ιστορία, τι χρώμα και βελτιωτικό χρησιμοποίησες; Μήπως είχαν την ίδια "βάση"; Πάντως κατά τα λοιπά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Νεκτάριε, δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, αλίμονο!!! Φάνηκε εξαιρετική ιδέα, ίσως να απέτυχε στην υλοποίηση!!! Λοιπόν βάφω με εναμελ χαμπρολ και χρησιμοποιώ της microscale το βελτιωτικό!! Δεν ξέρω τι παίχτηκε, αυτό γράφει οτι περιεχέι propyl alcohol!! Τέλος πάντων δεν έγινε και τίποτα!!! Όσο για το αποτέλεσμα και έμενα μου αρέσει Νεκτάριε δεν στο κρύβω!!! Λίγο καθάρισμα θα χρειαστεί, ελπίζω με το compound η το κερί να καθαρίσει!! Είχα μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα πρόταση-ιδέα για τις χαλκομανίες, για να γίνει πιο "ετοιμοπόλεμη"!!!! ;D ;D ;D Λογικά, με τα υλικά που χρησιμοποιείς, δεν έπρεπε να υπάρξει πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω τί συνέβη και γιατί... Τέλος πάντων, ίσως κάποιος πιο έμπειρος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει... Περιμένω με αγωνία να υλοποιήσεις την ιδέα για τη "μάχιμη" εμφάνιση! : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 29, 2012 21:26:28 GMT 2
Δημήτρη μπορεί να μην πέτυχε η προσπάθεια με την ρίγα, αλλά πραγματικά χρωματικά (...και όχι μόνο... ) μας παρουσίασες μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.... : : : : Καλή επιτυχία στήν νέα σου προσπάθεια.... : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 7, 2012 10:12:47 GMT 2
Μια χαρά είναι ασημί με μπλέ λεπτομέριες αλλά κατα την γνώμη μου δεν πρέπει να γίνουν μπλε τα τελικά στις εξατμίσεις, κάντα μαυρα ή ασημένια, θα δείχνει πιο ρεαλιστικό. Και σίγουρα θέλει και λίγο χρώμα (ίσως αυτοκόλλητο) στα φερινγκ...
|
|