|
Post by gtziaf on Feb 10, 2012 19:12:54 GMT 2
H Hasegawa μετά από χρόνια απουσίας, δείχνει να ενεργοποιείτε ξανά στο χώρο των τροχών με κάποια νέα κιτ... Στην 1/24 υπάρχει το νεο Mini Crossover Countryman... www.1999.co.jp/eng/10160943ενώ για τους δίτροχους φίλους μας, υπάρχει η Scott Racing Team Honda RS250RW `2007 WGP250`... www.1999.co.jp/eng/10173163Οτιδήποτε νεότερο θα το βρείτε εδώ... στο άμεσο ελπίζω μέλλον Το παρόν δεν αποτελεί διαφήμιση... Είναι ενημέρωση προς τους χρήστες του forum...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 13, 2012 9:21:16 GMT 2
H Hasegawa θα επανεκδώσει το Datsun Fairlady 240Z (1971 Safari Rally Winner) σε περιορισμένο αριθμό με σήματα της cartograph. Οι φανατικοί του σαφάρι και των ράλλυ, σπεύσατε : :
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 11, 2012 18:26:17 GMT 2
Τα καλά δίτροχα νέα από τη Hasegawa, συνεχίζονται με την ανακοίνωση της Yamaha YZR500 (0W98) WGP500 στην 1/12. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1988 με τον Έντι Λόσον, ήταν από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντελιστικά θέματα.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2012 13:42:10 GMT 2
Μιας και έχουμε Classic GB, η παρακάτω επανακυκλοφορία της hasegawa, είναι πολύ ενδιαφέρουσα: - 1/24 Toyota 2000GT 1967
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2013 19:53:30 GMT 2
Η Hasegawa αφήνει τις εργοστασιακές Yamaha YZR500 και επικεντρώνεται στο μπλε διαπασών του Christian Sarron, που θα αποτελέσει τη επόμενη κυκλοφορία της. Από τις πιο όμορφες YZR500, κατά τη γνώμη μου.
|
|
|
Post by gtziaf on May 21, 2013 10:59:54 GMT 2
Μες την παραζάλη της μακλαρενιάδας, που επικρατεί στη Σινοζούκα, ξεχάσαμε αυτή τη πολύ όμορφη Honda NSR250 της Team Gresini, που το 2002 κατέκτησε το Π.Π. στα 250cc. Από ότι έχω πληροφορηθεί τα νέα μηχανάκια της Hasegawa είναι πολύ ποιοτικά και με καλή εφαρμογή. Πόσο μάλλον που συνδυάζεται με σήματα της Cartograf... Καλά νέα για τους μηχανόβιους... Πηγή 1999.co.jp
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on May 21, 2013 17:23:29 GMT 2
Ευχαριστούμε για τα όντως καλά νέα , αγαπητέ Γιώργο.
Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 11, 2013 18:15:17 GMT 2
Άλεξ, δεν ζητούσες ένα τσουβάλι λίρες... ;D Πάνω που συζητούσαμε για τα κλασσικά μοντέλα της hasegawa, ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία των Porsche 944 και 968. : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 11, 2013 21:11:27 GMT 2
Άλεξ, δεν ζητούσες ένα τσουβάλι λίρες... ;D Πάνω που συζητούσαμε για τα κλασσικά μοντέλα της hasegawa, ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία των Porsche 944 και 968. Χμμ...., ενδιαφέρουσα εξέλιξη Γιώργο , για να δούμε..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2013 9:06:12 GMT 2
Μπορεί τα χρώματα της Λάκι , να είναι συνυφασμένα με τη Suzuki και τον τρελό Τεξανό αλλά δεν σημαίνει ότι δεν φορέθηκαν και από τη Yamaha... Έτσι, η Hasegawa στα τέλη Σεπτέμβρη, θα κυκλοφορήσει άλλη μία εκδοχή της YZR500 (0W98) WGP500, με αναβάτη τον Wayne Rainey αυτή τη φορά. Θα δίνονται νέοι προφυλακτήρες, κεραμικοί δίσκοι και διαφορετικό ντεπόζιτα, έτσι όπως αγωνίστηκε στο Αμερικάνικό και Βρεταννικό GP, του 1988. Η Hasegawa, μετά το εμπορικό φιάσκο από την ταυτόχρονη κυκλοφορία της 79 με την Tamiya (το κιτ ήταν υπέροχο, καλύτερο πιθανόν από της Tamiya σε πολλά σημεία), φαίνεται να παρατάει την F1 και να στρέφεται στις μηχανές και τα MotoGp, καλύπτοντας το κενό που αφήνει η Big T.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 8, 2013 13:50:53 GMT 2
Θα δίνονται νέοι προφυλακτήρες.... Γιώργο μήπως εννοείς τα φαίρινγκ....? Η Hasegawa, μετά το εμπορικό φιάσκο από την ταυτόχρονη κυκλοφορία της 79 με την Tamiya (το κιτ ήταν υπέροχο, καλύτερο πιθανόν από της Tamiya σε πολλά σημεία), φαίνεται να παρατάει την F1 και να στρέφεται στις μηχανές και τα MotoGp, καλύπτοντας το κενό που αφήνει η Big T. Θεωρώ πως μετά το τελευταίο.....''μπάμ'' της Tamiya πρίν χρόνια με τις πραγματικά κορυφαίες κυκλοφορίες της (ειδικά στα motogp), η κατηγορία των μοτοσυκλετών σα να έμεινε λίγο στάσιμη.....Ίσως η έλευση της Hase δώσει λίγη ''πνοή'' στα πράγματα....Αρκεί βέβαια να μην έχουμε εκπτώσεις στην ποιότητα, να δούμε συνεργασίες τύπου Cartograf κλπ..... Αλέξης
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2013 14:14:11 GMT 2
Αλεξ, η σειρά με τις 0W98 είναι εξαιρετικές. ότι έχω διαβάσει είναι κολακευτικό. Αλλά, φυσικά θέλουν ένα έξτρα σετ με τις χαλκομανίες, εξαιτίας των τσιγαράδων. Τώρα για την Tamiya, με ένα νέο μοντέλο της θεματολογίας μας, το χρόνο, μάλλον πρέπει να τη βγάλουμε από την εξίσωση. Θα δίνονται νέοι προφυλακτήρες....Γιώργο μήπως εννοείς τα φαίρινγκ....? Τι γράφω ο μικρός Θεούλης ;D Προφανώς δεν τα λέτε προφυλακτήρες, ε Εννοώ το εμπρός φτερό... Για το φαίρινγκ, δεν ξέρω να σου πω αν έχει αλλαγές σε σχέση με τη Μ@λμπορο έκδοση. Ίσως οι έξπερτς των μηχανών, να έχουν να μας πουν περισσότερες πληροφορίες.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 8, 2013 15:56:35 GMT 2
Γιώργο μια ερώτηση σχετικά με τις καπνοβιομηχανίες που με απασχολεί καιρό τώρα....ίσως λίγο αφελής .....αλλά θα στη γράψω ;D Πως γίνεται μια εταιρεία επισήμως να παράγει ένα κίτ, να ''κομπλάρει'' το σύστημα με τα decals (με το πρόσχημα της διαφήμισης του προιόντος), αλλά μια after market εταιρεία να μπορεί να παράγει τα λογότυπα αυτά ελεύθερα..... Δηλαδή θέλω να πώ, δεν ισχύει για όλους οι απαγόρευσεις σχετικά με τα ''καπνολογότυπα''.... Αλέξης
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2013 19:28:40 GMT 2
Δηλαδή θέλω να πώ, δεν ισχύουν για όλους οι απαγόρευσεις σχετικά με τα ''καπνολογότυπα''.... Άλεξ, δεν είναι καθόλου αφελής η ερώτηση. Ίσα-Ισά. Χωρίς να είμαι απόλυτα σγουρός, οπωσδήποτε όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας προσθέσει ή διορθώσει, έχει να κάνει με τη χώρα που είναι δηλωμένο το αφμ της εταιρείας. Οι μεγάλες μοντελιστικές εταιρείες έχουν την έδρα τους σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αμερική (άσχετα αν έχουν εργοστάσια στο Χονγκ Κονγκ) όπου η "προώθηση" των καπνοβιομηχανιών απαγορεύετε. Οι εταιρείες που φτιάχνουν χαλκομανίες, συνήθως έχουν έδρα μακρυά από "επικίνδυνες" περιοχές. Η άλλη, συμπληρωματική, εξήγηση που μου έρχεται στο μυαλό, έχει να κάνει με τις άδειες. Οτιδήποτε λογότυπο υπάρχει μέσα σε ένα κιτ πρέπει να πάρει άδεια από την εταιρεία που έχει κατοχυρώσει το trademark. Ένα κόλπο λοιπόν, για να παρακάμψεις τους τσιγαρονόμους είναι να μην πάρεις άδεια παρουσιάζοντας το προϊόν π.χ. ως fill in Decals κλπ ή να μην αναφέρεις πουθενά τι είναι ή τι περιέχει. Π.χ. η MFH και η Studio27 βάζουν τσιγαροαυτοκόλλητα στα κιτ τους, αλλά δεν το αναφέρουν πουθενά ούτε το δείχνουν, με συνέπεια να "παρακάμπτουν" τον νόμο, άσχετα αν έχουν έδρα π.χ. στην Ιαπωνία. Και θα μου πεις, δεν μπορεί να το κάνει αυτό π.χ. και η Tamiya? Ναι μπορεί, αλλά δεν θέλει... όταν είσαι μεγάλη εταιρεία, εισηγμένη σε χρηματιστήρια κλπ. πρέπει να είσαι σύννομη. Εξάλλου πιο πιθανόν είναι να κυνηγήσουν το εργοστάσιο με τη μεγάλη παραγωγή παρά τον μικροβιοτέχνη που βγάζει 100 σετάκια το χρόνο. Άδικό? Φυσικά... Κάτι αντίστοιχο ισχύει με τς άδειες γενικά από τις διάφορες εταιρείες. όπως π.χ. τα λάστιχά (π.χ. οι tamiya δεν βάζει τα goodye@ar και τα dunl0p στα αυτοκόλλητα της γιατί πρέπει να τα πληρώσει την άδεια η για κάποιο λόγο δεν τις δίνεται. Οι μικροί αντίστοιχα ξεσαλώνουν πουλώντας τα ως Badyear ή όποιος άλλως τους κατέβει. Και έρχεται η εύλογη ερώτηση αν αγοράσω ένα μοντέλο με τσιγαροδιαφήμιση πάνω, θα ξεκινήσω το κάπνισμα? : : Προφανώς όχι, όπως και αν φτιάξω ένα Μεσσερσμιτ με σβάστικα δεν σημαίνει ότι είμαι νεοναζί. Παρεμπιπτόντως, πλέον στα μιλιταρι, οι σβάστικες επιτρέπονται πλέον κανονικά μέσα στα κιτ. Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν και οι κουβέντα είναι τεράστια γύρω από το θέμα και σίγουρα πλήττει το χόμπι μας και κυρίως τη θεματολογίας μας. : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 9, 2013 14:40:19 GMT 2
Γιώργο σ'ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες πλήρως φίλε μου!! Αλέξης
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 13, 2014 10:22:44 GMT 2
Η Hasegawa επιστρέφει στο θέμα Stratos και κυκλοφορεί μια με νέα σήματα, για το Monte Carlo Rally του 1981 Πηγή HobbySearch
|
|